Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
2022.12.10., szomb. 10:48
Persze lehet a sz@rt kenegetni, de egy kábelnek az a dolga, hogy minél kisebb veszteséggel és minél kevesebb torzítással továbbítsa az elektronáramlást. Erre a szupravezető a legjobb.
Következő lépésként kitárgyalhatnánk, melyik szupravezető a jobb/rosszabb. Mert ugye van belőle márkás amerikai, meg gagyi kínai, többféle méretben, kiszerelésben, ilyen-olyan csatlakozókkal, sokféle színű kígyóbőrben. Melyik a LEGJOBB? Van-e belőle fekete kapus verzió? Mert az csak jobb, mint a többi, nem?

Amúgy milyen mértékű torzítást mértél tegnap a saját otthoni szupravezetődnél? Az enyém túlmelegedett, így kidobtam a francba, amúgy is zavart az ipartelep zaja, ami a működtetéshez kellett.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

sutemenyx írta:
2022.12.10., szomb. 11:52
Laposföldhívő csoportba nyugodtan feliratkozhattok :D
Volt lehetőséged szupravezető kábelekkel bekötött audio rendszert megfülelni? Úgy látom, az elméleti hívők néhány fős csoportjában is akad még szabad hely... :D
.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

LIMAR írta:
2022.12.10., szomb. 13:05
A professzionális eszközöknél impedancia illesztés van az adó és a fogadó elektronikák között, ami jelentősen csökkenti a kábelek hatását és nagyobb távolságokat enged meg a készülékek között jel- és információveszteség nélkül.
A hifi kábeleknél sokkal fontosabb a dielektrikum, a geometria, a szórt elektromágneses tér kialakítása, az anyagminőség.
Minderre a sajnálatosan impedancia illesztetlen és nem szabványos generátor és fogadó elektronikák miatt van szükség.
Persze ez tág teret ad a kábelekkel (is) való játszadozásra, ami kellemes időtöltés.
:tutiok:
Többet mondtál ennél a pár mondatnál úgy érzem.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

sutemenyx írta:
2022.12.10., szomb. 10:48
....... minél kevesebb torzítással továbbítsa az elektronáramlást. Erre a szupravezető a legjobb.....…
Óriási tévedés a szupravezető a hifi esetében.
Annak csupán egyetlen paramétere ideális, mégpedig az ohmikus ellenállása, mivel az zéró. Ennyi és semmi egyéb.
A hifi jelátvitelben ennek van a legkisebb jelentősége, mivel általában alacsony generátor impedancia és magas terhelő impedancia van a házi hifi berendezéseknél. A vezető DC ellenállása gyakorlatilag érdektelen.
A professzionális eszközöknél impedancia illesztés van az adó és a fogadó elektronikák között, ami jelentősen csökkenti a kábelek hatását és nagyobb távolságokat enged meg a készülékek között jel- és információveszteség nélkül.
A hifi kábeleknél sokkal fontosabb a dielektrikum, a geometria, a szórt elektromágneses tér kialakítása, az anyagminőség.
Minderre a sajnálatosan impedancia illesztetlen és nem szabványos generátor és fogadó elektronikák miatt van szükség.
Persze ez tág teret ad a kábelekkel (is) való játszadozásra, ami kellemes időtöltés.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Laposföldhívő csoportba nyugodtan feliratkozhattok :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

Hogy mi a “jó” és mi a “rossz” , a jobb mitől “jobb” , a rosszabb pedig mitől “rosszabb” - sőt létezik-e, értelmezhető-e egyáltalán jó és rossz, mint “olyan” - azt az ezeréves vallásoktól a modern pszichológia tudományáig a gondolkodók csilliói próbálták megfejteni, de az egyetlen és igaz megoldást tudomásom szerint még nem találta meg senki.
Persze, ha gondoljátok, nekiállhatunk felgyűrt ingujjal megmondani a frankót, érdeklődve fogom olvasni, de valahogy én mégis a f*ngfűrész hangját hallom itt megint megcikkanni.
:kapdelm:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Persze lehet a sz@rt kenegetni, de egy kábelnek az a dolga, hogy minél kisebb veszteséggel és minél kevesebb torzítással továbbítsa az elektronáramlást. Erre a szupravezető a legjobb. Az hogy mindenki csóró hozzá és nem akar a nappaliba egy 0 Kelvin fok környékére hűtő berendezést, az nem a szupravezető hiányossága. Ahogy arról sem tehetnek a kábelek, hogy ti rendszerhangolásra használjátok. Szóval, de, igenis van legjobb! Furcsamódon éppen a sokat vitatott kábel nevü dologból sikerült elérni a “legjobbat”. Csókoltatok mindenkit…
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2022.12.09., pén. 23:40
zoli73 írta:
2022.12.09., pén. 21:34
Szerintem objektíven nem létezik legjobb, nem hogy kábelből, semmiből sem. Ez nézőpont kérdese, a legjobb mindenkinek mást jelent.
Éppen azt akartam írni, hogy el lehetne kezdeni a vitát a "legjobb kábel" fogalmáról. 31_1_21.gif
A kijelentés nem a "legjobb kábeleket gyártó CÉG" viszonylatában történt? A cégeket lehet mérni, átvilágítani, elemezni, díjazni, ahogy a műszaki berendezéseket is, de a JOBB mindig is szubjektív jelző lesz. Ha az a kérdés, hogy egy cég, vagy műszaki eszköz megelőzi-e a konkurenciát, ahhoz már objektív paramétert is kell kapcsolni. De hogy melyik a JOBB, arról mindenki mást fog gondolni.

Melyik a jobb bolygó, a Mars, vagy a Vénusz? Ennek a kérdésnek nincs sok értelme, maximum a bulvársajtóban van helye, de hogy melyik bolygó nagyobb, melyiken nagyobb az átlaghőmérséklet, vagy melyiknek sűrűbb a légköre, arra már lehet objektív adatokkal válaszolni. A HiFi környékén lefolytatott összehasonlítások, megfogalmazott vélemények is pont amiatt veszítik el súlyukat, mert nem tudnak kilépni a jobb/rosszabb viszonylatból.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
Szerintem objektíven nem létezik legjobb, nem hogy kábelből, semmiből sem.
Ez nézőpont kérdese, a legjobb mindenkinek mást jelent.
Éppen azt akartam írni, hogy el lehetne kezdeni a vitát a "legjobb kábel" fogalmáról. 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2022.12.09., pén. 22:10
sutemenyx írta:
2022.12.09., pén. 21:55
zoli73 írta:

Ízlesileg és szinergiailag (összepasszolásilag) talán igazad van. Azonban műszakilag létezik legjobb. És lesz olyan rendszer és fül, ahova az a legjobb, csak épp közel sem mindenhol és nem mindenki, de attól még nem a kábel a rossz.
Szerintem műszakilag sem létezik legjobb. Az ilyen kábel, ha létezne, akkor minden alkalmazási területre a legjobb lenne. Elméletben talán.
Jólvan :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2022.12.09., pén. 21:55
zoli73 írta:
fererencz írta:
2022.12.09., pén. 20:23
Ma azt tudtam meg, hogy létezik egy legjobb kábeleket gyártó cég. Hogy melyik, az most lényegtelen. Ami érdekel, hogy ez valóban lehetséges?
Ízlesileg és szinergiailag (összepasszolásilag) talán igazad van. Azonban műszakilag létezik legjobb. És lesz olyan rendszer és fül, ahova az a legjobb, csak épp közel sem mindenhol és nem mindenki, de attól még nem a kábel a rossz.
Szerintem műszakilag sem létezik legjobb. Az ilyen kábel, ha létezne, akkor minden alkalmazási területre a legjobb lenne. Elméletben talán.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

zoli73 írta:
fererencz írta:
Ma azt tudtam meg, hogy létezik egy legjobb kábeleket gyártó cég. Hogy melyik, az most lényegtelen. Ami érdekel, hogy ez valóban lehetséges?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fererencz írta:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fererencz írta:
2022.12.09., pén. 20:50
nemtomm írta:
2022.12.09., pén. 20:46
Huh ne tartsad magadban az infót :D :D oszd meg velünk is szeretnénk mi is jobb hangot hallani a rendszerünkön :D tudatlanok vagyunk :D leborulok.gif Némelyik az a cég? :D
Tényleg lényegtelen, melyik. Van ilyen, vagy nem lehet?
Lehet, csak nem az, amit megtudtál. Valahol a részecskegyorsítók környékén kell keresni, szupravezetőből gyártanak elektromágnest. Hozzájuk képest mindenki a vicc kategóriában van.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 874

Hozzászólás Szerző: fererencz »

nemtomm írta:
2022.12.09., pén. 20:46
Huh ne tartsad magadban az infót :D :D oszd meg velünk is szeretnénk mi is jobb hangot hallani a rendszerünkön :D tudatlanok vagyunk :D leborulok.gif Némelyik az a cég? :D
Tényleg lényegtelen, melyik. Van ilyen, vagy nem lehet?
Nem szotkam hibázni.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

fererencz írta:
"Az igazi barát szemből támad."

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

Miért nem attól kérdezed, akitől megtudtad az igazságot?
fererencz írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem szotkam hibázni.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

fererencz írta:
2022.12.05., hétf. 16:33
nemtomm írta:
2022.12.05., hétf. 15:38
pjm írta:
2022.12.01., csüt. 12:01

Az enyém pl tök olcsó volt....
Jó neked :smile53:
Ezt nem értem... Nem mindenkinek a saját szabad döntése, mennyit költ ilyenekre? gondolkodik.gif
De. Mint kb bármi másban.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

nemtomm írta:
2022.12.05., hétf. 15:37
pjm írta:
nemtomm írta:
2022.12.01., csüt. 11:37

Egy gyakorlott hifista el tudja dönteni hol a határ, de azért egy pár ezer ft-os kábelhoz nem kell méregdrága csati ezt te is tudod nem? :D
Ha gondolod te is leveheted a csatit.. :smile29:

Japánból volt már 2-3 hangfalkábelem, egyiken sem volt. Jelenleg SAEC 1000-est használok csatik nélkül. De Van Mogami 3104 is ugyanígy... Vagy Furutech FS 303.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

nemtomm írta:
2022.12.05., hétf. 15:38
pjm írta:
nemtomm írta:

Egy gyakorlott hifista el tudja dönteni hol a határ, de azért egy pár ezer ft-os kábelhoz nem kell méregdrága csati ezt te is tudod nem? :D
Ezt nem értem... Nem mindenkinek a saját szabad döntése, mennyit költ ilyenekre? gondolkodik.gif
Nem szotkam hibázni.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

pjm írta:
nemtomm írta:
fülelek írta:
2022.12.01., csüt. 10:13
"Az igazi barát szemből támad."

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: viablue nf-s1 quattro silver bekötés

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

horvath0223 írta:
2022.12.05., hétf. 13:20
Kedves Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni. Viablue Nf-S1 quattro silver rca kábelt szeretnék feldugózni (a phono és erősítő között lenne).
Akinek van ilyen, megnézné hogy, mit hová kötöttek gyárilag, a bemenő és kimenő végén ? A segítséget előre is nagyon köszönöm!
A hsz-ed átkerült a helyére, légy szíves a jövőben az ilyen kérdésednek nem az adás-vételen topikot nyitni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

horvath0223
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

viablue nf-s1 quattro silver bekötés

Hozzászólás Szerző: horvath0223 »

Kedves Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni. Viablue Nf-S1 quattro silver rca kábelt szeretnék feldugózni (a phono és erősítő között lenne).
Akinek van ilyen, megnézné hogy, mit hová kötöttek gyárilag, a bemenő és kimenő végén ? A segítséget előre is nagyon köszönöm!

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

'Allo!
USB CD drive-ot szeretnék csatlakoztatni és külső/önálló tápról táplálni. Találtam a fiókban egy USB Y kábelt amiben az ua funkciójú csatlakozó pontok össze vannak kötve. Gondolom ez nem annyira jó. Vagy párhuzamosan megtáplálhatom a külső tápról az adatfogadó egységet?
Avagy olyan kábelt szerkesszek, ahol az adat/táp pontok külön kivezetésre kerültek.
Ezesetben a GND pontokat közösíteni szükséges?
Köszönettel, D'

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”