Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Ja, ok, nem figyeltem. / És azért 18 - as./
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Namégegyszer: “A hármasfonatot 1 pólusra értettem, tehát 1-1(összesen 2db) hármasfonat megy 1db hangfalhoz.”
Tehát 4db hármasfonat kell a sztereóhoz. Egy hármasfonaton belul pedig minden szálat összesodorni.
Tehát 4db hármasfonat kell a sztereóhoz. Egy hármasfonaton belul pedig minden szálat összesodorni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1210
A 3080 as nekem van, itt teszteltük. Én elég botfülű vagyok, egyedül a hármasfonat ezüstöt hallottam jobbnak. De van a kacsában egy 1030-as ezüst demó kábel, lehet elhozom negversenyeztetni a Süti ezüstjével.zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 12:49Na most ez az ajánlás pont úgy szólt, mintha ez is tapasztalatból jött volna. Jól érzem?sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 11:18Pl ez:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... al-kabel-m
De még a Nemos 5080 is lehet, hogy jobb vagy kb egál a Mont Blanc-nal.
Mondjuk én egyiket sem venném meg, hanem inkább vennék megfelelő mennyiséget Neotech SOCP-18 vezetékből, és hármasfonatokat csinálnék belőlük. Egyrészt olcsóbb (kb feleannyi), de az csak egy dolog, viszont szerintem jobb is. Csináltam már ilyet, elég jó a végeredmény.
A Nemos 3080-ast hallottad is, hogy ilyen határozottan állítod? Ha igen, milyen volt?
Ezt a hármas fonatot, mint hálózati kábelt el tudom képzelni, de mint hangfalkábelt nem. Hatos fonat inkább, a szimmetria miatt.
Tápkábelnek is csak 2 szál "kell", a harmadik a védőföld, ami egyébként sok készülékhez nem kell, ezeknél eleve nincs is harmadik láb a tápaljzatukon.
Szerintem abból adódott Zolinak a kérdés felvetése, a páros számokat illetően, hogy a hangfalhoz - szemben a tápkábellel - csak két szál kell.
Nyilván hármas fonatot macerás lenne két szálból készíteni, de mi lesz a harmadik szál funkciója ?
Oda is a SOCP 14 kell, mint a tápkábelnek, nem ?
Nyilván hármas fonatot macerás lenne két szálból készíteni, de mi lesz a harmadik szál funkciója ?
Oda is a SOCP 14 kell, mint a tápkábelnek, nem ?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Szerintem valami komplex jelhalmaz (mondjuk zene) adott idősávban történő frekvencia és fázis spektrumából, illetve azok különbségeiből már ki lehetne valamit vakarni.denesdr írta: ↑2023.02.07., kedd 12:59Attól függ, hogy mit nevezünk átvitelnek, legismertebb a frekiátvitel, ami viszont egzakt mennyiségi módon mérhető (pl 35Hz-től 18kHz-ig +/-6dB tűréssel), ezen nem tud változtatni semmilyen, a funkcióját megfelelően ellátó (tehát nem kontaktos, rendesen szigetelt stb) tápkábel. Ha viszont mégis eltérést vélünk hallani két (vagy több) tápkábel között, az könnyen lehet, hogy nem frekiátviteli differencia lesz, hiszen azt megmértük és tökugyanaz volt minden esetben és valószínűleg a fázisátvitellel is ugyanez lenne a helyzet.
Az biztos, hogy sima voltmérővel, szkóppal lehetetlen különbséget mérni a hálózati kábelek közt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Igen. A Nemos 3080 elég jó. Nyitott, részletes, dinamikus, mindent tud. Még a saját gyártású ezüst kábelemhez képest sem “tragikus”, annál csak elnagyoltabb, a szuperfinom részleteket “felületesebben” kezeli, de mint réz kábel, szerintem az egyik legjobb lehet. Picit talán van egy kis vadság benne, ami a saját elméletem szerint a teflon szigeteléssel való ellátás technológiája miatt picit keményíti a rezet, de nem nagyon bántó. Viszont ha semennyire sem akar valaki mesterséges vadságot a kábeltől, akkor a pvc bevonatosat kell választani. Abból viszont nincs nekik komplett hangfalkábel, csak tömörszálas vezeték, amiből el lehet készíteni.zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 12:49Na most ez az ajánlás pont úgy szólt, mintha ez is tapasztalatból jött volna. Jól érzem?sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 11:18Pl ez:
Mondjuk én egyiket sem venném meg, hanem inkább vennék megfelelő mennyiséget Neotech SOCP-18 vezetékből, és hármasfonatokat csinálnék belőlük. Egyrészt olcsóbb (kb feleannyi), de az csak egy dolog, viszont szerintem jobb is. Csináltam már ilyet, elég jó a végeredmény.
A Nemos 3080-ast hallottad is, hogy ilyen határozottan állítod? Ha igen, milyen volt?
Ezt a hármas fonatot, mint hálózati kábelt el tudom képzelni, de mint hangfalkábelt nem. Hatos fonat inkább, a szimmetria miatt.
A hármasfonatot 1 pólusra értettem, tehát 1-1(összesen 2db) hármasfonat megy 1db hangfalhoz. És igen, ilyet is csináltam, próbáltam, és azóta is használja valaki nagy megelégedéssel.
Attól függ, hogy mit nevezünk átvitelnek, legismertebb a frekiátvitel, ami viszont egzakt mennyiségi módon mérhető (pl 35Hz-től 18kHz-ig +/-6dB tűréssel), ezen nem tud változtatni semmilyen, a funkcióját megfelelően ellátó (tehát nem kontaktos, rendesen szigetelt stb) tápkábel. Ha viszont mégis eltérést vélünk hallani két (vagy több) tápkábel között, az könnyen lehet, hogy nem frekiátviteli differencia lesz, hiszen azt megmértük és tökugyanaz volt minden esetben és valószínűleg a fázisátvitellel is ugyanez lenne a helyzet.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Na most ez az ajánlás pont úgy szólt, mintha ez is tapasztalatból jött volna. Jól érzem?sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 11:18Pl ez:zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 10:48Köszönöm!sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 10:35
Közép-felső szintig elég jó kábel, abban a sávban sokat tud. Jó izmos, testes hangja van, a felbontása sem rossz és nagyon könnyen hallgatható. Feljebb lépve, ahol már igazán lenne torzításmentes felbontás, már kiderül, hogy bizony színez azzal, hogy sok apró részletet elfed. Szóval rendszerfüggő. Összességében egy Noeotech OCC réz pl sokkal jobb, mert őszintébb, de ez csak akkor előny, ha a rendszer többi eleme is megfelelő minőségű.
A Neotech OCC réz alatt melyiket érted? Ilyet a Kácsa több félét árult, árul.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Sima átvitel mennyiségi méréssel nem mérhető, de szerintem torzításméréssel sem.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Pl ez:zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 10:48Köszönöm!sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 10:35Közép-felső szintig elég jó kábel, abban a sávban sokat tud. Jó izmos, testes hangja van, a felbontása sem rossz és nagyon könnyen hallgatható. Feljebb lépve, ahol már igazán lenne torzításmentes felbontás, már kiderül, hogy bizony színez azzal, hogy sok apró részletet elfed. Szóval rendszerfüggő. Összességében egy Noeotech OCC réz pl sokkal jobb, mert őszintébb, de ez csak akkor előny, ha a rendszer többi eleme is megfelelő minőségű.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Ez egy olyan kérdés, aminek megvalaszolása itt nem illendő, sőt!

Nem szotkam hibázni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Egy tápkábel cserétől mérhetően, egzakt módon megnőhetnek egy erősítő sávszélei? (még mélyebbre és/vagy magasabbra "megy") Vagy ezt valamilyen más okból lehet "hallani"?
- zoli73
- V.I.P.
Köszönöm!sutemenyx írta: ↑2023.02.07., kedd 10:35Közép-felső szintig elég jó kábel, abban a sávban sokat tud. Jó izmos, testes hangja van, a felbontása sem rossz és nagyon könnyen hallgatható. Feljebb lépve, ahol már igazán lenne torzításmentes felbontás, már kiderül, hogy bizony színez azzal, hogy sok apró részletet elfed. Szóval rendszerfüggő. Összességében egy Noeotech OCC réz pl sokkal jobb, mert őszintébb, de ez csak akkor előny, ha a rendszer többi eleme is megfelelő minőségű.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Közép-felső szintig elég jó kábel, abban a sávban sokat tud. Jó izmos, testes hangja van, a felbontása sem rossz és nagyon könnyen hallgatható. Feljebb lépve, ahol már igazán lenne torzításmentes felbontás, már kiderül, hogy bizony színez azzal, hogy sok apró részletet elfed. Szóval rendszerfüggő. Összességében egy Noeotech OCC réz pl sokkal jobb, mert őszintébb, de ez csak akkor előny, ha a rendszer többi eleme is megfelelő minőségű.zoli73 írta: ↑2023.02.07., kedd 09:05Még nincs konkrét példány, csak az olvasottak és az árkategória alapján merült fel.
Ha volt ilyened, akkor szívesen veszem róla véleményedet.
Köszönöm!
Talán egyszer régebben már szóba hoztam, hogy még az őskorból van egy kupac Vdh SCS 12 hangszórókábelem, amit egy korábbi projekt kapcsán feldaraboltam másfél méteres hosszúságuakra.
/ Egy akkor meglévő hangfalam biamplifikákását így tudtam megoldani, légvonalban éppen elég volt. Az előtt, még 3 méteres darabokban etette a Quad-ot./
Ahogy telt az idő és az én ízlésem is változott - és más kábelekhez is tudtam már hasonlítani - egyre inkább kezdett idegesített a kissé művi, kemény, fényes hangzásvilága.
Mivel 1.5 méteres létezésében már amúgy sem túl piacképes - nem is szívesen ajánlanám senkinek - arra gondoltam kipróbálom tápkábelnek, mit veszthetek ?
Próba képen két tápkábelt készítettem, a Quad - oknak.
Ennél jobb " befektetést " el sem tudnék képzelni.
Előkerültek a jó ideje keresett magas hangok, mintha egy réteg folpakkot tekertem volna le a hangszóró elől, nőtt a dinamika, mélyebbre megy a Quad, úgy, hogy közben részletesebbek és feszesebbek is lettek kicsit a mélyek.
A kábel teljesen más oldaláról mutatkozott be, mint az eredeti funkciójában, mintha erre találták volna ki.
Még két készülékre való alapanyag van, megkapja az erősítő és a phono, vagy a dac, ha igényli a hangzás.
A variációk száma - ahogy mondani szokták - végtelen, egy ideig megint van mivel kisérletezgetni.

/ Egy akkor meglévő hangfalam biamplifikákását így tudtam megoldani, légvonalban éppen elég volt. Az előtt, még 3 méteres darabokban etette a Quad-ot./
Ahogy telt az idő és az én ízlésem is változott - és más kábelekhez is tudtam már hasonlítani - egyre inkább kezdett idegesített a kissé művi, kemény, fényes hangzásvilága.
Mivel 1.5 méteres létezésében már amúgy sem túl piacképes - nem is szívesen ajánlanám senkinek - arra gondoltam kipróbálom tápkábelnek, mit veszthetek ?
Próba képen két tápkábelt készítettem, a Quad - oknak.
Ennél jobb " befektetést " el sem tudnék képzelni.
Előkerültek a jó ideje keresett magas hangok, mintha egy réteg folpakkot tekertem volna le a hangszóró elől, nőtt a dinamika, mélyebbre megy a Quad, úgy, hogy közben részletesebbek és feszesebbek is lettek kicsit a mélyek.
A kábel teljesen más oldaláról mutatkozott be, mint az eredeti funkciójában, mintha erre találták volna ki.
Még két készülékre való alapanyag van, megkapja az erősítő és a phono, vagy a dac, ha igényli a hangzás.
A variációk száma - ahogy mondani szokták - végtelen, egy ideig megint van mivel kisérletezgetni.

Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.
Még nincs konkrét példány, csak az olvasottak és az árkategória alapján merült fel.
Köszönöm!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nekem volt jó pár évig eredeti. Tegyél be róla képet, hátha felismerjük, hogy eredeti vagy sem.
Azért erre nem igazán tudok megoldástzoli73 írta: ↑2023.02.06., hétf. 19:45Igen, ez lehet a legbiztosabban járható út. Viszont amit kigondoltam(árkategória és vélemények alapján), az nem a jelenleg futó szériából való, korábbi modell. Nevezzük nevén a gyereket, Mont Blanc.

"Az igazi barát szemből támad."
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Bocsánat, hogy mint Siltech forgalmazó kicsit megvilágosítanám a piacot a kialakult tévhitekről.
A Siltech legősibb generációit G2, G3 40+ évvel ezelőtt hamisították előszeretettel, mert semmiféle eredetiséget garantáló azonosító jelet nem tartalmaztak. Kék köpeny, rajta a felirat. Ennyi. Avatott szemek azonnal meg tudták akkor is állapítani a burkolat tapintásából, csillogásából, a feliratokból, hogy a kábel nem eredeti (ha már megvette, úgyis azonnal kiderült, amikor bekötötte, hogy hamisítvány). Akinek volt már Siltech kábele, nem dőlt be a hamisítványoknak akkor sem.
Azóta eltelt egy kis idő. A G9 szériánál már alkalmazzák az applikáción keresztüli NFC tag azonosítást, mely során a telefonjával bárki leellenőrizheti kábele eredetiségét. Az applikáció azonnal kiírja a kábel típusát, gyári méretét, gyári számát és a forgalmazót is. Esély sincs a hamisításra.
Az applikáción keresztül azonnal regisztrálhatjuk is a megvásárolt terméket.
https://www.siltechcables.com/product-registration/
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20230125_105350_Siltech.jpg (278.54 KiB) Megtekintve 1037 alkalommal
-
- Screenshot_20230125_105226_Siltech.jpg (278.24 KiB) Megtekintve 1037 alkalommal
-
- Screenshot_20230201_075701_Siltech.jpg (369.58 KiB) Megtekintve 1037 alkalommal
- zoli73
- V.I.P.
Igen, ez lehet a legbiztosabban járható út. Viszont amit kigondoltam(árkategória és vélemények alapján), az nem a jelenleg futó szériából való, korábbi modell. Nevezzük nevén a gyereket, Mont Blanc.Vinkler írta: ↑2023.02.06., hétf. 19:40Én azt szoktam javasolni, hogy aki biztosra szeretne menni, az vegyen újonnan, vagy olyan eladótól, aki számlával tudja igazolni a kábel eredetét.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8923
Én azt szoktam javasolni, hogy aki biztosra szeretne menni, az vegyen újonnan, vagy olyan eladótól, aki számlával tudja igazolni a kábel eredetét.zoli73 írta: ↑2023.02.06., hétf. 19:38Ez az "elviszem a Kácsába", nincs igazán előttem. Az ország túlsó végében kínálnak eladásra egy kábelt(csak példa), tőlem több száz kilóméterre, ezt hogyan "csekkoltatom" le a Kácsával?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- zoli73
- V.I.P.
Ez az "elviszem a Kácsába", nincs igazán előttem. Az ország túlsó végében kínálnak eladásra egy kábelt(csak példa), tőlem több száz kilóméterre, ezt hogyan "csekkoltatom" le a Kácsával?
- zoli73
- V.I.P.
Igen, én is ettől tartok. Konkrétan hangfal kábel váltást fontolgatok, van is 1-2 ígéretes típus, amiben gondolkoznék, de tartok a hamisítványoktól. Van aki vállaltan "clone"-ként árulja, van aki sunyizik, van aki nincs is tisztában vele mi van a birtokában, és persze van eredeti is, de annyira össze van keveredve a piac, hogy képtelenség kiigazodni.

Amennyiben lekövethető az előélet akkor aránylag rizikó mentes , vagy elviszed a kácsába és ott megmondják a tutit… nem lekövethetőt nem igazán vennék….
"Az igazi barát szemből támad."