SoundMania írta: ↑2023.02.15., szer. 14:28
zoli73 írta: ↑2023.02.15., szer. 11:19
SoundMania írta: ↑2023.02.15., szer. 11:05
Pedig ez nagyon elegáns, csak látom nem tudod jól elképzelni sem. Saját gondolataid okozzák a korlátaid ezek szerint.
Ezek szerint Te tudod, hogy hogyan lehet ezt esztetikusan kivitelezni.
Hallgatom! Jöhetnek a konkretumok!
Ha már segítő szándékkal vagy felém(amit köszönök), akkor legyen is ez egy hasznalható tanács, és ne csak a fejem felett beszélj el.
Mindenesetre vannak elképzeléseim. Ha szeretnél konkrétumot, akkor neked is muszály lesz adnod. Rajzolj , méretezz, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Amíg semmit nem tudunk a dobozod súlyelosztásáról , csak végül azt ami kiderült, hogy "görbe", addig nincs miről beszélni konkrétabban sem. Egyébként a 250Ti szerintem nem igényelne túl különleges állványt, az jól szólt padlón is! 5000 akkor más lett ? Esetleg T5000 ár + állvány ár = 250Ti ár ? És a 250Ti még jobb hangot is adna ? :)
Ha már kölapok: ami biztosan nem jó, a márvány és a gránit.... Betonból meg olyan alátétet csinálsz amit csak akarsz. Csak nyomja le eléggé a lamináltat.
Nem "görbe", hanem asszimetrikus építésű, és annél fogva a súlyelosztása sem olyan, mint egy hagyományos, hasáb alakú hangsugárzónak.
Billegtetve érződik, hogy előre, és a függőleges oldala felé esik a súlypontja.
Pontos arányokat mérés nélkül nem tudok mondani, sőt azt sem tudom, hogy milyen eszközzel lehetne megmérni, hogy a négy lába között milyen arányban oszlik el a súlya.
Ti5000+alátét=Ti 250? Nem tudom mi féle alátét értéke adná ki a különbözetet?
Egy 1992-es árlistát ismerek, akkor a Ti5000, 660e Ft/pár, a Ti250, 780e Ft/pár áron volt megvásárolható. Ezt nem tudom mi alapján pozícionalták akkor, de mára a hasznaltpiaci áruk között jelentősen kinyílt az olló.
Ti5000-t már olyan 400e körűl meg lehet kapni, ezzel szemben Ti250, 1millió alatt kb. nincs. Tehát egyikről a másikra lépéshez jelentősen kapirgálnom kellene, de ezen annyira nem töröm magam, az anyagi lehetőségeimet is meghaladja, így nem izgat.
Mivel Ti 250-et még nem hallottam, így nem tudom megítélni, hogy ez a kb. 2.5-szeres ár indokolt-e? Talán lehet.
Egyébként a nappalink mérete alapján sem feltétlen szeretnék Ti 250-et, mert az a kb. 24 m² annak már lehet, hogy kevés volna.
Elégedett vagyok a Ti5000-rel, nem tervezem lecserélni, 3 éve van nálam, de még nem találtam "fogást" rajta. Előtte a rendszer elemei már ez idő alatt teljesen kicserélődtek, fejlődtek, de a Ti5000 állja a "versenyt".
A korábbi hangsugárzóim ennél sokkal rövidebb idő alatt leváltásra kerültek, felszínre kerültek a gyenge pontjaik, hiányosságaik, ezzel szemben a Ti5000 még mindig stabilan állja a helyét, minden készülék, ill. kábelcserét meghálál, lekövet.
De térjünk vissza az alátétekre.
Mióta megvannak, próbalkoztam többféle lábbal, tüskével, stb. A legjobban a Vibra-R lábak váltak be, most is azokon állnak.
A plus "kőlapok" csak azért merültek fel, mert rengeteg rendszerben látom, hogy használják. Ha érdemes, talán tennék velük egy próbát, de ez attól is fűgg milyen véleményeket hallok róla.
Korábban érdeklődtem pl. rugós alátétekről, lábakról, de egyöntetűen leszólták, hogy az fizikailag zsákutca, nem lehet jó.
Ehhez képest külföldi show beszámolókban nem egyszer látni sok 10e €-s hangsugárzók alatt ilyen megoldásokat.
Ne értse félre senki, elégedett vagyok a jelenlegi hanggal, tetszik a Ti 5000 hangkaraktere, de miért ne próbáljak ki alatta mást is? Miért ne próbáljak meg még többet kihozni belőle, ha már ilyen biztos pont?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech