hukkle írta: ↑2023.02.24., pén. 15:49
Ismertek olyanokat, akik audio PC vagy hálózati lejátszó-ról visszaváltottak CD-re? Vagy LP-ről CD-re.
A lemezbörzén hallottam most fél füllel egy beszélgetést, aminek az volt a lényege, hogy az egyik tag cd-re nyerget át.
Én ismerek valakit, sőt Ti is ismeritek, közismert itt a fórumon, nagy szaktekintély. A kiléte maradjon titokban, ha olvassa és magára ismer, talán elmondja a miértet, én nem feszegettem.
Nagyon magas szinten űzi a hobbinkat, régen Lp és cd forrásból hallgatta a zenét, majd haladva a korral a cd-ről átnyergelt stream lejátszásra, az Lp természetesen maradt.
Bő egy hónapja jártam nála legutóbb, és meglepően láttam, hogy sehol a streamer, sehol a digitális vonal, csak az analóg. Pontosabban egy cd játszót láttam nála(természetesen az is egy nagyágyú), de az úgymond csak "vendégszerepel", egy barátjáé és eladási céllal van nála.
Amúgy a rendszere, pláne az analóg forrás olyan felső kategóriás, ami itt az emberek 95%-ának garantáltan végállomás lenne, sokunknak csak álom. Mindehhez tartozik egy hatalmas méretű Lp-lemez gyűjtemény.
Ortodox hifista létemre én tökéletesen megértem Őt, hogy elég az egyetlen formátum. Ez az "álomrendszer" az óriasi lemezgyűjteménnyel, engem úgy ki tudna szolgálni, hogy teljesen hidegen hagyna milyen újításokkal, milyen új formátumokkal állna elő a hifivilág, mit lehetne fülvégre kapni az aktuális shown, miről vitatkoznak az emberek a hifis fórumokon.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech