A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tudok. Aktív hangsugárzók bármelyike pl. Sajnos a fingreszelés és a nüanszok felnagyítása ( hogy a woodoo marhaságokat ne is említsem ) igen szedi áldozatait a hifisták köreiben, viszont ez a lónak a túlsó oldala, ami nem sokkal jobb amannál. :)
Természetesen nem a ló túloldalát céloztam, csak nem voltam egyértelmű ezek szerint. Készülékek alatt nem a hangsugárzókat értettem, hanem a passzívabb elemeket (erősítő, DAC, pütty-pürüttyök,...). Valamint, nem azt írtam, hogy egyáltalán 0, hanem hogy egy palacsinta hatása nagyobb.
Igen, jól írod, egy finom palacsinta elfogyasztása is többet javít a hangon, mint a 10x-es áru készülék, vagy a 10x nagyobb felbobtású hangfájl (nem ezek elfogyasztása).
Tudnal mondani egy peldat 1x aru vs. 10x aru keszulekre, aminek semmilyen hangbeli hatasa nem erzekelheto?
A példa itt volt burkoltan az előbb, sőt, nagyobb árszorzóval.
Te tudnál mondani egy példát 1x arú vs. 10x árú készülékre, amik közt egyértelmű különbség hallható, avagy nagyobb jelentősége van, mint egy palacsinta elfogyasztásának?
Tudok. Aktív hangsugárzók bármelyike pl. Sajnos a fingreszelés és a nüanszok felnagyítása ( hogy a woodoo marhaságokat ne is említsem ) igen szedi áldozatait a hifisták köreiben, viszont ez a lónak a túlsó oldala, ami nem sokkal jobb amannál. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Igen, jól írod, egy finom palacsinta elfogyasztása is többet javít a hangon, mint a 10x-es áru készülék, vagy a 10x nagyobb felbobtású hangfájl (nem ezek elfogyasztása).
Tudnal mondani egy peldat 1x aru vs. 10x aru keszulekre, aminek semmilyen hangbeli hatasa nem erzekelheto?
Te tudnál mondani egy példát 1x arú vs. 10x árú készülékre, amik közt egyértelmű különbség hallható, avagy nagyobb jelentősége van, mint egy palacsinta elfogyasztásának?
Mar megbocsass, de forditva ulsz a lovon… te allitottal valamit, es tolem kersz peldat? Most viccelsz ugye?
A válasz: igen.
De nem ez a fontos, élvezd a zenét!!!!
A második mondatoddal egyetértek.
Csak nem értem, hogy egyszer miért van hiányérzetem, és kellet beruháznom egy jobb dac- ba (Esoteric D70 ), ami előtt egy Teac Vrds cd futómű van, máskor meg jó az mp3 you tube hangja is az ipadről…
Ez nem gond, ez tök jó. Ki lehet szedni a pénzt a motyókból. Az ipad-et kell hallgatni.
Csak nem értem, hogy egyszer miért van hiányérzetem, és kellet beruháznom egy jobb dac- ba (Esoteric D70 ), ami előtt egy Teac Vrds cd futómű van, máskor meg jó az mp3 you tube hangja is az ipadről…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Sziasztok!
Mostanában elalvás előtt van csak kedvem egy kicsit zenét hallgatni.
Apple ipad pro, fejhallgató kimenetéről, you tube videok.
Mitől tetszik ennyire ez a hang? Nem merem azt leírni, hogy mitől ennyire jó, de tetszik…
Mert egyszerűen nincs semmi trafó benne, stb., ami megmagyarázná. Még a Meze Empyriennel is jó a hang/ tetszik, na…
De ugyanúgy elégedetten hallgatom egy Panasonic rp 010- val ugyanezt, bár a Meze érezhetően jobb hangot ad (persze, az ára is 2000 Ft helyett 3000 euro volt), de akkor sem találom a magyarázatot.
Ennyire fáradt vagyok már, mikor zenét hallgatok?
Vagy mi a titka?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Még mindig a Malac... Tegnap óta én is önismeretet tartok, a mai napon hallgatóztam is. Úgy 2 éve még hallottam, hogy az Arcam Alpha erősítőm hangja egyre jobb, ahogy bemelegszik, ma ott tartok, hogy felem bevonása mellett sem tudok különbséget tenni az aláírásomban szereplő Myryad és Technics erősítők hangja között.
Lehet ez prekoncepció is, de javaslom mindenkinek az önvizsgálatot!
Erről nekem meg egy szakállas és igencsak neves és karizmatikus angol karmester kifakadása egy csellistára:
"Hölgyem! A lába között egy olyan instrumentum van, mely ezreknek képes örömet szerezni, és maga csak vakargatni tudja!"
Ma megvilágosodtam a hifi alapvetésével kapcsolatban.
Az egészet kik találták ki? Állítólag az angolok. Azon belül is a férfiak. Náluk mindig van valami hobby (szerintem a hobby szó is angol eredetű - mármint angliai - ) "man's cave" stb.
Ennek szükségességét most értettem meg egy angol ismeretterjesztő filmben mutatott fényképek alapján.
Láttatok már angol nőt?
Az, hogy Kondo és PQ is eljött annak idején, abban nem kis szerepe volt - 99.9 % - Csontos István állhatatos és kitartó munkájának.
Ja, mellékesen High-End Show sem lett volna nélküle.
Tekintettel arra, hogy nem tudtok korrekten tesztelni (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), ezért erős fenntartással kéretik kezelni bármelyik audio fórum bárminemű teszt eredményét. Bármikor be tudom kísérletileg bizonyítani, hogy eltérő két teszt metódussal homlokegyenes eltérő véleményt tudok generálni az esetek/hallgatók >90%-ban.
Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre?
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat
Mindenre emlékszem, nem veszek túl komolyan semmit, pont jó, hogy azt az USB-kábelt együtt hallgattuk, az a gyanúm, hogyha egyedül mondanám, érzékcsalódás is lehetett volna...
Mindenki úgy kábelez, ahogy óhajt, ízlésekről meg krumpliság vitatkozni, senki sem kábelez jobban, mint bárki más .
Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre?
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat
Akár már egy Klotz mc 5000es is csodákra képes az ingyenszeméthez képest. Nem 20-30 év kell, hanem 1 próba. Mindig az első lépés a legnagyobb.
Nem irtam, hogy ingyenszemetet használok. Nem írtam, hogy nem vagyok túl számomra elegendő próbán. A csoda, az csalóka. Tényleg nem 20-30 év kell, hanem egy próba. Saját magunk próbája.