- IMG_2072.jpg (196.53 KiB) Megtekintve 2202 alkalommal
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 248
Re: Kazettás deckek
Sziasztok!
Kazetták tárolására kérnek frappáns ötleteket. Olyasmi lenne jó, ami átlátható és esetleg variálható.
Köszi
Kazetták tárolására kérnek frappáns ötleteket. Olyasmi lenne jó, ami átlátható és esetleg variálható.
Köszi
Gyonyoru igy ez a sarkany, a Naka tenyleg hozhatta volna ezust szinben is.
Lattam meg 1-2 tipust megcsinalt teljesen 1-1 rajongo.
Lattam meg 1-2 tipust megcsinalt teljesen 1-1 rajongo.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
alfaati
--- L I M I T E D ---
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20230302-054228_Samsung Internet.jpg (491.72 KiB) Megtekintve 2360 alkalommal
-
- Screenshot_20230302-054256_Samsung Internet.jpg (780.5 KiB) Megtekintve 2360 alkalommal
-
- Screenshot_20230302-054152_Samsung Internet.jpg (285.55 KiB) Megtekintve 2360 alkalommal
Szerintem a kombinált fej fejtükör lejátszási bázistávolságának beállítására szolgáló segédeszköz.new_dualcs5000 írta: ↑2023.02.22., szer. 23:36Fura kis készségek, azoknak, akik komolyan gondolják...
Kakasos nyalóka annak a kispajtásnak, aki tudja ez mire jó.
Nagyon hasonló a fejmagasság állító sablon is, csak kissé előrébb van a hasáb, hogy be tudjon csúszni
a fejre ponthegesztett szalagvezető élei közé.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Amennyiben még a feladatoknak megfelelően használni is tudja, akkor az a hab a tortán
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3169
Az rendben van, hogy vannak akik komolyan gondolják, de beszerezni azért ezeket a mérőeszközöket sohasem volt egyszerű menet.new_dualcs5000 írta: ↑2023.02.22., szer. 23:36Fura kis készségek, azoknak, akik komolyan gondolják...
Amennyiben még a feladatoknak megfelelően használni is tudja, akkor az a hab a tortán
TJ.
- Csatolmányok
-
- Measuring compact cassette.jpg (2.89 MiB) Megtekintve 2475 alkalommal
-
- Nakamichi test compact cassette.jpg (3.04 MiB) Megtekintve 2475 alkalommal
-
- BASF test compact cassette.jpg (3.84 MiB) Megtekintve 2475 alkalommal
-
- BASF reference calibration compact cassette.jpg (4.27 MiB) Megtekintve 2475 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

Fura kis készségek, azoknak, akik komolyan gondolják...
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

GRATULA!
Ja, és a kazi se semmi...
Ja, és a kazi se semmi...
Sokan orulnenek egy ilyen tartalek “felso”-neknew_dualcs5000 írta: ↑2023.02.22., szer. 18:29Nem cserélgetem, max tartalékot veszek hozzá...wittao írta: ↑2022.12.12., hétf. 19:11Kiváló készülék, ne is cserélgesd :)new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.12., hétf. 19:07sajnos nekem még nincs mit cserélnem, de ez jár (rendesen)
IMG_1332.jpg
Sajna csak a felsőt.
A másikat... majd egyszer.
Talán.
72D65F6E-E698-4A02-BD8C-46A30CE78B82.jpeg
Nekem most o futott be vegre:
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

Nem cserélgetem, max tartalékot veszek hozzá...wittao írta: ↑2022.12.12., hétf. 19:11Kiváló készülék, ne is cserélgesd :)new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.12., hétf. 19:07sajnos nekem még nincs mit cserélnem, de ez jár (rendesen)
IMG_1332.jpg
Sajna csak a felsőt.
A másikat... majd egyszer.
Talán.
Köszönöm. Közben megtaláltam, hogy van ilyen fültisztító cucc, és tényleg vagy fából van, vagy valami kemény papírból.b4xter írta: ↑2023.02.07., kedd 17:03Nem vonták ki a forgalomból, pusztán csak a műanyag helyett fa pálcikásakat forgalmaznak egy ideje, szóval kapható. Teljesen alkalmas egyébként a feladatra, persze némi izopropil-alkohol használatával (vannak spéci folyadékok is ilyen célra, de az IPA is tökéletes). Ha nem akarsz kézzel bíbelődni (vagy csak fekvő mechnanikás decked van, mint nekem, aminél csak a burkolat leszedése után férsz hozzá a fejekhez), akkor írd be ezt a google keresőbe: "analogis cassette head cleaner". Nem egy túlzottan szofisztikált eszköz, de teszi a dolgát, és kapható jelenleg is.
Nekem szerintem az teljesen jó. A tisztító kazettáktól idegenkedem, így azt kihagyom. De köszi a tippet.
- b4xter
- Nincs visszaút

- Értékelés: 106
Nem vonták ki a forgalomból, pusztán csak a műanyag helyett fa pálcikásakat forgalmaznak egy ideje, szóval kapható. Teljesen alkalmas egyébként a feladatra, persze némi izopropil-alkohol használatával (vannak spéci folyadékok is ilyen célra, de az IPA is tökéletes). Ha nem akarsz kézzel bíbelődni (vagy csak fekvő mechnanikás decked van, mint nekem, aminél csak a burkolat leszedése után férsz hozzá a fejekhez), akkor írd be ezt a google keresőbe: "analogis cassette head cleaner". Nem egy túlzottan szofisztikált eszköz, de teszi a dolgát, és kapható jelenleg is.
Nekem lenne egy kérdésem.
Régen lehetett kapni magnófej tisztító pálcikákat. Nem a fültisztító dologra gondolok, azokat úgyis kivonták - tudtommal - a forgalomból, hanem direkt magnófej tisztítására készült nyelek.
Nekem is volt anno, valahol elkeveredett. Sőt, olyan volt, hogy a végén lévő fejtisztító szivacsot, vagy nem tudom mit cserélni is lehetett, egy készletben több ilyen kis fejtisztító betét volt. Meg ha jól emlékszem még forgatható is volt a vége, hogy a fejhez jobban oda lehessen férni. (Ez csak ködös emlék.)
Lehet mostanában valahol ilyet kapni/rendelni? Az áru jellegéből kiindulva használt (dzsuvás) darab nem érdekelne.
Régen lehetett kapni magnófej tisztító pálcikákat. Nem a fültisztító dologra gondolok, azokat úgyis kivonták - tudtommal - a forgalomból, hanem direkt magnófej tisztítására készült nyelek.
Nekem is volt anno, valahol elkeveredett. Sőt, olyan volt, hogy a végén lévő fejtisztító szivacsot, vagy nem tudom mit cserélni is lehetett, egy készletben több ilyen kis fejtisztító betét volt. Meg ha jól emlékszem még forgatható is volt a vége, hogy a fejhez jobban oda lehessen férni. (Ez csak ködös emlék.)
Lehet mostanában valahol ilyet kapni/rendelni? Az áru jellegéből kiindulva használt (dzsuvás) darab nem érdekelne.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 557
Mára egy utolsó őrület.
Eumig Metropolitan CCD.
Woelke fejek, elrendezése, mint az orsós magnóknál, 0,5 mp késleltetés, echozni is lehet vele, nem semmi.
Nem untatok senkit a technikai különlegességeivel, de eszméletlenül jó gép.
Eumig Metropolitan CCD.
Woelke fejek, elrendezése, mint az orsós magnóknál, 0,5 mp késleltetés, echozni is lehet vele, nem semmi.
Nem untatok senkit a technikai különlegességeivel, de eszméletlenül jó gép.
- Csatolmányok
-
- 20230104_163116.jpg (3.4 MiB) Megtekintve 2748 alkalommal
-
- 20230104_165000.jpg (2.55 MiB) Megtekintve 2748 alkalommal
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Egy ikonikus darab a 80' évek közepéről.
Aiwa wx 220.
A gyors másolós korszak kiváló példánya, na nem a hangja, a tudása.
Dupla sebességes másolás, de mind a 4 sávon, egyszerre. A 60 perces kazetta 15 perc alatt kész , egész tűrhető minőségben.
A korában és a helyén kezelve, természetesen.
Aiwa wx 220.
A gyors másolós korszak kiváló példánya, na nem a hangja, a tudása.
Dupla sebességes másolás, de mind a 4 sávon, egyszerre. A 60 perces kazetta 15 perc alatt kész , egész tűrhető minőségben.
A korában és a helyén kezelve, természetesen.
- Csatolmányok
-
- 20230104_151258.jpg (2.14 MiB) Megtekintve 2731 alkalommal
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Denon DRM-800A .
- Csatolmányok
-
- 20230104_143047.jpg (2.19 MiB) Megtekintve 2685 alkalommal
Régi vs új? ( úgy általánosságban )
https://www.basys.hu/teac-w-1200-double ... gKmHvD_BwE
https://www.basys.hu/teac-w-1200-double ... gKmHvD_BwE
Igen, a Tascam 122mkiii zsenialis abbol a szempontbol, hogy teljes szimmetrikus aramkorokkel lehet ra felvenni. Eddigi legjobb felveteleim egyike, amikor A80 Studerrol vettem at A721 deckre, TDK-MAXG kazira.
Hasonlo jo felvetel volt a Tascam DA-45HR-rol
Hasonlo jo felvetel volt a Tascam DA-45HR-rol
-
alfaati
Az én meghatározó kazettás élményem a 2010-es évek valamelyikében a Heathrow reptér mellett rendezett National Audio Show -- Analog Alchemy szobában. A cég lemezjátszókat gyárt elsősorban, de az 'analóg playback' minden szegmense a kisujjukban van. Szigony fórumtárssal együtt mentünk. Mikor megtudtuk, hogy a magnó szalag szól, volt csodálkozás...
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20230102-103239_Photos.jpg (809.57 KiB) Megtekintve 2545 alkalommal
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Alpine AL-51.
Nem a zászlós hajó, de elég tisztességes gép.
Nem a zászlós hajó, de elég tisztességes gép.
- Csatolmányok
-
- Alpine AL-51
- 20230102_184446.jpg (2.21 MiB) Megtekintve 2526 alkalommal
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Folyt. Köv. :
Pioneer zöld korszak, CT-A7.
Pioneer zöld korszak, CT-A7.
- Csatolmányok
-
- Pioneer CT-A7
- 20230102_160136.jpg (2.13 MiB) Megtekintve 2535 alkalommal
Tegnap a szokásos január 1.-i elfoglaltságomkor egy örömteli meglepetés ért.
Ez nem más mint az Újévi Koncert (Wiener Philharmoniker) kazettára rögzítése a Bartók Rádióból.
A 2023-as koncertet nem úgy vettem fel, mint a tavalyit, akkor valamiért nem volt jó a vétel és kénytelen voltam a kábel(Digi Kft)-digitális adásából felvenni, de most sikeredett.
A kábeles cuccon egy másik magnó van (Technics RS-AZ6), nem az amivel tegnap vettem fel.
Az sem egy csúcs deck, csak egy kb. felső-középkategóriás, bár - most már tudom - az előbb említettnél jobb magnó, egy - ugyancsak - Technics ... RS-B755. Tudom, tudom nem nagy cucc ...
De! Ahogy monitorozgattam a bejövő jelet, és a már felvett jelet (Source gomb) meglepődve tapasztaltam, hogy a lejátszott hang jobb minőségben szól mint a bejövő jel. Vagy csak én hallottam úgy, de ez nekem tök elég.
Csak egy kis adalékot akartam adni azoknak akik idejét múlt dolognak tekintik a kazettázást. Na jó az is, de azért ez szerintem azért megmutatja azt, hogy a "lemenő napnak is van ereje"
Ez nem más mint az Újévi Koncert (Wiener Philharmoniker) kazettára rögzítése a Bartók Rádióból.
A 2023-as koncertet nem úgy vettem fel, mint a tavalyit, akkor valamiért nem volt jó a vétel és kénytelen voltam a kábel(Digi Kft)-digitális adásából felvenni, de most sikeredett.
A kábeles cuccon egy másik magnó van (Technics RS-AZ6), nem az amivel tegnap vettem fel.
Az sem egy csúcs deck, csak egy kb. felső-középkategóriás, bár - most már tudom - az előbb említettnél jobb magnó, egy - ugyancsak - Technics ... RS-B755. Tudom, tudom nem nagy cucc ...
De! Ahogy monitorozgattam a bejövő jelet, és a már felvett jelet (Source gomb) meglepődve tapasztaltam, hogy a lejátszott hang jobb minőségben szól mint a bejövő jel. Vagy csak én hallottam úgy, de ez nekem tök elég.
Csak egy kis adalékot akartam adni azoknak akik idejét múlt dolognak tekintik a kazettázást. Na jó az is, de azért ez szerintem azért megmutatja azt, hogy a "lemenő napnak is van ereje"
Ez mind a tied ? Gyűjtöd őket ?
Egyébként hogy szól a DCC magnó ? Valahogy az kimaradt az életemből.
Egyébként hogy szól a DCC magnó ? Valahogy az kimaradt az életemből.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Nem maradhat ki a listából a Pioneer kék korszaka sem. CT-F 600 , CT-F 650.
- Csatolmányok
-
- 20221225_125942.jpg (3.51 MiB) Megtekintve 2346 alkalommal
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Ígértem a folytatást .
Egy átmenet az analógból a digitális világba.
Philips dcc 600.
Egy átmenet az analógból a digitális világba.
Philips dcc 600.
- Csatolmányok
-
- Philips dcc 600a
- 20221225_113414.jpg (2.16 MiB) Megtekintve 2148 alkalommal
-
- Philips dcc 600
- 20221225_113518.jpg (1.97 MiB) Megtekintve 2148 alkalommal