Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati szűrők

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Re: Hálózati tápszűrő,elosztó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
2023.03.18., szomb. 11:18
Így én a hálózati szűrők használatából egy időre kiiratkoztam...
Én végleg?
Egyelőre és amíg van nagyobb gond a hálózattal, csak ront a helyzeten bármilyen szűrő.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3489

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Pascovi írta:
2023.03.18., szomb. 10:17
Tisztelt fórumozók!
Jó minőségű ,de megfizethető tápszűrőt keresek ami egyben aljzat is, ha tud valaki esetleg ötletet mondani milyen irányba induljak el, nem szeretném az isten pénzét elkölteni,de a mostani szűrő nélküli elosztónál jobb megoldást keresek. Valamint arra is választ szeretnék, hogy melyik komponenst használjam a szűrt aljzatba, és melyiket ne,mert nincs ilyen tapasztalatom egyelőre. A meglévő komponenseim eddig,Exposur elő és végfok,és forrásként hálózati lejátszó.
Első és kikerülhetetlen hálózati áram szűrés kezdődik a dedikált tápösvénynél, mert a jó kábelezés, rajta jó eszközök is részesei a tápszűrésnek. A baj ebben az, hogy erre nincsenek garantált receptek, mert nagyon környezet függő. Függ a közműhálózattól, szomszédok villamos eszközei és a saját lakás eszközei hatásától. De legfőképp a védendő hifi berendezés ebbéli érzékenységétől, impedancia viszonyaitól. Viszont eszt sem lehet olcsón megúszni, sajnos, de minden hálózati áramjavító célberendezés előtt ezt kell optimálisra kiépíteni. Olcsón? Ez sem megy fillérekből, de nem is érdemes garasoskodni, mert jó lenne 10-20évig nem cserélgetni.

Pascovi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Re: Hálózati szűrők

Hozzászólás Szerző: Pascovi »

Köszi szépen a tanácsokat igazából kérdést tettem föl, hogy feltérképezzem a témát,nincsenek gondjaim igazából az első hozzászólással ellentétben.A második hozzászólás mindenképpen figyelemreméltó megközelítés a témát illetően.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Pascovi írta:
Tisztelt fórumozók!
Jó minőségű ,de megfizethető tápszűrőt keresek ami egyben aljzat is, ha tud valaki esetleg ötletet mondani milyen irányba induljak el, nem szeretném az isten pénzét elkölteni,de a mostani szűrő nélküli elosztónál jobb megoldást keresek. Valamint arra is választ szeretnék, hogy melyik komponenst használjam a szűrt aljzatba, és melyiket ne,mert nincs ilyen tapasztalatom egyelőre. A meglévő komponenseim eddig,Exposur elő és végfok,és forrásként hálózati lejátszó.
Tudod az a baj, hogy a "megfizethető", az mindenkinek mást jelent. Meg kellene határoznod valami keretet.
Egyáltalán próbáltál már bármilyen szűrőt, hogy ilyen határozottan eldöntötted, hogy neked kell?
Az elmúlt években én próbálkoztam több ilyen "megfizethető"(50e alatt) hálózati szűrővel, de végül mindegyikkel az volt a tapasztalatom, hogy jobb nélkülük. Mindegyik élettelenné tette a hangzást, lapította, vágta a dinamikát, szűkítette a sávszéléket. Valamicske pozitív hatásuk volt, de a negatìvumok ez bőven ellentételezték, így menesztettem őket.
Drágább megoldásokkal nem próbálkoztam, anyagi okok miatt, így azokról nem nyilatkozhatok.
Beszéltem olyan emberrel, aki az én pénztárcámhoz mérten drága(kb. 400e) aktív szűrőt használ, de még Ő, azt is fentartásokkal ajánlja. Így én a hálózati szűrők használatából egy időre kiiratkoztam, míg nem jött valami más megközelótésű eszköz szembe.
Konkrétan erről https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... zavarszuro van szó.
Ez tényleg más(igaz az ára is), mint amivel eddig dolgom volt. Kb. 2 hónapja használom, de a tapasztalatom csupa pozitív. A korábban említett negatívumoknak nyoma sincs, ellenben élettel teli, dinamikusabb, részletezőbb a hangzás, a hangszerhangok sokkal valóságosabbak, a megszólalás gyorsabb, feszesebb.
Azt mondom, ha egy ilyen eszközt megengedhetsz magadnak, akkor tégy vele egy próbát, de az említett "megfizethető" kategória annyira kompromisszumos, hogy én inkább nem eröltetném.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Pascovi írta:
Tisztelt fórumozók!
Csak mert nincs ilyen irányú tapasztalatod...
Miért gondolod, hogy ilyen szűrőre volna szükséged? Mi a problémád? Zajok? Vagy a hangminőség nem tetszik?
Mert szerintem nincs jó hálózati szűrő megfizethető áron.
Passzív sem meg aktív sem. Inkább más megoldást keresnék a gondodra...

Pascovi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hálózati tápszűrő,elosztó

Hozzászólás Szerző: Pascovi »

Tisztelt fórumozók!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

prando-nak elküldtem privátban, de aztán gondoltam, hátha másnak is jól jön a Vibavoice 500 kezelési útmutató.
Saját szkennelés, ennyi az eredeti használati útmutatója.
Kétoldalasra nyomtatva, A4-ben, majd háromba tűrve, értelemszerűen.
Kicsit viseltes, de remélem azért hasznos.
Lásd csatolt melléklet.
Csatolmányok
Vibavoice_Omega500_használati_útmutató.pdf
(234.62 KiB) Letöltve 168 alkalommal.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Talán sínre került az Omega dolga....de természetesen kezelési útmutató, stb továbbra is jól jönne. Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!
Vibavoice Omega 500-am felújítás alatt áll, irodalmat keresek hozzá. Bármi info jól jöhet, akár a pontos kezeléséről is.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.02.11., szomb. 18:09
Ezzel van valakinek tapasztalata?https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... zavarszuro
Szép estét mindenkinek!
Mivel alig tudtam használható(nem szponzorált teszt) infót szerezni róla, így saját kezembe kellett vegyem a megoldást.
Ha nem is a linken találhatóra, de az elődjére, egy Firewall 64X-re sikerült szert tennem.
Mivel a gyártó információi szerint, nincs terhelhetőségi limitje, így a redszert tápláló hálózati kábel, és elosztó közé iktattam be.
Meghallgattam néhány albumot, és ezek alapján a benyomásaim egyértelműen pozitívak.
Ami azzonnal feltűnik, hogy árnyaltabb, tagoltabb a hangzás, a hangszerek jobban elkülönülnek, artikuláltabb, életszerűbbek a hangszerhanggok, mélyebben "belelátni a zenébe", tökéletesen pozicionálhatók a Jazzbanda zenészei. Elevenebb, folyékonyabb, stabilabb, mint korábban.
Súlyosabb, teltebb, feszesebb a megszólalás, a mélyhangok határozottan "harapósabbak", elevenebbek, mint nélküle. A lábdob, a basszusgitár, a bőgő, a tuba még sosem volt ilyen határozott, ilyen intenzív.
Valószínüleg visszapróbát is végzek, a pontosabb megítélés végett, de így elsőre meggyőzött.
Persze az árnyaltabb képhez hosszabb idő kell, együtt kell élni vele. A korábban próbált, használt hálózati szűrők elsőre mind tetszettek, de volt ami már a visszapróbán, volt ami 1-2 hét után "bukott meg", tehát elhamarkodottan nem akarok nyilatkozni. Bár az azoknál szerzett tapasztalataim alapján, már tudtam mire kell figyeljek, de 64X ugyanazokat a hibákat nem követi el. Úgy érzem kell még némi idő a teljes kiismeréséhez, meg talán járódnia is kell, mert az előző gazdája elmondása szerint, már hónapok óta használaton kívül van. Neki további 4 db van belőle, ez rendszer egyszerűsítés, leépítés miatt vált eladóvá.
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2023.02.14., kedd 17:10
zoli73 írta:
2023.02.14., kedd 17:05

Sajnos angolúl nem tudok, így csak a fordításra hagyatkozhatok, ha a marketing szöveget szeretném elolvasni.
Az idők folyamán már megtanultam, hogy az ilyen marketing szövegekbe költött hangzatos magyarázatokat, ígéreteket helyén kell kezelni.
Nem tagadom, elolvasom őket, de már nem ezek számomra a befolyásoló tényezők, hogy a megvásárlása mellett döntsek.
A saját megtapasztalás mindenek felett elvet vallom, de a tapasztalt, pártatlan fórumtársak segítségére is sokat adok, és általában nem is csalódok.
Ennek az eszköznek az esetében is, tapasztalati véleményt szeretnék hallani(olvasni) mert az minden marketing maszlagnál többet ér.
Egyetértek a megközelítéseddel. Sok ember véleményét el kell olvasni (külföldi forrásokat is, sőt azokat igazán), ha van lehetőség akkor meg kell hallgatni valahol. Aztán be kell lőni, hogy a te rendszeredhez kb. mi dukál. Ha van lehetőség kipróbálni az szuper, ha nincs, akkor nagy levegő és pénztárcát elő... aztán lesz valami... :)
Ha más nincs, akkor ez a megoldás, de be kell valljam, ennyire nem vagyok bevállalós, sokkal jobban szeretek biztosra menni, körűljárni, informálódni
1-1 kiszemelt eszközről, készülékről, kábelről, stb. mielőtt a megvásárlásáról döntök.
Most is az informálódással, körűljárassal próbalkozom, de úgy látom senkinek nincs vele tapasztalata.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

zoli73 írta:
2023.02.14., kedd 17:05

Sajnos angolúl nem tudok, így csak a fordításra hagyatkozhatok, ha a marketing szöveget szeretném elolvasni.
Az idők folyamán már megtanultam, hogy az ilyen marketing szövegekbe költött hangzatos magyarázatokat, ígéreteket helyén kell kezelni.
Nem tagadom, elolvasom őket, de már nem ezek számomra a befolyásoló tényezők, hogy a megvásárlása mellett döntsek.
A saját megtapasztalás mindenek felett elvet vallom, de a tapasztalt, pártatlan fórumtársak segítségére is sokat adok, és általában nem is csalódok.
Ennek az eszköznek az esetében is, tapasztalati véleményt szeretnék hallani(olvasni) mert az minden marketing maszlagnál többet ér.
Egyetértek a megközelítéseddel. Sok ember véleményét el kell olvasni (külföldi forrásokat is, sőt azokat igazán), ha van lehetőség akkor meg kell hallgatni valahol. Aztán be kell lőni, hogy a te rendszeredhez kb. mi dukál. Ha van lehetőség kipróbálni az szuper, ha nincs, akkor nagy levegő és pénztárcát elő... aztán lesz valami... :)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2023.02.14., kedd 16:42
zoli73 írta:
2023.02.12., vas. 12:07
Aszpirin írta:
2023.02.12., vas. 11:57

Vajon mi a fenét jelent az, hogy “áramló hang”? (Ami az előnyeként van megemlítve a marketingszövegben)
Jó kérdés! Ahogy látom, az e féle marketing szövegek elég hangzatos kijelentéseket tartalmaznak, sokszor értelmezhetetlen összefüggékre hivatkoznak. Nem kérdés, a céljuk a vásárlásra buzdítás.
Ezért lennék kiváncsi tapasztalati véleményekre, mert az ilyen marketing maszlag engem nem győz meg semmiről.
Persze rákeresve mindenhol áradoznak róla, de amit találok, az mind fizetett bemutató, ajnározó teszt.
Engem a "népítélet" érdekel valójában.
Érdemes elolvasni az angol szöveget is a gyártó oldalán. Egy kevésbé sikerült fordítás elviheti a gondolkodást:

https://www.lessloss.com/firewall-module-p-216.html

Jelen esetben a "fluid" szót sikerült "áramló"-nak fordítani...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zoli73 írta:
2023.02.12., vas. 12:07
Aszpirin írta:
zoli73 írta:
Ezzel van valakinek tapasztalata?https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/lesslo ... zavarszuro
Vajon mi a fenét jelent az, hogy “áramló hang”? (Ami az előnyeként van megemlítve a marketingszövegben)
Jó kérdés! Ahogy látom, az e féle marketing szövegek elég hangzatos kijelentéseket tartalmaznak, sokszor értelmezhetetlen összefüggékre hivatkoznak. Nem kérdés, a céljuk a vásárlásra buzdítás.
Ezért lennék kiváncsi tapasztalati véleményekre, mert az ilyen marketing maszlag engem nem győz meg semmiről.
Persze rákeresve mindenhol áradoznak róla, de amit találok, az mind fizetett bemutató, ajnározó teszt.
Érdemes elolvasni az angol szöveget is a gyártó oldalán. Egy kevésbé sikerült fordítás elviheti a gondolkodást:

https://www.lessloss.com/firewall-module-p-216.html

Jelen esetben a "fluid" szót sikerült "áramló"-nak fordítani...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
zoli73 írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Zsotyeszka írta:
2022.01.27., csüt. 20:52
zatar01 írta:
2021.11.09., kedd 12:03
zatar01 írta:
2021.11.08., hétf. 12:59
Üdv!
Érdeklődnék használja valaki ezt a terméket ha igen mi a vélemény róla ? Jókat írnak róla. :rolleyes:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... zavarszuro

Szép estét!
Végül megvette(d)?
Van tapasztalat?
Üdv Igen volt nálam próbán azt kell mondani hogy többen füleltük de úgy gondolom de nem adott hozzá semmit ezért lemondtam róla. Habár rengeteg külföldi teszt és vélemény után abba hitben akartam megvásárolni hogy kiváló véleményeket mondtak róla. Igaz azt is írták hogy kell egy teljes hét kibontakozásához. Hát nálam nem volt annyi addig.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

prando írta:
2022.01.30., vas. 11:22
zatar01 írta:
Üdv!
Érdeklődnék használja valaki ezt a terméket ha igen mi a vélemény róla ? Jókat írnak róla. :rolleyes:
Megkeresném itt a fórumon hollóházi kartácsot, megvam-e még neki az eladó Schallwand hálózati szűrője, nekem azok pl beváltak. 50-60 Euro újonnan is, előbb azzal tennék próbát.
Igen, egy példányom még van belőle, 15 e Ft-ért adom.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

prando
V.I.P.
V.I.P.

zatar01 írta:
Üdv!
Megkeresném itt a fórumon hollóházi kartácsot, megvam-e még neki az eladó Schallwand hálózati szűrője, nekem azok pl beváltak. 50-60 Euro újonnan is, előbb azzal tennék próbát.

Zsotyeszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Zsotyeszka »

zatar01 írta:
zatar01 írta:
Üdv!
Úgy döntöttem megveszem ezt villás kis fekete sószórót, lesz ami lesz.
https://www.furutech.com/2020/08/18/19957/ A csempékre rá katt
https://parttimeaudiophile.com/2020/08/ ... er-review/
Szép estét!
Végül megvette(d)?
Van tapasztalat?

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

Láttam már olcsóbb kiegészítőt is...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

zatar01 írta:
zatar01 írta:
Üdv!
90e Ft-ért vakon kiugrani az ablakon?Én nem tenném.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zatar01 írta:
zatar01 írta:
Üdv!
Az eladók valóban jókat írnak róla :), aztán ha a kereskedők úgy akarják, akkor Gedeon is olyan jókat mond róla, hogy szinte kedve lenni kettőt venni az embernek. (Én mondjuk megnézem az angol nyelvű teszteket is, meg a vásárlók véleményét is...sok ember talán kisebbet téved), de még mindig ott van aha-faktor miután megveszed, bedugod és csak "kiérezni" tudod a javulást, de nem igazán hallható (persze a fórumon milyen szuper a cucc)... az is kérdés, hogy a bejövő órától min, hogy jön el az áram, zavarja-e valami permanensen, stb. Kicsit lutri ebben a témában a vásárlás, bár lehetnek szituációk, amikor használhat...

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

zatar01 írta:
Üdv!
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”