Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Kedves Shimano!
A "jegelve" és "köszönöm a lehetőséget, elkelt" beírások a hirdetés státuszát jelzik. Egyben azt is, hogy már felesleges írogatnom az eladónak. Az, hogy ez előreugrasztja a témát, a fórum motor velejárója. Ez van, de nekem még soha nem okozott gondot.
A "jegelve" és "köszönöm a lehetőséget, elkelt" beírások a hirdetés státuszát jelzik. Egyben azt is, hogy már felesleges írogatnom az eladónak. Az, hogy ez előreugrasztja a témát, a fórum motor velejárója. Ez van, de nekem még soha nem okozott gondot.
.
Nem vagyok egy sűrűn hirdető itt,tehát inkább csak a többiek nevében mondom azt amit,mert azt látom hogy az engedélyezett heti egy post nagyon hátratolja az aktív hirdetéseket azok miatt,akik egy eladva jeligével előretolják a hirdetésüket.
Azt is értem hogy vannak olyan őrülten keresők,akik a lezárt hirdetésre is ráírnak,de ezeket talán még az sem tántorítja el eme cselekedettől,hogy ott a végén az eladva komment,mert ők annyira akarják azt amit,hogy rákérdeznek még így is.
A jégen,meg a hasonló postoktól is kiver a víz,de biztosan velem lehet akkor a baj.
Részemről ennyi,és szép napot mindenkinek.
Vinkler!,én egy teljesen racionális,és a hirdetők javát is szolgáló felvetéssel,kéréssel indítottam ezt a beszélgetést,és ha ebből az a fars meglátás jött le hogy magam köré akarom formálni a fórumot,akkor ezzel nem tudok mit kezdeni,és sajnálom.Vinkler írta: ↑2023.01.15., vas. 09:01A fórum lehetőségeinek (bár tudom, hogy csekély) használata azért segít pár dologban, ahogy Doky is írja.Doky írta: ↑2023.01.15., vas. 07:27Nos, hasonlóként látunk sok dolgot és másként is.Shimano írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:41Nem zavar,csak idegesít.De ha igy látjátok,akkor mi a fenének kell lezárni a hirdetéseket.?
Erre a modik pl kifejezetten háklisak,és szinte minden esetben szólnak is miatta.
Nekem lenne erre egy javaslatom,mégpedig az hogy az inaktív hirdetések törlődjenek egy idő után,és akkor senkit sem b@sztatnának a lelakatolt hirdetése után azzal hogy nincs e meg véletlenül még a termék,mert őt baromira érdekelné.
De mi az is hogy megunta hirdetni?,ezt sem értem.Nem kötelező hozzászólni hetente.
Na mindegy,jól kimorogtam magam,most már elengedem a dolgot.
Én egyszerűen intézem pl a dolgot, lapozok és ami nem érdekel abba a topicba, hirdetésbe nem lépek be.
Majd mikor végeztem egy témakörrel megjelölöm olvasottként, és utana a kiskutyát nem érdekli hogy ott a zárt topic hiszen legközelebb már nem aktívan látom. :)
Sajnos azon nem tudunk változtatni, hogy a postolás ne ugrasszon előre egy hirdetést. Viszont én is jártam már úgy, hogy egy lezárt hirdetésemet követően megkerestek, hogy eladó-e még a termék, mivel nem írtam bele a lezáráskor, hogy elkelt. Szóval ez is egy valós probléma. El kellene viszont fogadni, hogy ez így működik és néha egy picit nekünk is rugalmasnak kell lennünk, ne csak a környezetet próbáljuk magunk köré görbíteni!

Nem vagyok egy sűrűn hirdető itt,tehát inkább csak a többiek nevében mondom azt amit,mert azt látom hogy az engedélyezett heti egy post nagyon hátratolja az aktív hirdetéseket azok miatt,akik egy eladva jeligével előretolják a hirdetésüket.
Azt is értem hogy vannak olyan őrülten keresők,akik a lezárt hirdetésre is ráírnak,de ezeket talán még az sem tántorítja el eme cselekedettől,hogy ott a végén az eladva komment,mert ők annyira akarják azt amit,hogy rákérdeznek még így is.

A jégen,meg a hasonló postoktól is kiver a víz,de biztosan velem lehet akkor a baj.

Részemről ennyi,és szép napot mindenkinek.
Sajnos azon nem tudunk változtatni, hogy a postolás ne ugrasszon előre egy hirdetést. Viszont én is jártam már úgy, hogy egy lezárt hirdetésemet követően megkerestek, hogy eladó-e még a termék, mivel nem írtam bele a lezáráskor, hogy elkelt. Szóval ez is egy valós probléma. El kellene viszont fogadni, hogy ez így működik és néha egy picit nekünk is rugalmasnak kell lennünk, ne csak a környezetet próbáljuk magunk köré görbíteni!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9127
A fórum lehetőségeinek (bár tudom, hogy csekély) használata azért segít pár dologban, ahogy Doky is írja.Doky írta: ↑2023.01.15., vas. 07:27Nos, hasonlóként látunk sok dolgot és másként is.Shimano írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:41Nem zavar,csak idegesít.De ha igy látjátok,akkor mi a fenének kell lezárni a hirdetéseket.?
Erre a modik pl kifejezetten háklisak,és szinte minden esetben szólnak is miatta.
Nekem lenne erre egy javaslatom,mégpedig az hogy az inaktív hirdetések törlődjenek egy idő után,és akkor senkit sem b@sztatnának a lelakatolt hirdetése után azzal hogy nincs e meg véletlenül még a termék,mert őt baromira érdekelné.
De mi az is hogy megunta hirdetni?,ezt sem értem.Nem kötelező hozzászólni hetente.
Én egyszerűen intézem pl a dolgot, lapozok és ami nem érdekel abba a topicba, hirdetésbe nem lépek be.
Majd mikor végeztem egy témakörrel megjelölöm olvasottként, és utana a kiskutyát nem érdekli hogy ott a zárt topic hiszen legközelebb már nem aktívan látom. :)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Nos, hasonlóként látunk sok dolgot és másként is.Shimano írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:41Nem zavar,csak idegesít.De ha igy látjátok,akkor mi a fenének kell lezárni a hirdetéseket.?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Értékelés: 547
Igazad van, de :Shimano írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:41Nem zavar,csak idegesít.Doky írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:15Nem, nem egyértelmű!
Én is jártam már úgy hogy le lett zárva valami majd érdekes lett volna számomra és egy barátom számára is a portéka, én nem írtam az eladóra, a barátom igen, és kiderült hogy még megvan csak megunta hirdetni és zárta.
Így a barátom megvette (igaz nálam is vendégeskedett a készülék).
Szóval, igen, én továbbra is előre fogom ugrasztani ilyen módon az eladott termékeim hirdetését.
És itt is elnézést kérek tőletek is akiket ez zavar!![]()
De ha igy látjátok,akkor mi a fenének kell lezárni a hirdetéseket.?
Nem vagyok egy nagy hírdető, még is általam már évekkel azelőtt lezárt, nem eladott dolgaim után érdeklődtek, úgy, hogy csak ezért regisztráltak az AVX- re.
Van, amikor az a vád éri az eladót, miért van még fenn a hirdetése, évek óta, ami a kutyának sem kell, miért nem zárja le, miért rondítja az eladási topicot ?
Vagy miért zárta le, ha nem adta el ?
Most melyik ujjamba harapjak !
Hadd döntse már el az eladó, miként cselekszik.
Jelenlegi szabályzatunk mindkettő megoldást engedi.
Törődj bele, vagy csinálj forradalmat !

Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szántam.

De ha igy látjátok,akkor mi a fenének kell lezárni a hirdetéseket.?
Na mindegy,jól kimorogtam magam,
most már elengedem a dolgot.
Nem zavar,csak idegesít.Doky írta: ↑2023.01.14., szomb. 20:15Nem, nem egyértelmű!
Én is jártam már úgy hogy le lett zárva valami majd érdekes lett volna számomra és egy barátom számára is a portéka, én nem írtam az eladóra, a barátom igen, és kiderült hogy még megvan csak megunta hirdetni és zárta.
Szóval, igen, én továbbra is előre fogom ugrasztani ilyen módon az eladott termékeim hirdetését.
És itt is elnézést kérek tőletek is akiket ez zavar!![]()

Na mindegy,jól kimorogtam magam,

- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nem, nem egyértelmű!
És itt is elnézést kérek tőletek is akiket ez zavar!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Konkrétan velem már kétszer előfordult az, hogy hozzászólás nélkül lezárt hírdetésem miatt rámírtak, hogy "nem egyertelmű, hogy nincs meg, az is lehet, hogy nem kelt el csak felhagytam a hírdetésével, így Ő vinné ha még szabad". Sajnos sokaknak a lakat sem "szent", bennük minden lehetséges eszközzel tudatosíta kell, hogy elkelt a portéka.
A fent amlítettem okán én(is) mindig kiírom, és elnézésedet kérem ezért.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy nem!Shimano írta: ↑2023.01.14., szomb. 18:16Nem szereted,de még is előre ugrasztod.Doky írta: ↑2023.01.14., szomb. 18:00Így van!
Én sem szeretem ha az én lezárt hirdetésem előre ugrik mikor zárom, de ha elkelt akkor kiírom hogy egyértelmű legyen.
Viszont az bosszantóbb mikor kiírja valaki hogy jégen... másnap hogy olvadt, és ezt párszor eljátssza.
Persze, én nem hirdetek olyan népszerű dolgokat amiért tolonganak, de ez szerintem csak az up-olás megkerülése.
Peace![]()
Nem elég egyértelmű az a lakat a hirdetésben?
Konkrétan velem már kétszer előfordult az, hogy hozzászólás nélkül lezárt hírdetésem miatt rámírtak, hogy "nem egyertelmű, hogy nincs meg, az is lehet, hogy nem kelt el csak felhagytam a hírdetésével, így Ő vinné ha még szabad". Sajnos sokaknak a lakat sem "szent", bennük minden lehetséges eszközzel tudatosíta kell, hogy elkelt a portéka.
A fent amlítettem okán én(is) mindig kiírom, és elnézésedet kérem ezért.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem elég egyértelmű az a lakat a hirdetésben?
Nem szereted,de még is előre ugrasztod.Doky írta: ↑2023.01.14., szomb. 18:00Így van!
Én sem szeretem ha az én lezárt hirdetésem előre ugrik mikor zárom, de ha elkelt akkor kiírom hogy egyértelmű legyen.
Viszont az bosszantóbb mikor kiírja valaki hogy jégen... másnap hogy olvadt, és ezt párszor eljátssza.
Persze, én nem hirdetek olyan népszerű dolgokat amiért tolonganak, de ez szerintem csak az up-olás megkerülése.
Peace![]()

- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Így van!
Peace
Peace

- giotto14
- Beköltözött
- Értékelés: 416
Alapjaiban egyet értek, de sajnos akár évekkel később is rám írtak/telefonáltak már, hogy még van-e még a cucc, ha nem volt beírva, hogy eladva...
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
Most hogy kialakult a hirdetéseknél a heti egy előreugrasztás,ami jó,de lehetne egy olyan kérés,követelmény is,hogy az eladott dolgokat ne tegyék már előre a fórumtagok feleslegesen egy eladva kommenttel.
Sok ilyen esettel találkozom,és ezért is említem hogy ezt ne,még akkor sem ha nem tilos,mert az élő hirdetések látják csak a kárát ennek.Lakatot rá ott ahol van,oszt jó napot. 

- Vinkler
- Adminisztrátor
Google keresőbe írd be, hogy MBL 126 avx.
MBL 126 hangsugarzora szeretnek rakeresni a hirdetesek kozott, szeretnek egy kis segitseget kerni + monitor audio hangsugarzot kellene hasznaltat keresnem egy baratomnak.
Elore is koszi!
Elore is koszi!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
A hirdetésekben elszabadultak a csevegések, a burkolt hypolások, a vélt vagy valós kifogások szóvá tétele, ami egyébként is szabályellenes. Ezt próbáltuk szépen, csúnyán és egyéb módon is kérni a felhasználóktól, hogy ne tegyék. Sikertelenül.
A “lehúzás” jellegű hirdetéseket továbbra is töröljük, de annak észrevétele és kifogásolása nem úgy kell történjen, ahogy eddig csináltátok. Erre több lehetőséget is biztosítunk itt a fórumon. Kifogást meg lehet tenni a jelentés gombbal, a “szerintem valami túlságosan drága” témában, vagy akár az általános márkatopicokban is. Ennek ez a szabály szerinti módja!
Az, hogy szabályok szerint moderáljuk a fórumot, véleményem szerint pont kiemeli a mostani közösségi médiazajból.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Úgy érzem picit félreértelmezted a szándékot.venomer írta: ↑2023.01.14., szomb. 11:03Elhiszem, hogy túlzásba lehet esni az ún. ártrollkodás tekintetében is és hogy van az a szint, amikor már szankciót kíván, de őszintén, ismerem az embert, mint olyat és nem vagyok biztos benne, hogy nem találja magát az itteni közösség így egy vatera-jófogás-tengelyen, ami nagyon nem lenne szép. Az ember pénzt szeretne, így a pofátlanság hajlamos igen hamar nagy mértékben elharapódzni (akinek nem inge nem öltözködik). Azt viszont mégjobban elhiszem, hogy az árak kritizálása egy jogos következmény és az eredő, vagyis pont a mostanában jelenlévő inflációs hatások mentén, illetve azokat meghaladóan alkalmazott túlárazás az, amit nézni kell és moderált értékeken tartani, meghagyva persze egyben a felhasználó szabadságát. Ennek kulcsa a bizalom lenne, de mivel be lett vezetve a megerősített moderációs elv, így az nyilvánvalóan nincs. Annyit kérek csak, hogy a megfelelő helyre pozicionáljátok a regulát. Ne szálljunk el jobban mint ahogy azt a sajnálatos gazdasági körítés megkívánja.
A hirdetésekben elszabadultak a csevegések, a burkolt hypolások, a vélt vagy valós kifogások szóvá tétele, ami egyébként is szabályellenes. Ezt próbáltuk szépen, csúnyán és egyéb módon is kérni a felhasználóktól, hogy ne tegyék. Sikertelenül.
A “lehúzás” jellegű hirdetéseket továbbra is töröljük, de annak észrevétele és kifogásolása nem úgy kell történjen, ahogy eddig csináltátok. Erre több lehetőséget is biztosítunk itt a fórumon. Kifogást meg lehet tenni a jelentés gombbal, a “szerintem valami túlságosan drága” témában, vagy akár az általános márkatopicokban is. Ennek ez a szabály szerinti módja!
Az, hogy szabályok szerint moderáljuk a fórumot, véleményem szerint pont kiemeli a mostani közösségi médiazajból.
Elhiszem, hogy túlzásba lehet esni az ún. ártrollkodás tekintetében is és hogy van az a szint, amikor már szankciót kíván, de őszintén, ismerem az embert, mint olyat és nem vagyok biztos benne, hogy nem találja magát az itteni közösség így egy vatera-jófogás-tengelyen, ami nagyon nem lenne szép. Az ember pénzt szeretne, így a pofátlanság hajlamos igen hamar nagy mértékben elharapódzni (akinek nem inge nem öltözködik). Azt viszont mégjobban elhiszem, hogy az árak kritizálása egy jogos következmény és az eredő, vagyis pont a mostanában jelenlévő inflációs hatások mentén, illetve azokat meghaladóan alkalmazott túlárazás az, amit nézni kell és moderált értékeken tartani, meghagyva persze egyben a felhasználó szabadságát. Ennek kulcsa a bizalom lenne, de mivel be lett vezetve a megerősített moderációs elv, így az nyilvánvalóan nincs. Annyit kérek csak, hogy a megfelelő helyre pozicionáljátok a regulát. Ne szálljunk el jobban mint ahogy azt a sajnálatos gazdasági körítés megkívánja.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6293
A telefonszám kérését sosem tiltottuk.Az pedig már a usereken múlik, hogy mennyire gondolkodnak mielőtt kérik, illetve, hogy mennyire olvassák át az adott topikot.Igen, ha nyilvánosan kérik akkor tolják a topikot de nem tiltott.zoli73 írta: ↑2023.01.06., pén. 11:38Nem tudom más is megfigyelte-e, de az utóbbi időben az adás-vételi hírdetésekben felütötte a fejét egy jelenség. Mivel a "pű ment", "válasz ment" hozzászólások tilosak, és amúgy is értelmetlenek, most terjed a "kérnék egy tel szamot" beírások, amik számomra érthetetlenek.
Sokszor látok olyan hírdetésekben is ilyen kérést, amiben néhány poszttal lejjebb ott a telefonszáma a hírdetőnek(én is kaptam már ilyen beírást), csak venni kellene a fáradtságot, és lejjebb görgetni picit, majd figyelmesen elolvasni a hírdetés szövegét, ha már felkeltette a portéka az érdeklődésünket.
Aki nem írja ki a telefonszámát, annak biztosan jó oka van rá, ha valaki telefonon szeretné felvenni a hírdetővel a kapcsolatot, az miért nem privát üzenetben keresi meg, és kéri el tőle a telefonszámát?
Nekem ez a magától érthető, és nem ez a hírdetésbe beírás, ami szerintem nem is annyira hatékonyan célravezető, de legalább értelmetlenűl tólja a hírdetést.
Ennél már csak az a jobb, mikor valaki ugyaígy, hozzászólásban tesz ajánlatot(tudtommal ezt sem szabad), névvel, és minden elérhetőségével, adatával.
Könyörgöm, mire való a privát üzenet?!
Sajnos ez megint a fórum szabályzat nem, vagy felületes ismeretére vezethető vissza.
Lehet, hogy jó vólna valami figyelem felkeltő ezek ellen, mint korábban a "pű ment", "válasz ment" beírasok ellen.
Köszönöm!
A nyilvános ajánlattételért továbbra is jár a warning+töröljük az ilyen hsz-eket, csakúgy mint a "pü ment" és "válasz ment" hsz-eket is.
A probléma még mindig az ami volt (és szerintem mindig lesz is), hogy az emberek nem olvassák el a szabályzatot.Ezzel viszont nem tudunk mit kezdeni.Ha emlékszel több mint egy évig kinn volt a banner minden oldal tetején láthatóan (hacsak ki nem x-elte a felhasználó magának) a kérésekkel és a figyelmeztetésekkel- sajna semmit sem ért.Ez van.

Ahogy mondani szokták: az értelmezve olvasó embernek párja nincs.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Nem tudom más is megfigyelte-e, de az utóbbi időben az adás-vételi hírdetésekben felütötte a fejét egy jelenség. Mivel a "pű ment", "válasz ment" hozzászólások tilosak, és amúgy is értelmetlenek, most terjed a "kérnék egy tel szamot" beírások, amik számomra érthetetlenek.
Sokszor látok olyan hírdetésekben is ilyen kérést, amiben néhány poszttal lejjebb ott a telefonszáma a hírdetőnek(én is kaptam már ilyen beírást), csak venni kellene a fáradtságot, és lejjebb görgetni picit, majd figyelmesen elolvasni a hírdetés szövegét, ha már felkeltette a portéka az érdeklődésünket.
Aki nem írja ki a telefonszámát, annak biztosan jó oka van rá, ha valaki telefonon szeretné felvenni a hírdetővel a kapcsolatot, az miért nem privát üzenetben keresi meg, és kéri el tőle a telefonszámát?
Nekem ez a magától érthető, és nem ez a hírdetésbe beírás, ami szerintem nem is annyira hatékonyan célravezető, de legalább értelmetlenűl tólja a hírdetést.
Ennél már csak az a jobb, mikor valaki ugyaígy, hozzászólásban tesz ajánlatot(tudtommal ezt sem szabad), névvel, és minden elérhetőségével, adatával.
Sajnos ez megint a fórum szabályzat nem, vagy felületes ismeretére vezethető vissza.
Lehet, hogy jó vólna valami figyelem felkeltő ezek ellen, mint korábban a "pű ment", "válasz ment" beírasok ellen.
Köszönöm!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6096
A fórum alapvetően három dologból áll, a fórummotorból, annak kiegészítéseiből (pluginok, extension-ök, és nagyon minimális "belenyúlások") és az általa kezelt adatbázisból.Snipi írta: ↑2023.01.03., kedd 15:57Természetesen nem úgy gondoltam, hogy Ti moderátorok csináljátok meg, hanem aki a fórumot megalkotta. Ahogy annak lenni kéne. A moderátorok max. annyit tudnak tenni, hogy javaslatot tesznek erre. Én is erre gondoltam nem másra. Ettől függetlenül a személyeskedés Tonee részéről nem esett jól.
Ezek közül ugye az első kettő felelős a felhasználói élményért. A bibi ott van, hogy a phpBB "megalkotója" nincs köztünk, az egy community-alapú fejlesztés (keress rá, megtalálsz hozzá mindent). A fórumnak üzemeltetője van ugyan, de ő tényleg nem hivatott dokumentációt készíteni. Ez ilyen egyszerű. Mindenki, ki az AVX csapatához tartozik, illetve aki a fórum fenntartásáért és üzemeltetéséért felelős, a phpBB felhasználója, így vagy úgy. Nincs köztünk az, "aki a fórumot megalkotta". Tehát nem csak a moderátorok nevében írtam.
De most komolyan: FEHASZNÁLÓKÉNT (nem a saját terméketek fejlesztői gárdájánk tagjaként) mikor olvastál utoljára felhasználói kézikönyvet? Consumer-célú web-alapú alkalmazáshoz?
(iparban, közelebbről hajtástechnikai fejlesztéseken dolgozom, a mi termékeinkhez egyéként egy nagy távolkeleti országban készül a dokumentáció angol nyelven, majd Európában fordítják le további nyelvekre hivatásos szakmai fordítók... a fejlesztők nagy része nem látja, kisebb része max. lektorálja az angol változatot)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Na végre! Köszönöm a választ.Aszpirin írta: ↑2023.01.03., kedd 14:48Kedves Snipi!
Először is, a "terméket" nem mi készítjük, mi ugyanolyan felhasználói vagyunk mint Te, csak magasabb jogosultságokkal. Az itteni tevékenységünk szabadidős, önkéntes munka, nulla ellentételezés fejében. Mi szívesen csináljuk, de természetesen annyit, amennyit a szabad időnk megenged. ...
Természetesen nem úgy gondoltam, hogy Ti moderátorok csináljátok meg, hanem aki a fórumot megalkotta. Ahogy annak lenni kéne. A moderátorok max. annyit tudnak tenni, hogy javaslatot tesznek erre. Én is erre gondoltam nem másra. Ettől függetlenül a személyeskedés Tonee részéről nem esett jól.
A Te korrekt válaszod teljesen helyénvaló és érthető. Azt is megértem, hogy a tulaj ebbe nem akar energiát pénzt stb. belefeccölni. De akkor ezt kellene mondani nem engem kioktatni és akkuzálni szerintem.
És hogy mikor olvastam utoljára web-böngészőben futó alkalmazáshoz leírást? Ma.

Igaz nem olvastam, hanem írtam (pontosabban módosítottam)... mert hát különben honnan tudná szegény felhasználó mit kell csinálnia.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6293
Semmi személyeskedési szándék nem volt bennem, ha úgy érzed akkor elnézésedet kérem.Snipi írta: ↑2023.01.03., kedd 11:32
tonee73 írta :
"Arra meg hadd ne reagáljak, hogy egy elmondása szerint 30 éve imformatikus embernek sem megy az értő olvasás."
Én írtam pár bejegyzéssel ez előtt :
"Személy szerint 30 éve vagyok informatikus, ... "
Szerinted Alex akkor kire gondolt volna a moderátor úr ha nem rám?
Kíváncsi lennék ...

Csupán arra próbáltam utalni, hogy amit kérsz az már meg van és nem értem mi a nem megfelelő benne.
Pontról pontra le van vezetve a fórum (hanem is teljes) de nagy százalékának használati módja (screenshotokkal megtámogatva).
Ha ez nem megfelelő, kérlek készíts jobbat, és boldogan adaptáljuk.
Arra sem időnk, sem szándékunk hogy ennél még szájbarágósabban leírjuk. Szerintem ennek egy olvasni tudó ember számára -aki használt már számítógépet - elegendőnek kell lennie. Ha nem, és kérdez - megválaszoljuk, mint eddig is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6096
Kedves Snipi!Snipi írta: ↑2023.01.02., hétf. 11:00A GYIK. (FAQ) szerintem ezt nem pótolja.
Személy szerint 30 éve vagyok informatikus, engem pl. fenéken billentenek, ha az általam elkészített termékekhez (direkt nem írtam "programot" mert nem csak olyat szoktam csinálni) nem adok valamiféle leírást. Ok az persze más, de biztos mindenkinek (Nektek is) egyszerűbb lenne ha lehetőség szerint valahol valahogy le lenne írva hogyan kell használni az egyes funkciókat, elemeket.
Először is, a "terméket" nem mi készítjük, mi ugyanolyan felhasználói vagyunk mint Te, csak magasabb jogosultságokkal. Az itteni tevékenységünk szabadidős, önkéntes munka, nulla ellentételezés fejében. Mi szívesen csináljuk, de természetesen annyit, amennyit a szabad időnk megenged.
Én (is) több mint 30 éve fgolalkozom aktívan az informatikával (ezzel keresem a kenyeremet), és azt látom, hogy manapság már egyértelmű trend, hogy a felhasználói leírások helyett intuitív ill. önmagát "dokumentáló" felületeket/interfészeket hoznak létre. Kíváncsi lennék, Te mikor olvastál utoljára felhasználói leírást akár telefonos apphoz, akár web-alapú, böngészőben futó alkalmazáshoz?

Az intuitív, felhasználóbarát felület követelményeit sajnos ennek a fórummotornak bizonyos pontokon egyáltalán nem sikerül teljesítenie, ezzel sokan találkoznak a mindennapokban (én is). A GYIK-et pont azért hoztuk létre, hogy legyen hely, ahol ezeket a nem-annyira-egyértelmű, ugyanakkor gyakran felmerülő usecase-eket elmagyarázzuk. Tóni is, jómagam is, és még mások is időt áldoztunk a GYIK bejegyzések közérthető elkészítésére. (Korábban a "GYIK" menüpont egy olyan oldalra mutatott, amelyben sokkal-sokkal több, a fórummotor fejelsztői által készített, de szintén FAQ-szerű leírás volt, egyetlen probléma ezzel az volt, hogy nem magyarul... és bár nekem semmi gondom az angol nyelvű szövegekkel, az idegennyelv megfelelő ismeretét messze nem lehet elvárni a magyarországi felhasználókat megcélzó fórumban. Volt egy olyan ötletem, hogy nekiállok és lefordítom a phpBB-vel "érkező" dokumentációt, de amikor megláttam annak a formátumát, visszakoztam, sajnos nem lenne elég időm rá. Azóta lehet, hogy már valaki lefordította...)
A másik, amit a több mint 30 éves fejelsztői tapasztalatom alatt megtanultam, hogy olyan ötleteket érdemes bedobnom a fejlesztésbe, akár jobbító szándékkal is, amelyek implementálásában én is részt tudok vállalni. Ennek szellemében, ha a dokumentálásban - a javaslatod alapján - részt vennél, netán el is végeznéd (biztosan nem lesz nehéz kitalálni, hogy mi hogyan működik, főleg egy informatikusnak), azt biztosan mindenki szívesen fogadná, és magtalálnuk a módját, hogy megjelenítsük...

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
tonee73 írta :Alex_Aston írta: ↑2023.01.03., kedd 11:19Szerintem nem rád célzott senki, hanem azokra, akik a szabályzatot sem olvassák el. Akik akarják, megtalálnak minden infót.
Akik még sz@rnak bele, azokon úgy sem segít a plusz leírás.
"Arra meg hadd ne reagáljak, hogy egy elmondása szerint 30 éve imformatikus embernek sem megy az értő olvasás."
Én írtam pár bejegyzéssel ez előtt :
"Személy szerint 30 éve vagyok informatikus, ... "
Szerinted Alex akkor kire gondolt volna a moderátor úr ha nem rám?
Kíváncsi lennék ...
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3468
Szerintem nem rád célzott senki, hanem azokra, akik a szabályzatot sem olvassák el. Akik akarják, megtalálnak minden infót.Snipi írta: ↑2023.01.03., kedd 10:43
Amúgy mint írtam nem nekem van rá szükségem, mert én tudok olvasni, és nem is nagyon van szükségem ilyen leírásra - mint ahogy ezt említettem is, mivel 30 éve vagyok informatikus - hanem csak esetlegesen más felhasználók eligazodásának az elősegítése érdekében.
Én kérek elnézést, hogy próbálkoztam egy esetlegesen építő javaslat megfogalmazásával, többé nem teszem ígérem.
Csak a Marantz! :-D
Értem. Szóval nem tudok olvasni. Jó.tonee73 írta: ↑2023.01.02., hétf. 20:58Pontosan erre gondoltam én is.Arra meg hadd ne reagáljak, hogy egy elmondása szerint 30 éve imformatikus embernek sem megy az értő olvasás. Én kérek elnézést.Kellnerművek írta: ↑2023.01.02., hétf. 19:57Nem értem a problémákat, úgy gondolom, értelmes, felnőtt, írni, olvasni / hellyel közzel / tudó emberek látogatják a fórumot.
A szabályzatot sem olvassák el, majd pont egy itinert fognak bugázni .
Lustaság ellen meg nincs orvosság !
Ennél több szájbarágást már csak nem várhatunk el az adminoktól. Szerintem.![]()
Csak azt az egyet nem értem, hogy ha egy hosszú és mindenre kiterjedő szabályzat megfogalmazására időt, energiát stb.-t nem kímélve volt kapacitás és lépten-nyomon hivatkoznak rá, akkor egy felhasználói leírás megalkotása miért ilyen nehéz és bonyolult. Továbbá miért vált ki ekkora felháborodást - hogy az a személyeskedésig megy - annak hiányának a felemlítése.
Persze tudom, ha már nincsenek észérvek, akkor jön a személyeskedés.
Amúgy mint írtam nem nekem van rá szükségem, mert én tudok olvasni, és nem is nagyon van szükségem ilyen leírásra - mint ahogy ezt említettem is, mivel 30 éve vagyok informatikus - hanem csak esetlegesen más felhasználók eligazodásának az elősegítése érdekében.
Én kérek elnézést, hogy próbálkoztam egy esetlegesen építő javaslat megfogalmazásával, többé nem teszem ígérem.