Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
Obeliskkel hajtok dynókat. Nekem nagyon bejött a hangjuk, nem érzek semmiféle hátrányt(ok, sosem lesz egy igazán jó csöves, de nem is kell), nem csuklik meg, élvezetes hangot produkál es a műfajokban sem válogat.
A szinergia szerintem megvan :)
A héten volt nálam egy barátom, aki tényleg komoly rendszert hallgat és a tapasztalata sem az elmúlt hétre korlátozódik, elismerően nyilatkozott "azokról a kis dobozokról". Vagyis nem csak elfogultság a részemről.
Egy próbát megér, csak bátran :)
Aztán ha a malac marad, akkor marad :)
A szinergia szerintem megvan :)
A héten volt nálam egy barátom, aki tényleg komoly rendszert hallgat és a tapasztalata sem az elmúlt hétre korlátozódik, elismerően nyilatkozott "azokról a kis dobozokról". Vagyis nem csak elfogultság a részemről.
Egy próbát megér, csak bátran :)
Aztán ha a malac marad, akkor marad :)
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Igen, mondta is, hogy pár éve külföldön Dynoval közösen állítottak ki, és jól illettek egymáshoz.Gulka. írta: ↑2022.12.23., pén. 19:37Na végre!Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:0327-étöl nálam lesz pár napig egy Lagrnge.
Ha valakit érdekel, milyen a Dynokkal, szívesen látom.
Zsolttal pont pár hónapja beszéltünk Dyno ügyben.
Kifejezetten ajánlotta a Heed erősítőket a Dynokhoz. (Régebben is megértették egymást)
Én egy másik irányba indultam el, de a Lagrange engem is lázba hozna.
Kiváncsian várom, hogy mennyire tetszik majd. Ha marad, akkor már csak jó kábelek kellenek.![]()
Azért még nem kell senkinek hiú ábrándot kergetni, hogy a vonyító malac akkor most már biztosan megy a háztól.

Ahhoz nagyon, de nagyon nagyot kell alakítania nálam bárminek is, hogy ez a PM-11S1-et lecseréljem
Nem olyan rég hallgattam amúgy máshol Lagranget, közvetlen egy Obelisk mellett, és ott nem hagyott kétséget sem, hogy milyenek az erőviszonyok (nyilván az előbbi javára). Nem apró, mintha különbség volt, hanem számomra egyértelmű volt minden tekintetben, hogy miért kerül többe.
Most, amikor beszéltünk Zsolttal, jeleztem neki diszkréten, hogy az Obelisket igazából ki se szeretném itthon próbálni, csak a Lagranget.
Szóval az nem kérdés, hogy egy nagyon komoly erősítő. Kíváncsi vagyok én is, hogy mit hallok majd nálam belőle.
Csak a Marantz! :-D
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 390
Na végre!Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:0327-étöl nálam lesz pár napig egy Lagrnge.
Zsolttal pont pár hónapja beszéltünk Dyno ügyben.
Kifejezetten ajánlotta a Heed erősítőket a Dynokhoz. (Régebben is megértették egymást)
Én egy másik irányba indultam el, de a Lagrange engem is lázba hozna.
Kiváncsian várom, hogy mennyire tetszik majd. Ha marad, akkor már csak jó kábelek kellenek.

Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 253
Adjak kölcsön egy DA-t?Shimano írta: ↑2022.12.23., pén. 18:31
Meg attól is függhet hogy milyen a körítés.Nálam a dt,si3,enigma trió így a táp nélkül tűnik egy kerek egésznek első nekifutásra,de később mint írtam is,kipróbálom a táppal is.Az si2 nálam annyi hátránnyal indul,hogy nincs benne a nagy dackártya,egy da-val mindkét erősítő elött lehet nem érezném ennyire nyilvánvalónak az si3 jobb hangját.

Meg attól is függhet hogy milyen a körítés.Nálam a dt,si3,enigma trió így a táp nélkül tűnik egy kerek egésznek első nekifutásra,de később mint írtam is,kipróbálom a táppal is.Az si2 nálam annyi hátránnyal indul,hogy nincs benne a nagy dackártya,egy da-val mindkét erősítő elött lehet nem érezném ennyire nyilvánvalónak az si3 jobb hangját.mishow írta: ↑2022.12.23., pén. 18:11Én végül az Si3 mellett döntöttem, X2 nélkül.BLX írta: ↑2022.12.23., pén. 17:41@Mishow, @Shimano: Végül mindketten az Obelisk Si3 mellett döntöttetek? Önmagában vagy X2-vel?
Ha már gyűlt tapasztalat, még írhatnátok a miértekről.
Számomra egyértelmű volt már az első bekapcsolásnál, hogy X2-vel "jobb" és hasonlót olvastam egy külföldi review-ban is.
Nem jöttem még rá, hogy hangilag mi lehet a hátránya az X2-nek, ha egyáltalán van...?
Nincs előny vagy hátrány, nekem egyszerűen így kerek, az Enigma5-tel.
Az Si2 meg egyértelműen igényli az X2-t, de azt ugyanígy nem tudom szavakkal körbeírni, miért?
Az ok valahol a két Si eltérő tápolása körül lehet, de ez is csak spekuláció a részemről.
Igen, én is olvastam, hogy van aki meg az Si3 + X2 felállásra esküszik - azt hiszem, ez innentől tényleg ízlés dolga, és csak úgy lehet eldönteni, ha meghallgatja az ember.
A Lagrangeból nálunk is van egy állandó demó darab, egyeztetett időpontban tudjuk demózni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Én végül az Si3 mellett döntöttem, X2 nélkül.BLX írta: ↑2022.12.23., pén. 17:41@Mishow, @Shimano: Végül mindketten az Obelisk Si3 mellett döntöttetek? Önmagában vagy X2-vel?
Számomra egyértelmű volt már az első bekapcsolásnál, hogy X2-vel "jobb" és hasonlót olvastam egy külföldi review-ban is.
Nem jöttem még rá, hogy hangilag mi lehet a hátránya az X2-nek, ha egyáltalán van...?
Nincs előny vagy hátrány, nekem egyszerűen így kerek, az Enigma5-tel.
Az Si2 meg egyértelműen igényli az X2-t, de azt ugyanígy nem tudom szavakkal körbeírni, miért?
Az ok valahol a két Si eltérő tápolása körül lehet, de ez is csak spekuláció a részemről.
Igen, én is olvastam, hogy van aki meg az Si3 + X2 felállásra esküszik - azt hiszem, ez innentől tényleg ízlés dolga, és csak úgy lehet eldönteni, ha meghallgatja az ember.
Én most azt mondom hogy marad az si3,és le is rántom hamarosan az előlapról a fóliát róla.BLX írta: ↑2022.12.23., pén. 17:41
@Mishow, @Shimano: Végül mindketten az Obelisk Si3 mellett döntöttetek? Önmagában vagy X2-vel?
Nem jöttem még rá, hogy hangilag mi lehet a hátránya az X2-nek, ha egyáltalán van...?![]()
Zsír új volt mikor az x2-őt rákötve bekapcsoltam,és akkor még nem volt hangja,ez érthető is.Két nap után lekötöttem az x2-őt,és jobban tetszett úgy.Most magában hallgatom,járatom,aztán majd visszarakom a tápot és meglátjuk mit produkál,és leírom hogy miben érzem másnak úgy.
Nem is értem egyébként hogy anno mikor próbáltam mi bajom volt vele,mert egyértelműen jobb erősítő ez mint az si2.

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
@Mishow, @Shimano: Végül mindketten az Obelisk Si3 mellett döntöttetek? Önmagában vagy X2-vel?mishow írta: ↑2022.12.23., pén. 11:36Mi azon az életszakaszon már túl vagyunkAlex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:03És kinél enne nagyobb baj? Nálad, vagy asszonynál?
27-étöl nálam lesz pár napig egy Lagrnge.
Ha valakit érdekel, milyen a Dynokkal, szívesen látom.![]()
Igazán az van, hogy most járt készre az Si3, megszerettem és végre döntöttem az Si2/X2 vs Si3 kérdésben.
Mély fájdalommal tudatom, hogy az Si2 megy nemsokára piacra (sajnos nincs már sírós szmájli, mert akkor azt most idetenném).
Most nem keverném meg a kártyákat egy Lagrange-zsal.
Hamár-akkormár inkább az új Abacus![]()
![]()
de ne ugorjunk ekkorát előre

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Engem érdekel nagyon, átugrom majd hozzád, igaz már hallottam, viszont kiváncsi vagyok a te Dynoiddal mit alkot...!Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:03És kinél enne nagyobb baj? Nálad, vagy asszonynál?

[/quote]
Megerősítem, tényleg nagyon jó, Zsolték csúcsterméke, a forgalmuk tekintélyes részét a Lagrange adja. Ez a külföldi értékesítésre igaz, itthon kb. 3 db talált vevőre eddig, úgy tűnik a 2 milliós ár már elriasztja a magyar vevőket, pedig ennyiért vagy többért simán viszik a Luxmanokat, Sugdenek, Audio Research gépeket.
[/quote]
Akkor én vagyok az egyik a 3-ból
Az én történetem annyi, hogy 2007-ben jutottam az si+pas+x2 trióhoz, majd később kipróbáltam az Si3-at, de visszaadtam Zsoltnak, majd si2-re cseréltem az si-t (az végülis az Si-nek felelt meg).
Végül kipróbáltam a Lagrange-t.
Hát izé...
Asszem 15 évente ér erősítőt cserélni....

Tényleg nagyon jó.
Megerősítem, tényleg nagyon jó, Zsolték csúcsterméke, a forgalmuk tekintélyes részét a Lagrange adja. Ez a külföldi értékesítésre igaz, itthon kb. 3 db talált vevőre eddig, úgy tűnik a 2 milliós ár már elriasztja a magyar vevőket, pedig ennyiért vagy többért simán viszik a Luxmanokat, Sugdenek, Audio Research gépeket.
[/quote]
Akkor én vagyok az egyik a 3-ból

Az én történetem annyi, hogy 2007-ben jutottam az si+pas+x2 trióhoz, majd később kipróbáltam az Si3-at, de visszaadtam Zsoltnak, majd si2-re cseréltem az si-t (az végülis az Si-nek felelt meg).
Végül kipróbáltam a Lagrange-t.
Hát izé...
Asszem 15 évente ér erősítőt cserélni....

Tényleg nagyon jó.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 229
Szerintem ott már bejön az, hogy "ennyiért már xy külföldit is vehetek, nem fogok magyart."alto írta: ↑2022.12.23., pén. 14:10Megerősítem, tényleg nagyon jó, Zsolték csúcsterméke, a forgalmuk tekintélyes részét a Lagrange adja. Ez a külföldi értékesítésre igaz, itthon kb. 3 db talált vevőre eddig, úgy tűnik a 2 milliós ár már elriasztja a magyar vevőket, pedig ennyiért vagy többért simán viszik a Luxmanokat, Sugdenek, Audio Research gépeket.
Ez nyilván inkább ego és nem hang kérdése.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- DeProtector
- Fórumlakó
Kár..kicsit reménykedtem egy Győr környékében. Azért köszi.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
BARTIMEX AUDIO Honlap
Nagyon (nagyon!) jó a Lagrange és tudom mit mondana.
Kb “ persze Gyuri , megoldjuk. Gyere be valamikor érte. “
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.
- DeProtector
- Fórumlakó
Merre van az arra? Bp?Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:03
És kinél enne nagyobb baj? Nálad, vagy asszonynál?

Azt kellene megérteni, hogy egyfajta úton járunk, ami olykor leágazásokkal terhelt.trane írta: ↑2022.12.22., csüt. 20:19> https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... rs.264046/
"Sound?
Absolutely fantastic. Another galaxy.
I think the 'transparency' what improved a lot.
Faster. Deeper. More living. Airy.
Overtones what I liked, have no any injuries.
And the 'musicality' - as I listen classical only - what I like a lot now.
So, in my set, toroid is a wrong way."![]()
Lehetne idézned pl. a Naim lelkesedéseimet; itt az AVX-en gyakorlatilag mi hoztuk be a köztudatba a márkát. Most meg?, a Naim hallgathatatlan számomra.
Vezetékekkel, bármivel lehetne példálóznod.
És pont ezért nagyon komplikált az egész pl. trafókérdés a Heed-nél, mert különböző cserékkel megvezetődnek még a régi motorosok is. Nagy örömök, hogy de-brutál-jó-hang lett, aztán visszalopakodik a régi felállás, és kiderül, hogy zsákutca volt. Olykor sok hét kell hozzá.
Van, aki leírja, hogy örül a pillanatnyi jó hangnak, leírja az éppen érvényes tapasztalatait.
Van, aki csak szopogatja ezeket, mert írni nem tud, vagy nem akarja a saját vergődéseit közkinccsé tenni, vagy mittudomén, kivárja, hogy a másik mit csinál, vagy igazából nem is érdekli.
Lehet, a Heed is egyszer eltűnik nálam a süllyesztőben. De a lényeg az, hogy azok a lelkesedések és élmények, amelyeket adott, amikor írtam róluk, akkor érvényesek voltak. A Nexusok, konkrétan, még tartják a helyüket, a régi trafóikkal, az évek szépen telnek közben; lehetetlen megsaccolni, hogy fél év múlva esetleg bejön egy über-csúcs trafópár mégis.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- mishow
- V.I.P.
Mi azon az életszakaszon már túl vagyunkAlex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 11:03És kinél enne nagyobb baj? Nálad, vagy asszonynál?

Igazán az van, hogy most járt készre az Si3, megszerettem és végre döntöttem az Si2/X2 vs Si3 kérdésben.
Mély fájdalommal tudatom, hogy az Si2 megy nemsokára piacra (sajnos nincs már sírós szmájli, mert akkor azt most idetenném).
Most nem keverném meg a kártyákat egy Lagrange-zsal.
Hamár-akkormár inkább az új Abacus

- mishow
- V.I.P.
Amennyiben? …vazze írta: ↑2022.12.23., pén. 11:16Nálam volt Lagrange, azóta sem merem felhívni Zsolt-ot.

Nálam volt Lagrange , azóta sem merem felhívni Zsolt-ot.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.
És kinél enne nagyobb baj? Nálad, vagy asszonynál?

Csak a Marantz! :-D
Ááá,baj nem lenne,max eladnál mindent,és csak a forrás készülék és az enigma maradna.

Ha az ember így oszt és szoroz,nem is olyan távoli az a lagrange.
Na lehet szépen kérve kölcsönzök egyet Zsolttól majd,és majd jól beszámolok róla.

Mondjuk van más "bajom" is most,mert ezt az si3-at kellene már jobban kivesézni,de most végre már erre is lesz időm.