Már kész a dac-unk, kb. fél éve tesztelési fázisban van. RCA-BNC-XLR-i2S HDMI bemenetekkel (+ USB). Nem érzem 1000% előnyben az i2S-t a BNC-vel szemben, kivéve ha DSD256 natív anyagot hallgatok, mert olyankor az i2S-en keresztül szól, a BNC/RCA meg nem szól :)Balage84 írta: ↑2023.02.17., pén. 19:31
Volt pár digit kábelem.. Supra, Nordost, ezek egyszerű réz kábelek voltak. Aztán Harmonic Technology Magic Digital II, majd lett egy ValhallA Ákos Ezüst Cryo. Na, itt mondtam azt, hogy ez igen! Szerencsére nem költöttem vagyonokat a "gyári" réz kábelek közötti felesleges bolyongásra. Majd lett egy ValhallA Aura V2 digit BNC - ő 6 évig futott.
Ezek voltak az SPDIF kalandozások.
Annyit tudok mondani, hogy egy 3e HUF-os Cat6 kábellel is ég és föld az I2S javára. De ezt már beszéltük. Azt pedig nem mondhatjuk, hogy az SPDIF nincs megcsinálva az NW-T-ben. Melyik Streamer-ben van külön R-vasmagos táp és csöves egyenirányítás és csöves digit kimenet az SPDIF-hez?
I2S kábel választék elég szegényes, pl. az Ayon-nál sincs, csak pearl LAN, sima réz, Telegartner RJ45 csati..
Pearl.JPG
Így inkább lett egy NEOTECH NEET-1008 Ethernet RJ45 Cable UP-OCC Silver. AudioQuest Diamond-nál kicsit olcsóbb![]()
De ahogy írtad, az új DAC-otokon már lesz I2S, így lehet majd tesztelni az SPDIF-el szemben :)
Egyébként egyre nagyobb a választék az i2S HDMI kábelek területén, nekem is van egy kellemes darab, és nagyon meg vagyok vele elégedve. PS Audio szabványt használunk, így szerencsére nincs sok ütközés a készülékekkel.
Annak még egyelőre az előnyét nem tudtam realizálni, hogy SPDIF kimeneten van elektroncső... ezt hogy kell elképzelni?