Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8144
Re: ValhallA világa
"Where does Eric Clapton's nickname "Slowhand" come from?
A few days ago, while reading a late copy of This Is Rock magazine, I discovered the origin of Eric Clapton's nickname. Almost everyone considers Slowhand to be derived from Master Clapton’s guitar playing technique, but nothing farther from the truth. In fact, little does anyone who knows his career know that he precisely isn't slow when it comes to playing the guitar (slow=slow; hand=hand). The reason for that nickname is something much more curious. Clapton has always worn really thin guitar strings, so it was pretty common for him to break some during concerts. Something he wasn't worried about too much. In the middle of the gig he was going to change it, but not as quickly as most guitarists usually do, otherwise he took his time. This prompted the audience, knowing it, to start doing a slow handclap, an organized applause from the entire audience that started slowly and accelerated slowly. Giorgio Gomelsky, manager of the Yardbirds, saw the possibility of puns with the first syllable of Eric Clapton's last name so he started calling him Eric "Slowhand" Clapton and it has stayed that way until today. In fact his most successful album is also called Slowhand (1977).
(Source: Javi Miralles. rock camp,is)"
A few days ago, while reading a late copy of This Is Rock magazine, I discovered the origin of Eric Clapton's nickname. Almost everyone considers Slowhand to be derived from Master Clapton’s guitar playing technique, but nothing farther from the truth. In fact, little does anyone who knows his career know that he precisely isn't slow when it comes to playing the guitar (slow=slow; hand=hand). The reason for that nickname is something much more curious. Clapton has always worn really thin guitar strings, so it was pretty common for him to break some during concerts. Something he wasn't worried about too much. In the middle of the gig he was going to change it, but not as quickly as most guitarists usually do, otherwise he took his time. This prompted the audience, knowing it, to start doing a slow handclap, an organized applause from the entire audience that started slowly and accelerated slowly. Giorgio Gomelsky, manager of the Yardbirds, saw the possibility of puns with the first syllable of Eric Clapton's last name so he started calling him Eric "Slowhand" Clapton and it has stayed that way until today. In fact his most successful album is also called Slowhand (1977).
(Source: Javi Miralles. rock camp,is)"
- Csatolmányok
-
- ec.jpg (95.69 KiB) Megtekintve 5680 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Megérett az emberiség a pusztulásra...
https://www.gamestar.hu/masvilag/napi-b ... 21576.html
De legalább igényes zene alatt legyen.
https://www.gamestar.hu/masvilag/napi-b ... 21576.html
De legalább igényes zene alatt legyen.
Usher - Valhalla - Emotiva
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Ja! Vagy úgy!ValhallA írta: ↑2023.01.19., csüt. 09:59Ahogy írtam, kifejezetten, gyári upgrade-ről van szó! Vagyis a gyártó kiküldött egy szakembert az ügyfélhez és az módosította.
A gondolkodás nem megerőltető...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Amikor, olcsó, dömping kínai, törésgátlóval ellátott, színkódos RCA kábellel kötöd be az időzítőt egy zöld-szinkronos RGB kábellel, ezzel totálisan megzavarva a szárnyait bontogató Keanu Reeves-t! 
Kíváncsi lennék, melyik stábtag rögtönözte...
Speed (1994)
Kíváncsi lennék, melyik stábtag rögtönözte...
Speed (1994)
- Csatolmányok
-
- Speed.jpg (205.49 KiB) Megtekintve 5359 alkalommal
-
- RCA.jpg (445.31 KiB) Megtekintve 5359 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ahogy írtam, kifejezetten, gyári upgrade-ről van szó! Vagyis a gyártó kiküldött egy szakembert az ügyfélhez és az módosította.
- gomolalaci
- Fórumlakó

*
"Mindenki a maga módján nyomorog."
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Dan D'Agostino - Relentless upgrade, avagy mindenki a saját szintjén elégedetlen!
- Csatolmányok
-
- 3.jpg (474.41 KiB) Megtekintve 5487 alkalommal
-
- 2.jpg (534.83 KiB) Megtekintve 5487 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- JC.jpg (40.62 KiB) Megtekintve 5256 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Nap képe! 
- Csatolmányok
-
- nap képe 12.jpg (343.84 KiB) Megtekintve 5020 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Jó zenét!
George Duke mindig is NAGY kedvencem volt és az 1980-as, "A Brazilian Love Affair" lemez pedig évek óta a lejátszási listám stabil darabja!
Utolsó együttesét szerencsém volt élőben látni Debrecenben, ahol sikerült pár szót váltanom, kedvenc dobosommal Ronald Bruner Jr-al...
Sajnos az egykori bandából már Jeff Lee Johnson sincs velünk…
Hatalmas forma volt Duke, nagyon hiányzik!
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Brazilian_Love_Affair
youtu.be/dF4AjILH_Kc
youtu.be/Pv8fLWos_-Y
George Duke mindig is NAGY kedvencem volt és az 1980-as, "A Brazilian Love Affair" lemez pedig évek óta a lejátszási listám stabil darabja!
Utolsó együttesét szerencsém volt élőben látni Debrecenben, ahol sikerült pár szót váltanom, kedvenc dobosommal Ronald Bruner Jr-al...
Sajnos az egykori bandából már Jeff Lee Johnson sincs velünk…
Hatalmas forma volt Duke, nagyon hiányzik!
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Brazilian_Love_Affair
youtu.be/dF4AjILH_Kc
youtu.be/Pv8fLWos_-Y
- Csatolmányok
-
- Duke.jpg (185.82 KiB) Megtekintve 5111 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ami szép az szép!
Denon DP-S1 CD drive, DA-S1 DAC (1993)
Denon DP-S1 CD drive, DA-S1 DAC (1993)
- Csatolmányok
-
- 1.jpg (47.65 KiB) Megtekintve 5176 alkalommal
R.I.P Jeff Beck 
- Csatolmányok
-
- DFF2101D-2A48-4210-807F-1E173E119ED3.jpeg (44.54 KiB) Megtekintve 5234 alkalommal
-
- A8A8A1D7-6970-45F2-9A34-4F41645743A8.jpeg (87.7 KiB) Megtekintve 5234 alkalommal
-
- C9CF7568-D04D-4AAF-89EF-0CC98343DA1E.jpeg (176.7 KiB) Megtekintve 5234 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- Mike.jpg (138.72 KiB) Megtekintve 5206 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Charles Mingus Jr.
(April 22, 1922 - January 5, 1979)
(April 22, 1922 - January 5, 1979)
- Csatolmányok
-
- Mingus.jpg (234.84 KiB) Megtekintve 5532 alkalommal
Kicsit lemaradtam, de hátha másnak is újdonság:
Jarre AeroSystem One iPod dokkoló
335 cm, 11.000 watt, 400 kg.
Külön létra jár hozzá.
https://issuu.com/vientdeme/docs/aerodream_one
https://www.youtube.com/watch?v=uYhblyd03aI
.
Jarre AeroSystem One iPod dokkoló
335 cm, 11.000 watt, 400 kg.
Külön létra jár hozzá.
https://issuu.com/vientdeme/docs/aerodream_one
https://www.youtube.com/watch?v=uYhblyd03aI
.
Esetleg ha sikerült videót csinálni a buliról, kérlek oszd majd meg velünk!
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- 1.jpg (905.16 KiB) Megtekintve 5627 alkalommal
Boldog Új Évet Kívánok Ákos!
A többit meg úgy is tudod!
A többit meg úgy is tudod!
Bár lehet, hogy a részvényeseknek fáj, de én itt akkor is csak egyet kívánok mindenkinek:
Jövőre csökkenjen a nemesfémek ára megfizethető szintre!
Jövőre csökkenjen a nemesfémek ára megfizethető szintre!

- ValhallA
- Tizezresek klubja

Boldog új esztendőt, minden kedves és kevésbé kedves fórumtársnak!
Köszönöm mindenkinek az egész éves kitartó figyelmet és a konstruktív hozzászólásokat.
Nem vagyok bizakodó az elkövetkezendő évekkel kapcsolatban, de amíg egészségesek vagyunk, nincs okunk panaszra!
Annyi biztos, hogy a jövő évben is lesz agymenés, tesztelés, fejlesztés, új projektek!
Meg lesz világlegjobbja kábel, ami agyonve... Ja bocsi az nem!

Köszönöm mindenkinek az egész éves kitartó figyelmet és a konstruktív hozzászólásokat.
Nem vagyok bizakodó az elkövetkezendő évekkel kapcsolatban, de amíg egészségesek vagyunk, nincs okunk panaszra!
Annyi biztos, hogy a jövő évben is lesz agymenés, tesztelés, fejlesztés, új projektek!
Meg lesz világlegjobbja kábel, ami agyonve... Ja bocsi az nem!
- Csatolmányok
-
- 651152-2023-happy-new-year.jpg (1.69 MiB) Megtekintve 5364 alkalommal
youtu.be/YUqn1OPxtmE
A srácok megint nagyot alkottak a Vakondok után a Stamps Back dokumentumfilmmel!
Hazánkban a nyolcvanas évek első felében a cocom lista és kontraszelekció fojtogatásában, kezdetben egy maroknyi tizenéves a beteg ideológiát legyőzve a társadalmi különbségeket felülírva, kultúrát teremtett és saját mércét állított fel!
Kicsit leegyszerűsítve ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy meghekkelték a végnapjai felé vánszorgó, Kádár-korszakot. Mi a Matrix ha nem ez?!
Aki átélte annak azért ajánlom megtekintésre, aki pedig nem, annak talán betekintést nyújthat egy olyan sötét korszakba, amelynek rémképe ismét rávetült az egész modern világra...
Az ismerősi körömben, de még itt a fórumtagok között is akad egy-két legendás alak az egykor történelmet író fiatalok közül!
- ValhallA
- Tizezresek klubja

youtu.be/YUqn1OPxtmE
A srácok megint nagyot alkottak a Vakondok után a Stamps Back dokumentumfilmmel!
Hazánkban a nyolcvanas évek első felében a cocom lista és kontraszelekció fojtogatásában, kezdetben egy maroknyi tizenéves a beteg ideológiát legyőzve a társadalmi különbségeket felülírva, kultúrát teremtett és saját mércét állított fel!
Kicsit leegyszerűsítve ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy meghekkelték a végnapjai felé vánszorgó, Kádár-korszakot. Mi a Matrix ha nem ez?!
Aki átélte annak azért ajánlom megtekintésre, aki pedig nem, annak talán betekintést nyújthat egy olyan sötét korszakba, amelynek rémképe ismét rávetült az egész modern világra...
Az ismerősi körömben, de még itt a fórumtagok között is akad egy-két legendás alak az egykor történelmet író fiatalok közül!
Boldog új évet!

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Nyugodtan lehetsz őszinte, nincsen ezzel semmi gond! Viszont a gyermeki báj és naivitás ellenére, mindenhol vibrál a levegőben, hogy igencsak vékony jég ez a téma. Hozzátéve, hogy ez legkevésbé miattam alakult így!
Próbálom magam kivonni teljes mértékben a hazai audio életből, a különböző vélt érdeksérelmek miatt.
Azt is saját magam kértem az AVX adminisztrátoroktól, hogy ezt a topikot erre az eldugott helyre és ne a "gyártók" közé tegyék, ennek ellenére én vagyok az univerzális gonosz démon a hazai világlegjobbja kábelfonodákban, akit le kell gyűrni!
így ha valaki szökőévenként beír ide valami pozítv jellegű vélményt az mindig szálka egyes emberek szemében... Azt is megértem, ha annyira elégedett vagy Rudolf kábeleivel, hogy azt mindenhol világgá akarod kürtölni teli tüdőből, mert már nem bírod egyszerűen magadban tartani, de gyakorlatilag ezt az egész AVX-en mindenféle megtehetnéd, surlódás nélkül. Mondjuk a Fapaci-hoz meg a Néhai-hoz se posztolj szerintem ilyeneket, mert bármennyire emberbarátok, nem lenne keresztényi cselekedet.
Abban pedig oltári nagyot tévedsz, hogy Rudolf Bátyád még nem fedezte fel a bejegyzésedet, mert ez az egyik "kedvenc" topikja, amit napi szinten látogat! Ma minimum legalább három alkalommal láttam itt bejelentkezve! Gondolom a lelátóról azt várták legtöbben, hogy majd kitörhet egy színes, szélesvásznú parasztgyalázat, és lehet csámcsogni, szőrös lábról ragtapaszt tépkedni, de inkább a zseniális Peléről emlékeztem meg az ajtócsapkodás helyett...
Ó jajj, micsoda pazarlás!
Remélem most már annyiban lehet hagyni a dolgot, mert egy kábelt szeretnék kritikusan meghallgatni, méghozzá nyugodt körülmények között és nem akarok közben az miatt izgulni, hogy mire visszajövök minden jóakaróm telefirkálja a topikot, hogy mekkora lelki sérelem érte a kábeleim és úgy egyáltalán a fizikális létezésem végett!
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Jajj, már megint reagálni kell...gomolalaci írta: ↑2022.12.30., pén. 20:22Nem reklámnak szántam, csak megpróbáltam őszinte lenni. Hiba volt a márkanevet leírnomtonee73 írta: ↑2022.12.29., csüt. 21:12S már csak pár órát kell várnunk, hogy Rudibá felfedezze (tök véletlenül) ezt kissé reklámgyanús hozzászólást.gomolalaci írta: ↑2022.12.29., csüt. 20:43
Egyet értek veled a hangzási különbségekkel kapcsolatban!
Én ugyanezt az élményt éltem át, amikor egy neves gyártó kábeleit cseréltem le Power-R ,,drótokra".
Majd ezt követően az összes híve nyomni is fog rá egy like-ot.
Pitiáner...
![]()
![]()
És Rudi még nem ,,fedezte" fel.
Nyugodtan lehetsz őszinte, nincsen ezzel semmi gond! Viszont a gyermeki báj és naivitás ellenére, mindenhol vibrál a levegőben, hogy igencsak vékony jég ez a téma. Hozzátéve, hogy ez legkevésbé miattam alakult így!
Próbálom magam kivonni teljes mértékben a hazai audio életből, a különböző vélt érdeksérelmek miatt.
Azt is saját magam kértem az AVX adminisztrátoroktól, hogy ezt a topikot erre az eldugott helyre és ne a "gyártók" közé tegyék, ennek ellenére én vagyok az univerzális gonosz démon a hazai világlegjobbja kábelfonodákban, akit le kell gyűrni!
így ha valaki szökőévenként beír ide valami pozítv jellegű vélményt az mindig szálka egyes emberek szemében... Azt is megértem, ha annyira elégedett vagy Rudolf kábeleivel, hogy azt mindenhol világgá akarod kürtölni teli tüdőből, mert már nem bírod egyszerűen magadban tartani, de gyakorlatilag ezt az egész AVX-en mindenféle megtehetnéd, surlódás nélkül. Mondjuk a Fapaci-hoz meg a Néhai-hoz se posztolj szerintem ilyeneket, mert bármennyire emberbarátok, nem lenne keresztényi cselekedet.
Abban pedig oltári nagyot tévedsz, hogy Rudolf Bátyád még nem fedezte fel a bejegyzésedet, mert ez az egyik "kedvenc" topikja, amit napi szinten látogat! Ma minimum legalább három alkalommal láttam itt bejelentkezve! Gondolom a lelátóról azt várták legtöbben, hogy majd kitörhet egy színes, szélesvásznú parasztgyalázat, és lehet csámcsogni, szőrös lábról ragtapaszt tépkedni, de inkább a zseniális Peléről emlékeztem meg az ajtócsapkodás helyett...
Ó jajj, micsoda pazarlás!
Remélem most már annyiban lehet hagyni a dolgot, mert egy kábelt szeretnék kritikusan meghallgatni, méghozzá nyugodt körülmények között és nem akarok közben az miatt izgulni, hogy mire visszajövök minden jóakaróm telefirkálja a topikot, hogy mekkora lelki sérelem érte a kábeleim és úgy egyáltalán a fizikális létezésem végett!
- gomolalaci
- Fórumlakó

Nem reklámnak szántam, csak megpróbáltam őszinte lenni. Hiba volt a márkanevet leírnomtonee73 írta: ↑2022.12.29., csüt. 21:12S már csak pár órát kell várnunk, hogy Rudibá felfedezze (tök véletlenül) ezt kissé reklámgyanús hozzászólást.gomolalaci írta: ↑2022.12.29., csüt. 20:43
Egyet értek veled a hangzási különbségekkel kapcsolatban!
Én ugyanezt az élményt éltem át, amikor egy neves gyártó kábeleit cseréltem le Power-R ,,drótokra".
Majd ezt követően az összes híve nyomni is fog rá egy like-ot.
Pitiáner...
![]()
És Rudi még nem ,,fedezte" fel.
A gondolkodás nem megerőltető...