Na jó, jó, de milyen vintage?alfaati írta: ↑2022.12.25., vas. 10:02Ha nem akarsz szerelgetni akkor egy új Technics szerintem kiváló lehet.
Ha nem gond, hogy egyszer majd teljesen átkell forrasztani a panelt, kondikat cserélni, esetleg diódát/diódákat is, akkor rámehetsz a vintage vonalra is. De úgytudom te nem ijedsz meg egy kis "bütyköléstől"?!
Itt már csak az a filozófiai kérdés marad, hogy még is miért venne az ember vintage cuccot amit szerelni kell, ha nagyjából ugyan annyiba kerűlnek (felsőközép kategóriás vintage), mint egy új Technics SL-1500C?
Mert ez a helyzet sajnos. Szép lassan elszállt a vintage lemezjátszók ára az elmúlt 10 - 12 évben. Illetve minden vintage lemezjátszással kapcsolatos cuccnak! A japánból-magyarországra küldés posta költsége majdnem 3x-osára emelkedett az elmúlt 1-1,5 évben. Már én is tízszer átgondolom vegyek-e valamit onnan! Szóval, már nem éri meg onnan rendelni lemezjátszót sem. Pedig pár éve még kereskedni is lehetett egy-egy darabbal, ha az ember megtudta szerelni.
Ha lenne olyan tévhit, hogy bármennyi sejtésem is lenne a lemezjátszókkal kapcsolatban, akkor azt most eloszlatnám. Kb semmit nem tudok róluk azon kívül, hogy kb mekkora jelszintek jönnek le a hangszedőkről, és hogy a szíjas olyan, mintha “lassú lenne”, a DD meg pörgősebb. Ezért kérdeztem best buy DD-t. Mellesleg van a jófogáson egy Marantz 6050, az nagyon tetszik, csak épp szíjas is meg Marantz is, de még Chatsworth USA gyártmány.
Viszont külföldi oldalakon jókat írnak róla. Szinkron motoros a meghajtás, ami szerintem elvi szinten a legjobb, mert teljesen folyamatos, microlag mentes -már ha szépen pörögnek a turbinák is az erőműben-.