Bocs, ha triviális dolgot kérdezek, de a hátulján "csavarfejet" a TIDAL lejátszáshoz ajánlott 3. állásba állítottad?
https://www.av-online.hu/lejatszo/ifi-a ... teszt_3779

Bocs, ha triviális dolgot kérdezek, de a hátulján "csavarfejet" a TIDAL lejátszáshoz ajánlott 3. állásba állítottad?

Én most vettem egy Lumin D2-t, ami egy MacBook+Audirvana+Topping D70S+Mutec MC1. 2 kombót váltott, es nyugodtan mondhatom, h kategoriat ugrott a hang. Szerintem mar a D70S is jobb, mint a TMP, a Lumin dacjarol nem is beszelve. Plusz hozomanya az egyben megoldásnak, h kábelt sporolsz: minusz tapkabel, digit coax. Ha kesobb fejleszteni szeretnel, annak sincs akadalya, hiszen a D2-nek van digit kijarata kulso dac szamara...KopaszKutya írta: ↑2023.02.07., kedd 16:52Köszönöm a válaszokat!![]()
Ha Lumin-ba gondolkoznék (használtan), akkor az általam felvázolt célra melyik lenne legalkalmasabb?
Lumin U2 Mini-t néztem, beépített DAC nem kell, az van külön is.

Szia, 2.31.7 a rendszerverzó. Megjelent: Apr 13. 2022robi20064 írta: ↑2023.02.04., szomb. 14:17Milyen firmware verziot hasznalsz (settings/system alatt megtalalod)?ktomyy írta: ↑2023.02.04., szomb. 14:13Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.
- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?

Akkor kezdem. 1. Igen, tud olyan jól szólni (szerintemKopaszKutya írta: ↑2023.02.07., kedd 15:54
Ezek szerint volt már párszor téma, akkor inkább bele se menjünk.
Szerencsére nem nyomja a zsebemet 1 millió (vagy több) Forintocska, csak próbálom megérteni mások rajongását.![]()
![]()

Ezek szerint volt már párszor téma, akkor inkább bele se menjünk.

Teljes mértékben egyetértek. Én viszont imádok írni, másokat hasznosan informálni. Ha széles közönségnek tesztelek, másképp hallgatózom, mint amikor magamnak választok. Megpróbálok minél több hasznos kapaszkodót adni, sajnos ebbe a nüanszok is beletartoznak.gomolalaci írta: ↑2023.02.06., hétf. 20:30
Én már nem nüanszokat hallgatok, a zenét kompletten. Volt olyan korszakom amikor azt is fontosnak tartottam, de a zene összességében jobban hat az érzelmeimre, mint a nüanszok...

,,Szerintem egy olyan tesztnél, ahol a nüanszokat is nagyon koncentrálva kell kihallani, ez a változás akár a mérleg nyelvén is lehet..."Retrofuturista írta: ↑2023.02.05., vas. 20:40De a logikád alapján ha van egy újonnan kibontott, elsőre szuper kábeled, akkor az legfeljebb még szuperebb lesz járatással.gomolalaci írta: ↑2023.02.05., vas. 20:27
Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.
Szerintem egy olyan tesztnél, ahol a nüanszokat is nagyon koncentrálva kell kihallani, ez a változás akár a mérleg nyelvén is lehet...

Mivel már vettél Lumint, így a válasz konkrétan nem neked szól, viszont a témát te dobtad fel, ezért a te kommentedhez írok:

Ez nem hit kérdése, az új készülékeket be kell járatni, sőt gyakran még a sajátjaidnak is kell egy-két nap újra járatás, ha valamiért szét kellett szedned a rendszert (takarítás, szoba átrendezés, tesztelés, stb). A műszaki magyarázatát nem tudom, ebben a topicban amúgy is OFF, de tény. Érdekes, de erre - tapasztalatom szerint - épp az általad példának felhozott kábel a legérzékenyebb.gomolalaci írta: ↑2023.02.05., vas. 20:27Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.

De a logikád alapján ha van egy újonnan kibontott, elsőre szuper kábeled, akkor az legfeljebb még szuperebb lesz járatással.gomolalaci írta: ↑2023.02.05., vas. 20:27
Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.

Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.Retrofuturista írta: ↑2023.02.05., vas. 10:06Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalatai vannak az átlagos bejáratási időkkel?
A Silent Angelek 0 km-esen kerültek hozzám. Járatom őket, amennyire tudom.
Folyamatosan megy a netrádió mindkettőn kb. egy hete kivéve, amikor Tidalt játszom.
Nem szeretném elkezdeni a konkrét tesztet, csak amikor bejáratottnak ítélem mindkettőt.

Minden készülék más, de általánosságban úgy 50 óra az alap, 150 óránál már kialakul a karakter, és utána 350-500 óráig még valamennyit finomodhat - de ezek mint mondtam, nem kőbe vésett számok, viszont saját sokéves tapasztalatom szerit stimmelnek.

Ez nagy kár, köszi az infót!SSS írta: ↑2023.02.04., szomb. 19:36Arrol van szo, hogy akar 6 raspberryt is hasznalhatsz amit akar 6 kulonbozo rendszerhez adhat forrast. Ez lehet hat kulonbozo hazban, meg a haz hat kulonbozo szobajaban is. Egy elofizeteshez lesz mind a 6 adva es te valtogathatsz melyiken szoljon a zene...de nem lehet hat hazban hat repsberryt hat kulonbozo tabletrol egymastol fugetlenul vezerelni. A tidal mas ott tulajdonkeppen tobb kvazi fuggetlen elofizetesed lesz a csaladi csomaggal.
Arrol van szo, hogy akar 6 raspberryt is hasznalhatsz amit akar 6 kulonbozo rendszerhez adhat forrast. Ez lehet hat kulonbozo hazban, meg a haz hat kulonbozo szobajaban is. Egy elofizeteshez lesz mind a 6 adva es te valtogathatsz melyiken szoljon a zene...de nem lehet hat hazban hat repsberryt hat kulonbozo tabletrol egymastol fugetlenul vezerelni. A tidal mas ott tulajdonkeppen tobb kvazi fuggetlen elofizetesed lesz a csaladi csomaggal.
Tidal connectet hasznalsz, vagy az ifi appjat (ami egyebkent ha jol latom egy volumio) ? Elsore alap otlet torold le a telorol az appot es telepitsd ujra. Masodik, hogy nem tudom lehet-e ezt az volumio kiszerelest frissiteni de azzal is lehet probalkozni. Esetleg ha van tablet vagy masik telo arra is telepithetnel egy tidalt es erdemes lenne megnezni, hogy arrol mukodik-e, lattam mar olyant, hogy samsung teloval osszeakadt...ktomyy írta: ↑2023.02.04., szomb. 14:13Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.
- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?
Hát azt nagyon jól tetted hogy Lumin vettél, más ligában játszik mint a Silent Angel, de persze ehhez a talpnak van a legkevesebb köze.kargidje írta: ↑2023.02.04., szomb. 12:16Hiába volt az elmúlt 2 évben jelentős áremelkedés, ez a 400e Ft most is jelentős összeg itthon! Ahhoz meg mindenképpen, hogy egy ilyen valóban filléres gagyi gumi/műanyag kis sz.rt tegyenek az aljára. Azon sem lepődnék meg, ha lenne belőle olyan készülék, amelyik kicsit billeg.alto írta: ↑2023.02.03., pén. 14:27
Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.
10 ezer forintos streamer meg nem létezik.
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.![]()
A hasonlatod meg nem igazán illik ide, mert a felni+spéci gumi eléggé beleszól az autó fő tulajdonságába: vezetési élmény, ami streamernél a hangminőség, míg a hátsó üléssor kevésbé, ami megfelel a talpnak. Emiatt írtam azt.
Amúgy streamerek például:
https://digitalszalon.hu/shop/category/ ... --halozati
Talp például:
https://www.fruugo.hu/aluminium-hifi-er ... 7QEALw_wcB
Ha ez boltban ennyi, mindenféle rátett nyereséggel, akkor nagy tételben valószínű jóval olcsóbb lenne a gyártónak pl. Silent Angel.
Mindegy, én nem fogadom el a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha szinte semmi nehézséget, plusz költséget nem okozó ráfordítással jobbat, szebbet lehet belőle kihozni.
Emiatt el is engedtem a Silent Angelt, vettem Lumint.![]()
Píííísz.![]()

Hiába volt az elmúlt 2 évben jelentős áremelkedés, ez a 400e Ft most is jelentős összeg itthon! Ahhoz meg mindenképpen, hogy egy ilyen valóban filléres gagyi gumi/műanyag kis sz.rt tegyenek az aljára. Azon sem lepődnék meg, ha lenne belőle olyan készülék, amelyik kicsit billeg.alto írta: ↑2023.02.03., pén. 14:27
Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.
10 ezer forintos streamer meg nem létezik.
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.