Balage84 írta: ↑2023.01.27., pén. 12:39
La_Valse írta: ↑2023.01.26., csüt. 20:56
Balage84 írta: ↑2023.01.26., csüt. 20:15
Van am. egy tuning Tri-Vistám. A szerintetek mennyit érhetben vannak belső képek.
Nem dobogtatta meg a szívem, nem látok benne Amanero panelt.
Igazából ezen a szinten nem szabadna USB-t használni.
Lehet elé tenni bármilyen DD konverert, 96kHz/24bit még ma is elég jó, ezt tudja SPDIF-en.
Főleg, hogy kb. 99%-ban CD-t hallgatunk, mivel nincs meg minden régi "számunkra kedves" zene nagyobb felbontásban és jó minőségben. 48kHz/24bit volt régen a stúdió szabvány.
Hálózatiról I2S-el lenne jó kipróbálni
Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy van a zenehallgatóknak (digitális formátum esetén) egy köre, aki nem nagyon megy a S/PDIF szabvány adta lehetőségek felé felbontást tekintve. Ugyanakkor akkor is ott van annak a problémája, hogy maga a SPDIF vezérlő 50ps jittert visz be a digitfolyamba, amit mindenképpen ideális 1piko alá leszorítani. Ha ezt megteszik, akkor az egy jó dolog, és nem érdemes foglalkozni a továbbiakban, amennyiben 24/192 alatt maradunk.
Manapság viszont egyre inkább elterjednek a 24/384 PCM folyamok, valamint legalább DSD256-ig natív anyagok, nehéz helyzetbe állítva ezzel ezt a portot. Bizony a felhasználók nagy többsége a nagyfelbontású anyagok miatt USB-portért könyörög a DAC-jára, és az sem baj már manapság ha csak egy ethernet IN, XLR analóg out van a készüléken...
Korábban nagyjából én is megmaradtam ebben a 16/44.1 és néha 24/96-24/192 világban. Egyrészt sajnáltam a tárhelyet is, másrészt bőven elegendő volt az, ami. Azután elkezdtem SACD, DSD64-128-256 anyagokat hallgatni és bizony -számomra- van bennük valami nyugalom, amit a PCM-es változatnál jobban szeretek.
Szerencsére manapság még lehet választani.