A tévékhez nem tudok hozzászólni, Sony-m nem volt.dixie-chicken írta: ↑2023.02.11., szomb. 11:08kb 40 éve Sony TV-ket használok,most is van egyzoli73 írta: ↑2023.02.11., szomb. 10:34Ha valaki, akkor én valóban Sony bolond voltam, hosszú éveket, sőt inkább évtizedeket fecséreltem a márkára. Aztán saját káromon, keserű szájízzel kellett belátnom, hogy az élet igazából a Sony-n túl van.
Valóban példás kiviteli minőségben, jobbára tetszetősen megépítettek, ebből a felhasználó arra következtet, hogy a hangminőség is ugyanezt a minőséget hozza. Sajnos az esetek túlnyomó részében nem.
Sajnos a Sony készülékeknek van egy jellegzetes hangjuk, ami köszönö viszonyban sincs a természetes, életszerű megszólalással. Az a tipikus, rossz értelemben vett "hifis" hang, egyik barátom egyszerűen úgy jellemzi "iSzONY. Igen voltak azért a Sony-nak is kiemelkedő készülékei(pl. SCD-1), de csak egy maroknyi, és szó szerint high-end áron, annyiért a felhasználók már bármi mást is kaphattak, és nem Sony-t vettek.
Nem véletlenűl koptak ki ebből a felső kategóriából. Megmutatták, hogy tudnak Ők, ha akarnak, de erre az akarásra leginkább nem volt szükség, így nem is eröltették.
A közép kategóriában(ES), amelyben én is belemerültem, rendre azzal szembesültem, hogy adott áron más gyártótól jobb hangú készüléket kaptam. A legsúlyosabb zsákutcáim, legnagyobb csalódásaim mind a Sony-hoz köthetők.,sose,semmilyen gondom nem volt velük,elemben Panasonic,Grundig,Telefunken,Philips ...volt időszak amikor "fogalom" volt TV-knél
.... hogy hifi?...sosem rajongtam a márkáért (ES sorozat),de volt egy egész jó előfok/végfok párosuk,amely nem volt csillagászati áron új korában,és egész jó volt...ma is tudok üzemképes példányokrol,az előfok részéröl,ma is urban legendek keringnek
https://zstereo.co.uk/2020/12/08/sony-ta-e86-ta-n86/
aztán ne feledjük,gyártottak FET-eket,amelyeket más cégek is használtak,sikeresen...a gonsz nyelvek szerint az Accuphase ma a Sony highend diviziója...
U.I..jah és volt a WM6 (?) walkman,elég drága volt a többihez viszonyitva,de eszméletlen jó volt,amikor zugfelvételeket készitettünk,Oregon,vagy Art Ensemble of Chicago koncerteken valahol a '80 években vele..![]()
A téma indító hozzászólásban a 90' évek Sony hifi készülékei lettek felemlítve, nekem ezekkel volt elég beható kapcsolatom.
Az, hogy a 70' években, és a 80' évek elején miket kínált a Sony, arra nekünk, itt a "vasfüggöny" mögött nem sok rálátásunk volt.
Később használt a importból bekerült néhány "fecske", alig néhányukhoz jutott el.
Ami alapján Mi meg tudjuk ítélni, az az ami a rendszerváltás után megkezdődött , hazai forgalmazás termése.
Nem állítom, hogy minden Sony sz@r, de ha az akkori kommersz hifi készülékekből kellene összeállítanom egy rendszert, akkor utosóként gondolnék a Sony-ra.
Ahogy mondtam, sokféle Sony készülék átment a kezeim között, és utólag be kellett látnom, hogy van 1-2 hangzásbeli hiányosságuk, furcsaságuk ami a felismerésük után már nagyon írritálóvá válnak. Csak még eddig a felismerésig eljut az ember, és beismeri magának a tévelygését, az tart soká.
Valamint a rá pótolhatatlanúl elvesztegetett évek, így utólag ez fáj leginkább.