És mi ez?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Re: Fül és Fejhallgatók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6537
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 584
A Neumann NDH 30 és az iFi NEO iDSD - NEO Stream páros az iPurifier3-al kiegészítve igazán élvezhető előadást prezentálnak.
Ha kérdésed van: 20/3383456
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Sziasztok!
Tudtok mondani vezeték nélküli fejhallgatók közül a SENNHEISER MOMENTUM 4 Wireless -nél
jobbat?
Köszönöm mindenkinek!
Tudtok mondani vezeték nélküli fejhallgatók közül a SENNHEISER MOMENTUM 4 Wireless -nél
jobbat?
Köszönöm mindenkinek!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6686
Re: Fejhallgató
A kérdésed átkerült a helyére.Árpád82 írta: ↑2022.12.30., pén. 13:36Üdv Mindenkinek,
Egy kis segítséget szeretnék kérni: Pioneer VSX LX52 hm erősítőhöz szeretnék fejhallgatót vásárolni. A fejhallgatók esetében is van technikai kritérium arra vonatkozóan, hogy milyen eszköz csatlakoztatható, mint pl. a hangfalak esetén az impedancia? Az erősítő leírásában nem találtam utalást erre. A
fejhallgatók esetén is sokféle impedancia előfordul, itt mennyire lényeges ez? A kiszemelt darab egy AKG K240 mkII lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Fejhallgató
Üdv Mindenkinek,
Egy kis segítséget szeretnék kérni: Pioneer VSX LX52 hm erősítőhöz szeretnék fejhallgatót vásárolni. A fejhallgatók esetében is van technikai kritérium arra vonatkozóan, hogy milyen eszköz csatlakoztatható, mint pl. a hangfalak esetén az impedancia? Az erősítő leírásában nem találtam utalást erre. A
fejhallgatók esetén is sokféle impedancia előfordul, itt mennyire lényeges ez? A kiszemelt darab egy AKG K240 mkII lenne.
Ezek a meghallgatások nem MO-n voltak.Galgogergo írta: ↑2022.12.22., csüt. 17:44fericske írta: ↑2022.02.22., kedd 09:09Kicsit félrevezető iromány nagy adag szubjektivitással, figyelembe véve, hogy minden véleményezés alapvetően szubjektív.MrCollector írta: ↑2022.02.22., kedd 06:17Minden rosszindulat nélkül kérdezem, van erről valakinek véleménye (a beltartalomről)? Tapasztalat?
viewtopic.php?f=176&t=173144
A 900mk2 (a 900 nem) nekem is nagy kedvencem a prémium zártak között, és én is magamnak előrébb helyezem a bevásárló listámon azoknál a zártaknál amit ő is említ, szubjektíven természetesen.
A nagy 3D tér konkrétan fülbeötlő tulajdonsága, kimagaslik vele a zártak között, ezt osztom én is.
Amit félrevezetőnek tartok, az az, hogy egyáltalán nem hasonlít a HD800-hoz a megszólalása.
Se nem analitikus, se nem agresszív. Sosem találtam annak, többféle forrás eszközről sem. Questyle Qp1r, Cma600i, 800r, Klipsch Heritage headamp, Benchmark dac3-Hpa4, Simaudio Moon Mind2-430HA
A közös nevező a Benchmark szett volt - amiről köztudott, hogy igen keveset csal, jó referencia eszköz -, ami szintén két különböző hangzásvilágú fejhallgatót mutatott be.
Könnyed, légies, nagy dinamikájú megszólalása van a 900mk2-nek valóban, gyors és pontos, de ez mellett kellemes meleg, nem agresszív, analógos (folyik, áramlik belőle a zene), nem analitikus.
A Kurada kd-p1 übereli 3D térben a HD800-at, méretben és hatásban. Ez is félrevezető annál a résznél, bár a Kurada távolról sem annyira sokak által ismert mint a HD800, szóval ezt inkább legyen csak egy információ azok számára akik a HD800-at helyezik ezen kritérium szerint az első helyre a fejhallgatók világában.
Sziasztok!
Bocs, hogy feltúrok egy ilyen régi posztot, de mindig meg szerettem volna hallgatni egy Benchmark HPA4-et (vagy LA4-et), de nem tudtom, hogy hol tudnám kipróbálni.
Ezek szerint van itthon valakinek ilyen...?![]()
Nem tudom kinek, vagy hol van elérhető közelségben.
-
Galgogergo
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
fericske írta: ↑2022.02.22., kedd 09:09Kicsit félrevezető iromány nagy adag szubjektivitással, figyelembe véve, hogy minden véleményezés alapvetően szubjektív.MrCollector írta: ↑2022.02.22., kedd 06:17Minden rosszindulat nélkül kérdezem, van erről valakinek véleménye (a beltartalomről)? Tapasztalat?
viewtopic.php?f=176&t=173144
A 900mk2 (a 900 nem) nekem is nagy kedvencem a prémium zártak között, és én is magamnak előrébb helyezem a bevásárló listámon azoknál a zártaknál amit ő is említ, szubjektíven természetesen.
A nagy 3D tér konkrétan fülbeötlő tulajdonsága, kimagaslik vele a zártak között, ezt osztom én is.
Amit félrevezetőnek tartok, az az, hogy egyáltalán nem hasonlít a HD800-hoz a megszólalása.
Se nem analitikus, se nem agresszív. Sosem találtam annak, többféle forrás eszközről sem. Questyle Qp1r, Cma600i, 800r, Klipsch Heritage headamp, Benchmark dac3-Hpa4, Simaudio Moon Mind2-430HA
A közös nevező a Benchmark szett volt - amiről köztudott, hogy igen keveset csal, jó referencia eszköz -, ami szintén két különböző hangzásvilágú fejhallgatót mutatott be.
Könnyed, légies, nagy dinamikájú megszólalása van a 900mk2-nek valóban, gyors és pontos, de ez mellett kellemes meleg, nem agresszív, analógos (folyik, áramlik belőle a zene), nem analitikus.
A Kurada kd-p1 übereli 3D térben a HD800-at, méretben és hatásban. Ez is félrevezető annál a résznél, bár a Kurada távolról sem annyira sokak által ismert mint a HD800, szóval ezt inkább legyen csak egy információ azok számára akik a HD800-at helyezik ezen kritérium szerint az első helyre a fejhallgatók világában.
Sziasztok!
Bocs, hogy feltúrok egy ilyen régi posztot, de mindig meg szerettem volna hallgatni egy Benchmark HPA4-et (vagy LA4-et), de nem tudtom, hogy hol tudnám kipróbálni.
Ezek szerint van itthon valakinek ilyen...?
Üdv Mindenkinek!
Ajánlást kérnék tőletek,új vagyok a tematikában. Filmezéshez keresek Fejhallgatót (Felsökategoria), akár erősitö kombó is szóba jöhet.Fontos a kényelem és a jó hangzás. Zárt fejesre gondoltam hogy ne zavarjak mást.
Használva vagy a TV-n illetve Soundbar-on lenne.
Nyított vagyok az ötletetkre.
Köszönöm
Ajánlást kérnék tőletek,új vagyok a tematikában. Filmezéshez keresek Fejhallgatót (Felsökategoria), akár erősitö kombó is szóba jöhet.Fontos a kényelem és a jó hangzás. Zárt fejesre gondoltam hogy ne zavarjak mást.
Használva vagy a TV-n illetve Soundbar-on lenne.
Nyított vagyok az ötletetkre.
Köszönöm
Kedves fórumtársak! Keresem azt, aki a Grado fejhallgatók világában jól kiismeri magát. Megtisztelne ha írna nekem privátban mert lenne egy-két kérdésem.
Köszönettel
Köszönettel
Kérdés mennyire tudták az orto leggyengébb pontját megcsinálni,hogy ütős legyen minden műfajhoz,azaz a mély tartományt. Nem igen sikerült ezt még megugrani .. van egy olyan selytésem ez ilyen hd800s jellegű hang lesz,majd kiderül.robi20064 írta: ↑2022.11.23., szer. 00:13Egy erdekesebb Yamaha.
https://usa.yamaha.com/products/audio_v ... index.html
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Izgalmasnak tűnik, de nem tudom a kábeleinek a csatlakozóit milyen megfontolás alapján választották ki.robi20064 írta: ↑2022.11.23., szer. 00:13Egy erdekesebb Yamaha.
Kíváncsivá tett, nem tudom ki forgalmazza idehaza. Pár napja én is nézegetem, emésztgetem :)robi20064 írta: ↑2022.11.23., szer. 00:13Egy erdekesebb Yamaha.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

ToronyiB írta: ↑2022.11.05., szomb. 12:50Neumann ndh-30
https://headphones.com/blogs/announceme ... ocal-clearKopaszKutya írta: ↑2022.11.10., csüt. 11:10Sziasztok!
Focal Clear fejeshez melyik Dekoni fül párna ajánlott? Jobb annyival a közel duplájába kerülő Dekoni báránybőr (Elite Fenestrated Sheepskin), mint a velúr (Elite Velour)?
Köszönöm!
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 209
Sziasztok!
Focal Clear fejeshez melyik Dekoni fül párna ajánlott? Jobb annyival a közel duplájába kerülő Dekoni báránybőr (Elite Fenestrated Sheepskin), mint a velúr (Elite Velour)?
Köszönöm!
Köszönöm!
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter
Szép kép. Mintha egymáshoz gyártották volna. 109 pro vs ndh30 írnál kicsit,csak hangminőség szempontból amit tapasztaltál?
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Szerintem is egy végletekig semleges kiegyenlített hang. Talán egyeseknek pont ezért nem tetszene. Az előtte lévő elektronika hibáit szintén leleplezi. Azonban én pl. a Focal Clear fölé azért nem pozicionálnám. A részletek, a térábrázolás illetve annak nagysága illetve a dinamikai árnyalások terén szerintem előtte jár. Mondom ezt úgy, hogy a Focal-t a saját hozzá legjobban passoló kábelemmel hallgatom, az NDH 30-at pedig a gyárijával. A Clear-en a kábel nagyon sokat dob, ezért én reménykedem abban, hogy a Neumann is "szintet lép" majd az új kábelével. De ez még a jövő zenéje és mivel legtöbben a gyári kábelt használják ilyen szempontból talán nem is teljesen korrekt az összehasonlítás.ToronyiB írta: ↑2022.11.06., vas. 02:53Kinti fórumokon nagyon oda vannak érte. Úgy tartják hogy a ma kapható legsemlegesebb, legnyugodtabb, természetesebb fejhallgató overall, nagyon jó sztereo térrel . LCD-x , Clear mg felett pozicionaljak, ami több mint jó egy 242k árához képest . Grafon zöld egy HD650 lila ndh30.MrCollector írta: ↑2022.11.05., szomb. 20:33Tegnap hoztam demó darabnak. Folyamatosan járatom és változik még a hangja. De szerintem elég jó cucc. Nyilván az is érdekel a saját kábeleimmel milyen lesz majd. Na meg persze nem csak a zenék, hanem az előtte lévő elektronikák gyengeségeire is rávilágít gyorsan.
Kinti fórumokon nagyon oda vannak érte. Úgy tartják hogy a ma kapható legsemlegesebb, legnyugodtabb, természetesebb fejhallgató overall, nagyon jó sztereo térrel . LCD-x , Clear mg felett pozicionaljak, ami több mint jó egy 242k árához képest . Grafon zöld egy HD650 lila ndh30.MrCollector írta: ↑2022.11.05., szomb. 20:33Tegnap hoztam demó darabnak. Folyamatosan járatom és változik még a hangja. De szerintem elég jó cucc. Nyilván az is érdekel a saját kábeleimmel milyen lesz majd. Na meg persze nem csak a zenék, hanem az előtte lévő elektronikák gyengeségeire is rávilágít gyorsan.
- Csatolmányok
-
- 1F19CC18-F8A7-4E9A-9163-6EF4CC65AEBD.jpeg (150.67 KiB) Megtekintve 4002 alkalommal
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Tegnap hoztam demó darabnak. Folyamatosan járatom és változik még a hangja. De szerintem elég jó cucc. Nyilván az is érdekel a saját kábeleimmel milyen lesz majd. Na meg persze nem csak a zenék, hanem az előtte lévő elektronikák gyengeségeire is rávilágít gyorsan.
Tetszik neked? Mi a véleményed róla ?
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Gyári nincs. Nálam nemsokára lesz.ToronyiB írta: ↑2022.11.05., szomb. 12:50Neumann ndh-30