Szerintem csak annyira gyorsulta magát a világ, amennyire igény volt rá. Sőt igazából az igények mégnagyobb gyorsulást sürgetnének, amit jelen pillanatban minden eszközzel inkább lassítanak. Lásd technológiai szingularitás esete.cables írta: ↑2023.01.01., vas. 09:39----
Mindenki úgy és akkor hallgat zenét, ahogy és amikor csak akar. De azért egy szempontot megemlítenék, ami szerintem fontos.
Túlgyorsulta magát a világ az emberi befogadó képességhez képest. Ez az élet minden területére igaz szerintem így a zenehallgatásra is. Valaki írta alább, hogy rengeteg új zene jelenik meg naponta és ehhez hozzá lehet férni a streaming segítségével. Ez igaz nyilván, de mit tudunk az előadókról, előéletükről, zenei hátterükről. Semmit, mert nincs idő utána olvasni... szóval én azt hiszem már sohase lesz alkalmunk arra, hogy rajongjunk valamelyik új előadóért, mert mire beleszeretnénk a zenéjébe már vannak újabb, szintén érdekes előadók és zenék, és azokra is érdemes figyelnünk. Megszűnt az a fontos szűrő, amit az idő múlása jelentett, aminek köszönhetően az értékek maradtak csak fent. Most semmi sem fog fentmaradni.
Én nagyon törekszem arra, hogy lehetőség szerint kivonjam magam a világpörgésből és csodálkozva nézem azokat, akik kétségbe esetten próbálnak lépést tartani azzal, amivel nem érdemes lépést tartani. Ezt a világ pörgést ugyanis a kereskedelem generálja, a minden áron való haszonszerzés érdekében. A kereskedelem a kultúrát a közízlés szintjére korlátozza, mert ott van a nagy haszon. A zenére fordítva mindezt én azt gondolom ez elsilányosodáshoz fog vezetni.
Nem lesz idejük az igazi tehetségeknek, arra, hogy kiemelkedjenek, mérvadó figyelem forduljon a zenéjük felé. A pörgés mindenkit ledarál.
A "fontos szűrő", ami sokszor inkább a hordalékot engedte tovább érdekek és ideológiák mentén, nem szűnt meg csak most nem központi irányítású, hanem minden végfelhasználó kapott sajátot.
Akit az alkotás öröme hajt, annak sosem volt több lehetősége, mint most. Aki megélhetési "művész", annak nyílván nehezebb.
Egyfajta fordított szaknévsor elve érvényesül: "Aki lemarad az kimarad". Kerékpárral sem hajthatsz fel az autópályára. Persze megmaradhatsz zárványként is, de a legkeményebb sziklát is körülfollya a víz, majd erodálja és végül elmossa.