Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

ktomyy írta:
2023.02.04., szomb. 14:13
Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás.
Bocs, ha triviális dolgot kérdezek, de a hátulján "csavarfejet" a TIDAL lejátszáshoz ajánlott 3. állásba állítottad?
https://www.av-online.hu/lejatszo/ifi-a ... teszt_3779

switch_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: switch_ »

KopaszKutya írta:
2023.02.07., kedd 16:52
Köszönöm a válaszokat! :smile53:

Ha Lumin-ba gondolkoznék (használtan), akkor az általam felvázolt célra melyik lenne legalkalmasabb?
Lumin U2 Mini-t néztem, beépített DAC nem kell, az van külön is.
Én most vettem egy Lumin D2-t, ami egy MacBook+Audirvana+Topping D70S+Mutec MC1. 2 kombót váltott, es nyugodtan mondhatom, h kategoriat ugrott a hang. Szerintem mar a D70S is jobb, mint a TMP, a Lumin dacjarol nem is beszelve. Plusz hozomanya az egyben megoldásnak, h kábelt sporolsz: minusz tapkabel, digit coax. Ha kesobb fejleszteni szeretnel, annak sincs akadalya, hiszen a D2-nek van digit kijarata kulso dac szamara...
Lumin D2, Luxman L550, Sonus Faber Grand Piano Domus, Yamaha CDX1060

ktomyy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: ktomyy »

robi20064 írta:
2023.02.04., szomb. 14:17
ktomyy írta:
Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.

- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?

- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?
Milyen firmware verziot hasznalsz (settings/system alatt megtalalod)?
Szia, 2.31.7 a rendszerverzó. Megjelent: Apr 13. 2022

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 209

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Köszönöm a válaszokat! :smile53:

Ha Lumin-ba gondolkoznék (használtan), akkor az általam felvázolt célra melyik lenne legalkalmasabb?
Lumin U2 Mini-t néztem, beépített DAC nem kell, az van külön is.
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

KopaszKutya írta:
2023.02.07., kedd 15:54

Ezek szerint volt már párszor téma, akkor inkább bele se menjünk.

Szerencsére nem nyomja a zsebemet 1 millió (vagy több) Forintocska, csak próbálom megérteni mások rajongását. :D :smile53:
Akkor kezdem. 1. Igen, tud olyan jól szólni (szerintem :D) 2. Sokkal rugalmasabban használható a CD játszónál (nem kell szégyellni a streamelést...) 3. Nem kell a CD topikban lézer után sovárogni... 4. Annyi zenét elérsz, hogyha halálodig folyamatosan hallgathatnád, akkor sem érnél a végére. (ez egyben a hátránya is...) 5. Nem csak 16/44...

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég

dbrnsk írta:
2023.02.07., kedd 15:47
3, 2, 1... :D
Ezek szerint volt már párszor téma, akkor inkább bele se menjünk.

Szerencsére nem nyomja a zsebemet 1 millió (vagy több) Forintocska, csak próbálom megérteni mások rajongását. :D :smile53:
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

3, 2, 1... :D

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Mivel nem mozgok ebben a világban, ezért teljesen laikusként kérdezem, hogy ha veszek pl. egy Lumin lejátszót, amire rádugok egy pendrive-ot, külső melevlemezt, amin jó minőségben van FLAC formátumú zene, akkor az jobban fog szólni, mint egy felső kategóriás CD lejátszó? A kérdésem kifejezetten a helyi fájl alapú lejátszásra korlátozódik, nem a Tidal, Qoboz, NAS és hasonló hálózati megoldásokra.

Több embernél is látom, hogy drága CD lejátszókat váltanak le Lumin-ra vagy más felső kategóriás hálózati lejátszókra. Ennek tényleg az az oka, hogy ma már egy hálózati lejátszó is tudja azt a hangminőséget, amit a CD, vagy csak kényelmi okokból történik mind ez.

Köszönöm!

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 343

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

gomolalaci írta:
2023.02.06., hétf. 20:30

Én már nem nüanszokat hallgatok, a zenét kompletten. Volt olyan korszakom amikor azt is fontosnak tartottam, de a zene összességében jobban hat az érzelmeimre, mint a nüanszok...
Teljes mértékben egyetértek. Én viszont imádok írni, másokat hasznosan informálni. Ha széles közönségnek tesztelek, másképp hallgatózom, mint amikor magamnak választok. Megpróbálok minél több hasznos kapaszkodót adni, sajnos ebbe a nüanszok is beletartoznak.

A Boss2 tesztemben egyébként leírtam: személy szerint azt választom, ahol a több élvezetet találom.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Retrofuturista írta:
2023.02.05., vas. 20:40
gomolalaci írta:
2023.02.05., vas. 20:27

Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.
De a logikád alapján ha van egy újonnan kibontott, elsőre szuper kábeled, akkor az legfeljebb még szuperebb lesz járatással.

Szerintem egy olyan tesztnél, ahol a nüanszokat is nagyon koncentrálva kell kihallani, ez a változás akár a mérleg nyelvén is lehet...
,,Szerintem egy olyan tesztnél, ahol a nüanszokat is nagyon koncentrálva kell kihallani, ez a változás akár a mérleg nyelvén is lehet..."

Én már nem nüanszokat hallgatok, a zenét kompletten. Volt olyan korszakom amikor azt is fontosnak tartottam, de a zene összességében jobban hat az érzelmeimre, mint a nüanszok...
A gondolkodás nem megerőltető...

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem fel sem tűnt a gumitalp, semennyire sem zavar. Nem vagyunk egyformák.

Csütörtökön délelőtt lesz a teszt, erre a napra ki is vettem magamtól fél nap szabit.

Ahogy írtam, a B1 ellenfele a korábban általam egekig magasztalt Allo Boss2 lesz, az M1 elenfele az Allo Usbridge Signature + smsl m400. Saját dacokkal, majd futóműként is értékelni fogom a cuccokat.

Két teszt rendszer áll rendelkezésemre hozzájuk illő tápellátassal:

1. Marantz Pm11S1 - Audioquest Rocket88 - Monitor Audio 1800 Gold

2. Yamaha CR1000 - Chord Odyssey 2 - Tannoy T-185

Nem csak a bejáratás a fontos, hanem próbálom magam az impulzus hatástól függetleníteni, amennyire lehet. A két rendszer képes nagyon eltérő eredményeket adni.

Ha úgy tetszik, az agyat is be kell járatni. Sajnos ott jelentkeznek a legnagyobb anomáliák tapasztalatom szerint, nem a készülék oldalon.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Szerintem ez a filléres megvalósítás kevés, amit kihoztak belőle 400e-ért.
Valószínű nem a gumitalp vs fémtalpon múlik a gyár jövője.
Mindenesetre várom a beígért Silent Angel tesztet.
Nem tudom lesznek más, komolyabb lejátszók is, amivel össze lesz hasonlítva gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2023.02.03., pén. 12:08
Ha a 40-50e-res gépekre tudnak tenni normálisat, fémből, akkor elvárható lenne, ne ilyen szégyen megoldás legyen 300-400e-ért.
Mivel már vettél Lumint, így a válasz konkrétan nem neked szól, viszont a témát te dobtad fel, ezért a te kommentedhez írok:

A fényképeken nem mindig látni, és a júzer gyakran csak akkor szembesül vele, amikor kézbe veszi és beköti, hogy ezek a készülékek mennyire kicsik és könnyűek, ezért van az aljukon valamilyen jól tapadó gumitalp. Esetleg tesznek rá egy gumikeretet, mint a Bluesound a Node-ok ajára, vagy simán mellécsomagolnak a készülékeknek négy öntapadós gumipöttyöt, oxt jónapot. Merthogy - pont a kis méret miatt - ezek működnek jól, meg az ilyen pici kütyük alatt egy normál készülékláb furán is néz ki.
Ha ezek az alátétek nem lennének tapadósak, akkor a bekötött kábelek (ugye minimum egy táp + kimenő jelkábel / koax / TOSLINK / HDMI / RCA pár + esetleg LAN kábel), pláne egy merevebb, nehezebb típus, úgy rántaná le ezeket a mini boxokat a polcról, mint a huzat :D
Amúgy a Silent Angel gumikockái szerintem épp az igényesebbek közé tartoznak, persze ha valaki tuningolni akar, akkor az vehet külön lábakat ezek alá is:
https://www.silent-angel-audio.com/s28

Jól látható, hogy itt ugyanúgy két gumigyűrű tartja / fogja meg a készüléket, a fent említett okból, csak tettek közé szép fényes acélkarikát. Három golyóscsapágyból, meg hat gumitömítő gyűrűből csinálsz otthon ugyanilyen szépet, és öröm van meg bodottág :rolleyes:
Megjegyzem, én inkább ezt a csillogós alátétet érzem vakítós (és szerintem felesleges) lehúzásnak, de - mint a mostani példa mutatja - van rá igény ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
Én nem hiszek a ,,bejáratásban". Ha egy kábel nem azonnal nem jó, akkor akár ezer óra után sem lesz jobb, legfeljebb elviselhetőbb... Ezt már többször leírtam ide.
Ez nem hit kérdése, az új készülékeket be kell járatni, sőt gyakran még a sajátjaidnak is kell egy-két nap újra járatás, ha valamiért szét kellett szedned a rendszert (takarítás, szoba átrendezés, tesztelés, stb). A műszaki magyarázatát nem tudom, ebben a topicban amúgy is OFF, de tény. Érdekes, de erre - tapasztalatom szerint - épp az általad példának felhozott kábel a legérzékenyebb.
Amiről te beszélsz, és amit én is többször megírtam már, hogy aminek a hangja, karaktere, megszólalása elsőre nagyon nem tetszik, azt általában a bejáratás után sem fogom megkedvelni (kevés kivétel volt már, de többnyire így van). Finomodhat a hagnzás, el lehet jutni odáig, hogy az ember végül rábeszéli magát, de az ilyen készülék többnyire végül nálam sem szokott hosszútávon megmaradni a rendszerben.
Ezzel az utóbbival így ebben a formában egyetértek, de a bejáratás szükségességét ne becsüljük le!
OFF vége :smile53:

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

gomolalaci írta:

De a logikád alapján ha van egy újonnan kibontott, elsőre szuper kábeled, akkor az legfeljebb még szuperebb lesz járatással.

Szerintem egy olyan tesztnél, ahol a nüanszokat is nagyon koncentrálva kell kihallani, ez a változás akár a mérleg nyelvén is lehet...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Retrofuturista írta:
2023.02.05., vas. 10:06
Sziasztok!

Kinek milyen tapasztalatai vannak az átlagos bejáratási időkkel?

A Silent Angelek 0 km-esen kerültek hozzám. Járatom őket, amennyire tudom.

Folyamatosan megy a netrádió mindkettőn kb. egy hete kivéve, amikor Tidalt játszom.

Nem szeretném elkezdeni a konkrét tesztet, csak amikor bejáratottnak ítélem mindkettőt.
A gondolkodás nem megerőltető...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

NadFan írta:
2023.02.05., vas. 10:06
A Silent Angelek 0 km-esen kerültek hozzám. Folyamatosan megy a netrádió mindkettőn kb. egy hete kivéve, amikor Tidalt játszom.
Minden készülék más, de általánosságban úgy 50 óra az alap, 150 óránál már kialakul a karakter, és utána 350-500 óráig még valamennyit finomodhat - de ezek mint mondtam, nem kőbe vésett számok, viszont saját sokéves tapasztalatom szerit stimmelnek.
Úgy hogy szerintem kezdheted ;)

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

A Silent Angelek 0 km-esen kerültek hozzám. Járatom őket, amennyire tudom.

Folyamatosan megy a netrádió mindkettőn kb. egy hete kivéve, amikor Tidalt játszom.

Nem szeretném elkezdeni a konkrét tesztet, csak amikor bejáratottnak ítélem mindkettőt.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

SSS írta:
2023.02.04., szomb. 19:36
sssggg írta:
2023.02.04., szomb. 19:07
Üdv!
A Volumio prémium előfizetés elvileg megosztható 6 gépen.
Ha jól értelmezem ez úgy működik mint a Tidal megosztás ?
Arrol van szo, hogy akar 6 raspberryt is hasznalhatsz amit akar 6 kulonbozo rendszerhez adhat forrast. Ez lehet hat kulonbozo hazban, meg a haz hat kulonbozo szobajaban is. Egy elofizeteshez lesz mind a 6 adva es te valtogathatsz melyiken szoljon a zene...de nem lehet hat hazban hat repsberryt hat kulonbozo tabletrol egymastol fugetlenul vezerelni. A tidal mas ott tulajdonkeppen tobb kvazi fuggetlen elofizetesed lesz a csaladi csomaggal.
Ez nagy kár, köszi az infót!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

sssggg írta:
2023.02.04., szomb. 19:07
Üdv!
Arrol van szo, hogy akar 6 raspberryt is hasznalhatsz amit akar 6 kulonbozo rendszerhez adhat forrast. Ez lehet hat kulonbozo hazban, meg a haz hat kulonbozo szobajaban is. Egy elofizeteshez lesz mind a 6 adva es te valtogathatsz melyiken szoljon a zene...de nem lehet hat hazban hat repsberryt hat kulonbozo tabletrol egymastol fugetlenul vezerelni. A tidal mas ott tulajdonkeppen tobb kvazi fuggetlen elofizetesed lesz a csaladi csomaggal.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Üdv!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

ktomyy írta:
Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.

- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.

- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tidal connectet hasznalsz, vagy az ifi appjat (ami egyebkent ha jol latom egy volumio) ? Elsore alap otlet torold le a telorol az appot es telepitsd ujra. Masodik, hogy nem tudom lehet-e ezt az volumio kiszerelest frissiteni de azzal is lehet probalkozni. Esetleg ha van tablet vagy masik telo arra is telepithetnel egy tidalt es erdemes lenne megnezni, hogy arrol mukodik-e, lattam mar olyant, hogy samsung teloval osszeakadt...
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3553
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kargidje írta:
2023.02.04., szomb. 12:16
alto írta:
2023.02.03., pén. 14:27

Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.
10 ezer forintos streamer meg nem létezik.
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.
Hiába volt az elmúlt 2 évben jelentős áremelkedés, ez a 400e Ft most is jelentős összeg itthon! Ahhoz meg mindenképpen, hogy egy ilyen valóban filléres gagyi gumi/műanyag kis sz.rt tegyenek az aljára. Azon sem lepődnék meg, ha lenne belőle olyan készülék, amelyik kicsit billeg. :rolleyes:

A hasonlatod meg nem igazán illik ide, mert a felni+spéci gumi eléggé beleszól az autó fő tulajdonságába: vezetési élmény, ami streamernél a hangminőség, míg a hátsó üléssor kevésbé, ami megfelel a talpnak. Emiatt írtam azt.

Amúgy streamerek például:
https://digitalszalon.hu/shop/category/ ... --halozati

Talp például:
https://www.fruugo.hu/aluminium-hifi-er ... 7QEALw_wcB

Ha ez boltban ennyi, mindenféle rátett nyereséggel, akkor nagy tételben valószínű jóval olcsóbb lenne a gyártónak pl. Silent Angel.

Mindegy, én nem fogadom el a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha szinte semmi nehézséget, plusz költséget nem okozó ráfordítással jobbat, szebbet lehet belőle kihozni.
Emiatt el is engedtem a Silent Angelt, vettem Lumint. ;)

Píííísz. ;peace;
Hát azt nagyon jól tetted hogy Lumin vettél, más ligában játszik mint a Silent Angel, de persze ehhez a talpnak van a legkevesebb köze. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ktomyy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: ktomyy »

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

alto írta:
2023.02.03., pén. 14:27

Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.
10 ezer forintos streamer meg nem létezik.
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.
Hiába volt az elmúlt 2 évben jelentős áremelkedés, ez a 400e Ft most is jelentős összeg itthon! Ahhoz meg mindenképpen, hogy egy ilyen valóban filléres gagyi gumi/műanyag kis sz.rt tegyenek az aljára. Azon sem lepődnék meg, ha lenne belőle olyan készülék, amelyik kicsit billeg. :rolleyes:

A hasonlatod meg nem igazán illik ide, mert a felni+spéci gumi eléggé beleszól az autó fő tulajdonságába: vezetési élmény, ami streamernél a hangminőség, míg a hátsó üléssor kevésbé, ami megfelel a talpnak. Emiatt írtam azt.

Amúgy streamerek például:
https://digitalszalon.hu/shop/category/ ... --halozati

Talp például:
https://www.fruugo.hu/aluminium-hifi-er ... 7QEALw_wcB

Ha ez boltban ennyi, mindenféle rátett nyereséggel, akkor nagy tételben valószínű jóval olcsóbb lenne a gyártónak pl. Silent Angel.

Mindegy, én nem fogadom el a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha szinte semmi nehézséget, plusz költséget nem okozó ráfordítással jobbat, szebbet lehet belőle kihozni.
Emiatt el is engedtem a Silent Angelt, vettem Lumint. ;)

Píííísz. ;peace;

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”