És a ,,saját rendszered" bizonyára referencia! Tanácsodra hallgatva nem veszem meg a Lindát....marconi írta: ↑2023.01.30., hétf. 20:54Igen az. Hallgattam saját rendszerben.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Re: telefon + DAC vs streamer
A gondolkodás nem megerőltető...
Igen az. Hallgattam saját rendszerben.gomolalaci írta: ↑2023.01.30., hétf. 20:29A Lindemann Musicbook Source is ,,szükségmegoldás" ?-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49
Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
viewtopic.php?f=4&t=158476
Én egy CA cxn-nel játszottam ezt el. Külső DAC- al nagyságrenddel jobb lett a hangja. Úgy jellemezném így utóbb az ilyen integrált streamereket, amikben van dac, meg előfok, hogy szükségmegoldás...
Tehát ha van digi kimenet, akkor mindenképp érdemes kipróbálni.
LP/CD/Stream/Tuner - erősítő - hangfalak.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
A Lindemann Musicbook Source is ,,szükségmegoldás" ?-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
Én egy CA cxn-nel játszottam ezt el. Külső DAC- al nagyságrenddel jobb lett a hangja. Úgy jellemezném így utóbb az ilyen integrált streamereket, amikben van dac, meg előfok, hogy szükségmegoldás...
A gondolkodás nem megerőltető...
Akkor ez is nyúlüreg kategória :-D :-D :-D
Köszi
Köszi
robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:22Ez megint csak altalanositas es felrevezeto lehet. A CXN a maga nemeben egy tisztesseges mindenes (eltem vele egyutt egy ideig), de nem a DAC szekcio az erossege ami egy egyszerubb Wolfson D/A chipre epul. Ettol fuggetlenul szerintem szeretheto hangja van.-CB- írta: ↑2023.01.30., hétf. 13:05robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49
Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:
A Lumin T3, P1 meg X1 is integralt streamer, meg sem hiszem hogy extra kesztetest ereznel kulso DAC-ot kotni rajuk.
Es hogy bonyolitsuk a kepet, ha pl Tidal-al hasznalta valaki akkor mar egyaltalan nem biztos hogy a teljes MQA feldolgozas is tamogatott volt a streameren, mig az utana kotott DAC-on akar igen. Ha masra nem is, az emberek osszezavarasara tokeletesen jo eszkoz lett az MQA.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2744
Re: Hálózati audio lejátszók
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Alig két hete tesztelek egy Silent Angel M1 streamert, amelyet megvásároltam. A kínai gyár több alkalommal válaszolt kérdéseimre viszonylag hamar. A tapasztalatokból cikk készül a Retrofuturista Hifista blogon, azonban addig még több körös vaktesztek lesznek különböző kombinációban.
A streamer akkuról üzemel, fő mércének egy azonos pénzből összerakható forrást, Allo Usbridge Signature-t használok, amely Audioquest Coffee usb kábellel egy SMSL m400 dac-hoz kapcsolódik.
Amint elkészül részletes a cikk, tudni fogjátok. Pontosan be lesz lőve a készülék, hogy a tudása/ára alapján véleményem szerint hova tartozik és milyen módon ajánlom a használatát.
- Csatolmányok
-
- 5F8EFFEF-6206-49B4-97D9-C31E8042D449.jpeg (3.53 MiB) Megtekintve 2042 alkalommal
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
https://retrofuturistahifista.blog.hu
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1438
robi20064 írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:49Tidal/MQA kerdeskorben itt olvass vissza:grindlock írta: ↑2023.01.30., hétf. 12:33Sziasztok
Erről van valakinek tapasztalata?
Köszi
grindlock írta: ↑2023.01.18., szer. 17:16Sziasztok
Kissé teoretikus kérdésem lenne.
Jelenleg Yamaha WXAD-10 stremaer+DAC-om van, amit az erősítőre kötve használok Tidal (hifi) és telefonon tárolt nagyfelbontású (96/24, 192/24) zenék lejátszására.
Javítható-e érdemben a hangminőség, ha külön DAC-on lenne, amire rákötném a telefont, és arról húzná át a fájlokat?
MQA-be érdemes belemenni? Sokak szerint nirvána, mások szerint csak vakítás.
Köszi
Sziasztok
Köszi
Köszi
grindlock írta: ↑2023.01.18., szer. 17:16Sziasztok
Jelenleg Yamaha WXAD-10 stremaer+DAC-om van, amit az erősítőre kötve használok Tidal (hifi) és telefonon tárolt nagyfelbontású (96/24, 192/24) zenék lejátszására.
Javítható-e érdemben a hangminőség, ha külön DAC-on lenne, amire rákötném a telefont, és arról húzná át a fájlokat?
Köszi
Biztos nincs belőle az országban vagy akinek van az nem fórumozik csak zenét hallgat
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Azt nem tudom, modosult-e a dolog, de elvileg amikor bejelentettek, akkor 1Mbits volt a kepessege az Aptx Lossless-nek, ami annyit jelent, hogy egy 16/44.1kHz .wav 1411kbits felbontasu anyagat vissza huzta a szabvany 1000kbits ala. Tomoritett .flac-eknel 1000kbits-ig mukodhet gond nelkul.
Sajnos az igazi 24/192 attores egyelore meg nem latszik az alagut vegen (vagy ha igen, meg nem lattam es bocs).
Sajnos az igazi 24/192 attores egyelore meg nem latszik az alagut vegen (vagy ha igen, meg nem lattam es bocs).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Ejha! Köszi az infót @alto 
Korrekt, viszont annyival kiegészíteném, hogy a negatív képzettársításnak nagyon is valós alapjai vannak. A bluetooth implementációk döntő többsége veszteséges tömörítést alkalmaz, azaz minőségi zenehallgatásra nem alkalmasak. Igaz valamivel több mint egy éve létezik már egy veszteségmentes tömörítést alkalmazó codec is, az aptX Lossless, azonban ezt még elenyészően kevés készülék alkalmazza.hukkle írta: ↑2023.01.27., pén. 09:01A jó filmnézéshez az korrektül implementált ajakszinkron "lip-synch" a hívószó.
Amit hiányol @solarasurfer kolléga úgy hívják, h. Qualcomm Aptx Adaptive, az ezt nagyon jól tudja
Az Aptx adaptive-ról pár infó:
A gyártói honlap szerint 80 ms a latency.
Fontos ezt relatíve magas forrás oldali bitrátája esetén is tudja. Ez amúgy házimozi hangsáv esetében nagy lehet sztereora lekonvertálás esetén is. Az Aptx Adaptive kezelhető dinamikus bitrátája átlagosan 279kbps - 420kbps között van.
Szerintem ezt tök jó. Volt alkalmam rövid ideig tesztelni. Tényleg bitang jó.
Hogy miért nincs benne?
Szerintem újra csak a piszkos anyagiak miatt nincs a Limetree esetében ez.
A technológia licencdíj köteles. A Lindeman-nak az implementációt kell megoldani, ami mérnökóra, tesztelés, stb.
A vevőnek pedig ezt a költséget az árba építve kellene(?) kifizetni.
Opciós upgrade USB dongle esetében is meg kell csinálni a szoftveres implementációt amúgy.
Kis német cég árban nem akar kockáztatni egy olyan funkcióért, ami költségnövelő, de lehet, kihasználatlan ... és a bluetooth-nak van egy hifis körökben kialakult negatív képzettársítása. A termék nimbuszát is negatívan érintheti.
Az utolsó szög... A forrás eszköznek is tudnia kell az Aptx Adaptive technológiát. A probléma, hogy sok TV esetében a gyártó nem is specifikálja az alkalmazott Bluetooth technológiát, csak a meglétét.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
A jó filmnézéshez az korrektül implementált ajakszinkron "lip-synch" a hívószó.
Amit hiányol @solarasurfer kolléga úgy hívják, h. Qualcomm Aptx Adaptive, az ezt nagyon jól tudja
Fontos ezt relatíve magas forrás oldali bitrátája esetén is tudja. Ez amúgy házimozi hangsáv esetében nagy lehet sztereora lekonvertálás esetén is. Az Aptx Adaptive kezelhető dinamikus bitrátája átlagosan 279kbps - 420kbps között van.
Hogy miért nincs benne?
A technológia licencdíj köteles. A Lindeman-nak az implementációt kell megoldani, ami mérnökóra, tesztelés, stb.
Opciós upgrade USB dongle esetében is meg kell csinálni a szoftveres implementációt amúgy.
Kis német cég árban nem akar kockáztatni egy olyan funkcióért, ami költségnövelő, de lehet, kihasználatlan ... és a bluetooth-nak van egy hifis körökben kialakult negatív képzettársítása. A termék nimbuszát is negatívan érintheti.
Az utolsó szög... A forrás eszköznek is tudnia kell az Aptx Adaptive technológiát. A probléma, hogy sok TV esetében a gyártó nem is specifikálja az alkalmazott Bluetooth technológiát, csak a meglétét.
Hogy miért nincs benne?
Aurender készülékekről nem sok szó esik.
Valakinek tapasztalat?
Milyen szintet képviselnek?
App hogyan működik? Mennyire stabil?
Mennyire fagy le ?
Hangja?
Valakinek tapasztalat?
Milyen szintet képviselnek?
App hogyan működik? Mennyire stabil?
Mennyire fagy le ?
Hangja?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Ja, bocs, én meg összekevertem a Lindemannt a Node-al.solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 18:19Igen-igen. Sajnos pont ez hiányzik a Lindemann-ból nekem. Ha lenne rajta digi bemenet, akkor nem panaszkodnék itt hülye BT latenciák miatt, mert amúgy nagyon szeretni való kis masina.alto írta: ↑2023.01.18., szer. 17:52Egyébként a Node-nak van optikai bemenete is(igaz egy ilyen hülye kombi 3,5mm-es minijack aljzatba rejtve), és kb. minden tvnek van optikai kimenete, ezzel könnyebb lenne megoldani és nagy valószínűséggel jóval alacsonyabb lenne a látencia is (minden digitális audio áramkör bevisz valamennyi késleltetést, a 0 késleltetés elméletileg is kizárt).solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 17:31
Jogos! Inkább csak azt szerettem volna mondani, hogy nekem személy szerint ez a funkciója hiányos (lebutított hangtól függetlenül). Így, bár a Node nem hozza ugyanazt a hangminőséget, de funkcionalitás szempontjából az én igényeimnek jobban megfelel.
Most nézem, hogy HDMI ARC bemenet is van, azt is lehetne használni, ezt kifejezetten a TV-k miatt tették rá.![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- solarsurfer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Igen-igen. Sajnos pont ez hiányzik a Lindemann-ból nekem. Ha lenne rajta digi bemenet, akkor nem panaszkodnék itt hülye BT latenciák miatt, mert amúgy nagyon szeretni való kis masina.alto írta: ↑2023.01.18., szer. 17:52Egyébként a Node-nak van optikai bemenete is(igaz egy ilyen hülye kombi 3,5mm-es minijack aljzatba rejtve), és kb. minden tvnek van optikai kimenete, ezzel könnyebb lenne megoldani és nagy valószínűséggel jóval alacsonyabb lenne a látencia is (minden digitális audio áramkör bevisz valamennyi késleltetést, a 0 késleltetés elméletileg is kizárt).solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 17:31Jogos! Inkább csak azt szerettem volna mondani, hogy nekem személy szerint ez a funkciója hiányos (lebutított hangtól függetlenül). Így, bár a Node nem hozza ugyanazt a hangminőséget, de funkcionalitás szempontjából az én igényeimnek jobban megfelel.alto írta: ↑2023.01.18., szer. 15:02
Arra azért nincs szabvány, hogy mit "KELL" tudnia egy hálózati audio lejátszónak, ennek megfelelően elég széles skálán mozog a különböző streamerek funkcionalítása. Például a prémium kategóriás streamerek ritkán tartalmaznak bluetooth vevőt, mert hát miért is akarna valaki egy többezer dolláros eszközzel bluetoothal lebutított minőséget hallgatni?
Most nézem, hogy HDMI ARC bemenet is van, azt is lehetne használni, ezt kifejezetten a TV-k miatt tették rá.
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
Most nézem, hogy HDMI ARC bemenet is van, azt is lehetne használni, ezt kifejezetten a TV-k miatt tették rá.
Egyébként a Node-nak van optikai bemenete is(igaz egy ilyen hülye kombi 3,5mm-es minijack aljzatba rejtve), és kb. minden tvnek van optikai kimenete, ezzel könnyebb lenne megoldani és nagy valószínűséggel jóval alacsonyabb lenne a látencia is (minden digitális audio áramkör bevisz valamennyi késleltetést, a 0 késleltetés elméletileg is kizárt).solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 17:31Jogos! Inkább csak azt szerettem volna mondani, hogy nekem személy szerint ez a funkciója hiányos (lebutított hangtól függetlenül). Így, bár a Node nem hozza ugyanazt a hangminőséget, de funkcionalitás szempontjából az én igényeimnek jobban megfelel.alto írta: ↑2023.01.18., szer. 15:02Arra azért nincs szabvány, hogy mit "KELL" tudnia egy hálózati audio lejátszónak, ennek megfelelően elég széles skálán mozog a különböző streamerek funkcionalítása. Például a prémium kategóriás streamerek ritkán tartalmaznak bluetooth vevőt, mert hát miért is akarna valaki egy többezer dolláros eszközzel bluetoothal lebutított minőséget hallgatni?solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 13:02
A Network egy hálozati audió lejátszó, amely képes kell hogy legyen fogadnia több féle jelet, legyen szó modemen keresztüli audio lejátszásról, USB-ről vagy bluetooth-ról, nyilván az elsőt, zenehallagatásra használják a legtöbben, de ettől függetlenül nem csak zenelejátszáshoz szolgál.
Javítsatok ki, de szerintem nem ördögtől való, hogy valaki a TV-t vagy projektort nem a beépített gagyi hangfalon akarja hallgatni, ha már egy szobában van a szépen szóló rendszerével.
A Lindemann-al a problémám az, hogy arra az egyszerű feladatra nem képes, hogy extrém időbeli csúszás nélkül fogadjon Bluetooth jelet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- solarsurfer
- Nincs visszaút

Jogos! Inkább csak azt szerettem volna mondani, hogy nekem személy szerint ez a funkciója hiányos (lebutított hangtól függetlenül). Így, bár a Node nem hozza ugyanazt a hangminőséget, de funkcionalitás szempontjából az én igényeimnek jobban megfelel.alto írta: ↑2023.01.18., szer. 15:02Arra azért nincs szabvány, hogy mit "KELL" tudnia egy hálózati audio lejátszónak, ennek megfelelően elég széles skálán mozog a különböző streamerek funkcionalítása. Például a prémium kategóriás streamerek ritkán tartalmaznak bluetooth vevőt, mert hát miért is akarna valaki egy többezer dolláros eszközzel bluetoothal lebutított minőséget hallgatni?solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 13:02A Network egy hálozati audió lejátszó, amely képes kell hogy legyen fogadnia több féle jelet, legyen szó modemen keresztüli audio lejátszásról, USB-ről vagy bluetooth-ról, nyilván az elsőt, zenehallagatásra használják a legtöbben, de ettől függetlenül nem csak zenelejátszáshoz szolgál.Alex_Aston írta: ↑2023.01.18., szer. 10:48Pontosan mire is szeretnéd használni, nem egészen világos számomra?
Lehet nem jól tudom, de ez a Limetree nem egy mindenes média lejátszó, hanem egy hálózati zenelejátszó streamer. Ezt nem mozihoz találták ki, hanem kizárólag zenelejátszáshoz. Legalább is eddig én így tudtam.
Javítsatok ki, de szerintem nem ördögtől való, hogy valaki a TV-t vagy projektort nem a beépített gagyi hangfalon akarja hallgatni, ha már egy szobában van a szépen szóló rendszerével.
A Lindemann-al a problémám az, hogy arra az egyszerű feladatra nem képes, hogy extrém időbeli csúszás nélkül fogadjon Bluetooth jelet.
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
telefon + DAC vs streamer
Sziasztok
Köszi
Köszi
Arra azért nincs szabvány, hogy mit "KELL" tudnia egy hálózati audio lejátszónak, ennek megfelelően elég széles skálán mozog a különböző streamerek funkcionalítása. Például a prémium kategóriás streamerek ritkán tartalmaznak bluetooth vevőt, mert hát miért is akarna valaki egy többezer dolláros eszközzel bluetoothal lebutított minőséget hallgatni?solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 13:02A Network egy hálozati audió lejátszó, amely képes kell hogy legyen fogadnia több féle jelet, legyen szó modemen keresztüli audio lejátszásról, USB-ről vagy bluetooth-ról, nyilván az elsőt, zenehallagatásra használják a legtöbben, de ettől függetlenül nem csak zenelejátszáshoz szolgál.Alex_Aston írta: ↑2023.01.18., szer. 10:48Pontosan mire is szeretnéd használni, nem egészen világos számomra?
Lehet nem jól tudom, de ez a Limetree nem egy mindenes média lejátszó, hanem egy hálózati zenelejátszó streamer. Ezt nem mozihoz találták ki, hanem kizárólag zenelejátszáshoz. Legalább is eddig én így tudtam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4212
Jól mondod, ahogy írod is, AUDIO lejátszó.solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 13:02
A Network egy hálozati audió lejátszó, amely képes kell hogy legyen fogadnia több féle jelet, legyen szó modemen keresztüli audio lejátszásról, USB-ről vagy bluetooth-ról, nyilván az elsőt, zenehallagatásra használják a legtöbben, de ettől függetlenül nem csak zenelejátszáshoz szolgál.
A csúszás simán lehet, hogy a TV miatt van. Azon kell legyen egy beállítás, hogy késleltetés, vagy valami ilyesmi menüpont.
BT-n, Wifin, vagy bármilyen vezeték nélküli módon sosem lesz tökéletes, az nem is arra való. Ha egy BT fülest teszel rá, azon is csúszna a hang, szinte biztos.
Mindig a kábel az igazi, semmi más. Nálam egy sima kis BT cucc van a TV-re kötve a hang analóg kimenet miatt, hogy rá tudjam kötni az erősítőre. Van, hogy jó a szinkron, van, hogy nem. Ezt el kell fogadni.
Zenére meg tökéletes a Limetree, amire kitalálták, kábelen keresztül.
Csak a Marantz! :-D
- solarsurfer
- Nincs visszaút

A Network egy hálozati audió lejátszó, amely képes kell hogy legyen fogadnia több féle jelet, legyen szó modemen keresztüli audio lejátszásról, USB-ről vagy bluetooth-ról, nyilván az elsőt, zenehallagatásra használják a legtöbben, de ettől függetlenül nem csak zenelejátszáshoz szolgál.Alex_Aston írta: ↑2023.01.18., szer. 10:48Pontosan mire is szeretnéd használni, nem egészen világos számomra?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4212
Pontosan mire is szeretnéd használni, nem egészen világos számomra?solarsurfer írta: ↑2023.01.18., szer. 09:45Egyetértek, hangban nálam is csodalátosan teljesít, e felől nincs kétségem.Gulka. írta: ↑2023.01.17., kedd 21:37Én nem tudom milyen appról írsz, de pár hónapja jött ki frissítés. Hitetlenkedve olvasom írásodat. 2019 óta használom a Limetree-t. Fantasztikus, betonbiztos az app! És a hangja is, kábelen nálam! Rühellem a németeket, minden tekintetben. De kérem ez kurvajó lett. Fejet hajtok nekik ebben. Jah laptop, mobil stb? Ott a ROON kérem. :)
Ez a gondolkodó "ikon" 3,5 éve egyszer fordult elő nálam. Szerintem ne cseréld le. Őszintén ennyiért ilyen hangot nehéz lesz találni. Nem kell bohóckodni pc-vel. Bekapcsolod és megy. Mondjuk te tudod....Mozizni meg sztereón kell.
![]()
De, hogy egy majdnem 400ezres streamernél ne működjön a bluetooth az már nem oké. Visszakötöttem a Node-t és tökéletes szinkronban van a hang a képpel.
Roon-om sajnos nincs, de igazából nem is az appal van a fő bajom.
Ha valaki tud megoldást a bluetooth kérdésre, akkor biztos, hogy a Lindemann maradna.
Csak a Marantz! :-D