Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Balage84 írta:
2023.01.17., kedd 21:30
sutemenyx írta:
2023.01.17., kedd 21:21
Fú, nagyon reméled :D

Milyen rendszeren kellene szerinted összehasonlítani, ha egy nagy érzékenységű hangfal egy 811 SE erősítővel és a világ egyik legjobb preampjával nem elég jo? :D
Attól, hogy érzékeny egy hangfal, még nem fog jól szólni, az csak a hatásfok.
Egy Marten vagy Lumen White illene, meg a kábelezés sem elhanyagolható.
Nem érted… Single Ended csöves erősítő. Ahhoz nem tehetsz bármit, csakis nagy érzékenységü, könnyen hajtható hangfalat, különben vége van mindennek. Ez itt megvalósul, ezért említettem meg mint nem irreleváns körülményt. A kábel meg olyan amilyen, de azért nem a belépőszint az sem. Ennél sokkal gyengébb rendszeren is le tud bukni egy béna forrás.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wittao írta:
2023.01.17., kedd 22:08
Melyik itt a vilag egyik legjobb elofoka?
Townshend Allegri
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

wittao írta:
2023.01.17., kedd 22:08
+Az XLR is min. ha már ilyen tisztességes a kimenete, ez sem maradt el, ugye?
A gain pedig low-ra, mert a 8V-ot sok előfok nem szereti.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2106

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Balage84 írta:
2023.01.17., kedd 21:30
sutemenyx írta:

Milyen rendszeren kellene szerinted összehasonlítani, ha egy nagy érzékenységű hangfal egy 811 SE erősítővel és a világ egyik legjobb preampjával nem elég jo? :D
Megnyugodhatsz, ha azon a rendszeren nem szólna jó az Ayon, akkor az csakis az Ayon hibája lenne!

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

takiszer írta:
2023.01.17., kedd 20:29
Az Ayon CD játszókban télleg van cucc, csak nem szólnak jól, mint ahogyan nagyon sok egyéb Cd játszók sad.gif ........Nem nehéz feladat egy öreg Philipsszel megalázni sajna....
De azért remélem, hogy az összehasonlítás nem a lenti rendszeren történik.

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Az Ayon CD játszókban télleg van cucc, csak nem szólnak jól, mint ahogyan nagyon sok egyéb Cd játszók sad.gif ........Nem nehéz feladat egy öreg Philipsszel megalázni sajna....
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1086

Hozzászólás Szerző: chord_ »

tunerman írta:
2023.01.16., hétf. 14:32
Vállalható távolságban szívesen elviszem megmutatni Budapest környékén.
Magam részéről a HiFi Show több száz látogatójának 2 teljes napon keresztül bemutattam az én CD100 trial run lejátszómat - itt a bízonyíték fotó róla, egyik látogató készítette :smile29:
Nem kis pénzt (euróban!) leperkáltam ezért az információ terjesztési lehetőségért :smile53:
TJ.
De Jenő.
Minden tiszteletem a tiéd a CD100 project miatt, de énszerintem annyira szerteágazó ízlések örvénylenek a hifiben, hogy én pl. azt mondom, hogy a kiállításon, a fenti felállásban, amit én is hallottam, én nem tudtam kihámozni azt, hogy ez az egész CD100 dolog, az hangilag milyen.
Nem véletlenül írtam a saját szobát. Mindenkinél ott dől el a dolog, nem pedig egy kiállításon, vagy egy idegen helyszínen, vagy egy fórumon.

Nálam a szimmetrikus monopólium meg a hangerőszabályzás problematikája kizárja a meghallgatást; de tudok olyan helyet, ahol nagyon érdekelne egy próba; sütemény kollégát majd alkalmasint lehet, megkeresem ezzel kapcsolatban.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Magam részéről a HiFi Show több száz látogatójának 2 teljes napon keresztül bemutattam az én CD100 trial run lejátszómat - itt a bízonyíték fotó róla, egyik látogató készítette :smile29:
Nem kis pénzt (euróban!) leperkáltam ezért az információ terjesztési lehetőségért :smile53:
TJ.
Csatolmányok
HiFi_Show_2022_101_szoba.jpg
HiFi_Show_2022_101_szoba.jpg (178.08 KiB) Megtekintve 2454 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

chord_ írta:
2023.01.16., hétf. 13:34
sutemenyx írta:
2023.01.15., vas. 23:54
fülelek írta:
2023.01.14., szomb. 22:46
Ugye ezt nem kötelező elhinni?
A Jenő féle filipsz cd vonal hájpolása az avx-en eléggé nyilvánvaló, ezért (is) jócskán megkérdőjelezendő. Szerintem több út vezet Rómába, és nem a cd100/TJ a legkevésbé göröngyös...
De mindenki azt hájpol, amit akar, vagy amire jó sokat (nem csak pénzt) költött...
Elhinni nem kötelező, de kevés olyat ismerek, aki elad egy készüléket, hogy aztán genyábbat vegyen helyette. Nagyon maximum anyagi megfontolások miatt fordulhat elő, de marconinál ez nem nagyon játszott még egyszer sem amióta ismerem. Szóval ha feltételezzük, hogy nem komplett idióta, akkor kell lennie valaminek, ami miatt az ósdi szar CD100-ast, de még egy rendesebben megcsinált pc-t is sokkal jobbnak hall, mint az egykori Ayon CD-jét.
Lelövöm a poént: ez a rendszer felbontása, ahol meghallani a felharmónikusokat is. Jónéhány szuper highend készülék hangja csak úszik a digitális zajban, mint a jéghegy a vízben. Ha látod a csúcsát, tudod hogy ottvan, felismered, hogy a Juhász Gábor Trió zenél, felismered a dalt is. De hogy hogy néz ki a hegycsúcs, melyik zenész hol ül, hogyan játszik igazából a hangszeren, az csak akkor derülne ki, ha kiemelkedne a digitális zajból.
Na ilyeneket tud a CD100 nagyon, csak felbontástalan rendszerben semmi különös hangja van. Szemben a Mundorfos cuccokkal, ami béna rendszeren is megcsinálja a csimbumm cirkuszt, csakhát úri közegben, ahová a finomság, az elegancia és a cizelláltság kéne, ott cikivé válik. Mint a tuning bmw-s srác durrogó kipufogóval az Operaház parkolójában. :D
Miért szerepel itt az Ayon CD játszó úgy, mint amelynek meghaladása akkora hangi teljesítmény lenne?
Az ára miatt?
Nagyon sokkal jobb CD játszók is léteznek.

De valóban, ez a hájpolás, a CD100-é, megteszi a magáét: addig egyszerűen én sem tudok véleményt alkotni, amíg a szobámban meg nem hallgattam; olykor, csak úgy játszásiból, tényleg kíváncsi lennék, hogy mennyi itt a jóindulatú lelkesedés, és mennyi az a 'teljesítmény', ami a tényleg komoly hangú CD játszók ellenében kibontakozna.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1086

Hozzászólás Szerző: chord_ »

sutemenyx írta:
fülelek írta:
A Jenő féle filipsz cd vonal hájpolása az avx-en eléggé nyilvánvaló, ezért (is) jócskán megkérdőjelezendő. Szerintem több út vezet Rómába, és nem a cd100/TJ a legkevésbé göröngyös...
De mindenki azt hájpol, amit akar, vagy amire jó sokat (nem csak pénzt) költött...
Elhinni nem kötelező, de kevés olyat ismerek, aki elad egy készüléket, hogy aztán genyábbat vegyen helyette. Nagyon maximum anyagi megfontolások miatt fordulhat elő, de marconinál ez nem nagyon játszott még egyszer sem amióta ismerem. Szóval ha feltételezzük, hogy nem komplett idióta, akkor kell lennie valaminek, ami miatt az ósdi szar CD100-ast, de még egy rendesebben megcsinált pc-t is sokkal jobbnak hall, mint az egykori Ayon CD-jét.
Lelövöm a poént: ez a rendszer felbontása, ahol meghallani a felharmónikusokat is. Jónéhány szuper highend készülék hangja csak úszik a digitális zajban, mint a jéghegy a vízben. Ha látod a csúcsát, tudod hogy ottvan, felismered, hogy a Juhász Gábor Trió zenél, felismered a dalt is. De hogy hogy néz ki a hegycsúcs, melyik zenész hol ül, hogyan játszik igazából a hangszeren, az csak akkor derülne ki, ha kiemelkedne a digitális zajból.
Na ilyeneket tud a CD100 nagyon, csak felbontástalan rendszerben semmi különös hangja van. Szemben a Mundorfos cuccokkal, ami béna rendszeren is megcsinálja a csimbumm cirkuszt, csakhát úri közegben, ahová a finomság, az elegancia és a cizelláltság kéne, ott cikivé válik. Mint a tuning bmw-s srác durrogó kipufogóval az Operaház parkolójában. :D
Miért szerepel itt az Ayon CD játszó úgy, mint amelynek meghaladása akkora hangi teljesítmény lenne?
Az ára miatt?
Nagyon sokkal jobb CD játszók is léteznek.

De valóban, ez a hájpolás, a CD100-é, megteszi a magáét: addig egyszerűen én sem tudok véleményt alkotni, amíg a szobámban meg nem hallgattam; olykor, csak úgy játszásiból, tényleg kíváncsi lennék, hogy mennyi itt a jóindulatú lelkesedés, és mennyi az a 'teljesítmény', ami a tényleg komoly hangú CD játszók ellenében kibontakozna.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

tunerman írta:
2023.01.16., hétf. 09:07
... a felvételi láncban alkalmazott global NFB-t alkalmazó opamp kapcsolástechnika végletesen determinálja a kapott hangzást...
Nos, ezzel tényleg nem lehet vitatkozni, a felvételi lánc működését befolyásolva alapvető módon határozzuk meg, mi is kerül rögzítésre, kódolásra, továbbításra, dekódolásra... Mint ahogy az átalakítást követően a DAC chip megfelelő lábain megjelenő analóg jel is bőven maszírozható egy tetszőleges hangzás felé...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Tavaly tavasszal megmértem a saját demo CD100 példányom torzítását egy Rohde Schwarz UPA3 Audio Analyzerrel:
1D26D22D-40ED-473A-BEA2-5E0EE63A7EC1.jpeg
1D26D22D-40ED-473A-BEA2-5E0EE63A7EC1.jpeg (446.29 KiB) Megtekintve 2209 alkalommal
Ez 1kHz-es 0dB mérőjellel volt (teszt cd-ről).
A műszer a 2. harmónikust mutatja. A továbbiak legalább egy renddel kisebbek, azok már a műszer mérési hibahatárán vagy alatta vannak.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 730

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

juliush írta:
2023.01.16., hétf. 08:44
A 16-bites csatornán itt kb. 0.2% körül van az elméleti minimum,
Mi adja ezt a 0,2% korlátot 16 biten?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

tunerman írta:
2023.01.16., hétf. 09:07
...a felvételi láncban alkalmazott global NFB-t alkalmazó opamp kapcsolástechnika végletesen determinálja a kapott hangzást....
Vidáman indul a hét :D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Mielőtt teljesen elmerülnénk a "minél több nulla annál jobb a hang" végtelenül egyszerű meghatározásában...és maradva a korábbi hozzászólásom lényegi eleménél - a felvételi láncban alkalmazott global NFB-t alkalmazó opamp kapcsolástechnika végletesen determinálja a kapott hangzást.
Én nem a "digi zaj" felemlegetésében látnám az okát, hogy miképpen ítélem meg egy CD lemez zeneiségét.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

juliush írta:
2023.01.16., hétf. 08:44
tunerman írta:
2023.01.16., hétf. 08:07

OFF!
A valóságban pont fordítva áll a helyzet.
A legújabb Philips no global NFB I/V konverter fejlesztésemről + azt követő super bootstrap follower kimenetről szerintem nincs információd :smile29:

https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200

Szerény véleményem szerint az opampok garmadáját alkalmazó digi felvétel + mixer + CD formátum kialakítása lett a "legszűkebb keresztmetszet" a lejátszott zenei hangzás megítélésében :D
Magyarul - a softwert gyengébbnek ítélem mint a hardwert leborulok.gif
TJ.
ON!
Hát ez érdekes:
tunerman_at_audiodiyers írta: A gyári Philips CD100-on a Test CD-vel, 1kHz/0dB-n 0,08%THD-t mértem, a no global NFB-s LH0033CG-s I/V coverterrel 0,06%-ot
A Hi-Fi News számára 2011-ben a Miller Audio Research végzett egy IGEN alapos méréssorozatot, amelyben 0 dB-en a következőket mérték:

"THD achieved into 60kohm (2nd-4th harmonics) re. 1000Hz =
0.00063% @ 0dBFs (Left Channel)
0.00056% @ 0dBFs (Right Channel)" gondolkodik.gif

De igen érdekes megnézni a -60dB-en mért értékeket:
1.03290% @ -60dBFs (Left Channel)
0.94369% @ -60dBFs (Right Channel)"

A 16-bites csatornán itt kb. 0.2% körül van az elméleti minimum, amelyet lazán teljesít bármilyen modern eszköz. Erre utaltam az alacsony jelszinten mutatott lineartással kapcsolatban.
Szóval nem igazán értem se az analóg tartománybéli fejlesztések relevanciáját a "digitális zaj" hatása vonatkozásában, sem a fejlesztések hatásosságát alátámasztó méréseket, mikor nagyságrendi eltéréseket mutatnak egy erre szakosodott, drágán felszerelt szaklabor által pubklikált eredményektől.
Milyen készüléken végezték a mérést? CD100-ra vonatkozik?
Egyébként TJ nem azt írta, amit akart. Az általa mért dolog nem THD, hanem THD+N.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2023.01.16., hétf. 08:07

OFF!
A legújabb Philips no global NFB I/V konverter fejlesztésemről + azt követő super bootstrap follower kimenetről szerintem nincs információd :smile29:

Szerény véleményem szerint az opampok garmadáját alkalmazó digi felvétel + mixer + CD formátum kialakítása lett a "legszűkebb keresztmetszet" a lejátszott zenei hangzás megítélésében :D
TJ.
ON!
Hát ez érdekes:
tunerman_at_audiodiyers írta: A gyári Philips CD100-on a Test CD-vel, 1kHz/0dB-n 0,08%THD-t mértem, a no global NFB-s LH0033CG-s I/V coverterrel 0,06%-ot
A Hi-Fi News számára 2011-ben a Miller Audio Research végzett egy IGEN alapos méréssorozatot, amelyben 0 dB-en a következőket mérték:

0.00063% @ 0dBFs (Left Channel)
0.00056% @ 0dBFs (Right Channel)" gondolkodik.gif

De igen érdekes megnézni a -60dB-en mért értékeket:
1.03290% @ -60dBFs (Left Channel)
0.94369% @ -60dBFs (Right Channel)"

A 16-bites csatornán itt kb. 0.2% körül van az elméleti minimum, amelyet lazán teljesít bármilyen modern eszköz. Erre utaltam az alacsony jelszinten mutatott lineartással kapcsolatban.
Szóval nem igazán értem se az analóg tartománybéli fejlesztések relevanciáját a "digitális zaj" hatása vonatkozásában, sem a fejlesztések hatásosságát alátámasztó méréseket, mikor nagyságrendi eltéréseket mutatnak egy erre szakosodott, drágán felszerelt szaklabor által pubklikált eredményektől.
Gyula 

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Balage84 írta:
2023.01.16., hétf. 07:59
sutemenyx írta:
2023.01.16., hétf. 00:05
Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 23:57

Nem kell mindenkinek villamosmérnöki diplomával rendelkezni.. de a csatolt képek azért mutatják a készülékek műszaki színvonalát. Pl. mennyibe is kerül csak a 6 db Mundorf Supreme kondi a csöves szimmetrikus kimenetben?
Kb 20euróba…
https://www.banzaimusic.com/Mundorf-Supreme-3-3uF.html

A Mundorf kb legprolibb fóliakondija. Ezt kapod 8k eur-ért :)
Ja és ez a legdrágább cucc benne, várjál.. :smile29:

Na jó, talán a trafók többe kerülnek.
Mellesleg a Philips által régen gyártott bármelyik alap MKT-nak jobb hangja van ennél a sima Supreme-nél.

Szóval ja.. nem biztos, hogy nem érdemes fejleszteni a minőséglátáson.
Szia Uram!

Ezüst-arany érdekel?
Vegyél vissza, mert kisodródsz! :smile29:
viewtopic.php?f=31&t=131087&p=2411790&h ... n#p2411790

https://www.banzaimusic.com/Mundorf-Sup ... 3-3uF.html
Tehát: 660 Eur a kondi

https://upscaleaudio.com/products/russian-6h30pi
216 EUR csak a kimeneti csövek

És már el is értük at eladási ár felét.
De Te biztosan össze tudsz forrasztani jobbat és olcsóbban. :)
Na legalább bontani megéri!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

De az átalakítást követően pont ezzel emulálja azt az LP-szerűen színezett hangzást, amelyen oly sokan szocializálódtak, amellyel a "jó" hangzást azonosítják és amit továbbra is keresnek a rendszereikben
OFF!

TJ.
ON!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2023.01.16., hétf. 08:19-kor.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

juliush írta:
2023.01.16., hétf. 07:21
sutemenyx írta:
...Lelövöm a poént: ez a rendszer felbontása, ahol meghallani a felharmónikusokat is. Jónéhány szuper highend készülék hangja csak úszik a digitális zajban, mint a jéghegy a vízben. Ha látod a csúcsát, tudod hogy ottvan, felismered, hogy a Juhász Gábor Trió zenél, felismered a dalt is. De hogy hogy néz ki a hegycsúcs, melyik zenész hol ül, hogyan játszik igazából a hangszeren, az csak akkor derülne ki, ha kiemelkedne a digitális zajból...
Épp ellenkezőleg, pont a CD-100-as az, ami a gyengébb jel-zaj viszonyt és jóval rosszabb alacsonyjelű linearitást biztosító 14-bites felbontású átalakítójának, pontatlan órajelének (2500+ ps!!!) köszönhetően praktikusan úszik a "digitális zajban" a modern lejátszókhoz, átalakítókhoz képest. De az átalakítást követően pont ezzel emulálja azt az LP-szerűen színezett hangzást, amelyen oly sokan szocializálódtak, amellyel a "jó" hangzást azonosítják és amit továbbra is keresnek a rendszereikben.
Az LP más elven működik és analóg, ebből kifolyólag analóg zaja és torzítása van, ami teljesen más jellegű, mint amit digitális zajjal emulálni lehetne.

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sutemenyx írta:
2023.01.16., hétf. 00:05
Balage84 írta:
2023.01.14., szomb. 23:57
fülelek írta:
Nem kell mindenkinek villamosmérnöki diplomával rendelkezni.. de a csatolt képek azért mutatják a készülékek műszaki színvonalát. Pl. mennyibe is kerül csak a 6 db Mundorf Supreme kondi a csöves szimmetrikus kimenetben?
Kb 20euróba…
https://www.banzaimusic.com/Mundorf-Supreme-3-3uF.html

A Mundorf kb legprolibb fóliakondija. Ezt kapod 8k eur-ért :)
Ja és ez a legdrágább cucc benne, várjál.. :smile29:

Na jó, talán a trafók többe kerülnek.
Mellesleg a Philips által régen gyártott bármelyik alap MKT-nak jobb hangja van ennél a sima Supreme-nél.

Szóval ja.. nem biztos, hogy nem érdemes fejleszteni a minőséglátáson.
Szia Uram!

Ezüst-arany érdekel?
Vegyél vissza, mert kisodródsz! :smile29:
viewtopic.php?f=31&t=131087&p=2411790&h ... n#p2411790

https://www.banzaimusic.com/Mundorf-Sup ... 3-3uF.html
Tehát: 660 Eur a kondi

https://upscaleaudio.com/products/russian-6h30pi
216 EUR csak a kimeneti csövek

És már el is értük at eladási ár felét.
De Te biztosan össze tudsz forrasztani jobbat és olcsóbban. :)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
...Lelövöm a poént: ez a rendszer felbontása, ahol meghallani a felharmónikusokat is. Jónéhány szuper highend készülék hangja csak úszik a digitális zajban, mint a jéghegy a vízben. Ha látod a csúcsát, tudod hogy ottvan, felismered, hogy a Juhász Gábor Trió zenél, felismered a dalt is. De hogy hogy néz ki a hegycsúcs, melyik zenész hol ül, hogyan játszik igazából a hangszeren, az csak akkor derülne ki, ha kiemelkedne a digitális zajból...
Épp ellenkezőleg, pont a CD-100-as az, ami a gyengébb jel-zaj viszonyt és jóval rosszabb alacsonyjelű linearitást biztosító 14-bites felbontású átalakítójának, pontatlan órajelének (2500+ ps!!!) köszönhetően praktikusan úszik a "digitális zajban" a modern lejátszókhoz, átalakítókhoz képest. De az átalakítást követően pont ezzel emulálja azt az LP-szerűen színezett hangzást, amelyen oly sokan szocializálódtak, amellyel a "jó" hangzást azonosítják és amit továbbra is keresnek a rendszereikben.
Gyula 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”