Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alátétek, rezgéscsillapítás

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1445

Re: Alátétek, rezgéscsillapítás

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ahogy mondod.
Azon kívül, ha magasan szerelik a hangsugárzókat, illik előrebillenteni őket, hogy a magastartományból hallható legyen valami.
Azok a szerencsétlen Maggie-k viszont úgy lógnak alá az égből mint a Roxfort - ban a lobogók.
Viszont, ha megbillentenék - mivel előre, hátra ugyanúgy szól - a hátrafelé szóródó magashangok vesznének bele a zegzugos a födémszerkezetbe.
Magasa nincs, mert nem hallatszik, mélye nincs mert 1. amúgy sincs sok, 2. nincsen stabilan rögzítve. Kár érte.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.02.17., pén. 14:13
Én alapvetően szeretem a dipólok hangját, de egy szórakozóhelyre, ahol elsősorban a hangosítás a cél, nem a szofisztikált hangzás, kevés alkalmatlanabb dolgot tudok elképzelni, mint egy Maggie. / Vagy több./

Egyébbként már korábban elábrándoztam én is azon, hogy fel kellene lógatni a Quad - okat. Semmi közbülső tákolmány nem jöhetne szóba, kizárólag a beton födémről lógnának le.
A mostani állványtól szabadulnék így meg, de nagy eséllyel ványadtabban szólna, úgy hogy kilőve.
Szerintem ez nem egy kimondottan táncos/zenés szórakozóhely lehet, és a Planarnak sem a terem "bezenélése", szó szerinti hangosítás(PA) a feladata, hanem inkább háttérzene. Arra viszont lehet picit túlzás "elpazarolni" a tudását.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Én alapvetően szeretem a dipólok hangját, de egy szórakozóhelyre, ahol elsősorban a hangosítás a cél, nem a szofisztikált hangzás, kevés alkalmatlanabb dolgot tudok elképzelni, mint egy Maggie. / Vagy több./

Egyébbként már korábban elábrándoztam én is azon, hogy fel kellene lógatni a Quad - okat. Semmi közbülső tákolmány nem jöhetne szóba, kizárólag a beton födémről lógnának le.
A mostani állványtól szabadulnék így meg, de nagy eséllyel ványadtabban szólna, úgy hogy kilőve.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2951

Hozzászólás Szerző: earforce »

Rock60 írta:
2023.02.17., pén. 11:05
Azt gondolom, azon a szórakozóhelyen a helykihasználás volt az elsődleges, ahol a Magneplanar-t fellógatták, nem a high-end szempontok. Máshol is tesznek így, csak más dobozokkal.
2 sör közt beszélgettem az asszem' holland (?) tulajjal és igen, alapvetően így lehetett megoldani azt hogy ne sérüljön.
De már úton a nagyobbik modell (1.6 vagy 1.7) az is be lesz lógatva :rolleyes:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1263

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.02.17., pén. 11:05
István gondolatmenetére kapcsolódnék a fefüggesztett hangszórókkal kapcsolatban.

Van ugyi a hatás - ellenhatás.
Ahogy a sprinter is úgy rugaszkodik el a rajtnál, hogy a talpa megtámaszkodik a startgépben. Különben elkaparna a salakon.
Vannak egyszerű tunning fogások, hogy stabilabb, dinamikusabb legyen a hangdoboz - kb. mindenki ismeri.
Egy x kilós súlyt tesznek a doboz tetejére, ezáltal nő a doboz tehetetlensége, kevésbé mozdul a membrán mozdulatára, nő a dinamika.
Itt van az én Quad - om példája. Gyárilag egy ingatag rozoga állványt találtak ki neki. Mivel a dinamika amúgy sem az erőssége a dipóloknak, építettem egy brutálisan merev, hátulról is megtámasztott zártszelvény állványt. amiben nem tud kénye - kedvére himbilimbizni.
Sokkal dinamikusabban szólal meg így.
Azt gondolom, azon a szórakozóhelyen a helykihasználás volt az elsődleges, ahol a Magneplanar-t fellógatták, nem a high-end szempontok. Máshol is tesznek így, csak más dobozokkal.
Oda lukadnék ki végül, hogy szerintem bizonyos hifi - paraméterek egymásnak ellentmondó megoldásokat kívánnak.
Én is szeretem a levegős teres hangzást - pont téma volt Az álltalában a hifiről-ben - de nem minden áron, mindenek felett.
Valószínűleg, ha nő a levegősség, a transzparencia, csökken a dinamika, a stabilitás.
Nem mondom, hogy így van, nem hallottam adott hangfalat egymás után a két különböző installációkban megszólalni, de lenne rá egy fogadásom.
Lehet így is , de nem kell ilyennek lennie! Ki mennyire ért hozzá.... :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

István gondolatmenetére kapcsolódnék a fefüggesztett hangszórókkal kapcsolatban.

Van ugyi a hatás - ellenhatás.
Ahogy a sprinter is úgy rugaszkodik el a rajtnál, hogy a talpa megtámaszkodik a startgépben. Különben elkaparna a salakon.
Vannak egyszerű tunning fogások, hogy stabilabb, dinamikusabb legyen a hangdoboz - kb. mindenki ismeri.
Egy x kilós súlyt tesznek a doboz tetejére, ezáltal nő a doboz tehetetlensége, kevésbé mozdul a membrán mozdulatára, nő a dinamika.
Itt van az én Quad - om példája. Gyárilag egy ingatag rozoga állványt találtak ki neki. Mivel a dinamika amúgy sem az erőssége a dipóloknak, építettem egy brutálisan merev, hátulról is megtámasztott zártszelvény állványt. amiben nem tud kénye - kedvére himbilimbizni.
Sokkal dinamikusabban szólal meg így.
Oda lukadnék ki végül, hogy szerintem bizonyos hifi - paraméterek egymásnak ellentmondó megoldásokat kívánnak.
Én is szeretem a levegős teres hangzást - pont téma volt Az álltalában a hifiről-ben - de nem minden áron, mindenek felett.
Valószínűleg, ha nő a levegősség, a transzparencia, csökken a dinamika, a stabilitás.
Nem mondom, hogy így van, nem hallottam adott hangfalat egymás után a két különböző installációkban megszólalni, de lenne rá egy fogadásom.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

Hogy milyen kő (vagy akármilyen egyéb) alátétekkel érdemes próbálkozni, és melyik, milyen hatással van a hangra, azt nagyjából olyan egyszerű megválaszolni, mint azt, hogy az alábbi állványok közül melyik épült helyes illettve hibás koncepció alapján. Mindkét iskola népszerű.
graham_audio_speaker_stands.jpg
graham_audio_speaker_stands.jpg (868.63 KiB) Megtekintve 1507 alkalommal
0002242_target-mr-speakers-stands-pair.jpeg
0002242_target-mr-speakers-stands-pair.jpeg (24.69 KiB) Megtekintve 1507 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 16:20
pärt írta:
2023.02.15., szer. 15:42
zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 12:38
Nekem a Ti5000-rek elég féloldalas formák, és a súlyelosztásuk is elléggé excentrikus.
Egy ilyen puha felületre helyezve, mint egy légpárnás alátét, talán még le is borulna róla, de legalábbis nagy tömegű ellensúlyra lenne szükség a füffőlegesbe állításáhot. Nem beszélve arról, hogy ezt az ellensúlyt nem is lehetne hová tenni.
Tényleg nem akarlak győzködni, de úgy tűnik, előre eldöntötted, hogy nem működhet a dolog. Miért nem méred le egy közönséges fürdőszobai mérleggel külön a két oldalt. Némi ügyeskedés kell hozzá; a nem mért oldalt megemelni, hogy szintben legyen a mért oldallal, meg talán egy segítő is jól jön, aki betolja a mérleget, míg billented a dobozt, de tíz perc alatt megvan. Ha van érdemleges eltérés, a megfelelő súlyú vaslemezt felragasztod leszedhető kétoldalas ragasztóval a doboz könnyebbik oldalán alulról, a két tüske középvonalában, és kész a tökéletesen kiegyensúlyozott tömegeloszlású doboz.
Nem,semmi sincs még eldöntve, csak én a "kőlapokról" érdeklődtem, erre mindenki arról próbál meggyőzni, hogy márpedig nekem légpárnás hangsugárzó alátét kell. Talán lehet. Ha lesz időm, talán össze is dobok egy "béta" verziót.
A kisúlyozáshoz a jelenlegi lábakat is benne kéne hagyjam, hogy legyen hely alatta a ballasztnak. A súlyok beszerzése nem akadály, a foglalkozasom okán sok anyaghoz hozzáférek.
Leginkább az tart vissza az egésztől, hogy egy ilyen légpárnás alátéten a mozgathatósága igen körülményessé válik, pedig az nálam fontos.
Pont könnyebben lehetne mozgatni , mert akár kerekeket is szerelhetnép akkor alá az eredeti doboz piszkálása nélkül.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2023.02.15., szer. 15:42
zoli73 írta:
Nekem a Ti5000-rek elég féloldalas formák, és a súlyelosztásuk is elléggé excentrikus.
Egy ilyen puha felületre helyezve, mint egy légpárnás alátét, talán még le is borulna róla, de legalábbis nagy tömegű ellensúlyra lenne szükség a füffőlegesbe állításáhot. Nem beszélve arról, hogy ezt az ellensúlyt nem is lehetne hová tenni.
Tényleg nem akarlak győzködni, de úgy tűnik, előre eldöntötted, hogy nem működhet a dolog. Miért nem méred le egy közönséges fürdőszobai mérleggel külön a két oldalt. Némi ügyeskedés kell hozzá; a nem mért oldalt megemelni, hogy szintben legyen a mért oldallal, meg talán egy segítő is jól jön, aki betolja a mérleget, míg billented a dobozt, de tíz perc alatt megvan. Ha van érdemleges eltérés, a megfelelő súlyú vaslemezt felragasztod leszedhető kétoldalas ragasztóval a doboz könnyebbik oldalán alulról, a két tüske középvonalában, és kész a tökéletesen kiegyensúlyozott tömegeloszlású doboz.
Nem,semmi sincs még eldöntve, csak én a "kőlapokról" érdeklődtem, erre mindenki arról próbál meggyőzni, hogy márpedig nekem légpárnás hangsugárzó alátét kell. Talán lehet. Ha lesz időm, talán össze is dobok egy "béta" verziót.
A kisúlyozáshoz a jelenlegi lábakat is benne kéne hagyjam, hogy legyen hely alatta a ballasztnak. A súlyok beszerzése nem akadály, a foglalkozasom okán sok anyaghoz hozzáférek.
Leginkább az tart vissza az egésztől, hogy egy ilyen légpárnás alátéten a mozgathatósága igen körülményessé válik, pedig az nálam fontos.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2023.02.15., szer. 14:28
zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 11:19
SoundMania írta:
2023.02.15., szer. 11:05

Pedig ez nagyon elegáns, csak látom nem tudod jól elképzelni sem. Saját gondolataid okozzák a korlátaid ezek szerint.
Ezek szerint Te tudod, hogy hogyan lehet ezt esztetikusan kivitelezni.
Hallgatom! Jöhetnek a konkretumok!
Ha már segítő szándékkal vagy felém(amit köszönök), akkor legyen is ez egy hasznalható tanács, és ne csak a fejem felett beszélj el.
Mindenesetre vannak elképzeléseim. Ha szeretnél konkrétumot, akkor neked is muszály lesz adnod. Rajzolj , méretezz, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Amíg semmit nem tudunk a dobozod súlyelosztásáról , csak végül azt ami kiderült, hogy "görbe", addig nincs miről beszélni konkrétabban sem. Egyébként a 250Ti szerintem nem igényelne túl különleges állványt, az jól szólt padlón is! 5000 akkor más lett ? Esetleg T5000 ár + állvány ár = 250Ti ár ? És a 250Ti még jobb hangot is adna ? :)
Ha már kölapok: ami biztosan nem jó, a márvány és a gránit.... Betonból meg olyan alátétet csinálsz amit csak akarsz. Csak nyomja le eléggé a lamináltat.
Nem "görbe", hanem asszimetrikus építésű, és annél fogva a súlyelosztása sem olyan, mint egy hagyományos, hasáb alakú hangsugárzónak.
Billegtetve érződik, hogy előre, és a függőleges oldala felé esik a súlypontja.
Pontos arányokat mérés nélkül nem tudok mondani, sőt azt sem tudom, hogy milyen eszközzel lehetne megmérni, hogy a négy lába között milyen arányban oszlik el a súlya.
Ti5000+alátét=Ti 250? Nem tudom mi féle alátét értéke adná ki a különbözetet?
Egy 1992-es árlistát ismerek, akkor a Ti5000, 660e Ft/pár, a Ti250, 780e Ft/pár áron volt megvásárolható. Ezt nem tudom mi alapján pozícionalták akkor, de mára a hasznaltpiaci áruk között jelentősen kinyílt az olló.
Ti5000-t már olyan 400e körűl meg lehet kapni, ezzel szemben Ti250, 1millió alatt kb. nincs. Tehát egyikről a másikra lépéshez jelentősen kapirgálnom kellene, de ezen annyira nem töröm magam, az anyagi lehetőségeimet is meghaladja, így nem izgat.
Mivel Ti 250-et még nem hallottam, így nem tudom megítélni, hogy ez a kb. 2.5-szeres ár indokolt-e? Talán lehet.
Egyébként a nappalink mérete alapján sem feltétlen szeretnék Ti 250-et, mert az a kb. 24 m² annak már lehet, hogy kevés volna.
Elégedett vagyok a Ti5000-rel, nem tervezem lecserélni, 3 éve van nálam, de még nem találtam "fogást" rajta. Előtte a rendszer elemei már ez idő alatt teljesen kicserélődtek, fejlődtek, de a Ti5000 állja a "versenyt".
A korábbi hangsugárzóim ennél sokkal rövidebb idő alatt leváltásra kerültek, felszínre kerültek a gyenge pontjaik, hiányosságaik, ezzel szemben a Ti5000 még mindig stabilan állja a helyét, minden készülék, ill. kábelcserét meghálál, lekövet.
De térjünk vissza az alátétekre.
Mióta megvannak, próbalkoztam többféle lábbal, tüskével, stb. A legjobban a Vibra-R lábak váltak be, most is azokon állnak.
A plus "kőlapok" csak azért merültek fel, mert rengeteg rendszerben látom, hogy használják. Ha érdemes, talán tennék velük egy próbát, de ez attól is fűgg milyen véleményeket hallok róla.
Korábban érdeklődtem pl. rugós alátétekről, lábakról, de egyöntetűen leszólták, hogy az fizikailag zsákutca, nem lehet jó.
Ehhez képest külföldi show beszámolókban nem egyszer látni sok 10e €-s hangsugárzók alatt ilyen megoldásokat.
Ne értse félre senki, elégedett vagyok a jelenlegi hanggal, tetszik a Ti 5000 hangkaraktere, de miért ne próbáljak ki alatta mást is? Miért ne próbáljak meg még többet kihozni belőle, ha már ilyen biztos pont?

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

zoli73 írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2023.02.15., szer. 13:56
zoli73 írta:
earforce írta:
2023.02.15., szer. 11:20
A korábbi -kisebb- planarjaim és kisebb REL szub alatt voltak USA Audio-s légpárnák anno.
Aztán ahogy nagyobb és komolyabb szub lett, ill. nagyobb planar ezek az eszközök inkább rontottak, mintsem hoztak a konyhára, úgyhogy menniük kellett.
Különben simán megoldható a súlyozásuk (nekem egyáltalán nem kellett, minden függőleges volt).
...
Bár ezt a légpárnás alátétet Soundmania dobta be, én a különböző "kőlapokról", és azok hatásairól érdeklődtem, mert ahogy látom elég széles körben alkalmazzák.
Tapasztalataim szerint az alátámasztási átmenetek mindig károsak, mindig ott a lenyomatuk a hangon.
Amikor egy nagy tömegű pl. kőlap bekerül az állvány / padló vagy a doboz / padló közé, rögtön felvetődik a kérdés, hogy 'és a kőlap-padló közé mi kerül?'

Ami nálam a legjobban bejött, egy szép parkettás szobában, az a 'nagyon nagy és nehéz beton alátét'. Olyan igazából nehéz, és stabil, és nem rezeg.
Hogy mi?, hát, a szoba beton aljzata. Vagyis, az állvány tüskéi hosszabbra cserélve, parketta átfúr, és a tüskék szépen a betonon állnak...
Hangilag ez akkora különbség, hogy az összes próbált márványlap, betonlap, légpárna, dióhéj, fatalp, stb... szánalmas vergődésnek tűnik. Én nincs moccanás, miközben a parketta hullámzik a járkálás során.
A mai napig ez a megoldás van, kb. 10 éve. A cserélgetések okán, 2×3 plusz lyuk lett. Kínos?, hát, a hifi az ilyen, az eltüntetésre meg űrtechnológiás anyagok állnak rendelkezésre.

Nálam rezonáns állvány van. Ez a megoldás, amikor gyakorlatilag egy 'megrezeghetetlen' dologgal van összekötve, még jobban rezeg az állvány, mint pl. a parkettán állva; ez majdhogynem szemre észrevehető volt. Vagyis, más szisztémáknál a hatás kérdéses.
Sajnos ez a kifúrom a parkettát nálam/nálunk nem játszik.
Az aljzatbetonra való támaszkodás minden bizonnyal a legstabilabb megoldás, a lemezjátszó falikonzolhoz lehet hasonlatos.
A feleségem elég toleráns a hobbimmal kapcsolatban, de ez a parkettafúrás biztosan kiverné nála a biztosítékot.
Meg aztán azért sem járható út ez, mert nálam nincs fix helye a hangsugárzóknak. Van az úgymond hétköznapi, falhoz tolt, es van a szoba közepe közelébe kihúzott, zenekallgatós pozíció.
Mivel ez egy nappali, ami más célokat is szolgál a zenehallgatáson kívül, így kompromisszumokat kell kössek.
Azt sem mondtam, hogy mindenképpen akarok valamit alá, csak érdeklődtem a "kőlapokról" mertnsok helyen látom.

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Neked meg a sajátjaid, csak kocka hangfal van, kizárólag egyenes felső lappal.
SoundMania írta:
Saját gondolataid okozzák a korlátaid ezek szerint.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 11:19
SoundMania írta:
zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 10:53

Lehet, hogy egyszerű, de nem túl elegáns.
Ennyire nem rendelek alá mindent, a hobbinak, a jobb hang vadászatának.
Az ilyen kompromisszumok, barkács lehetőségek miatt vetettem el az ötletet.
Pedig ez nagyon elegáns, csak látom nem tudod jól elképzelni sem. Saját gondolataid okozzák a korlátaid ezek szerint.
Ha már segítő szándékkal vagy felém(amit köszönök), akkor legyen is ez egy hasznalható tanács, és ne csak a fejem felett beszélj el.
Mindenesetre vannak elképzeléseim. Ha szeretnél konkrétumot, akkor neked is muszály lesz adnod. Rajzolj , méretezz, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Amíg semmit nem tudunk a dobozod súlyelosztásáról , csak végül azt ami kiderült, hogy "görbe", addig nincs miről beszélni konkrétabban sem. Egyébként a 250Ti szerintem nem igényelne túl különleges állványt, az jól szólt padlón is! 5000 akkor más lett ? Esetleg T5000 ár + állvány ár = 250Ti ár ? És a 250Ti még jobb hangot is adna ? :)
Ha már kölapok: ami biztosan nem jó, a márvány és a gránit.... Betonból meg olyan alátétet csinálsz amit csak akarsz. Csak nyomja le eléggé a lamináltat.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1052

Hozzászólás Szerző: chord_ »

zoli73 írta:
earforce írta:
A korábbi -kisebb- planarjaim és kisebb REL szub alatt voltak USA Audio-s légpárnák anno.
Aztán ahogy nagyobb és komolyabb szub lett, ill. nagyobb planar ezek az eszközök inkább rontottak, mintsem hoztak a konyhára, úgyhogy menniük kellett.
Különben simán megoldható a súlyozásuk (nekem egyáltalán nem kellett, minden függőleges volt).
...
Bár ezt a légpárnás alátétet Soundmania dobta be, én a különböző "kőlapokról", és azok hatásairól érdeklődtem, mert ahogy látom elég széles körben alkalmazzák.
Tapasztalataim szerint az alátámasztási átmenetek mindig károsak, mindig ott a lenyomatuk a hangon.
Amikor egy nagy tömegű pl. kőlap bekerül az állvány / padló vagy a doboz / padló közé, rögtön felvetődik a kérdés, hogy 'és a kőlap-padló közé mi kerül?'

Ami nálam a legjobban bejött, egy szép parkettás szobában, az a 'nagyon nagy és nehéz beton alátét'. Olyan igazából nehéz, és stabil, és nem rezeg.
Hogy mi?, hát, a szoba beton aljzata. Vagyis, az állvány tüskéi hosszabbra cserélve, parketta átfúr, és a tüskék szépen a betonon állnak...
Hangilag ez akkora különbség, hogy az összes próbált márványlap, betonlap, légpárna, dióhéj, fatalp, stb... szánalmas vergődésnek tűnik. Én nincs moccanás, miközben a parketta hullámzik a járkálás során.
A mai napig ez a megoldás van, kb. 10 éve. A cserélgetések okán, 2×3 plusz lyuk lett. Kínos?, hát, a hifi az ilyen, az eltüntetésre meg űrtechnológiás anyagok állnak rendelkezésre.

Nálam rezonáns állvány van. Ez a megoldás, amikor gyakorlatilag egy 'megrezeghetetlen' dologgal van összekötve, még jobban rezeg az állvány, mint pl. a parkettán állva; ez majdhogynem szemre észrevehető volt. Vagyis, más szisztémáknál a hatás kérdéses.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
Magneplanart ugyan hallottam, de nem emelgettem, tapogattam még.
Ránézésre szabályos, szimetrikus alakú, és egyenletes súlyeloszlása lehet.
Szerintem ez az a hangsugárzó, amit nem ilyen alátétre helyezésre találtak ki.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2951

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
zoli73 írta:
SoundMania írta:
2023.02.15., szer. 10:06

Egyszerűen. Vagy a dobozt tolod úgy el rajta , hogy jól álljon, vagy a doboz tetejére teszel valamit ellensúlynak.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
SoundMania írta:
zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 09:50

Gondoltam rá. A kivitelezés nem okozna gondot, de az tart vissza, hogy az UsaAudio állvány kiegyensúlyozásával is el lehetett jatszadozni, de viszonylag egyszerűen megoldható. Voszont egy hangsugárzó alatti légpárnás alátetnél ez nem tudom hogyan kivitelezhető.
A hangsugárzó, a nem egyenletes tömegeloszlása miatt nem tudna egyenletesen, és stabilan állni egy ilyen aláteten, valahogy ki kellene egyensúlyozni, de nem tudom elképzelni, hogy hogyan megoldható ez.
Egyszerűen. Vagy a dobozt tolod úgy el rajta , hogy jól álljon, vagy a doboz tetejére teszel valamit ellensúlynak.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
zoli73 írta:
SoundMania írta:
2023.02.15., szer. 09:12

Ha megnézted a Townshendes linkeket és van tapasztalatod ( jó, persze csak egy utángyátrtott ) légpárnás állvánnyal, miért nem gondolkodsz a hangdobozok alá is ilyenben ?
Gondoltam rá. A kivitelezés nem okozna gondot, de az tart vissza, hogy az UsaAudio állvány kiegyensúlyozásával is el lehetett jatszadozni, de viszonylag egyszerűen megoldható. Voszont egy hangsugárzó alatti légpárnás alátetnél ez nem tudom hogyan kivitelezhető.
A hangsugárzó, a nem egyenletes tömegeloszlása miatt nem tudna egyenletesen, és stabilan állni egy ilyen aláteten, valahogy ki kellene egyensúlyozni, de nem tudom elképzelni, hogy hogyan megoldható ez.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
SoundMania írta:
zoli73 írta:
2023.02.15., szer. 08:41
Kapnék az alkalmon, hogy itt felmerültek a hangsugárzók alatti márvány, gránit, homokkő, stb. lapok. Biztosan volt már róla szó 100, vagy 1000 oldallal korábban, de azért megkérdezem. Kinek milyen tapasztalata van vele, milyen hozadéka van a hangminőség tekintetében? Ha van egyáltalán?
Sok rendszerben látom ezeket a "köveket", de azon kívül, hogy jól mutat rajta a hangsugárzó, van egyéb pozitív hatása?
Köszönöm!
Ha megnézted a Townshendes linkeket és van tapasztalatod ( jó, persze csak egy utángyátrtott ) légpárnás állvánnyal, miért nem gondolkodsz a hangdobozok alá is ilyenben ?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
zoli73 írta:
Kapnék az alkalmon, hogy itt felmerültek a hangsugárzók alatti márvány, gránit, homokkő, stb. lapok. Biztosan volt már róla szó 100, vagy 1000 oldallal korábban, de azért megkérdezem. Kinek milyen tapasztalata van vele, milyen hozadéka van a hangminőség tekintetében? Ha van egyáltalán?
Sok rendszerben látom ezeket a "köveket", de azon kívül, hogy jól mutat rajta a hangsugárzó, van egyéb pozitív hatása?
Köszönöm!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Köszönöm!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

prando írta:
2023.02.15., szer. 07:46
Itt írtam alább, 2-3 m-re ülök az erősítőtől, dobbantok a lábammal, vagy elmegyek előtte, megmozdul az állvánnyal együtt
Szerintem az a helyzet ezekkel az építési megoldásokkal, hogy kiszámíthatatlanok. Felépítesz egy házat, padlóval, falakkal, berendezed, és berakod a hifit is valahova. Aztán lehet, hogy annak a szalagparkettának az alátétjével együtt éppen nagyon is jó hatása van a hangodra, de az is lehet, hogy nagyon nem. Meg aztán lehet, hogy neked éppen így tetszik, nekem meg pont nem. Sajnos nagyon kevés embernek van esélye, hogy minden ponton a hanghoz előre megtervezett helyiséget csináljon otthonra, beleértve a padlótól az akusztikus elemekig mindent. Akkor meg főzünk abból, ami van.
Én nem is bánom annyira, éppen elég az egyes elemeket és drótokat cserélgetni, még akkor építkezzek is, mire kiderül, hogy mégsem lett jó? :smile29:

Valószínű, hogy ugyanez igaz azokra a hangfal alá pakolt kövekre is: mindenkinek és minden hangfalnak más jön be. Meg kell enni a pudingot, hogy megtudjuk, milyen az íze. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”