tunerman írta: ↑2023.01.16., hétf. 08:07
OFF!
A valóságban pont fordítva áll a helyzet.
A legújabb Philips no global NFB I/V konverter fejlesztésemről + azt követő super bootstrap follower kimenetről szerintem nincs információd
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
Szerény véleményem szerint az opampok garmadáját alkalmazó digi felvétel + mixer + CD formátum kialakítása lett a "legszűkebb keresztmetszet" a lejátszott zenei hangzás megítélésében
Magyarul - a softwert gyengébbnek ítélem mint a hardwert
TJ.
ON!
Hát ez érdekes:
tunerman_at_audiodiyers írta:
A gyári Philips CD100-on a Test CD-vel, 1kHz/0dB-n 0,08%THD-t mértem, a no global NFB-s LH0033CG-s I/V coverterrel 0,06%-ot
A Hi-Fi News számára 2011-ben a Miller Audio Research végzett egy IGEN alapos méréssorozatot, amelyben 0 dB-en a következőket mérték:
"THD achieved into 60kohm (2nd-4th harmonics) re. 1000Hz =
0.00063% @ 0dBFs (Left Channel)
0.00056% @ 0dBFs (Right Channel)"
De igen érdekes megnézni a -60dB-en mért értékeket:
"THD achieved into 60kohm (2nd-4th harmonics) re. 1000Hz =
1.03290% @ -60dBFs (Left Channel)
0.94369% @ -60dBFs (Right Channel)"
A 16-bites csatornán itt kb. 0.2% körül van az elméleti minimum, amelyet lazán teljesít bármilyen modern eszköz. Erre utaltam az alacsony jelszinten mutatott lineartással kapcsolatban.
Szóval nem igazán értem se az analóg tartománybéli fejlesztések relevanciáját a "digitális zaj" hatása vonatkozásában, sem a fejlesztések hatásosságát alátámasztó méréseket, mikor nagyságrendi eltéréseket mutatnak egy erre szakosodott, drágán felszerelt szaklabor által pubklikált eredményektől.