Talán egyszer régebben már szóba hoztam, hogy még az őskorból van egy kupac Vdh SCS 12 hangszórókábelem, amit egy korábbi projekt kapcsán feldaraboltam másfél méteres hosszúságuakra.
/ Egy akkor meglévő hangfalam biamplifikákását így tudtam megoldani, légvonalban éppen elég volt. Az előtt, még 3 méteres darabokban etette a Quad-ot./
Ahogy telt az idő és az én ízlésem is változott - és más kábelekhez is tudtam már hasonlítani - egyre inkább kezdett idegesített a kissé művi, kemény, fényes hangzásvilága.
Mivel 1.5 méteres létezésében már amúgy sem túl piacképes - nem is szívesen ajánlanám senkinek - arra gondoltam kipróbálom tápkábelnek, mit veszthetek ?
Próba képen két tápkábelt készítettem, a Quad - oknak.
Ennél jobb " befektetést " el sem tudnék képzelni.
Előkerültek a jó ideje keresett magas hangok, mintha egy réteg folpakkot tekertem volna le a hangszóró elől, nőtt a dinamika, mélyebbre megy a Quad, úgy, hogy közben részletesebbek és feszesebbek is lettek kicsit a mélyek.
A kábel teljesen más oldaláról mutatkozott be, mint az eredeti funkciójában, mintha erre találták volna ki.
Még két készülékre való alapanyag van, megkapja az erősítő és a phono, vagy a dac, ha igényli a hangzás.
A variációk száma - ahogy mondani szokták - végtelen, egy ideig megint van mivel kisérletezgetni.