Ma elmentem a vasért.
Mikor hívtam Zsoltot délelőtt, mondta, hogy épp bent van, mehetek most is. 5 perc tőlem, ezért máris odaugrottam. Az erősítő átadása 3,5 órás beszélgetés lett úgy, hogy életemben most találkoztunk először... Végtelenül szimpatikus úriember.
Mondjuk első fél óra témája a Skoda Octavia volt, mert nemrég vett egy utolsó szériás második generációsat, ami szó szerint mindent megkapott, ami akkor elérhető volt. Nekem is hasonló autóm volt 3 évig, ezért jót beszéltünk erről az elején.
A többi már a zenékről, hifiről szólt, sok régi történetét mondott a 80-as évekből, hogy szerinte mi változott azóta, mi az ami ugyanaz maradt, a hazai mentalitásról, általában a hifistákról, stb. Úgy vettem észre, hogy elég hasonló a világnézetünk, és a zenehallgatáshoz való hozzáállásunkról.
A beszélgetésünk csúcspontja az volt, mikor mondta, hogy egy nagyon jó erősítő a PM-11. Kész. Már megérte megszületnem
Persze nem ez volt a lényeg, ez csak egy általa tett megjegyzés volt. Ez csak nálam végtelenül szimpatikus általános hozzáállást képvisel, mikor valaki a konkurenciát nem ócsárolja (idehaza sokszor megfigyelhető sajna), hanem tiszteletben tartja és/vagy elismeri.
Meghallgattam nála a Lagranget a Grand Enigmával, és a szinten HEED DAC/streamaer eszközzel, Tidalon. Nagyon kellemes volt a hangja, simán elfogadám otthonra azt a hangot.
Egyedül a Depeche Mode - Question of Lust szólt úgy, ami szinte bántotta az ember fülét. De ez valami Remaster kiadás volt, amit ő is hallott, hogy borzasztó minőségű.
Ekkor került szóba az MQA, amire mondta, hogy nem foglkozik vele, szerinte nép átverő hülyeség, amivel csak pénzt akarnak kivenni az emberek zsebéből.
Ezen felül beszélgettünk az általános minőségéről, alkatrészekből is, hogy ő is látja, csak 10 évvel ezelőtt is mennyivel tartósabb volt egy neves gyártó kondija is, mint ma. Van, hogy valami 1-2 évet sem bír ki...
Szóval jól, és érdekesen telt nála a látogatásom, azt gondolom, sok hasonló mentalitású emberke kellene.
A nálam lévő eszköz hangjáról korai lenne bármit is mondani, majd jövőre tudok végső állást foglalni. 30-án reggel adom vissza, addig hallgatom, aztán majd vissza teszt pár napig.
Amit korábban is hallottam a Lagrangeból, már akkor meggyőzött, hogy nem valami középszerű cucc. Most még csak pár számot hallgattam, de tényleg jó a Dynokkal is. Sőt, nagyon jó.
Ha érdekel valakit, 29. kora délutánig szívesen látom.

- 20221227_165952.jpg (2.07 MiB) Megtekintve 2671 alkalommal