Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gyongyhalas írta:
2023.01.13., pén. 08:24
Mégegyszer elnézésedet kérem ha soraimat magadra nézve tartottad sértőnek,nem neked szántam.
Nincs baj. HiFi-s beszélgetésekben kb 15 évvel ezelőtt sértődtem meg utoljára, azóta nálam ezek egy elkülönített síkon zajlanak. Hagyjuk is a személyes vonalat!

Másnak is feltűnt, hogy ezek a woodoo cuccok elég gyorsan kimennek a divatból? Annak idején a HiFi magazin is foglalkozott a témával, több trükköt is leírtak, mindet kipróbáltam, aztán érdekes módon ahogy nálam, úgy másoknál is eltűntek. Akkoriban szinte minden hobbitársnál alap volt, mostanában viszont senkinél nem látok tengerészcsomót a kábeleken, vagy színes pöttyöket a hangdobozokon. Viszont van helyettük sok más, amiknek ugyanolyan hatást tulajdonítanak. Mi lehet e mögött?

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

kupecke írta:
2023.01.13., pén. 16:10
Nagyon nem kell kerülgetni, nálam a hs. mögött van. Nem ajánlom senkinek, inkább egy szárított nyúllábat, az is belefér a misztikus woodoos stb. csomagba, nem csak ezo ez a topik, hanem a minden, amit a tudományos, műszaki profok még nem írtak le tanulmányokban, hogy majd később valaki megcáfolja :D
Nálam remekül elfér középen, sorba rakva az erősítő állványa alatt.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1188

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

fererencz írta:
2023.01.13., pén. 17:11
Azt figyelte valaki, hogy nem írtam, hogy nem működik?
Azt írtam, hogy fórumtárs hallásával nincs gond, mert nem hallással lehet ezt érzékelni.
Nyilván én vagyok a szűk látókörű szerintetek, nem pedig Ti, akik szerint az élményt Nektek ezzel kapcsolatban csakis a hallásotok adhatja, nem más, mert csak a szent és sérthetetlen hifista fülünk létezik...

Adtam már ki én is pénzt (pölö van egy kék hangtálam), hogy ilyesféle dolgokkal javítsam a hangzást itthon (és még hosszú a sor, miket próbáltam ki). A kicsivel drágább mikrofonra meg mostanáig sajnáltam pénzt kiadni. Változtam, más a véleményem, hozzáállásom. Hittem valamit, most mást gondolok, ettől vagyok (vagyis a véleményem) itt kevesebb, mert nem akadtam meg egy ponton.

Vidám zenehallgatást, kütyüzést mindenkinek! :smile53:
A régen volt "Hangzó" az minden esetre "füldugulást" okozott. Legalább akkorát és olyat mint egy nagyon túlcsillapított szoba. Nagyon kellemetlen volt, de az is működött. Soha nem hallottam pozitívnak a hatását, csak negatívnak. Csak egy példának írtam....

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2281

Hozzászólás Szerző: cables »

Engem tegnap hívott egy régi vevőm meghallgatni az új hangfalait. Nagyon szerettem a régi hangfalainak a hangját, ezért nem tudtam megállni, hogy megnondjam: nekem az újak hangja kicsit tolakodó, túl élénk. Neki meg pont ezért teszik mondta, a másik se volt rossz, de neki kicsit uncsi volt. Az illető a Long Zsolt barátja és eszembe jutott rákérdezni a Hungrálokra. Van nekem is 3 készlet, de nekem nem jött be. Behozzam neked, kint tartom őket a konyhában, hogy nem hassanak?- kérdezte. Behozta, betette középre szinte az állványon lévő készülékek alá. Jóval halkabb lett a hang (!) és nyugodtabb. Neki ez rossz változás, nekem jó változás volt. Szóval hat, kinek így, kinek úgy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fererencz írta:
2023.01.13., pén. 17:11
Azt írtam, hogy fórumtárs hallásával nincs gond, mert nem hallással lehet ezt érzékelni.
Nyilván én vagyok a szűk látókörű szerintetek, nem pedig Ti, akik szerint az élményt Nektek ezzel kapcsolatban csakis a hallásotok adhatja, nem más, mert csak a szent és sérthetetlen hifista fülünk létezik...

Adtam már ki én is pénzt (pölö van egy kék hangtálam), hogy ilyesféle dolgokkal javítsam a hangzást itthon (és még hosszú a sor, miket próbáltam ki). A kicsivel drágább mikrofonra meg mostanáig sajnáltam pénzt kiadni. Változtam, más a véleményem, hozzáállásom. Hittem valamit, most mást gondolok, ettől vagyok (vagyis a véleményem) itt kevesebb, mert nem akadtam meg egy ponton.

Ha már úgy látom burkoltan az én véleményem is meg van említve, akkor kicsit bővebben is kifejtem.
Ugye a Hungrál megnevezése "élettér harmonizátor", első sorban ezzel a célzattal jött a világra. Az, hogy "hosszú" és baráti köre felismerte, hogy a zenehallgatás közben is kifejti jótékony hatását, ránk, a szobára, a rendszerre, ezért mint ezo kütyü szóba jöhet, csak egy mellékszál. Erről a megálmodói, készítői előre nem tudtak.
Aki olvassa Zsolt bolgját(néhány napja közzétette a folytatást Hungrál ügyben), az ott láthatja(a kommentelőktől is), hogy nem csak érezni, hanem a rendszeren hallani is a jótékony hatását.
Ahogy írtam is, több helyen, több elhelyezési formában kipróbáltam, és mivel folyamatosan ott van a nappaliban, így máskor is kellene valamit érezni, nem csak zenehallgatás közben. Ha kiviszem, ha behozom hoszabb-rövidebb időn belül sem tapasztalok, érzek, hallok semmit akárhogy próbálok.
Kipróbáltam a hálószobában is elhelyezve, ahogy a leírása ajánlotta, mert állításuk szerint jótékony hatással van az alvásunkra, javítja az alvásminőséget, a segítségével ugyanannyi alvás pihintetőbb, mint nélküle.
Nos Mi, a feleségemmel sem pozitív sem negatív változást, hatást nem éreztünk.
Apropó negatív hatás. Zsolt bogján az egyik kommentelő e tekintetben negatív hatásról számolt be. Tett vele egy próbát a hálószobában, de elmondása szerint átvirrasztott éjszaka lett az eredmény, hatás.
A negatív hatás is hatás, de ez is azt bizonyítja, hogy Ő érzi, a rendszere hangján keresztűl pedig hallja a hatását.
Attól mert ezt most nem hallom, érzem, attól még mástól elfogadom, hogy Ő igen.
Ahogy már korábbi hozzaszólásaimban írtam, a Zsolt által ajánlott(általában filléres eszközöket), ezo megoldasok közűl már több mindent kipróbáltam, és a többségének a hatását hallottam, volt olyan is aminek negatívat, de hallottam. Igen hallottam, mert azok a változtatások kimondottan a rendszert érintették, és nem, vagy nem csak a környezetét.
Mivel Zsolt a Hungrálnak olyan nagy jelentőséget tulajdonít, szinte mérfőldkőnek, szent-grálnak, jolly jokernek titulálja az ezo kütyük között, így egy kicsit habozva ugyan, de kipróbáltam.
Mondván ha már ekkora viszhangja van, és mindenki áradozik róla, akkor ideje nekem is kilépnem a filléres ezo kütyük szürkeségéből, és most némi pénzmagot is ráálldozni, ha már ilyen tuti.
Sajnos ez most nem így lett, de nem szegte kedvemet, hogy esetleg más, a jövőben adódó ezo eszközt ne kipróbáljak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fererencz írta:
2023.01.13., pén. 15:30
ezotéria (főnév)
Az ezotéria sokat árt a szellemi jelenségek megismerésének.
Ennek a szónak számos meghatározását lehet találni, szerintem te a legellenségesebbet találtad meg. Számomra egyszerűen a wikipédia meghatározása is jobb:

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit a tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja. A szót a történelem folyamán is, és ma is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra. Napjainkban az ezoterika minden olyan területet jelölhet, ami az átlagember számára nehezen hozzáférhető.

Ezer módon értelmezik ezt a fogalmat szerintem. Nekem egyszerűen az, amit tudományos módszerekkel nem tudunk megmagyarázni. Aztán lehet, hogy 50 év múlva több dologra is lesz magyarázat. Ha egy nagyon-nagyon nagy tisztaságú rézdrótot PVC-vel, teflonnal vagy composilexszel burkolunk be, más lesz a hang a rendszer végén - ezt legalább nagyon sokan meghallják. Meg lehet ezt magyarázni? Mi ez, ha nem ezotéria? :D

Sokan (köztük olyanok is, akiknek hallgatok a szavára) állítják, hogy hallják az unicomos üvegek által keltett varázslatot. Az is lehet, hogy a lekváros üvegekkel is működik. Én nem tudom, de addig nem is mondok róla semmit, amíg ki nem próbáltam.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

viri írta:
2023.01.13., pén. 16:23
Érdemes Szepes Máriát olvasni, de más források is vannak az ezoteriáról, hogy tisztában legyünk a beavatott belső kör (ezotéria) valódi jelentésével.
:smile53:
Mostanság talán a Pöttyös Panni-ig jutnak el, sokan sajnos addig se :smile29:

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Ez az ezotéria leírását tartalmazó szösszenet, valami Wikipédiás cikk? Hát nem sok köze van az eredeti jelentéséhez. Kb. annyi, mint a szóba hozott alkimistáknak az arany csináláshoz. Persze a köztudatban ez terjedt el róluk annak idején (ezekszerint máig él a tévhit) holott az alkimisták lényege a belső átalakulás volt, a szellemi fejlődés, ez volt átvitt értelemben az arannyá válás, amit a köznép szószerint értett. Érdemes Szepes Máriát olvasni, de más források is vannak az ezoteriáról, hogy tisztában legyünk a beavatott belső kör (ezotéria) valódi jelentésével. Ezt csak amolyan ismeretterjesztő jelleggel írtam ide, mert zavarták a szemem ezek a blődliségek :) Persze az itt felbukkanó bizbaszoknak sincs semmi köze a valódi ezoteriához, csak okoskodni akartam egy kicsit :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Nagyon nem kell kerülgetni, nálam a hs. mögött van. Nem ajánlom senkinek, inkább egy szárított nyúllábat, az is belefér a misztikus woodoos stb. csomagba, nem csak ezo ez a topik, hanem a minden, amit a tudományos, műszaki profok még nem írtak le tanulmányokban, hogy majd később valaki megcáfolja :D
Csatolmányok
bujtatottgral.jpeg
bujtatottgral.jpeg (182.1 KiB) Megtekintve 979 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2027

Hozzászólás Szerző: wittao »

Es?
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Pont, hogy nekem világos:

ezotéria (főnév)
1. Természetfeletti erőkkel kapcsolatos elképzelések összessége, amely kiterjed a szellemvilágra, illetve különféle megmagyarázhatatlan jelenségekre. Magát tudományosnak bemutató titkos, de misztikus, babonás világnézet, amely a természetnek csak kiválasztottak, beavatottak számára felfogható titokzatos erőiben, jelenségeiben hisz, és ezekkel kapcsolatos módszereket alkalmaz.

Az ezotériára példa a varázslatokkal foglalkozó mágia. Az ezotériának mindig voltak és lesznek követői. Az ezotéria sokat árt a szellemi jelenségek megismerésének.
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.01.13., pén. 15:12
wittao írta:
2023.01.13., pén. 14:57
Engem úgy nagyjából teljesen hidegen hagynak a vallások. Ettől függetlenül nem járok el hétvégenként templomokba miséken trollkodni, vagy keresztény fórumokon ugribugrizni.
Azt nem értem, ha valakit zavarnak ezek a dolgok, akkor mi az ezekben a topikokban vergődés tárgya? Valami küldetéstudat, mentsük meg a lelki szegényeket, vagy mi?

Teszelgettem demagokat, és nekem működött. Használom is. Tesztelgettem virtuális föld cuccokat, van ami működött, van ami nem. Ami működött azt használom is a rendszeremben.
A "térharmonizáló" cuccok nálam ingerküszöb alatt vannak, ki sem akarom próbálni, nem fogok edényeket kerülgetni a nappalimban, elég a konyhában... de nem fogom csapkodni a gyártó ajtaját acélsodronnyal, közben ördögűző idézeteket ordítva. Csak élem tovább az életemet. Ez miért nehéz itt másoknak is?
Ez egy műszaki-szakmai fórum, nem a vidámvasárnap, vagy a tv-távgyógyítós, itt szerintem illik leírni racionális dolgokat, véleményeket, még akkor is, ha én magam nem is próbáltam a kézrátétellel daganat-eltávolítást.
"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök" - ezen az elnevezésen mi nem világos neked? 36_1_5.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
Engem úgy nagyjából teljesen hidegen hagynak a vallások. Ettől függetlenül nem járok el hétvégenként templomokba miséken trollkodni, vagy keresztény fórumokon ugribugrizni.
Azt nem értem, ha valakit zavarnak ezek a dolgok, akkor mi az ezekben a topikokban vergődés tárgya? Valami küldetéstudat, mentsük meg a lelki szegényeket, vagy mi?

Teszelgettem demagokat, és nekem működött. Használom is. Tesztelgettem virtuális föld cuccokat, van ami működött, van ami nem. Ami működött azt használom is a rendszeremben.
A "térharmonizáló" cuccok nálam ingerküszöb alatt vannak, ki sem akarom próbálni, nem fogok edényeket kerülgetni a nappalimban, elég a konyhában... de nem fogom csapkodni a gyártó ajtaját acélsodronnyal, közben ördögűző idézeteket ordítva. Csak élem tovább az életemet. Ez miért nehéz itt másoknak is?
Ez egy műszaki-szakmai fórum, nem a vidámvasárnap, vagy a tv-távgyógyítós, itt szerintem illik leírni racionális dolgokat, véleményeket, még akkor is, ha én magam nem is próbáltam a kézrátétellel daganat-eltávolítást.
Nem szotkam hibázni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2485

Hozzászólás Szerző: supravox »

wittao írta:

Pedig ez ennyire egyszerű ahogy leírtad.
Vagy mégse?? bocs.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2023.01.13., pén. 13:26
A világot - minden értelemben - az ezo marhaságokat terjesztő emberek vitték előre mindig is. :rolleyes: :D
Pontosan!
Az internetünk és a hifink is ezo-ból van.
Most is alkimisták kellenének. Tudományos úton alkotni valami újat? Ááá, próbálgatni kell, hátha arany lesz a végén.
Nem szotkam hibázni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7548

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A világot - minden értelemben - az ezo marhaságokat terjesztő emberek vitték előre mindig is. :rolleyes: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2023.01.13., pén. 12:06
A kábelek közti "difi" pontosan érthető, mert azt a villamosság alapjait zseniális kutató tudósok leírták, elmagyarázták. Az ezo dolgoknak és hatásoknak pontosan így meg van az oka, ezek is szilárd fizikai és lelki törvények szerint működnek, csak ezeket megfelelő eszközök és alapismeretek hiányában még nem kutatták fel.
Mint kábeleket készítő mestertől kérdezem, hogy mik azok?
Kérlek sorold fel! :smile53:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

közellenség
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: közellenség »

Csak úgy eszem,be jutott:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." Bertrand Russell
Hedlund Horn AER MD3B,Townshend Super Tweeter, Softone Model 3 CD Transport,AKM 4499 Resonator Dac, Resonator USB-Spdif bridge, Resonator mosfet végfok, Michell Gyrodec-SME 309 Koetsu Black, PS Audio Stellar Phono,Coconut Audio, Alan Maher Designs,A.R.T. Marigo, Audio Desk Gläss CD

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2281

Hozzászólás Szerző: cables »

earforce írta:
2023.01.12., csüt. 13:50

Míg a kábelek közti difit sem tudjuk megmagyarázni nem hogy ezt...
A kábelek közti "difi" pontosan érthető, mert azt a villamosság alapjait zseniális kutató tudósok leírták, elmagyarázták. Az ezo dolgoknak és hatásoknak pontosan így meg van az oka, ezek is szilárd fizikai és lelki törvények szerint működnek, csak ezeket megfelelő eszközök és alapismeretek hiányában még nem kutatták fel.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 07:31
fererencz írta:
2023.01.11., szer. 23:10
Máshol sem.
Akkor itt miért írtad le, hogy nem hallottam, de biztosan nem is jó semmire? gondolkodik.gif
Én ugyanezt gondoltam, de kipróbáltam, és csak utána mondtam róla valamit. Szerintem ez jobb hozzáállás. :rolleyes:
Olyan tipikus, mikor valaki előre eldönti, hogy valami jó, vagy sem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Először poénnak szántam a lekváros példát, de kipróbáltam, és tényleg azt hallottam, amit tréfásan leírtam.
Még 7 üveggel találtunk. Mivel nagy kincs ez otthon, érzelmi okokból is, ezért ehhez képest jelképes 15eFt + posta/üveg díj ellenében 7 jelentkezőnek tudom küldeni. Az üvegek viszont nem egyformák, mindegyik kicsit más, de mégis mind jó a maga módján a hangra nézve. Bátran lehet majd egymás között cserélgetni, az elégedetlenek meg is ehetik belőle a lekvárt. Így senkinek nem lesz a végén keserű szájíze. :napsut:

Mindenki csak annyira vegye komolyan ezt a bejegyzést, mint itt minden mást...
Nem szotkam hibázni.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

fapaci írta:
2023.01.12., csüt. 23:34
gyongyhalas írta:
2023.01.12., csüt. 11:52
Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni " gondolkodik.gif :smile53:
Az akusztika sokaknak ma is marhaságnak számít, csak csökkent ezen hobbitársak előfordulási aránya. És ez jó.

Sajnálom, ha szavaim lehurrogásnak tűntek, pláne hogy még oda is írtam, hogy senkinek sem tiltanám meg semmiféle módszer alkalmazását. Betudom ezt a manapság népszerű két pólusú világképnek és az "aki nincs velünk, az ellenünk" hozzáállásnak, miközben mindkettőről lesújtó véleményem van. Csupán arról fejtettem ki a véleményem, hogy tapasztalat nélkül nem lehet valamiről véleményt alkotni, hiszen lehet. Ha valamit lehurrognék, az inkább a csodavárás, ami az ezoterikus trükköket övezi.
Szia! Már leírtam ,hogy nem neked szántam ! Hibásan írtam ,majd kijavítottam a figyelmemet felhívó forumtárs hozzászólásában ....Sokszor előfordul rövid szövegben a félreértés és következményeként a sértődés is ...Ez már csak így van ebben a körben is.Mégegyszer elnézésedet kérem ha soraimat magadra nézve tartottad sértőnek,nem neked szántam.Elsősorban mint leírtam ,egy Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszköz "tapasztalat nélküli " véleményt formáló körnek szóltak szavaim ....Most is tartom "hurrogó,,szájtépők"Idézőjelben SZvsz. :smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gyongyhalas írta:
2023.01.12., csüt. 11:52
Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni " gondolkodik.gif :smile53:
Az akusztika sokaknak ma is marhaságnak számít, csak csökkent ezen hobbitársak előfordulási aránya. És ez jó.

Sajnálom, ha szavaim lehurrogásnak tűntek, pláne hogy még oda is írtam, hogy senkinek sem tiltanám meg semmiféle módszer alkalmazását. Betudom ezt a manapság népszerű két pólusú világképnek és az "aki nincs velünk, az ellenünk" hozzáállásnak, miközben mindkettőről lesújtó véleményem van. Csupán arról fejtettem ki a véleményem, hogy tapasztalat nélkül nem lehet valamiről véleményt alkotni, hiszen lehet. Ha valamit lehurrognék, az inkább a csodavárás, ami az ezoterikus trükköket övezi.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”