Azert a spotifyt nem kevernem ide, mas celok, mas liga nem audiofil zene a cel es nem is szol ugy. Spotyt meg Tidalt 10-bol 10 szer meg tudom kulonboztetni vakon. Tidal es apple kozott mar nem nagyon tudok kulonbseget tenni ugyan azon a lancon..BLX írta: ↑2022.11.23., szer. 09:54Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is. Nem biztos, hogy tízből tízszer különbséget tudnék tenni.Szerintem az MQA ki fog kopni előbb-utóbb. Nálam nem sok vizet zavar most sem. Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között.
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
1 dollár nem jött vissza, akárki is csinálta de legalább válaszolhatna valamit az ügyfélszolgálat, na mindegy elengedtem
update:
mire megírtam több mint 1 hét után válaszoltak:)
It's great to see you're keeping in eye on your bank account. The $1.01 charge you're seeing on your bank statement is simply an authorization to verify that the card is valid and that the bank will allow it to be authorized. This is a temporary charge and it will disappear from your bank statement in a few days.
update:
mire megírtam több mint 1 hét után válaszoltak:)
It's great to see you're keeping in eye on your bank account. The $1.01 charge you're seeing on your bank statement is simply an authorization to verify that the card is valid and that the bank will allow it to be authorized. This is a temporary charge and it will disappear from your bank statement in a few days.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Nálam is két levonás volt, az első egy 1,01 dolláros, az egy teszt, hogy valós-e a kártya, és egy bevett szokás, ráadásul stornózták is, és jött utána a 2 dolláros “valódi” levonás. Nézd meg, hogy nem ez történt-e nálad is. Ha igen, akkor aggodalomra semmi ok. Ez alighanem egy automatizmus, amire az ügyfélszolgálat nem biztos, hogy tudja a választ, mert lehet, hogy nem minden létező kártyával csinálják, de konkrétan az is lehet, hogy nem is a roon csinálja, hanem az internetes kártyafizetést bonyolító szolgáltatási lánc valamelyik “szeme”, biztonsági elemként.tsilver2 írta: ↑2022.12.01., csüt. 09:25Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Rosszul emlekszem, hogy a Spotify novemberre igert valami nagy dolgot? 

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni
A napokban Mac mini/Audirvana/RME forrással Tidal-t teszteltem gyári CD ripp WAVE - belső SSD-ről - ugyan azon albumokkal, Tidal esetében "szentségtörő" WiFi-s szippantással. A különbség minimális az Offline WAVE javára. A streamelés manapság komolyan vehető szinten mocorog. A Tidal/Qobuz/Deezer hangzásbéli mérlegre tevése nem hinném, hogy jelentős diferenciákat mutat, dedikált láncon. A felhasználás szimpátiája/választék/ár/érték arány már egy másik téma.
.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
Ilyenkor eszembejut, hogy en ellatok tobb szaz metert, akar kilomotetert de valki csak szaz valahany metert es ez neki a merce es mas nem lathat messzebb mert olyan nem letezik, szerintem a zeneben is van ilyasmi "merce". A zenbene nincs olyan, hogy mertekegyseg. :)fapaci írta: ↑2022.11.26., szomb. 20:49Meséltem már párszor a hobbitársunkról, aki saját állítása szerint bármilyen rendszerben, bármilyen zenén meghallja egy bizonyos elektromos csatlakozó márka jelenlétének hatását. Szóval több tucatnyi szintugrással a hátunk mögött soha ne mondjuk, hogy nincs különbség! Még akkor se, ha nincs, mert mindig lesz valaki, aki szerint van, nem is kicsi!tottyi írta: ↑2022.11.26., szomb. 19:21Sokszor probaltam ugyanazon lancon kulonbozo minosegu felveteleket az albumok kozott es en nem hallottam kulonbseget. Ketto lehetoseg van, vagy rosszul hallok vagy nincs kulonbseg. :) Vagy egy tobbmillios lanc szukseges, hogy hallhato legyen a felvetelek kozotti kulonbseg.![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Meséltem már párszor a hobbitársunkról, aki saját állítása szerint bármilyen rendszerben, bármilyen zenén meghallja egy bizonyos elektromos csatlakozó márka jelenlétének hatását. Több tucatnyi, túladagolt lelkesedésünk miatt szintugrásként megélt, valójában hangyakukinyi változással a hátunk mögött soha ne mondjuk, hogy nincs különbség! Még akkor se, ha nincs, mert mindig lesz valaki, aki szerint van, nem is kicsi!

- tottyi
- Hazajáró lélek
Koszi szepen, en adok a hitelessegedre. :) Sokszor probaltam ugyanazon lancon kulonbozo minosegu felveteleket az albumok kozott es en nem hallottam kulonbseget. Ketto lehetoseg van, vagy rosszul hallok vagy nincs kulonbseg. :) Vagy egy tobbmillios lanc szukseges, hogy hallhato legyen a felvetelek kozotti kulonbseg.Aszpirin írta: ↑2022.11.26., szomb. 17:37Tudom, hogy hülyeség ilyent csinálni, de kíváncsiságból, no meg mert épp lehetőség nyílott rá, A/B tesztet végeztem ugyanazon album (Mercedes Sosa: Missa Criolla) Qobuz- és Tidal- verziójával. Ugyanazzal a lejátszóval (roon, mert ezzel a legkönnyebb váltogatni a vverziók között), ugyanazon a lejátszóláncon. Ez az album a Tidal-on nem MQA-ban van feltöltve.Mindkét szolgáltatónál 16/44.1 FLAC.fapaci írta: ↑2022.11.23., szer. 10:35Véleményekben, beszámolókban gyakran olvasni, hogy a Tidal hallgathatatlan, a Qobuz rettenetes, a Deezer gagyi Sokol minőséget ad, bezzeg a Tidal, a Qobuz, a Deezer sokkal jobb, ezt egy süket is meghallja. Egy ideig lelkesen visszakérdeztem, ugyan milyen módon és eszközöket használva sikerült erre a véleményre jutni, de általában kiderül, hogy hősünk nem igazán volt képben, csak mondani akart valami nagyot. Nem állítom, hogy semmi különbség nincs a zenei streaming szolgáltatások hangminősége között, de azt igen, hogy mindegyik alkalmas a minőségi zenehallgatásra. Aki bármelyikről az ellenkezőjét állítja, azt szerintem nem kell komolyan venni, vagy valami nagyon el van nála állítva (és ezért nem kell komolyan venni).
Az eredmeny talán nem meglepő: komoly erőlködéssel sem véltem felfedezni SEMMI különbséget a két szolgáltató “hangja” között ezzel az albummal.
Az izgalmas az lesz, ha egy Tidal MQA-albumot hasonlítok össze a Qobuz-os nem-MQA változattal. Ez is megtörténik egyszer, de nem ma, ma belefáradtam az A/B-zésbe, inkább nyugodtan végighallgatom az egész albumot n-edszerre :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Tudom, hogy hülyeség ilyent csinálni, de kíváncsiságból, no meg mert épp lehetőség nyílott rá, A/B tesztet végeztem ugyanazon album (Mercedes Sosa: Missa Criolla) Qobuz- és Tidal- verziójával. Ugyanazzal a lejátszóval (roon, mert ezzel a legkönnyebb váltogatni a vverziók között), ugyanazon a lejátszóláncon. Ez az album a Tidal-on nem MQA-ban van feltöltve.Mindkét szolgáltatónál 16/44.1 FLAC.fapaci írta: ↑2022.11.23., szer. 10:35Véleményekben, beszámolókban gyakran olvasni, hogy a Tidal hallgathatatlan, a Qobuz rettenetes, a Deezer gagyi Sokol minőséget ad, bezzeg a Tidal, a Qobuz, a Deezer sokkal jobb, ezt egy süket is meghallja. Egy ideig lelkesen visszakérdeztem, ugyan milyen módon és eszközöket használva sikerült erre a véleményre jutni, de általában kiderül, hogy hősünk nem igazán volt képben, csak mondani akart valami nagyot. Nem állítom, hogy semmi különbség nincs a zenei streaming szolgáltatások hangminősége között, de azt igen, hogy mindegyik alkalmas a minőségi zenehallgatásra. Aki bármelyikről az ellenkezőjét állítja, azt szerintem nem kell komolyan venni, vagy valami nagyon el van nála állítva (és ezért nem kell komolyan venni).
Az eredmeny talán nem meglepő: komoly erőlködéssel sem véltem felfedezni SEMMI különbséget a két szolgáltató “hangja” között ezzel az albummal.
Az izgalmas az lesz, ha egy Tidal MQA-albumot hasonlítok össze a Qobuz-os nem-MQA változattal. Ez is megtörténik egyszer, de nem ma, ma belefáradtam az A/B-zésbe, inkább nyugodtan végighallgatom az egész albumot n-edszerre :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Most, hogy az új árain felbuzdulva ismét előfizettem a Qobuzra (régi regem van náluk, az előfizetés így nem volt problémás most sem) hallgattam is már pár órát, és most nagyon jónak tűnik, jobbnak, mint a korábbi meghallgatásoknál (lehet, hogy ez árpszichológia, de lehet az is, hogy a pár napja történt picike “fennebblépés” hangfaltéren :) )
Az viszont igen-igen meggyőző, hogy (számomra) mennyivel jobb a választék, mint a Tidalon. Pl. az örök vesszőparipám: az After Crying. Tidalon egyetlen album, Qobuz-on meg kb a összes, köztük az abszolút kedvenc…
Nálam néha (de ritkán és sporadikusan) produkál olyant Audirvana 3.5-tel, hogy hirtelen az előző szám befejezése nélkül ugrik a következőre. Szerencsére ez naponta 1-2-szer történik meg (és lehet az Audirvana baja is, bár más forrással ezt nem művelte eddig).
Vettem én is egy blackfriday-es 2 dodós 3 havi roon előfizetést (azért vigyázzatok, mert emögött valójában egy éves előfizu van, ha valaki nem akar éveset fizetni, időben le kell mondani!) és megpróbálom azzal is, bár a (megszokott) hang és a “lifetime” licensz miatt igen valószínű, hogy az Audirvana-nál maradok (korábban egyszer már döntöttem erről)…
Az viszont igen-igen meggyőző, hogy (számomra) mennyivel jobb a választék, mint a Tidalon. Pl. az örök vesszőparipám: az After Crying. Tidalon egyetlen album, Qobuz-on meg kb a összes, köztük az abszolút kedvenc…
Nálam néha (de ritkán és sporadikusan) produkál olyant Audirvana 3.5-tel, hogy hirtelen az előző szám befejezése nélkül ugrik a következőre. Szerencsére ez naponta 1-2-szer történik meg (és lehet az Audirvana baja is, bár más forrással ezt nem művelte eddig).
Vettem én is egy blackfriday-es 2 dodós 3 havi roon előfizetést (azért vigyázzatok, mert emögött valójában egy éves előfizu van, ha valaki nem akar éveset fizetni, időben le kell mondani!) és megpróbálom azzal is, bár a (megszokott) hang és a “lifetime” licensz miatt igen valószínű, hogy az Audirvana-nál maradok (korábban egyszer már döntöttem erről)…
na végre sikerült, ehet csak túl volt terhelve a web
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ha mar valakinek van accountja annak is van ilyen lehetoseg?
igen erre szertnék regisztrálni de csak felvillanást és fehér képernyőt kapok többféle böngészőből is
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az ingyenes próba időszakra milyen kedvezményt szeretnél kapni? Ha új felhasználóként előfizetsz, most 3 hónapon át csak havi 2 dollár a díj.
valakinek sikerült Black Friday trial verziót fizetnie Roon-nál? a regisztráció után felvillan aztán loading information....... és semmi
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Véleményekben, beszámolókban gyakran olvasni, hogy a Tidal hallgathatatlan, a Qobuz rettenetes, a Deezer gagyi Sokol minőséget ad, bezzeg a Tidal, a Qobuz, a Deezer sokkal jobb, ezt egy süket is meghallja. Egy ideig lelkesen visszakérdeztem, ugyan milyen módon és eszközöket használva sikerült erre a véleményre jutni, de általában kiderül, hogy hősünk nem igazán volt képben, csak mondani akart valami nagyot. Nem állítom, hogy semmi különbség nincs a zenei streaming szolgáltatások hangminősége között, de azt igen, hogy mindegyik alkalmas a minőségi zenehallgatásra. Aki bármelyikről az ellenkezőjét állítja, azt szerintem nem kell komolyan venni, vagy valami nagyon el van nála állítva (és ezért nem kell komolyan venni).
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 889
Mert inkább csak érezni lehet, hallani aligha. Jobb mp3 is kifog sokunkon, hiába nehéz beismerni.

Nem szotkam hibázni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is. Nem biztos, hogy tízből tízszer különbséget tudnék tenni.
Szerintem az MQA ki fog kopni előbb-utóbb. Nálam nem sok vizet zavar most sem. Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között. 

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Naugye. Ott a pont, sikerült 2 mondatban összefoglalni az MQA értelm(etlenség)ét.fapaci írta: ↑2022.11.22., kedd 15:52Ezért (is) jó, hogy néhány napig két streaming szolgáltatást tudok használni, mert sok album fent van a Qobuz-on natív nagyfelbontásban, illetve ugyanaz a Tidal-on MQA kódolással. Már korábban eldöntöttem, hogy nem szállok fel az MQA vonatra, ez most megerősítést nyert. No de mitől is lenne jobb a szoftveresen átbügykölt, ki/becsomagolt, összehajtogatott verzió az eredetinél? 15-20 évvel ezelőtt még talán lett volna értelme sávszélesség spórolás szempontjából HD tartalmakat így átvinni, de 2022-ben...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ezért (is) jó, hogy néhány napig két streaming szolgáltatást tudok használni, mert sok album fent van a Qobuz-on natív nagyfelbontásban, illetve ugyanaz a Tidal-on MQA kódolással. Már korábban eldöntöttem, hogy nem szállok fel az MQA vonatra, ez most megerősítést nyert. No de mitől is lenne jobb a szoftveresen átbügykölt, ki/becsomagolt, összehajtogatott verzió az eredetinél? 15-20 évvel ezelőtt még talán lett volna értelme sávszélesség spórolás szempontjából HD tartalmakat így átvinni, de 2022-ben...
- takiszer
- Fórumlakó
- Értékelés: 101
- Kapcsolat:
Szívesen megmutatom Lumin-JadisS1 illetve Pro-ject MQA-s Daccal. Amúgy nem érdemes gyúrni nagyon az MQA-ra....
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
Townshend Elite Rock-Excalibur Benz Glider Borbély phono
Engem komolyan érdekelne, hogy most van hallható vagy nincs hallható különbség MQA/non MQA között?dbrnsk írta: ↑2022.11.19., szomb. 13:09Mert akinek van hallása, annak nincs szüksége rá...Alex_Aston írta: ↑2022.11.19., szomb. 13:04Kezdem azt hinni, hogy az MQA a magyar piacról el.robi20064 írta: ↑2022.11.19., szomb. 12:12Kis hetvegi szines (igaz az oldal az internet hoskorat idezi).
https://www.audioasylum.com/forums/crit ... 98662.html
Itthon mindenhol ezt olvasni, hogy képes rá az XY cucc, és ez milyen nagy szám, miközben kb. senki sem használja a világon?![]()