Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lenco L75 Diy
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 5
Re: Lenco L75 Diy
Vettem egy lutri vaterás 75-öst. Persze v blokk cserére szorul,át kéne nézni a lejátszót stb.,amúgy szép és jónak tűnik.Tudtok ajánlani valakit Budapesten,vagy környékén aki tud ezekben segìteni. Természetesen nem szìvességből kérném, Köszönettel Gábor 06 30 325 5122.
Nem vagyok szakember, de én minden mechanikai dologhoz un. "White Grease" sprayt használok. De ha ez nem jó, akkor a szakik írják meg.tibi62 írta: ↑2023.04.23., vas. 11:11Szervusztok,
Most tartok a motor és a tányért tartó tengely tisztítása előtt. Motor csapágy kenéséhez milyen kenőzsírt használtok? Olvasom, hogy általános Lítiumos zsírt ajánlanak? Lehet más típusú zsír is? A tengelyhez milyen olaj jó? Műszerolaj, orsó olaj stb? Melyiket próbáltátok? Mi vált be hoszabb távon? Köszönöm a segítségeteket. Gondolom mást is érdekelhet. :)

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- tibi62
- Törzsvendég
- Értékelés: 267
Szervusztok,
Most tartok a motor és a tányért tartó tengely tisztítása előtt. Motor csapágy kenéséhez milyen kenőzsírt használtok? Olvasom, hogy általános Lítiumos zsírt ajánlanak? Lehet más típusú zsír is? A tengelyhez milyen olaj jó? Műszerolaj, orsó olaj stb? Melyiket próbáltátok? Mi vált be hoszabb távon? Köszönöm a segítségeteket. Gondolom mást is érdekelhet. :)
Üdvözlök mindenkit!
Keresek én is szakembert,aki tud segíteni L78 beállításban, felújításban, alkatrész beszerzésben.
Válaszokat PÜ-ben kérném!
Köszönöm!
Keresek én is szakembert,aki tud segíteni L78 beállításban, felújításban, alkatrész beszerzésben.
Válaszokat PÜ-ben kérném!
Köszönöm!
Üdv a Takságnak!
Lenco L75 átépítést tervezek ptp5 vagy ptp6 mintára, ehhez amennyiben valakinek elérhet kérem ossza meg a pdf terveket.
Rétegelt lemez plinth-et tervezek , előre is köszönöm a velejáró tanácsokat is.
Üdv
Jocó
Lenco L75 átépítést tervezek ptp5 vagy ptp6 mintára, ehhez amennyiben valakinek elérhet kérem ossza meg a pdf terveket.
Rétegelt lemez plinth-et tervezek , előre is köszönöm a velejáró tanácsokat is.
Üdv
Jocó
Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 92
nem akarom ragozni a témát de elmondom miért a Lenco L75 Diy -re tettem fel ,és nem az adok veszek oldalra.
Minkét tuning egység elég ritka (a táp az nagyon) ,és azt szerettem volna ,hogy akik ezzel a témával foglalkoznak tudjanak róla.Jó része személyes ismerősök akik ide látogatnak ennyi .Persze a szabály az szabály ,és be kell tartani értem én ,hogy forog de mitől?
üdv Szabó Lajos
Minkét tuning egység elég ritka (a táp az nagyon) ,és azt szerettem volna ,hogy akik ezzel a témával foglalkoznak tudjanak róla.Jó része személyes ismerősök akik ide látogatnak ennyi .Persze a szabály az szabály ,és be kell tartani értem én ,hogy forog de mitől?
üdv Szabó Lajos
-
- Fórumlakó
köszönöm!!!!!!!
látom itt fegyelem van mint a seregben.
látom itt fegyelem van mint a seregben.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6153
Pontosan, így töröltem is az eredeti hsz-t is és ezt is szerkesztettem.
Ez a rész nem hirdetésnek van, arra ott az adás-vételi rész ott hirdess.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
- Fórumlakó
szerintem itt nem kötelező mert ez nem adás-vételi topic.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2022.10.13., csüt. 15:48-kor.
Ok: szabályzattal ütköző hsz
Ok: szabályzattal ütköző hsz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2022.10.13., csüt. 15:47-kor.
Ok: szabályzattal ütköző hsz az idézetben
Ok: szabályzattal ütköző hsz az idézetben
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6153
Erre találtuk fel az adás-vételi részt (specifikusan keres alfórummal):
viewforum.php?f=121
Az általános rész nem keresésre van.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Üdv. Mindenkinek!
Ha valakinek esetleg van eladó ...
BUÉK!
Ha valakinek esetleg van eladó ...
BUÉK!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2021.12.31., pén. 12:25-kor.
Ok: általános részen való keresés
Ok: általános részen való keresés
A ZENE gyógyszer!
-
- Fórumlakó
Sajnos már nem .
Lehet-e meg rendelni tanyert?
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Denon DL-103 pld nagyon jó a Stock karban.
Köszönöm a hozzászólásokat! :)
Esetleg van-e tapasztalat abban, hogy milyen alacsony kimenetű MC hangszedővel "kompatibilis" leginkább a gyári L-75?
Vagyis mik azok az "ajánlott" hangszedők, amik jól illeszkednek konkrétan ehhez a készülékhez?
Esetleg van-e tapasztalat abban, hogy milyen alacsony kimenetű MC hangszedővel "kompatibilis" leginkább a gyári L-75?
Vagyis mik azok az "ajánlott" hangszedők, amik jól illeszkednek konkrétan ehhez a készülékhez?
A Stock karba nekem új MM szerelem van. Rengeteg hangszedő járt már benne (shure M95 ED, M91ED, M44-7, nagaoka MP150, MP110. Egy véletlen folytán egy AT95EX ki lett próbálva és azóta csak addig szedtem ki amíg bele nem tettem a fatestbe és bele nem ragasztottam a tűt. Bronz v-blockal egészen elképesztően szól. Eddig messze a legjobban.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2628
maga a "műszaki tartalom" még nem garancia semmire sem...el kell hozni és lehetőleg meg kell fülelni a saját rendszerünkben...nem kevés ember lépett már "előre",hogy menesztett nem olcsó MC hangszedőt,és ma kúpos tűvel szerelt akár MC,vagy MM hangszedőt használ...a puding próbája az evés....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5097
Műszaki szempontból sokkal komolyabb hangszedő a Jubilee. Kevesebb recsegés, korrektebb sztereo tér, jobb jel/zaj viszony. De hogy a Lenco karjában hogy fog viselkedni, azt nem tudom. Mindenképp érdemes kipróbálni.
Kérdésem lenne.
Adott egy Dynavector Carat 19A hangszedő (jelenleg).
Mekkora "előre lépés" lenne / lehetne egy Ortofon Jubilee hangszedőre váltás?
Természetesen L-75-ben szerepel a hangszedő, eredeti karjával.
Köszönettel! :)
Adott egy Dynavector Carat 19A hangszedő (jelenleg).
Mekkora "előre lépés" lenne / lehetne egy Ortofon Jubilee hangszedőre váltás?
Természetesen L-75-ben szerepel a hangszedő, eredeti karjával.
Köszönettel! :)
Szia!
L78-hoz én az általad említett rétegelt lemez és mdf-ből szendvics szerkezet mellett tettem le a voksomat és nem bántam meg. Szerencsémre van egy hifista bútorasztalos cimbim, így ő meg is csinálta nekem. :)
L78-hoz én az általad említett rétegelt lemez és mdf-ből szendvics szerkezet mellett tettem le a voksomat és nem bántam meg. Szerencsémre van egy hifista bútorasztalos cimbim, így ő meg is csinálta nekem. :)
Sziasztok!
L78 váz építéshez milyen anyagot javasoltok?
Pro-Contra
Rétegelt lemezből vagy MDF-ből érdemes összeállítani az alapot
esetleg pozdorja amitnek az oldalát majd rétegeltel burkolom.
Hangfalaknál tapasztaltam a rezonancia különbségeket azonos méretű DIY dobozoknál.
Itt talán különösen fontos lehet ez, a hangszerő miatt.
Üdv!
L78 váz építéshez milyen anyagot javasoltok?
Pro-Contra
Rétegelt lemezből vagy MDF-ből érdemes összeállítani az alapot
esetleg pozdorja amitnek az oldalát majd rétegeltel burkolom.
Hangfalaknál tapasztaltam a rezonancia különbségeket azonos méretű DIY dobozoknál.
Itt talán különösen fontos lehet ez, a hangszerő miatt.
Üdv!
vztudodki írta: ↑2020.09.18., pén. 20:07Sziasztok!
"Folytatom a történetet, amelyben szeretném megmutatni, hogyan készítem én a Lenco L75 DIY-t."
A kart és karbázist elválasztani a lemezjátszótól, nem szokott jó eredményt hozni. Élethűbb a hang, ha a sasszéra építed a bázist. A kar aljánál gyűlnek össze a nem kívánatos rezgések, amelyek elvezetődnek a megfelelő anyagú bázisban és onnan a vázba.
- vztudodki
- Újonc fórumos
- Értékelés: 24
Ja és a liftre visszatérve. Egyenlőre nem találtam rá ideális megoldást, de tervben van. Az Ortofon saját emelője, kicsit húzós. Addig is marad az egyensúlyozás. Egyébként nem gáz, a hosszab karokkal könnyebb ez a művelet, mint a rövidebbekkel.
Csak az a fránya hifibogár meg ne csípjen!