Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
-
ktomyy
- Újonc fórumos

- Értékelés: 2
Re: Hálózati audio lejátszók
Sziasztok, nem tudom jó topicba írok e, de Ifi ZEN stream el kapcsolatban kérnék segítséget.
- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?
- Az egyik dolog, hogy a gyári szoftvere amivel irányítani lehet, Iphone on katasztrófa.
Esetleg van valami más megoldás, amivel tudnám irányítani Iphoneról?
- Streaming esetén ha Tidalről streamelek max 10 perc után megáll a lejátszás. Supra kábelek vannak és az internet hálóztat is stabil. Kipróbáltam spotifyról is ugyanez a jelenség. Amíg PC ről streameltem soha nem volt ilyen.
Tudja valaki esetleg mi lehet a gond?
Hiába volt az elmúlt 2 évben jelentős áremelkedés, ez a 400e Ft most is jelentős összeg itthon! Ahhoz meg mindenképpen, hogy egy ilyen valóban filléres gagyi gumi/műanyag kis sz.rt tegyenek az aljára. Azon sem lepődnék meg, ha lenne belőle olyan készülék, amelyik kicsit billeg.alto írta: ↑2023.02.03., pén. 14:27
Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.
10 ezer forintos streamer meg nem létezik.
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.
A hasonlatod meg nem igazán illik ide, mert a felni+spéci gumi eléggé beleszól az autó fő tulajdonságába: vezetési élmény, ami streamernél a hangminőség, míg a hátsó üléssor kevésbé, ami megfelel a talpnak. Emiatt írtam azt.
Amúgy streamerek például:
https://digitalszalon.hu/shop/category/ ... --halozati
Talp például:
https://www.fruugo.hu/aluminium-hifi-er ... 7QEALw_wcB
Ha ez boltban ennyi, mindenféle rátett nyereséggel, akkor nagy tételben valószínű jóval olcsóbb lenne a gyártónak pl. Silent Angel.
Mindegy, én nem fogadom el a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha szinte semmi nehézséget, plusz költséget nem okozó ráfordítással jobbat, szebbet lehet belőle kihozni.
Emiatt el is engedtem a Silent Angelt, vettem Lumint.
Píííísz.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
mint ahogy céloztam erre, én is szeretném ha így lenne, de...kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 13:55Már nem azért, de 300-400e Ft-ért már igazán elvárható lenne a kifogástalan esztétikai kivitelezés is.R.G. írta: ↑2023.02.03., pén. 13:36ebben igazad lehet, de azért a minőségérzet is számíthat sokaknak, mert szívesebben vesznek meg az emberek egy gyönyörű dolgot ami nem annyira szuper, mint azt ami szuper, de kevésbé szép optikailag (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)alto írta: ↑2023.02.03., pén. 13:14
Szerintem érdemesebb egy készüléket a hangja alapján megítélni, mintsem a talpairól. Nem tudom hol lehet kapni 40-50 ezerért streamert manapság, hiszen ez a 300-400 ezres kategória is csak egy szinttel van feljebb a belépő kategóriánál. Persze a magyar átlagkeresethez képest ez sem tűnik kevésnek, de ez inkább ránk nézve szomorú.
ugye rengeteg szép, de haszontalan dolgot is el lehet adni így az embereknek
Szóval nálam nem az a lényeg, hogy 10e Ft-os lejátszó legyen hiperszuper kivülről!
lehet, hogy nálad nem ez a cél, de az eladásoknál mást is figyelembe vesznek a gyártók (sajnos), így a drágán eladni és olcsón gyártani elv itt is érvényesül
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
A 300-400 ezres streamer autó analógiában kb egy Suzuki Vitarának felel meg. Persze elvárhatnád, hogy abba a monstanra már 8 millió körüli induló árba férjen bele már egy extraszuper carbon felni spéci gumikkal, de csak mosolyt fakasztanál vele. Meg hát minek is, attól még Vitara marad és nem lesz belőle Ford Mustang, és pont olyan jól használható lesz a sima lemezfelnivel is.
Az a nézőpontunk közötti különbség, hogy te a 300-400 ezret már jelentős összegnek gondolod, pedig a hifiben nem az.kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 13:55Már nem azért, de 300-400e Ft-ért már igazán elvárható lenne a kifogástalan esztétikai kivitelezés is.R.G. írta: ↑2023.02.03., pén. 13:36ebben igazad lehet, de azért a minőségérzet is számíthat sokaknak, mert szívesebben vesznek meg az emberek egy gyönyörű dolgot ami nem annyira szuper, mint azt ami szuper, de kevésbé szép optikailag (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)alto írta: ↑2023.02.03., pén. 13:14
Szerintem érdemesebb egy készüléket a hangja alapján megítélni, mintsem a talpairól. Nem tudom hol lehet kapni 40-50 ezerért streamert manapság, hiszen ez a 300-400 ezres kategória is csak egy szinttel van feljebb a belépő kategóriánál. Persze a magyar átlagkeresethez képest ez sem tűnik kevésnek, de ez inkább ránk nézve szomorú.
Szóval nálam nem az a lényeg, hogy 10e Ft-os lejátszó legyen hiperszuper kivülről!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Már nem azért, de 300-400e Ft-ért már igazán elvárható lenne a kifogástalan esztétikai kivitelezés is.R.G. írta: ↑2023.02.03., pén. 13:36ebben igazad lehet, de azért a minőségérzet is számíthat sokaknak, mert szívesebben vesznek meg az emberek egy gyönyörű dolgot ami nem annyira szuper, mint azt ami szuper, de kevésbé szép optikailag (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)alto írta: ↑2023.02.03., pén. 13:14
R.G. írta: ↑2023.02.03., pén. 13:36ebben igazad lehet, de azért a minőségérzet is számíthat sokaknak, mert szívesebben vesznek meg az emberek egy gyönyörű dolgot ami nem annyira szuper, mint azt ami szuper, de kevésbé szép optikailag (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)alto írta: ↑2023.02.03., pén. 13:14Szerintem érdemesebb egy készüléket a hangja alapján megítélni, mintsem a talpairól. Nem tudom hol lehet kapni 40-50 ezerért streamert manapság, hiszen ez a 300-400 ezres kategória is csak egy szinttel van feljebb a belépő kategóriánál. Persze a magyar átlagkeresethez képest ez sem tűnik kevésnek, de ez inkább ránk nézve szomorú.kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 09:251-2 hónapja én is nézegettem a Silent Angel játszókat, lehet, hogy brutál jó gépek, de egy talpacskák felőli kép elvette a kedvem, nekem ez 300-400e-ért eléggé gagyi/sufnituning megoldás:
M1T DIGITAL TRANSPORT
https://i0.wp.com/theaudiophileman.com/ ... C893&ssl=1
Kíváncsian várom a teszt eredményét.![]()
![]()
El bizony mert szinte bármit el lehet adni. Például kar vastagságú kábelszörnytegeket amik ugyanabba a csatlakozóba mennek aminek a belső oldalán (konnektor mögött a falban , készülék belselyében...stb.) normál vastagságú (vagy vékonyságú) drótok mennek. De legalább jól néznek ki a hifiállvány mögött ahogy tekerednek és lerántják a kisbb készülékeket a polcról
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- R.G.
- Törzsvendég

ebben igazad lehet, de azért a minőségérzet is számíthat sokaknak, mert szívesebben vesznek meg az emberek egy gyönyörű dolgot ami nem annyira szuper, mint azt ami szuper, de kevésbé szép optikailag (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)alto írta: ↑2023.02.03., pén. 13:14Szerintem érdemesebb egy készüléket a hangja alapján megítélni, mintsem a talpairól. Nem tudom hol lehet kapni 40-50 ezerért streamert manapság, hiszen ez a 300-400 ezres kategória is csak egy szinttel van feljebb a belépő kategóriánál. Persze a magyar átlagkeresethez képest ez sem tűnik kevésnek, de ez inkább ránk nézve szomorú.kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 09:251-2 hónapja én is nézegettem a Silent Angel játszókat, lehet, hogy brutál jó gépek, de egy talpacskák felőli kép elvette a kedvem, nekem ez 300-400e-ért eléggé gagyi/sufnituning megoldás:
M1T DIGITAL TRANSPORT
![]()
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég

JPY Japán Yen
CNY Kínai Jüan
Pl. egy Audi A4-esben a hátsó ülést a 30éves Moszkvicsból vették volna át, azért néznél egy kicsit. Más meg mondhatná, hiszen kívülről nem is látszik, na meg a vezetési élmény elég jó.
Van egy minőségi szint, amit illene megütni, ha már odáig vannak, mennyire minőségi terméket gyártottak, mert ez aztán jó ám. Ilyen apróságokon meg spórolnak 2-300Ft-okat.
Ez nálam az igénytelenség jele, szólhat akár milyen jól.
Van egy minőségi szint, amit illene megütni, ha már odáig vannak, mennyire minőségi terméket gyártottak, mert ez aztán jó ám. Ilyen apróságokon meg spórolnak 2-300Ft-okat.
Ez nálam az igénytelenség jele, szólhat akár milyen jól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2023.02.03., pén. 13:34-kor.
Szerintem érdemesebb egy készüléket a hangja alapján megítélni, mintsem a talpairól. Nem tudom hol lehet kapni 40-50 ezerért streamert manapság, hiszen ez a 300-400 ezres kategória is csak egy szinttel van feljebb a belépő kategóriánál. Persze a magyar átlagkeresethez képest ez sem tűnik kevésnek, de ez inkább ránk nézve szomorú.kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 09:251-2 hónapja én is nézegettem a Silent Angel játszókat, lehet, hogy brutál jó gépek, de egy talpacskák felőli kép elvette a kedvem, nekem ez 300-400e-ért eléggé gagyi/sufnituning megoldás:
M1T DIGITAL TRANSPORT
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
A Cambridge CXN a maga 2 kilójával, műanyag előlapjával, és jelzés értékű lábaival pl. ennek ellenére egy normális cucc. Nyilván első dolgom volt alátenni egy márványlapot, de attól még nem lett jobb.
Reméljük ennél a lejátszónál is inkább a belsőre fektették a hangsúlyt, de majd vki elmondja milyen.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1438
Igen, pont azzal adják el, hogy komoly kinézetet kap. Volt 1-2 kínai cucchoz szerencsém, a forgácsolt gombok, vastag, tömör alu előlap alatt általában filléres technika lapul. Anno ugye a NAD indult el ezen a csúnya, de jó vonalon, aztán mára már ebből sincs semmi. De ez már tényleg csak eszmefuttatás.
A Cambridge CXN a maga 2 kilójával, műanyag előlapjával, és jelzés értékű lábaival pl. ennek ellenére egy normális cucc. Nyilván első dolgom volt alátenni egy márványlapot, de attól még nem lett jobb.
Reméljük ennél a lejátszónál is inkább a belsőre fektették a hangsúlyt, de majd vki elmondja milyen.
Ha a 40-50e-res gépekre tudnak tenni normálisat, fémből, akkor elvárható lenne, ne ilyen szégyen megoldás legyen 300-400e-ért. Főleg kínában, ahol pár yenből simán dobhatnának rá fém talpakat, akár aranyozottat is.
Szerintem.
Szerintem.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1438
Ha szépen csillogó, fémgőzölt műanyag lenne, jobb lenne? Kell rá ragasztani 4 filckorongot és rögtön high end lesz. De értem a mondanivalód!kargidje írta: ↑2023.02.03., pén. 09:251-2 hónapja én is nézegettem a Silent Angel játszókat, lehet, hogy brutál jó gépek, de egy talpacskák felőli kép elvette a kedvem, nekem ez 300-400e-ért eléggé gagyi/sufnituning megoldás:
M1T DIGITAL TRANSPORT
![]()
1-2 hónapja én is nézegettem a Silent Angel játszókat, lehet, hogy brutál jó gépek, de egy talpacskák felőli kép elvette a kedvem, nekem ez 300-400e-ért eléggé gagyi/sufnituning megoldás:
M1T DIGITAL TRANSPORT
Kíváncsian várom a teszt eredményét.

M1T DIGITAL TRANSPORT
Kíváncsian várom a teszt eredményét.
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Időközben megvettem a B1-es modellt is. Folynak a tesztek, a tapasztalatokból pedig épül a cikk.
- Csatolmányok
-
- 8426E043-5933-4733-9478-E3BBF9EB961F.jpeg (3.15 MiB) Megtekintve 1992 alkalommal
-
- 7940ADDB-A945-4308-983A-99E2CD22F91D.jpeg (3 MiB) Megtekintve 1992 alkalommal
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
Rendben köszi, ránézek. Igen, először csodálkoztam is, hogy nincs hang, mikor 5.1-es hangsávot küldött a Netflix. Aztán nyilván rájöttem, hogy valószínű ezt nem tudja dekódolni. Így átváltottam sztereó hangsávra és jó is lett. A pillanatszerű megszakadás viszont jelent van. Megnézem még a TV-nél, hogy mit lehet, de ha jól emlékszem PCM keverésre van állítva alapból.alto írta: ↑2023.02.02., csüt. 09:34Az NR1200 nem házimozi erősítő, nem tudja dekódolni a sokcsatornás hangsávokat, Netflixből meg néha jön ilyesmi.rooland írta: ↑2023.02.02., csüt. 09:04Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy új Marantz NR1200 van HDMI-vel TV-re kötve. ARC-on jön vissza a hang. Ha nézünk pl. Netflix-et, akkor változó gyakorisággal, de megszakad a hang, csak egy pillanatra, aztán minden megy tovább. Ilyenkor az erősítő kijelzőn lévő PCM felirat is kialszik arra a pillanatra, mintha nem kapna "adatot". Valamikor ritkábban (fél óránként), de van hogy sűrűbben (percenként) teszi ezt filmezés alatt. Nagyon idegesítő. A Marantz előtt egy régebbi Denon AVR-1611 házimozi erősítő volt használva, ugyanígy TV-re kötve, az soha nem csinált ilyet.
Ötlet, hogy mi lehet ez? Köszi!
A TV hang menüjében be kell állítani, hogy keverje le sztereó PCM-re a hangot ARC kimeneten.
Lehet, hogy ez okozza.
Ha ez mégse segítene, kösd be HDMI helyett optikai kábellel az erősítőt a TV-vel, semmit nem veszítesz vele, és ez atombiztos szokott lenni.
A TV hang menüjében be kell állítani, hogy keverje le sztereó PCM-re a hangot ARC kimeneten.
Lehet, hogy ez okozza.
Ha ez mégse segítene, kösd be HDMI helyett optikai kábellel az erősítőt a TV-vel, semmit nem veszítesz vele, és ez atombiztos szokott lenni.
Az NR1200 nem házimozi erősítő, nem tudja dekódolni a sokcsatornás hangsávokat, Netflixből meg néha jön ilyesmi.rooland írta: ↑2023.02.02., csüt. 09:04Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy új Marantz NR1200 van HDMI-vel TV-re kötve. ARC-on jön vissza a hang. Ha nézünk pl. Netflix-et, akkor változó gyakorisággal, de megszakad a hang, csak egy pillanatra, aztán minden megy tovább. Ilyenkor az erősítő kijelzőn lévő PCM felirat is kialszik arra a pillanatra, mintha nem kapna "adatot". Valamikor ritkábban (fél óránként), de van hogy sűrűbben (percenként) teszi ezt filmezés alatt. Nagyon idegesítő. A Marantz előtt egy régebbi Denon AVR-1611 házimozi erősítő volt használva, ugyanígy TV-re kötve, az soha nem csinált ilyet.
Lehet, hogy ez okozza.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sziasztok!
Re: telefon + DAC vs streamer
Én nem mondtam hogy ne vedd meg, nem tudom milyen rendszerbe kerülne. Van olyan rendszer a maga áteresztőképességével ahol mondjuk nem hallanál mást átütően jobbnak, és van olyan rendszer is ahol pedig igen. (Nálam ez utóbbi történt épp) Hallgasd meg, az is lehet hogy jó lesz és kibékülsz azzal hogy ez egy komplett készülék annak minden előnyével és hátrányával.gomolalaci írta: ↑2023.01.31., kedd 20:20És a ,,saját rendszered" bizonyára referencia! Tanácsodra hallgatva nem veszem meg a Lindát....
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
És a ,,saját rendszered" bizonyára referencia! Tanácsodra hallgatva nem veszem meg a Lindát....marconi írta: ↑2023.01.30., hétf. 20:54Igen az. Hallgattam saját rendszerben.
A gondolkodás nem megerőltető...
Igen az. Hallgattam saját rendszerben.gomolalaci írta: ↑2023.01.30., hétf. 20:29A Lindemann Musicbook Source is ,,szükségmegoldás" ?-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49
Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
viewtopic.php?f=4&t=158476
Én egy CA cxn-nel játszottam ezt el. Külső DAC- al nagyságrenddel jobb lett a hangja. Úgy jellemezném így utóbb az ilyen integrált streamereket, amikben van dac, meg előfok, hogy szükségmegoldás...
Tehát ha van digi kimenet, akkor mindenképp érdemes kipróbálni.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
A Lindemann Musicbook Source is ,,szükségmegoldás" ?-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
Én egy CA cxn-nel játszottam ezt el. Külső DAC- al nagyságrenddel jobb lett a hangja. Úgy jellemezném így utóbb az ilyen integrált streamereket, amikben van dac, meg előfok, hogy szükségmegoldás...
A gondolkodás nem megerőltető...
Akkor ez is nyúlüreg kategória :-D :-D :-D
Köszi
Köszi
robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:22Ez megint csak altalanositas es felrevezeto lehet. A CXN a maga nemeben egy tisztesseges mindenes (eltem vele egyutt egy ideig), de nem a DAC szekcio az erossege ami egy egyszerubb Wolfson D/A chipre epul. Ettol fuggetlenul szerintem szeretheto hangja van.-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49
Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
A Lumin T3, P1 meg X1 is integralt streamer, meg sem hiszem hogy extra kesztetest ereznel kulso DAC-ot kotni rajuk.
Es hogy bonyolitsuk a kepet, ha pl Tidal-al hasznalta valaki akkor mar egyaltalan nem biztos hogy a teljes MQA feldolgozas is tamogatott volt a streameren, mig az utana kotott DAC-on akar igen. Ha masra nem is, az emberek osszezavarasara tokeletesen jo eszkoz lett az MQA.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2744
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Alig két hete tesztelek egy Silent Angel M1 streamert, amelyet megvásároltam. A kínai gyár több alkalommal válaszolt kérdéseimre viszonylag hamar. A tapasztalatokból cikk készül a Retrofuturista Hifista blogon, azonban addig még több körös vaktesztek lesznek különböző kombinációban.
A streamer akkuról üzemel, fő mércének egy azonos pénzből összerakható forrást, Allo Usbridge Signature-t használok, amely Audioquest Coffee usb kábellel egy SMSL m400 dac-hoz kapcsolódik.
Amint elkészül részletes a cikk, tudni fogjátok. Pontosan be lesz lőve a készülék, hogy a tudása/ára alapján véleményem szerint hova tartozik és milyen módon ajánlom a használatát.
- Csatolmányok
-
- 5F8EFFEF-6206-49B4-97D9-C31E8042D449.jpeg (3.53 MiB) Megtekintve 2038 alkalommal
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában