Nem, az élettérharmonizálóval kezelem a műsorforrásokat, LP-t, CD-t, valamint az összes hifi komponenst.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Az élettér harmonizálót hogyan használod? Leírás szerint a ráhelyezett dolgok rezgésszintjére van hatással. Készülékalátétként?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
A többinek sem a hatásuk nagyságával volt baj, mert mindegyik jelentős volt, hanem azzal, hogy nem javítottak a rendszer hangján....hollohazi írta: ↑2023.02.01., szer. 04:17A Hungrál szettekkel, a kiegészítő elemekkel, a Hungrál élettér harmonizálóval meg tudod tízszerezni rendszered ár-érték viszonyát, ezért nem kellene látatlanban lebecsülni ezeket a cserepeket.SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 15:09Nem túlzottan érdekes. Néhány cserép virág hatását is meghallani.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:48
Az érdekes egyáltalán az ,hogy hallható változást okoz egy kis cserepecske......Nem DE?
Az ,hogy jó is lehet valakinél , vagy rossz,,,,nem lehet ok a kíváncsiságra?
Érdekes a felsorolásod ....A véleményedet kifejtetted,, ezek már téged nem érdekelnek !
Értem, vagyis Nem, de ez legyen az én bajom.......![]()
Amiket előzőleg írtam, az alapján nem cserepekben kellene keresniük először az embereknek a megváltást!
Nem tudom miért tartottad érdekesnek a felsorolást . :) E meg legyen az én bajom.... ? :)
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
A Hungrál szettekkel, a kiegészítő elemekkel, a Hungrál élettér harmonizálóval meg tudod tízszerezni rendszered ár-érték viszonyát, ezért nem kellene látatlanban lebecsülni ezeket a cserepeket.SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 15:09Nem túlzottan érdekes. Néhány cserép virág hatását is meghallani.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:48SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:07
Értettem ,hogy nem konkrétan Őrá írod, csak mégis hozzá szólt....
Akkor ezta részt levonva, mit írtam helytálló. Nem csak a készülékekre vonatkozhat. Jó, lehet, hogy ez a hungrál akár jó is valahol valakinek ( kb mint a cables kábelek.., virtuál földek, hangzók, unicumis üvegek, amik most hirtelen eszembe jutottak. :) ), de hallottam már annyi ilyen "hangzásjavítót" ami hangzást rontott ( nem csak egyedül és nem csak nálam kipróbálva ) , hogy valóban ez már nem érdekel!
Az érdekes egyáltalán az ,hogy hallható változást okoz egy kis cserepecske......Nem DE?
Az ,hogy jó is lehet valakinél , vagy rossz,,,,nem lehet ok a kíváncsiságra?
Érdekes a felsorolásod ....A véleményedet kifejtetted,, ezek már téged nem érdekelnek !
Értem, vagyis Nem, de ez legyen az én bajom.......![]()
Amiket előzőleg írtam, az alapján nem cserepekben kellene keresniük először az embereknek a megváltást!
Nem tudom miért tartottad érdekesnek a felsorolást . :) E meg legyen az én bajom.... ? :)
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Nagyjából ugyanezt írtad le pár évvel ezelőtt a CD vs file lejátszásról, akkor az utóbbit nevezted hallgathatatlannak, most meg ezt mondod szépségesnek. Mindig kell egy aktuális ellenségkép? Nem hiszem, hogy van értelme ilyen kategorikusan ítélkezni. Akinél hatalmas különbség hallható a két médium között, ott érdemes körülnézni a rendszeren belül, mert valami nem OK.cables írta: ↑2023.01.14., szomb. 07:21A házigazda megemlítette, hogy eddig Tidal-ról hallgattuk a számokat, de megmutatná, hogy a legutóbb hallott szám hogy szól NAS-ról. Nagyon jól hallható különbség volt. Gyakorlatilag a szépség jött meg a helyi lejátszással, a hangszerek hangjának szépsége. Ezzel a nem mellékes dologgal szerintem érdemes szembenézni azoknak, akik csak stream-ről hallgatnak zenét.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
A felfelé lépkedés miatt? :) Őszintén szólva bennem is felmerült, hogy a Te kábeled miatt voltál annyira lelkes, hogy azt mondtad, azon gondolkozol, hogy ez most lehet jobban szól, mint az eddigi általad legjobbnak hallott referencia rendszer. :) Azért a "jól szól", és e kijelentés között van egy ugrásnyi különbség, de hagyjuk is. :)cables írta: ↑2023.01.14., szomb. 07:58A zenei hallásunk sajátossága, hogy akkor halljuk a problémát a hangzásban, ha halljuk utána a jobb hangot. Nálad nyáron felfelé lépkedtünk a kábelekkel és a legjobbra mondtam, hogy jól szól, amivel egyet is értettünk.
De nem hoztam volna szóba a dolgot, ha nem saját fülemmel hallom. Mások már többször beszéltek nekem erről. Most hallottam magam is először.
Akkor a Te kedvedért, meg biztos vannak még páran akiknek kevés a tapasztalatuk tidal és hdd kapcsán: Ha azt akarom, hogy a hdd jobban szóljon, mint a tidal, akkor (biztos kifelejtek néhány dolgot, de a teljesség igénye nélkül):
1. A router lineáris tápját leveszem a spéci alátétjéről.
2. Ki is veszem a lineáris tápot a router mögül, visszateszem a gyári kapcsi tápot
3. A jó lan kábelt kicserélem egy mezeire.
4. A j-play femtoban átállítok pár dolgot.
5. Hagyom az egész j-play, helyette, a tidal saját applikációját használom.
6. A tidal saját applikációjában kikapcsolom az exclusive módot.
7...
Nem mondom, hogy nem jó a hdd, még azt sem hogy a tidal jobb, csak hagyjuk már ezt a kategórikus baromságokat.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
A zenei hallásunk sajátossága, hogy akkor halljuk a problémát a hangzásban, ha halljuk utána a jobb hangot. Nálad nyáron felfelé lépkedtünk a kábelekkel és a legjobbra mondtam, hogy jól szól, amivel egyet is értettünk.
De nem hoztam volna szóba a dolgot, ha nem saját fülemmel hallom. Mások már többször beszéltek nekem erről. Most hallottam magam is először.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Most nem is sorolom, hogy ennek mi minden lehetett az oka. Ha akarom én is produkálhatom ezt a végeredményt, ha akarom megfordítom. Viszont emlékeztetlek a nyári látogatásodra, amikor nálam voltál, és úgy oda voltál a hanggért, az pl. tidalról szólt! :)cables írta: ↑2023.01.14., szomb. 07:21Még valami történt a fenti látogatáson. A házigazda megemlítette, hogy eddig Tidal-ról hallgattuk a számokat, de megmutatná, hogy a legutóbb hallott szám hogy szól NAS-ról. Nagyon jól hallható különbség volt. Gyakorlatilag a szépség jött meg a helyi lejátszással, a hangszerek hangjának szépsége. Ezzel a nem mellékes dologgal szerintem érdemes szembenézni azoknak, akik csak stream-ről hallgatnak zenét.cables írta: ↑2023.01.13., pén. 18:12Engem tegnap hívott egy régi vevőm meghallgatni az új hangfalait. Nagyon szerettem a régi hangfalainak a hangját, ezért nem tudtam megállni, hogy megnondjam: nekem az újak hangja kicsit tolakodó, túl élénk. Neki meg pont ezért teszik mondta, a másik se volt rossz, de neki kicsit uncsi volt. Az illető a Long Zsolt barátja és eszembe jutott rákérdezni a Hungrálokra. Van nekem is 3 készlet, de nekem nem jött be. Behozzam neked, kint tartom őket a konyhában, hogy nem hassanak?- kérdezte. Behozta, betette középre szinte az állványon lévő készülékek alá. Jóval halkabb lett a hang (!) és nyugodtabb. Neki ez rossz változás, nekem jó változás volt. Szóval hat, kinek így, kinek úgy.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Még valami történt a fenti látogatáson. A házigazda megemlítette, hogy eddig Tidal-ról hallgattuk a számokat, de megmutatná, hogy a legutóbb hallott szám hogy szól NAS-ról. Nagyon jól hallható különbség volt. Gyakorlatilag a szépség jött meg a helyi lejátszással, a hangszerek hangjának szépsége. Ezzel a nem mellékes dologgal szerintem érdemes szembenézni azoknak, akik csak stream-ről hallgatnak zenét.cables írta: ↑2023.01.13., pén. 18:12Engem tegnap hívott egy régi vevőm meghallgatni az új hangfalait. Nagyon szerettem a régi hangfalainak a hangját, ezért nem tudtam megállni, hogy megnondjam: nekem az újak hangja kicsit tolakodó, túl élénk. Neki meg pont ezért teszik mondta, a másik se volt rossz, de neki kicsit uncsi volt. Az illető a Long Zsolt barátja és eszembe jutott rákérdezni a Hungrálokra. Van nekem is 3 készlet, de nekem nem jött be. Behozzam neked, kint tartom őket a konyhában, hogy nem hassanak?- kérdezte. Behozta, betette középre szinte az állványon lévő készülékek alá. Jóval halkabb lett a hang (!) és nyugodtabb. Neki ez rossz változás, nekem jó változás volt. Szóval hat, kinek így, kinek úgy.
Nekem az az elméletem, és ez a kábeleknél is tetten érhető, hogy minél kisebb befektetéssel próbálunk elérni hallható javulást a rendszerben. Egy tűzálló kábelnél még az is olcsóbb, ha kinyomtatott japán írásjelekkel borítjuk be a lakást.

Vagy a másik - ami közelebb is áll az ezotériához

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Egyébként ha folyamatosan valamilyen folyadékot tartunk a szánkban és úgy hallgatunk zenét, úgy sokkal jobban tetszik. Sajnos mindig lenyeltem egy idő után, de gyorsan pótoltam. Teszteltem már vízzel (itt alig éreztem változást) , sörrel, borral, unikummal, pálinkával. A borral volt a legjobb, abból is a veres. Az unikum meg a pálinka egy idő után elég durván borította a hangképet (is) 

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Igen, ez is benne lehet. Ha már hallhatóan sikerült befolyásolni a hangon, és az nem negatív irányba történt, akkor nagyon könnyen sikerélménykét, javulásként élhetjük meg. Például én ugyan így jártam a hálózati szűrőkkel(3 is volt, a budget kategóriából), egy idő után rájöttem, hogy nélkülük jobb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az én verzióm: a különbségek lankadatlan keresése és az öröm, hogy befolyásolni tudtuk a hangzást.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Igazad lehet, bár míg az autó idővel kopik, használódik, a színes pöttyök és a tengerészcsomó hatása talán nem gyengül. Ha mégis, akkor itt valami nem stimmel, erre próbáltam terelni a témát.kupecke írta: ↑2023.01.13., pén. 19:18A vágy. "Jobb" hangot, kis befektetésel. Aztán idővel elmúlik a varázs, megszokjuk, újabb keletkezik, ahogy a vágyott és megvásárolt új autóra is naponta többször rápillantunk, megelégedéssel, mossuk, vaxoljuk, aztán később már nem zavar, ha koszos, kiszívta a nap a lámpa plexijét, megy a bontóba, jön az új model.
Abszolút. Az én egyik woodoo-m a takarítás autó és HiFi témában is.
Én eleinte haragudtam rá, mert (szerintem) sok embert bevitt a sötét erdőbe. Aztán beláttam, hogy Zsolt egy kedves, jószándékú ember, akit különös érzékenységgel áldott meg a sors. Ettől függetlenül sok embert bevisz a sötét erdőbe.

A kábeleknél minden évnek megvolt a maga divatmárkája, hosszasan sorolhatnánk őket a tűzállótól a tavalyi favorit Viablue-ig. Mindegyik ugyanolyan gyorsan merült feledésbe, ahogy jött. Ezen sem árt kicsit elgondolkodni talán.pali923 írta: ↑2023.01.13., pén. 20:23Nagyon érdekes lenne egy olyan statisztika, hogy az itt lakók közül hányan próbálták ki a tűzálló kábelt annak idején, és ezek közül hánynak szól ma is ez a rendszerében.![]()
Pedig ott kézzelfogható hardverről volt szó, nem csak ilyen cserepekről, meg mindenféle színű bigyókról.
Nagyon érdekes lenne egy olyan statisztika, hogy az itt lakók közül hányan próbálták ki a tűzálló kábelt annak idején, és ezek közül hánynak szól ma is ez a rendszerében.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.
Azt nem értem, hogy milyen jogon degradálsz így le embereket, akik hisznek valamiben, esetleg örömüket lelik benne?asebestyen írta: ↑2023.01.13., pén. 19:39Idézet a hungráltól:
"Függetlenül attól, hogy jó- vagy rosszindulatú sugárzásról van szó, ha tartósan benne tartózkodunk károsan hatnak az egészségünkre."
"Az összes sugárzásra, ami a földön van, szükségünk van, hiszen mi ezekből a sugárzásokból töltődünk."
"Az ezüst fémionokat vezet be a vízbe, amelyek késleltetik vagy megtiltják a baktériumok növekedését.
Ennyi elég is, még sok is.1 pálcás emberek butaságai 1 pálcás hívőknek, nem több. Ugyanez a szint a topic többi marhasága is. És ezek fikázzák a tudományt.
![]()
Sebaj, a bugyutaság is szórakoztató 1 szintig, utána meg elkapcsolunk.![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Köszönöm hogy ezt leírtad helyettem, magam sem fogalmazhattam volna meg jobban.fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56Nincs baj. HiFi-s beszélgetésekben kb 15 évvel ezelőtt sértődtem meg utoljára, azóta nálam ezek egy elkülönített síkon zajlanak. Hagyjuk is a személyes vonalat!gyongyhalas írta: ↑2023.01.13., pén. 08:24Mégegyszer elnézésedet kérem ha soraimat magadra nézve tartottad sértőnek,nem neked szántam.
Másnak is feltűnt, hogy ezek a woodoo cuccok elég gyorsan kimennek a divatból? Annak idején a HiFi magazin is foglalkozott a témával, több trükköt is leírtak, mindet kipróbáltam, aztán érdekes módon ahogy nálam, úgy másoknál is eltűntek. Akkoriban szinte minden hobbitársnál alap volt, mostanában viszont senkinél nem látok tengerészcsomót a kábeleken, vagy színes pöttyöket a hangdobozokon. Viszont van helyettük sok más, amiknek ugyanolyan hatást tulajdonítanak. Mi lehet e mögött?
Mi lehet e mögött?
Az hogy mindig kell valami újdonság, amiben lehet hinni. Ennyi.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Csak az utolso elotti mondatodra reagalnek, a tobbivel kapcsolatosan nekem is 1 fokot esett a testhomersekletem, amikor elolvastam.asebestyen írta: ↑2023.01.13., pén. 19:39Idézet a hungráltól:
"Függetlenül attól, hogy jó- vagy rosszindulatú sugárzásról van szó, ha tartósan benne tartózkodunk károsan hatnak az egészségünkre."
"Az összes sugárzásra, ami a földön van, szükségünk van, hiszen mi ezekből a sugárzásokból töltődünk."
"Az ezüst fémionokat vezet be a vízbe, amelyek késleltetik vagy megtiltják a baktériumok növekedését.
Ennyi elég is, még sok is.1 pálcás emberek butaságai 1 pálcás hívőknek, nem több. Ugyanez a szint a topic többi marhasága is. És ezek fikázzák a tudományt.
![]()
Sebaj, a bugyutaság is szórakoztató 1 szintig, utána meg elkapcsolunk.![]()
Itt a topikban folyamatosan a “tudomany felavatott kepviseloi” mar-mar zaklatasig meno vitakat folytatnak, peldaul a kabeles es halozati lejatszos topik gyonyoru pelda erre, mig az itt jelenlevo emberekkel alig-alig talalkozom vitakban. Szoval pont forditva tunik a gyakorlatban az amit irsz.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7695
Idézet a hungráltól:
Ennyi elég is, még sok is.
1 pálcás emberek butaságai 1 pálcás hívőknek, nem több. Ugyanez a szint a topic többi marhasága is. És ezek fikázzák a tudományt.
Sebaj, a bugyutaság is szórakoztató 1 szintig, utána meg elkapcsolunk.
Ennyi elég is, még sok is.

Sebaj, a bugyutaság is szórakoztató 1 szintig, utána meg elkapcsolunk.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- zoli73
- V.I.P.
Igen, ez tényleg így van. A saját esetemről nyilatkozhatom, én pl. egy ideig használtam Zsolt "Forintos" tuningját, amikor pénzérméket rakunk szép sorban a készülékek tetejére. Semmi drámai, de volt hatása, viszont annyit nem hozott, hogy megtartsam és ellehetetlenítse a rendszer takarítását.fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56Nincs baj. HiFi-s beszélgetésekben kb 15 évvel ezelőtt sértődtem meg utoljára, azóta nálam ezek egy elkülönített síkon zajlanak. Hagyjuk is a személyes vonalat!gyongyhalas írta: ↑2023.01.13., pén. 08:24Mégegyszer elnézésedet kérem ha soraimat magadra nézve tartottad sértőnek,nem neked szántam.
Másnak is feltűnt, hogy ezek a woodoo cuccok elég gyorsan kimennek a divatból? Annak idején a HiFi magazin is foglalkozott a témával, több trükköt is leírtak, mindet kipróbáltam, aztán érdekes módon ahogy nálam, úgy másoknál is eltűntek. Akkoriban szinte minden hobbitársnál alap volt, mostanában viszont senkinél nem látok tengerészcsomót a kábeleken, vagy színes pöttyöket a hangdobozokon. Viszont van helyettük sok más, amiknek ugyanolyan hatást tulajdonítanak. Mi lehet e mögött?
A másik, a hangsugárzó - pólusába dugott csupasz kábelhurok, kvázi virtuális föld, legalabbis Zsolt valami hasonlónak titulálta.
Ez azért került ki, mert a párom egy takarítás alkalmaval a porszívóval meglökte, és összezárta a két pólust, amitől a bekapcsolt erősítő védelmében kiment a biztosíték. Akkor eldöntöttem, hogy nem kockáztatok, ilyen meg egyszer nem lesz. Annit nem hozott, hogy megérje a kockázatot fentartani. Aztán volt olyan is ami elsőre tetszett, talán mert hallhatóan változott tőle valami, de később rájöttem, hogy nélküle mégiscsak jobb. Volt sok olyan amit kipróbáltam, és semmit sem tapasztaltam, olyan is ami rosszúl, negatív eredménnyel, mint például a csiszolóvászon. Viszont van olyan ami a mai napig megvan, és működik, pl az Unicumos üveg.
Persze ezeket a kütyüket helyén kell kezelni, ugyanúgy mint Zsolt kijelentéseit. Sokszor Ő nagyon drámaian adja elő a felfedezéseit, de arra semmi garancia nincs, hogy másra is olyan hatással lesz, mint Őrá. Legtöbbször nűansznyi dolgok ezek, és ha a tudtunk nélkül némelyiket eltűntetik a rendszerből/től, talán fel sem tűnik. Ezek nem csodaszerek, egy átlag hifi láncból nem lesz tőlük high-end, talán ezek a magyarázatai, hogy egy idő után lemorzsolódnak.
Én azt mondom ne győzködjünk pro, és kontra senkit, ne vegyük el senkitől a kisérletezés élményét.
Ezek az ezo dolgok úgyis egyén függők, saját tapasztalat nélkül kár is vitába keveredni miattuk.
Így, biza, a közérzeted is jobb benne, az plusz erőt pedig az farpofán is érzékeled, ha megindul. Nem az elme van a világban, hanem fordítva, a világ van az elménkbenVinkler írta: ↑2023.01.13., pén. 19:23Ha már ebben a topicban vagyunk. Szerintem az autó is jobban suhan, ha szépen le van mosva és kitakarítva. Ha meg polír, vagy wax után vagyunk, erősebb is.kupecke írta: ↑2023.01.13., pén. 19:18A vágy. "Jobb" hangot, kis befektetésel. Aztán idővel elmúlik a varázs, megszokjuk, újabb keletkezik, ahogy a vágyott és megvásárolt új autóra is naponta többször rápillantunk, megelégedéssel, mossuk, vaxoljuk, aztán később már nem zavar, ha koszos, kiszívta a nap a lámpa plexijét, megy a bontóba, jön az új model.fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56
Másnak is feltűnt, hogy ezek a woodoo cuccok elég gyorsan kimennek a divatból? Annak idején a HiFi magazin is foglalkozott a témával, több trükköt is leírtak, mindet kipróbáltam, aztán érdekes módon ahogy nálam, úgy másoknál is eltűntek. Akkoriban szinte minden hobbitársnál alap volt, mostanában viszont senkinél nem látok tengerészcsomót a kábeleken, vagy színes pöttyöket a hangdobozokon. Viszont van helyettük sok más, amiknek ugyanolyan hatást tulajdonítanak. Mi lehet e mögött?![]()

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9256
Ha már ebben a topicban vagyunk. Szerintem az autó is jobban suhan, ha szépen le van mosva és kitakarítva. Ha meg polír, vagy wax után vagyunk, erősebb is.kupecke írta: ↑2023.01.13., pén. 19:18A vágy. "Jobb" hangot, kis befektetésel. Aztán idővel elmúlik a varázs, megszokjuk, újabb keletkezik, ahogy a vágyott és megvásárolt új autóra is naponta többször rápillantunk, megelégedéssel, mossuk, vaxoljuk, aztán később már nem zavar, ha koszos, kiszívta a nap a lámpa plexijét, megy a bontóba, jön az új model.fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Nálam látnál színes pöttyöket, turmalint, smirglit. :) . A smirglit túl is spiláztam, vissza kellett bontani, reszelős lett a hang. Ha leszedtem teljesen, tompult. Tologattam ide-oda a hangfalaimat, kábelek ( a tieid jók a kategóriájában), stb, volt ami javított, volt ami rontott, ahogy másnál is. Most a Wireword keltette fel a figyelmemet, épp tőled olvastam, csak a pénz....fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56Nincs baj. HiFi-s beszélgetésekben kb 15 évvel ezelőtt sértődtem meg utoljára, azóta nálam ezek egy elkülönített síkon zajlanak. Hagyjuk is a személyes vonalat!gyongyhalas írta: ↑2023.01.13., pén. 08:24Mégegyszer elnézésedet kérem ha soraimat magadra nézve tartottad sértőnek,nem neked szántam.
Ha lesz időm, kipróbàlom mi lesz, ha mindent leszedek.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
A vágy. "Jobb" hangot, kis befektetésel. Aztán idővel elmúlik a varázs, megszokjuk, újabb keletkezik, ahogy a vágyott és megvásárolt új autóra is naponta többször rápillantunk, megelégedéssel, mossuk, vaxoljuk, aztán később már nem zavar, ha koszos, kiszívta a nap a lámpa plexijét, megy a bontóba, jön az új model.fapaci írta: ↑2023.01.13., pén. 18:56
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Nem tudom megérteni azokat a kockákat, akik mindent csak mérési adatokkal tudnak, képesek elfogadni. A Hungrál kapcsán is felmerült már a mérhetőség, de nem jut eszükbe, hogy rengeteg dolog van a világon, ami a mérés ill. a mérhetőség előtt is létezett. Példaként az elektromosságot szoktam felhozni.wittao írta: ↑2023.01.13., pén. 15:22"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök" - ezen az elnevezésen mi nem világos neked?fererencz írta: ↑2023.01.13., pén. 15:12Ez egy műszaki-szakmai fórum, nem a vidámvasárnap, vagy a tv-távgyógyítós, itt szerintem illik leírni racionális dolgokat, véleményeket, még akkor is, ha én magam nem is próbáltam a kézrátétellel daganat-eltávolítást.wittao írta: ↑2023.01.13., pén. 14:57Engem úgy nagyjából teljesen hidegen hagynak a vallások. Ettől függetlenül nem járok el hétvégenként templomokba miséken trollkodni, vagy keresztény fórumokon ugribugrizni.
Azt nem értem, ha valakit zavarnak ezek a dolgok, akkor mi az ezekben a topikokban vergődés tárgya? Valami küldetéstudat, mentsük meg a lelki szegényeket, vagy mi?
Teszelgettem demagokat, és nekem működött. Használom is. Tesztelgettem virtuális föld cuccokat, van ami működött, van ami nem. Ami működött azt használom is a rendszeremben.
A "térharmonizáló" cuccok nálam ingerküszöb alatt vannak, ki sem akarom próbálni, nem fogok edényeket kerülgetni a nappalimban, elég a konyhában... de nem fogom csapkodni a gyártó ajtaját acélsodronnyal, közben ördögűző idézeteket ordítva. Csak élem tovább az életemet. Ez miért nehéz itt másoknak is?![]()
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.