Technics SL1200/10 MK5
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2889
- Kapcsolat:
DD házból milyen gépet “kell” venni?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Mindenkinek!
- Csatolmányok
-
- victor 0001crop-abcdRESIZE.jpg (2.53 MiB) Megtekintve 680 alkalommal
Pionyír konstrukciójú.Rotox írta: ↑2022.12.22., csüt. 11:14Láttatok már ilyen szép lemezjátszót?![]()
https://www.decodedmagazine.com/ron-ara ... rt-museum/

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Hát ez valami csodálatos !
Hörpinteni kell hozzá egy kis kövidinkát...
Hörpinteni kell hozzá egy kis kövidinkát...

- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1316
- Csatolmányok
-
- Ron Arad turntable.jpg (54.69 KiB) Megtekintve 930 alkalommal
Előszőr azt hittem eltévedtem, aztán rájöttem mi történt.
A bicikliút a végtelen homályába veszett...
A bicikliút a végtelen homályába veszett...

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 124
Pedig fölöttébb praktikus szerkezet. Gondolj csak bele Gyuri! Sétálsz az utcán büszke tulajdonosaként egy ilyen gépnek,s egyszer csak elkap a a a lemezjátszhatnék,és meg van oldva!
Ilyen "lemezjátszóval" egybeépített lósz@rt még nem is láttam, mint ez a Randix, vagy micsoda. Ehhez képest az IKEA egy Linn.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 370
Ikea Tchibo teszt?
Tc
Tc
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Azért régen is voltak gyöngyszemek

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
Egyszerűen nem kellene szemetekre elherdálni a föld energia és nyersanyag készleteit!Rock60 írta: ↑2022.12.18., vas. 08:28Szerintem annyira nem.
Ha választanom kellene, hogy egy Campa szettes Colnagoval járok és otthon IKEA - t hallgatok, vagy Praktikeres, Tescós, stb. bicajt tekerek, itthon meg pl. a Rock - ot hallgatom, köszi, maradnék az utóbbi verziónál.![]()
Persze, az árnyalja képet, hogy ki mennyi időt tölt a bringa nyergében.
Én már kevesebbet.
Szerintem annyira nem.
Ha választanom kellene, hogy egy Campa szettes Colnagoval járok és otthon IKEA - t hallgatok, vagy Praktikeres, Tescós, stb. bicajt tekerek, itthon meg pl. a Rock - ot hallgatom, köszi, maradnék az utóbbi verziónál.
Én már kevesebbet.
Ha választanom kellene, hogy egy Campa szettes Colnagoval járok és otthon IKEA - t hallgatok, vagy Praktikeres, Tescós, stb. bicajt tekerek, itthon meg pl. a Rock - ot hallgatom, köszi, maradnék az utóbbi verziónál.

Én már kevesebbet.
ez ugyanaz mint amikor a praktikerben kerékpárnak nevezett rettenetet árulnak
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Én csak az áruhazban láttam, a kiállított darabot. Mikor megláttam, megtapogattam, kopogtattam, megemeltem, utána azt sem tudtam sírjak-e, vagy nevessek. Csak egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Erre mi szükség volt?alfaati írta: ↑2022.12.15., csüt. 18:25Lehet, hogy nekem címezte a srác a videó elején azt a pár bölcs mondatot? Mert ugye, fikázni mertem korábban ebben a topikban ezt az ipari hulladékot hallatlanban. Nos egyetértek, azzal, hogy érdemes meghallgatni cuccokat mielőtt véleményt nyilvánítunk, viszont vannak olyan esszenciák, minimum elvárások és alapvetések a hifiben amivel egy ilyen szóban forgó műanyag szemétről 25-30 év tapasztalata nélkűl is meglehet mondani hallatlanban egyértelműen, hogy pénzkidobás. Ha nekem szólt akkor mégiscsak én vagyok a bölcsebb mert a srác kidobta rá a lóvét és ugyan arra a következtetésre jutott amire én. Vannak olyan pillanatok amikor bölcsebb nem kimondani a bölcsnek tűnő gondolatokat.
Bármelyik hi-fi célra gyártott Japán tojáshéj lemezjátszót előbb beraknék a polcra mint azt a svéd izét.
Cipész maradjon a kaptafánál. Gyártsanak bútort, ahhoz értenek. A hi-fit hagyják meg azoknak akik ahhoz értenek. Period!
Egy kritikán aluli produktum, ahhoz képest igen drága, és ez az utóbbi a problémásabb. Az átlag ember azt gondolja, "hú, ennek van ára, ez biztos jó lehet!" Pedig dehogy...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lehet, hogy nekem címezte a srác a videó elején azt a pár bölcs mondatot? Mert ugye, fikázni mertem korábban ebben a topikban ezt az ipari hulladékot hallatlanban. Nos egyetértek, azzal, hogy érdemes meghallgatni cuccokat mielőtt véleményt nyilvánítunk, viszont vannak olyan esszenciák, minimum elvárások és alapvetések a hifiben amivel egy ilyen szóban forgó műanyag szemétről 25-30 év tapasztalata nélkűl is meglehet mondani hallatlanban egyértelműen, hogy pénzkidobás. Ha nekem szólt akkor mégiscsak én vagyok a bölcsebb mert a srác kidobta rá a lóvét és ugyan arra a következtetésre jutott amire én. Vannak olyan pillanatok amikor bölcsebb nem kimondani a bölcsnek tűnő gondolatokat.
Bármelyik hi-fi célra gyártott Japán tojáshéj lemezjátszót előbb beraknék a polcra mint azt a svéd izét.
Cipész maradjon a kaptafánál. Gyártsanak bútort, ahhoz értenek. A hi-fit hagyják meg azoknak akik ahhoz értenek. Period!
Na, igen. Szeretjük nagyon... 

- zoli73
- V.I.P.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ööööö....Mi is a téma ?
Beszéljünk az IKEA lemezjátszóról, azt szabad ?

Beszéljünk az IKEA lemezjátszóról, azt szabad ?

- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 611

Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6321
Ha az IKEA után esetleg visszakanyarodnátok a témához...köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Nincs semmi gond az IKEA termékeivel. Nekünk is van pár. Volt ilyen gyerek székünk 2 db + 1 kis asztallal. Na ez a kis szék elbírt engem a 120 kilómmal. Nem ráülve, hanem állva. De lehet 160-200 kg is simán meglett volna neki.
De ez már nagyon OFF.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
A Kallax polcok elődje az Expedit sorozat volt.
Lényegesen masszívabb, vastagabb elemekből. Sajnos folyamatos a spórolás, a régi Ikea cuccok jobb anyagból készültek. OFF vége.
Ezeknek a polcoknak egy könnyű és merev papírváz adja a “testét”, ezért szeretik sokan hifi állványnak. A polckiosztás pedig jó az LP-hez és az A4 dossziéhoz is, de a súlyra persze figyelni kell!
Lényegesen masszívabb, vastagabb elemekből. Sajnos folyamatos a spórolás, a régi Ikea cuccok jobb anyagból készültek. OFF vége.
Ezeknek a polcoknak egy könnyű és merev papírváz adja a “testét”, ezért szeretik sokan hifi állványnak. A polckiosztás pedig jó az LP-hez és az A4 dossziéhoz is, de a súlyra persze figyelni kell!
- zoli73
- V.I.P.
Igen, ez sajnos így van. Számtalan példát tudnék hozni erre, akár az Ikea bútaraiból is, de mivel ez már itt off, ezért nem teszem.Rock60 írta: ↑2022.12.14., szer. 14:45Nagyjából ugyan azt mondjuk, de én látok egy hangyányi negatív tendenciát a bútorok minősége szempontjából. Spórolás jegyei jelennek meg több helyen. Ezek nem szembetűnő, inkább hosszútávon jelentkező problémák.
Sajnos biztos vagyok benne, hogy a többi társaság is hasonló úton jár.
Viszont az érdekes, hogy mennyi hifihez is bevált, jól használható bútort, egyéb eszközt gyártott az Ikea, csak egy példa a közismert vágódeszka.
Sokaknak bejött pl. Lemezjátszó alá is.
De az itt "fikázott" Kallax polc is meglepően jó "készülék állvány", nem csak lemeztároló. Ahogy lentebb már írtam, nem egyszer láttam már nagyon komoly rendszerrel a hátán. A készülékek minőségéből gondolom, a tulajdonosnak futná dedikált készülék állványra, mégis ezt használja. Talán nem véletlen.