Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Pc alapú audio lejátszás
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 439
Re: Pc alapú audio lejátszás
Vajon ahol a modem után nem lehet kihagyni a routert és még utána kell egy switch is ott melyik egységgel kell ilyen szempontból foglalkozni?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Na így néz ki a gép, van hozzá SATA kábel:
Átalakítóval tehát tudok betenni újabb M2-es meghajtót, ráadásul mivel az adapteren külön tápkör van, még azt is lehet piszkálni. 
Megnéztem a dolgokat, a H10-es Optane az olyan, hogy 16GB+256GB vagy 32GB+512GB. Jól sejtem, hogy az azt tudhatja, mint az SSD+HDD-s cache-elős megoldás, amikor gyorsítótárnak használják a kicsi, de szupergyors SSD-t?
Aztán van olyan Optane, ami M10 kódjelű. Az nem ilyen, azon csak simán 16GB van mondjuk aztán kész. Az rosszabb? Egy ilyen 16Gb-os nem drága, és arról tudna menni a Roon, adapterrel meg betennék egy H10-est vagy valamit, azon meg lennének a zenék.
Mi a meglátás?
Bónuszkérdés: Optane DDR rendszermemóriának is a legjobb, vagy van valami más tuti tipp arra is?
Megnéztem a dolgokat, a H10-es Optane az olyan, hogy 16GB+256GB vagy 32GB+512GB. Jól sejtem, hogy az azt tudhatja, mint az SSD+HDD-s cache-elős megoldás, amikor gyorsítótárnak használják a kicsi, de szupergyors SSD-t?
Aztán van olyan Optane, ami M10 kódjelű. Az nem ilyen, azon csak simán 16GB van mondjuk aztán kész. Az rosszabb? Egy ilyen 16Gb-os nem drága, és arról tudna menni a Roon, adapterrel meg betennék egy H10-est vagy valamit, azon meg lennének a zenék.
Mi a meglátás?
Bónuszkérdés: Optane DDR rendszermemóriának is a legjobb, vagy van valami más tuti tipp arra is?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1659
Én ugyanerre jutottam, azzal a különbséggel, hogy csak egy sima szolgáltatói routerem van. Egyszerűen bármit tettem az audio PC, és a router közé, minden csak csinált valamit, de a tiszta hang szempontjából a legjobb az, ha semmi nincs közte, csak egy rövid, és jó lan kábel. Pedig a 800eft-os audiophil switchtől a 65eft-osig, meg a sorba kötött ipari swichektől az izolátorig mindent kipróbáltam, amikor áttértem a 100% tidalra, a file alapúról. Ez csak úgy eszembe jutott, hogy leírom, hogy ilyen is van, legalább nem vágyakozom azóta sem az ilyen kütyükre, ha látom az apróban. :) Viszont azt eltudom képzelni, hogy a router feljavítása hozhat valamit, ami csak pozitív, mert pl. az analóg táp, az nagyon sokat dobott rajta. Azt eddig bárkinek ajánlottam, nagyon örült, amikor meglépte.Töki írta: ↑2022.12.27., kedd 20:59Járt nálam Süti Nuc-ja és odatenném sok audio pc mellé - nem vallana szégyent, sőt!alto írta: ↑2022.12.27., kedd 20:26Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55
Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.
És mivel végső soron az össz megtermelt zajt próbáljuk csökkenteni a láncban (mert amúgy a működés bármilyen esetben is bithelyes és korrekt), így kontraproduktívnak gondolok betenni mégegy plusz elemet a rendszerbe, ami zajt fog termelni. Én inkább abban az irányban gondolkodom, hogy minél kevesebb elem legyen, de azok minél jobbak legyenek. A hálózatnál is ez vált be eddig leginkább.
Arról nem is beszélve, hogy lehetne tesztelni melyik virtualizációs technológia ad jobb hangot.![]()
Én korábban próbáltam a ROCK-ot futtató NUC-ra USB Dac-ot kötni, szörnyen szólt, igaz nem volt átkondizva.![]()
Kiváncsi vagyok végül milyen hangot kapsz így.![]()
Az én Asus Sage C621 alaplapom ebből a szempotból nem opciós, meg elég sok rajta a kondi, viszont van több kütyüm, amit ráengedtem a műtőasztalra. Pl. egy Sagemcom Telekomos modem szolgáltatja a netet nálam évek óta és sikerült "feljavítani" a hangot audiora gyártott switchekkel, meg egyéb kütyükkel igényes tápolással. Majd jött a műtét, Süti kicserélte a kondikat (igen BG-re:)) a modem nyákon és azóta mindent ki kellett vennem, ami a modem után volt, mert ami előtte javított, utána csak rontani tudott.
Ui. : ettől még nyilván javíthat máshol a sok switch, csak azért írtam le, hogy azért ilyen is van.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Te nem próbáltad a külön netet, a gsm modemes megoldását a Sütinek?
[/quote]
Nem.
Biztos van további előnye, hogy nem csatlokozik kábelen külső hálózathoz. Az én mondemembe egy klasszikus TV antenna coax kábelen jön a net az utcáról föld alatt.
Amikor kb 3 éve beraktam audio switcheket a rendszerbe, oda voltam a hatásukért. Meglepett mennyi lehetőséget rejt az Ethernet hálózat e fajta reszelése, ha Tidalról/nas-ról megy a zene. Majd Süti megtuningolta a modemet, ami kegyetlen jó lett és javasolta, hogy vegyek ki mindent, ami utána van. Nem akartam hinni neki, hogy jobb lehet, így ott hagytam mindent. Vagy 2 hónap telt el, mire mégis átdugtam azt a Sablon Audio ethernet kábelt a pc-ből közvetlen a modembe és hoppá, igaza lett! Néha nehéz elengedni dolgokat, de tesztelni kell, mert amik bizonyos helyzetben nagyon jól működnek, megváltozott feltételekkel fordulhat a kocka.
[/quote]
Nem.
Biztos van további előnye, hogy nem csatlokozik kábelen külső hálózathoz. Az én mondemembe egy klasszikus TV antenna coax kábelen jön a net az utcáról föld alatt.
Amikor kb 3 éve beraktam audio switcheket a rendszerbe, oda voltam a hatásukért. Meglepett mennyi lehetőséget rejt az Ethernet hálózat e fajta reszelése, ha Tidalról/nas-ról megy a zene. Majd Süti megtuningolta a modemet, ami kegyetlen jó lett és javasolta, hogy vegyek ki mindent, ami utána van. Nem akartam hinni neki, hogy jobb lehet, így ott hagytam mindent. Vagy 2 hónap telt el, mire mégis átdugtam azt a Sablon Audio ethernet kábelt a pc-ből közvetlen a modembe és hoppá, igaza lett! Néha nehéz elengedni dolgokat, de tesztelni kell, mert amik bizonyos helyzetben nagyon jól működnek, megváltozott feltételekkel fordulhat a kocka.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
Te nem próbáltad a külön netet, a gsm modemes megoldását a Sütinek?Töki írta: ↑2022.12.27., kedd 20:59Járt nálam Süti Nuc-ja és odatenném sok audio pc mellé - nem vallana szégyent, sőt!alto írta: ↑2022.12.27., kedd 20:26Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55
Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.
És mivel végső soron az össz megtermelt zajt próbáljuk csökkenteni a láncban (mert amúgy a működés bármilyen esetben is bithelyes és korrekt), így kontraproduktívnak gondolok betenni mégegy plusz elemet a rendszerbe, ami zajt fog termelni. Én inkább abban az irányban gondolkodom, hogy minél kevesebb elem legyen, de azok minél jobbak legyenek. A hálózatnál is ez vált be eddig leginkább.
Arról nem is beszélve, hogy lehetne tesztelni melyik virtualizációs technológia ad jobb hangot.![]()
Én korábban próbáltam a ROCK-ot futtató NUC-ra USB Dac-ot kötni, szörnyen szólt, igaz nem volt átkondizva.![]()
Kiváncsi vagyok végül milyen hangot kapsz így.![]()
Az én Asus Sage C621 alaplapom ebből a szempotból nem opciós, meg elég sok rajta a kondi, viszont van több kütyüm, amit ráengedtem a műtőasztalra. Pl. egy Sagemcom Telekomos modem szolgáltatja a netet nálam évek óta és sikerült "feljavítani" a hangot audiora gyártott switchekkel, meg egyéb kütyükkel igényes tápolással. Majd jött a műtét, Süti kicserélte a kondikat (igen BG-re:)) a modem nyákon és azóta mindent ki kellett vennem, ami a modem után volt, mert ami előtte javított, utána csak rontani tudott.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Járt nálam Süti Nuc-ja és odatenném sok audio pc mellé - nem vallana szégyent, sőt!alto írta: ↑2022.12.27., kedd 20:26Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.alto írta: ↑2022.12.27., kedd 19:28
Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.
Kiváncsi vagyok végül milyen hangot kapsz így.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ja mégegy dolog:alto írta: ↑2022.12.27., kedd 20:26Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.alto írta: ↑2022.12.27., kedd 19:28
Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.
Sok dac usb bemenete úgy kezdődik, hogy xmos, ami az USB-n jövő 5V-os tápról kapja a naftát. Pl a Holo Audio Spring 2 is ilyen. Nálam erre van egy külön tápkör. Az USB kábel ketté van osztva: 3 szál megy a PC-be, ami csak az adatvonal+ground, és külön elmegy 2szál vezeték egy külső tápkörbe, így meg van oldva, hogy a DAC-ban lévő USB fogadó áramkör még véletlenül se a PC-ben (dc-dc konverterrel) előállított tápfeszről menjen.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Az.alaplapbasutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 20:24Adapterrel? Vagy pci adapterrel?supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 20:21Passz.
Évek óta csak M2-őt használok.
Előtte mindent elkövettem egy 2.5"-os ssd-vel,hogy ki
legyen szolgálva.
Külön táp,űber sata kábel meg tán még valami szűrőt is kapott.
Jó is volt...
Míg nem szálltak le az árak annyira,hogy tudtam venni egy 2T M2 ssd-t
Ugyanabba a gépbe bedugva tapasztaltam meg mekkora az előrelépés.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Arról nem is beszélve, hogy lehetne tesztelni melyik virtualizációs technológia ad jobb hangot.
Én korábban próbáltam a ROCK-ot futtató NUC-ra USB Dac-ot kötni, szörnyen szólt, igaz nem volt átkondizva.
Egy próbát talán megér, egy kis szoftveres mókolás, ha nem jön be, visszacsinálható. Containerbe is lehet gondolkodni, ott kisebb az overhead mint egy virtuális gépnél.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:55Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.alto írta: ↑2022.12.27., kedd 19:28Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:15
Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.
Egyébként mitől lehet? A nagy az nyilván SATA controlleren keresztül csatlakozik valamelyik hídhoz vagy pci-hoz. Az M2 az más szisztéma szerint megy? Vagy esetleg kevesebbet fogyaszt, ezért kevesebb zajt termel?
Arról nem is beszélve, hogy lehetne tesztelni melyik virtualizációs technológia ad jobb hangot.
Én korábban próbáltam a ROCK-ot futtató NUC-ra USB Dac-ot kötni, szörnyen szólt, igaz nem volt átkondizva.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Adapterrel? Vagy pci adapterrel?supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 20:21Passz.
legyen szolgálva.
Jó is volt...
Passz.
legyen szolgálva.
Jó is volt...
legyen szolgálva.
Jó is volt...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Szóval van SATA-M2 adapter, és egy plusz tápkörön nincs is rajta más (illetve létezik ilyen változat is). Tehát azt gondolom, hogy az M2 az alapvetően ugyanúgy SATA, csak a drive kialakítása más. Innentől viszont akkor elvileg mindegy milyen portra teszem, tudok betenni a sima SATA portra akár M2-es meghajtót is, adapterrel:supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 19:24Mittoménsutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:15Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.
Egyébként mitől lehet? A nagy az nyilván SATA controlleren keresztül csatlakozik valamelyik hídhoz vagy pci-hoz. Az M2 az más szisztéma szerint megy? Vagy esetleg kevesebbet fogyaszt, ezért kevesebb zajt termel?
Nekem az összes ismerősöm aki pc-n hallgat zenét 2db M2-t használ.
Nyílván nem azért mert így olcsóbb.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Hát, tartok tőle, hogy a virtuális gép futása az elég durva. Abban azért történnek dolgok bőven. Persze nem tudom, de gyanítom, hogy lelépne egy normál windows szintjére talán. Igen, tudom, hogy bevett szokás külön gépen futtatni a Roon Servert és külön használni egy Roon Endpointot, de senki sem tápolta és BlackGate-ezte a végsőkig ezeket a gépeket rajtam kívül. Tudom, hogy sokan ennek a létjogosultságát nem tartják reálisnak, de teljesen más szintet képvisel így, mint bárhogy máshogy, és ebben nagyon nagy %-nyi szerepet játszanak a közvetlen az alaplapra forrasztott példányok. Tehát még csak ahhoz sem hasonlít, mint amikor néhányan próbálkoznak hozzá ilyen-olyan külső táppal.alto írta: ↑2022.12.27., kedd 19:28Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:15Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.
Például ez az U.2-es 2.5"-es SSD páratlanul jó:
Intel Optane 905P Series 2.5 480GB PCIe SSDPE21D480GAX1
:)
Intel Optane 905P Series 2.5 480GB PCIe SSDPE21D480GAX1
:)
supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 18:57Ha azt mondom,hogy egyszerűen nem vita tárgya,hogy az M2es ssd nagyságrenddel jobb mint a 2.5"-os,elhiszed?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 18:47Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
A rendszeri M2-es az most Intel benne, hasonló dolgok jutottak eszembe vásárlás előtt, de nembiztos, hogy pont ilyen H10-es, amit leírtál, csak Intel.
Volna egy lehetséges szoftveres megoldás is. A NUC-ra felteszel valamilyen egyszerűbb linux disztrot, a Roon servert egy virtuális gépen futtatod, itt meg tudod adni mennyit használjon az M2-es SSD-ből, a maradékot meg használhatod a zenék tárolására. Arról viszont fogalmam sincs, hogy egy ilyen setup milyen hatással lehet a hangminőségre. Én továbbra sem tartom jó ötletnek egy Roon szervert futtató gépre közvetlenül DAC-ot kötni.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:15Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 18:57Ha azt mondom,hogy egyszerűen nem vita tárgya,hogy az M2es ssd nagyságrenddel jobb mint a 2.5"-os,elhiszed?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 18:47Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
A rendszeri M2-es az most Intel benne, hasonló dolgok jutottak eszembe vásárlás előtt, de nembiztos, hogy pont ilyen H10-es, amit leírtál, csak Intel.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Mittoménsutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 19:15Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 18:57Ha azt mondom,hogy egyszerűen nem vita tárgya,hogy az M2es ssd nagyságrenddel jobb mint a 2.5"-os,elhiszed?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 18:47Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen! Főként akkor, ha még esetleg van más is, akinek ez a véleménye. Külföldi fórumokat még nem nézegettem, de ha ez igaz, akkor meg sem nézem a 2.5-es meghajtókat, hanem azt járom körbe, hogy hogyan lehetne mégegy M2-est használni.supravox írta: ↑2022.12.27., kedd 18:57Ha azt mondom,hogy egyszerűen nem vita tárgya,hogy az M2es ssd nagyságrenddel jobb mint a 2.5"-os,elhiszed?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 18:47Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
Ha azt mondom,hogy egyszerűen nem vita tárgya,hogy az M2es ssd nagyságrenddel jobb mint a 2.5"-os,elhiszed?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 18:47Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Hát NUC-t nem váltanék emiatt, mert át van alakítva a panel, rá van forrasztva 7db BlackGate NX HiQ kondenzátor és az egész be van szerelve egy passzív házba. Hacsak nem tudható az nagyon, hogy a 2.5” változat helyett az M2 SSD használatával klasszisokkal jobban tud szólni a vas, akkor nem bántanám.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
A NUC alaplapokon elvileg három M.2 kivezetés is tudna lenni, de a lehetőségekből általában kettőt elhasználnak a SATA portra és a wireless kártyára. Ám léteznek olyan verziók, amiken két használható M.2 foglalat érhető el, pl. NUC Canyon néven keresd! No de minek?
Ha van benne M2 foglalat, akkor pedig Intel H10 32/512GB, ehhez mondjuk az is kell, hogy meg tud osztani a drive-ot.sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 17:43Igen, most csak a rendszernek való M2-es van benne, csak jó nagyfapaci írta: ↑2022.12.27., kedd 17:18Hangzás szempontjából szerintem mindegy, de adatvédelem szempontjából ne a legolcsóbb meghajtót vedd meg! Nekem a Samsung 970, 980 EVO és Pro sorozat még soha nem okozott csalódást, ellenben egy 2 éves ADATA úgy szállt el pár napja minden előjel nélkül, hogy megpróbálta magával rántani a fél gépet és így engem is a sírba. Ha Roon Rock, akkor két meghajtóra lesz szükséged, egy pici (120 - 250 GB) M.2 a rendszernek és egy nagyobb 2,5" SATA a zenéknek. Az előbbin csak a Rock terpeszkedik majd, aminek önmagában elég néhány GB, de a zenegyűjtemény méretétől függően nagy helyet foglalhat a katalógus, amit ráadásul folyamatosan karbantart a rendszer. Azonban 250 GB-nál kisebb SSD-t nem is igazán lehet már kapni.. Jóval korábban windows ment rajta, akkor még volt értelme. Most NAS-ról tudok lejátszani, de amint rádugom ugyanarra a hálózatra, mint amin a nuc van, akkor tönkremegy a stream minősége is. Külön hálózatot használok audióra, külön tablettel a roon vezérlésére. És van az alap digis netem, ami egy másik hálózat, azon lóg minden más. Keresem a megoldást, hogy tudjak helyi fájlokat is lejátszani számottevő minőségvesztés nélkül.
32GB Opten-re a szoftvert, a másik felére pedig a digitális hanganyagot.
Amennyiben ez nem megy, akkor Intel 16GB Opten M2 drive-ra a szoftvert, a 2,5 SSD-re pedig digitális hanganyagot.
Nincs olyan NUC alaplap amibe 2db M2 megy?sutemenyx írta: ↑2022.12.27., kedd 17:43Igen, most csak a rendszernek való M2-es van benne, csak jó nagyfapaci írta: ↑2022.12.27., kedd 17:18Hangzás szempontjából szerintem mindegy, de adatvédelem szempontjából ne a legolcsóbb meghajtót vedd meg! Nekem a Samsung 970, 980 EVO és Pro sorozat még soha nem okozott csalódást, ellenben egy 2 éves ADATA úgy szállt el pár napja minden előjel nélkül, hogy megpróbálta magával rántani a fél gépet és így engem is a sírba. Ha Roon Rock, akkor két meghajtóra lesz szükséged, egy pici (120 - 250 GB) M.2 a rendszernek és egy nagyobb 2,5" SATA a zenéknek. Az előbbin csak a Rock terpeszkedik majd, aminek önmagában elég néhány GB, de a zenegyűjtemény méretétől függően nagy helyet foglalhat a katalógus, amit ráadásul folyamatosan karbantart a rendszer. Azonban 250 GB-nál kisebb SSD-t nem is igazán lehet már kapni.. Jóval korábban windows ment rajta, akkor még volt értelme. Most NAS-ról tudok lejátszani, de amint rádugom ugyanarra a hálózatra, mint amin a nuc van, akkor tönkremegy a stream minősége is. Külön hálózatot használok audióra, külön tablettel a roon vezérlésére. És van az alap digis netem, ami egy másik hálózat, azon lóg minden más. Keresem a megoldást, hogy tudjak helyi fájlokat is lejátszani számottevő minőségvesztés nélkül.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, most csak a rendszernek való M2-es van benne, csak jó nagyfapaci írta: ↑2022.12.27., kedd 17:18Hangzás szempontjából szerintem mindegy, de adatvédelem szempontjából ne a legolcsóbb meghajtót vedd meg! Nekem a Samsung 970, 980 EVO és Pro sorozat még soha nem okozott csalódást, ellenben egy 2 éves ADATA úgy szállt el pár napja minden előjel nélkül, hogy megpróbálta magával rántani a fél gépet és így engem is a sírba. Ha Roon Rock, akkor két meghajtóra lesz szükséged, egy pici (120 - 250 GB) M.2 a rendszernek és egy nagyobb 2,5" SATA a zenéknek. Az előbbin csak a Rock terpeszkedik majd, aminek önmagában elég néhány GB, de a zenegyűjtemény méretétől függően nagy helyet foglalhat a katalógus, amit ráadásul folyamatosan karbantart a rendszer. Azonban 250 GB-nál kisebb SSD-t nem is igazán lehet már kapni.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Na igen, ilyesmi okból kérdezem pont! Köszi!a.gabriel írta: ↑2022.12.27., kedd 16:50Nem az a lényeg, hogy milyen kijáraton fogja használni, hanem hogy a lehető legkevesebb belső digitális zajt adjon hozzá.
Ha 2.5 SSD akkor Intel -től az ipar minősítésű SSD-ket, ha ez drága, akkor Appacer-t, esetleg Samsung 980 Pro-tól felfelé. De az első két lehetőség a jobb választás.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Hangzás szempontjából szerintem mindegy, de adatvédelem szempontjából ne a legolcsóbb meghajtót vedd meg! Nekem a Samsung 970, 980 EVO és Pro sorozat még soha nem okozott csalódást, ellenben egy 2 éves ADATA úgy szállt el pár napja minden előjel nélkül, hogy megpróbálta magával rántani a fél gépet és így engem is a sírba. Ha Roon Rock, akkor két meghajtóra lesz szükséged, egy pici (120 - 250 GB) M.2 a rendszernek és egy nagyobb 2,5" SATA a zenéknek. Az előbbin csak a Rock terpeszkedik majd, aminek önmagában elég néhány GB, de a zenegyűjtemény méretétől függően nagy helyet foglalhat a katalógus, amit ráadásul folyamatosan karbantart a rendszer. Azonban 250 GB-nál kisebb SSD-t nem is igazán lehet már kapni.