Járt nálam Süti Nuc-ja és odatenném sok audio pc mellé - nem vallana szégyent, sőt!alto írta: ↑2022.12.27., kedd 20:26Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.alto írta: ↑2022.12.27., kedd 19:28
Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.
És mivel végső soron az össz megtermelt zajt próbáljuk csökkenteni a láncban (mert amúgy a működés bármilyen esetben is bithelyes és korrekt), így kontraproduktívnak gondolok betenni mégegy plusz elemet a rendszerbe, ami zajt fog termelni. Én inkább abban az irányban gondolkodom, hogy minél kevesebb elem legyen, de azok minél jobbak legyenek. A hálózatnál is ez vált be eddig leginkább.
Arról nem is beszélve, hogy lehetne tesztelni melyik virtualizációs technológia ad jobb hangot.![]()
Én korábban próbáltam a ROCK-ot futtató NUC-ra USB Dac-ot kötni, szörnyen szólt, igaz nem volt átkondizva.![]()
Kiváncsi vagyok végül milyen hangot kapsz így.
Az én Asus Sage C621 alaplapom ebből a szempotból nem opciós, meg elég sok rajta a kondi, viszont van több kütyüm, amit ráengedtem a műtőasztalra. Pl. egy Sagemcom Telekomos modem szolgáltatja a netet nálam évek óta és sikerült "feljavítani" a hangot audiora gyártott switchekkel, meg egyéb kütyükkel igényes tápolással. Majd jött a műtét, Süti kicserélte a kondikat (igen BG-re:)) a modem nyákon és azóta mindent ki kellett vennem, ami a modem után volt, mert ami előtte javított, utána csak rontani tudott.