Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: SSS »

BLX írta:
2022.11.23., szer. 09:54
Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is. Nem biztos, hogy tízből tízszer különbséget tudnék tenni. gondolkodik.gif Szerintem az MQA ki fog kopni előbb-utóbb. Nálam nem sok vizet zavar most sem. Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között. :smile29:
Azert a spotifyt nem kevernem ide, mas celok, mas liga nem audiofil zene a cel es nem is szol ugy. Spotyt meg Tidalt 10-bol 10 szer meg tudom kulonboztetni vakon. Tidal es apple kozott mar nem nagyon tudok kulonbseget tenni ugyan azon a lancon..
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

1 dollár nem jött vissza, akárki is csinálta de legalább válaszolhatna valamit az ügyfélszolgálat, na mindegy elengedtem
update:

mire megírtam több mint 1 hét után válaszoltak:)
It's great to see you're keeping in eye on your bank account. The $1.01 charge you're seeing on your bank statement is simply an authorization to verify that the card is valid and that the bank will allow it to be authorized. This is a temporary charge and it will disappear from your bank statement in a few days.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tsilver2 írta:
2022.12.01., csüt. 09:25
Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni
Nálam is két levonás volt, az első egy 1,01 dolláros, az egy teszt, hogy valós-e a kártya, és egy bevett szokás, ráadásul stornózták is, és jött utána a 2 dolláros “valódi” levonás. Nézd meg, hogy nem ez történt-e nálad is. Ha igen, akkor aggodalomra semmi ok. Ez alighanem egy automatizmus, amire az ügyfélszolgálat nem biztos, hogy tudja a választ, mert lehet, hogy nem minden létező kártyával csinálják, de konkrétan az is lehet, hogy nem is a roon csinálja, hanem az internetes kártyafizetést bonyolító szolgáltatási lánc valamelyik “szeme”, biztonsági elemként.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2061

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rosszul emlekszem, hogy a Spotify novemberre igert valami nagy dolgot? :rolleyes:
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

bocs 2x ment

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Roon próbaidőszakra 2x vontak le pénzt, nem egy nagy összeg de elgondolkodtató. Supportnak írtam egy hete a weboldalon erre kaptam egy automatikus választ, 2 napja erre is válaszolva feltettem a kérdést hogy most mi van. Semmi nem történik azóta sem, van ilyen rossz tapazstalat ROON-nál így azért nem igazán merek teljes fizetést csinálni

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

A napokban Mac mini/Audirvana/RME forrással Tidal-t teszteltem gyári CD ripp WAVE - belső SSD-ről - ugyan azon albumokkal, Tidal esetében "szentségtörő" WiFi-s szippantással. A különbség minimális az Offline WAVE javára. A streamelés manapság komolyan vehető szinten mocorog. A Tidal/Qobuz/Deezer hangzásbéli mérlegre tevése nem hinném, hogy jelentős diferenciákat mutat, dedikált láncon. A felhasználás szimpátiája/választék/ár/érték arány már egy másik téma.
.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

fapaci írta:
2022.11.26., szomb. 20:49
tottyi írta:
2022.11.26., szomb. 19:21
Sokszor probaltam ugyanazon lancon kulonbozo minosegu felveteleket az albumok kozott es en nem hallottam kulonbseget. Ketto lehetoseg van, vagy rosszul hallok vagy nincs kulonbseg. :) Vagy egy tobbmillios lanc szukseges, hogy hallhato legyen a felvetelek kozotti kulonbseg.
Meséltem már párszor a hobbitársunkról, aki saját állítása szerint bármilyen rendszerben, bármilyen zenén meghallja egy bizonyos elektromos csatlakozó márka jelenlétének hatását. Szóval több tucatnyi szintugrással a hátunk mögött soha ne mondjuk, hogy nincs különbség! Még akkor se, ha nincs, mert mindig lesz valaki, aki szerint van, nem is kicsi! :rolleyes:
Ilyenkor eszembejut, hogy en ellatok tobb szaz metert, akar kilomotetert de valki csak szaz valahany metert es ez neki a merce es mas nem lathat messzebb mert olyan nem letezik, szerintem a zeneben is van ilyasmi "merce". A zenbene nincs olyan, hogy mertekegyseg. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:
2022.11.26., szomb. 19:21
Sokszor probaltam ugyanazon lancon kulonbozo minosegu felveteleket az albumok kozott es en nem hallottam kulonbseget.
Meséltem már párszor a hobbitársunkról, aki saját állítása szerint bármilyen rendszerben, bármilyen zenén meghallja egy bizonyos elektromos csatlakozó márka jelenlétének hatását. Több tucatnyi, túladagolt lelkesedésünk miatt szintugrásként megélt, valójában hangyakukinyi változással a hátunk mögött soha ne mondjuk, hogy nincs különbség! Még akkor se, ha nincs, mert mindig lesz valaki, aki szerint van, nem is kicsi! :rolleyes:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
2022.11.26., szomb. 17:37
fapaci írta:
2022.11.23., szer. 10:35
BLX írta:
Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is.
Véleményekben, beszámolókban gyakran olvasni, hogy a Tidal hallgathatatlan, a Qobuz rettenetes, a Deezer gagyi Sokol minőséget ad, bezzeg a Tidal, a Qobuz, a Deezer sokkal jobb, ezt egy süket is meghallja. Egy ideig lelkesen visszakérdeztem, ugyan milyen módon és eszközöket használva sikerült erre a véleményre jutni, de általában kiderül, hogy hősünk nem igazán volt képben, csak mondani akart valami nagyot. Nem állítom, hogy semmi különbség nincs a zenei streaming szolgáltatások hangminősége között, de azt igen, hogy mindegyik alkalmas a minőségi zenehallgatásra. Aki bármelyikről az ellenkezőjét állítja, azt szerintem nem kell komolyan venni, vagy valami nagyon el van nála állítva (és ezért nem kell komolyan venni).
Tudom, hogy hülyeség ilyent csinálni, de kíváncsiságból, no meg mert épp lehetőség nyílott rá, A/B tesztet végeztem ugyanazon album (Mercedes Sosa: Missa Criolla) Qobuz- és Tidal- verziójával. Ugyanazzal a lejátszóval (roon, mert ezzel a legkönnyebb váltogatni a vverziók között), ugyanazon a lejátszóláncon. Ez az album a Tidal-on nem MQA-ban van feltöltve.Mindkét szolgáltatónál 16/44.1 FLAC.

Az eredmeny talán nem meglepő: komoly erőlködéssel sem véltem felfedezni SEMMI különbséget a két szolgáltató “hangja” között ezzel az albummal.

Az izgalmas az lesz, ha egy Tidal MQA-albumot hasonlítok össze a Qobuz-os nem-MQA változattal. Ez is megtörténik egyszer, de nem ma, ma belefáradtam az A/B-zésbe, inkább nyugodtan végighallgatom az egész albumot n-edszerre :)
Koszi szepen, en adok a hitelessegedre. :) Sokszor probaltam ugyanazon lancon kulonbozo minosegu felveteleket az albumok kozott es en nem hallottam kulonbseget. Ketto lehetoseg van, vagy rosszul hallok vagy nincs kulonbseg. :) Vagy egy tobbmillios lanc szukseges, hogy hallhato legyen a felvetelek kozotti kulonbseg.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2022.11.23., szer. 10:35
BLX írta:
Véleményekben, beszámolókban gyakran olvasni, hogy a Tidal hallgathatatlan, a Qobuz rettenetes, a Deezer gagyi Sokol minőséget ad, bezzeg a Tidal, a Qobuz, a Deezer sokkal jobb, ezt egy süket is meghallja. Egy ideig lelkesen visszakérdeztem, ugyan milyen módon és eszközöket használva sikerült erre a véleményre jutni, de általában kiderül, hogy hősünk nem igazán volt képben, csak mondani akart valami nagyot. Nem állítom, hogy semmi különbség nincs a zenei streaming szolgáltatások hangminősége között, de azt igen, hogy mindegyik alkalmas a minőségi zenehallgatásra. Aki bármelyikről az ellenkezőjét állítja, azt szerintem nem kell komolyan venni, vagy valami nagyon el van nála állítva (és ezért nem kell komolyan venni).
Tudom, hogy hülyeség ilyent csinálni, de kíváncsiságból, no meg mert épp lehetőség nyílott rá, A/B tesztet végeztem ugyanazon album (Mercedes Sosa: Missa Criolla) Qobuz- és Tidal- verziójával. Ugyanazzal a lejátszóval (roon, mert ezzel a legkönnyebb váltogatni a vverziók között), ugyanazon a lejátszóláncon. Ez az album a Tidal-on nem MQA-ban van feltöltve.Mindkét szolgáltatónál 16/44.1 FLAC.

Az eredmeny talán nem meglepő: komoly erőlködéssel sem véltem felfedezni SEMMI különbséget a két szolgáltató “hangja” között ezzel az albummal.

Az izgalmas az lesz, ha egy Tidal MQA-albumot hasonlítok össze a Qobuz-os nem-MQA változattal. Ez is megtörténik egyszer, de nem ma, ma belefáradtam az A/B-zésbe, inkább nyugodtan végighallgatom az egész albumot n-edszerre :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Most, hogy az új árain felbuzdulva ismét előfizettem a Qobuzra (régi regem van náluk, az előfizetés így nem volt problémás most sem) hallgattam is már pár órát, és most nagyon jónak tűnik, jobbnak, mint a korábbi meghallgatásoknál (lehet, hogy ez árpszichológia, de lehet az is, hogy a pár napja történt picike “fennebblépés” hangfaltéren :) )

Az viszont igen-igen meggyőző, hogy (számomra) mennyivel jobb a választék, mint a Tidalon. Pl. az örök vesszőparipám: az After Crying. Tidalon egyetlen album, Qobuz-on meg kb a összes, köztük az abszolút kedvenc…

Nálam néha (de ritkán és sporadikusan) produkál olyant Audirvana 3.5-tel, hogy hirtelen az előző szám befejezése nélkül ugrik a következőre. Szerencsére ez naponta 1-2-szer történik meg (és lehet az Audirvana baja is, bár más forrással ezt nem művelte eddig).

Vettem én is egy blackfriday-es 2 dodós 3 havi roon előfizetést (azért vigyázzatok, mert emögött valójában egy éves előfizu van, ha valaki nem akar éveset fizetni, időben le kell mondani!) és megpróbálom azzal is, bár a (megszokott) hang és a “lifetime” licensz miatt igen valószínű, hogy az Audirvana-nál maradok (korábban egyszer már döntöttem erről)…

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

na végre sikerült, ehet csak túl volt terhelve a web

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2022.11.25., pén. 11:13
tsilver2 írta:
2022.11.25., pén. 08:17
valakinek sikerült Black Friday trial verziót fizetnie Roon-nál? a regisztráció után felvillan aztán loading information....... és semmi
Az ingyenes próba időszakra milyen kedvezményt szeretnél kapni? Ha új felhasználóként előfizetsz, most 3 hónapon át csak havi 2 dollár a díj.
Ha mar valakinek van accountja annak is van ilyen lehetoseg?

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

igen erre szertnék regisztrálni de csak felvillanást és fehér képernyőt kapok többféle böngészőből is

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tsilver2 írta:
2022.11.25., pén. 08:17
valakinek sikerült Black Friday trial verziót fizetnie Roon-nál? a regisztráció után felvillan aztán loading information....... és semmi
Az ingyenes próba időszakra milyen kedvezményt szeretnél kapni? Ha új felhasználóként előfizetsz, most 3 hónapon át csak havi 2 dollár a díj.

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

BLX írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 889

Hozzászólás Szerző: fererencz »

BLX írta:
Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között. :smile29:
Mert inkább csak érezni lehet, hallani aligha. Jobb mp3 is kifog sokunkon, hiába nehéz beismerni. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Megfelelő beállítások mellett jól tud szólni a Spotify is illetve a Tidal is. Nem biztos, hogy tízből tízszer különbséget tudnék tenni. gondolkodik.gif Szerintem az MQA ki fog kopni előbb-utóbb. Nálam nem sok vizet zavar most sem. Nem érzem a különbséget a 24/96 és a 24/192 között. :smile29:

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

fapaci írta:
2022.11.22., kedd 15:52
No de mitől is lenne jobb a szoftveresen átbügykölt, ki/becsomagolt, összehajtogatott verzió az eredetinél?
Hivatalos forrásból állított ilyet valaki?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2022.11.22., kedd 15:52
chavez írta:
2022.11.22., kedd 13:05
Engem komolyan érdekelne, hogy most van hallható vagy nincs hallható különbség MQA/non MQA között?
Ezért (is) jó, hogy néhány napig két streaming szolgáltatást tudok használni, mert sok album fent van a Qobuz-on natív nagyfelbontásban, illetve ugyanaz a Tidal-on MQA kódolással. Már korábban eldöntöttem, hogy nem szállok fel az MQA vonatra, ez most megerősítést nyert. No de mitől is lenne jobb a szoftveresen átbügykölt, ki/becsomagolt, összehajtogatott verzió az eredetinél? 15-20 évvel ezelőtt még talán lett volna értelme sávszélesség spórolás szempontjából HD tartalmakat így átvinni, de 2022-ben...
Naugye. Ott a pont, sikerült 2 mondatban összefoglalni az MQA értelm(etlenség)ét.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

chavez írta:
2022.11.22., kedd 13:05
Engem komolyan érdekelne, hogy most van hallható vagy nincs hallható különbség MQA/non MQA között?
Ezért (is) jó, hogy néhány napig két streaming szolgáltatást tudok használni, mert sok album fent van a Qobuz-on natív nagyfelbontásban, illetve ugyanaz a Tidal-on MQA kódolással. Már korábban eldöntöttem, hogy nem szállok fel az MQA vonatra, ez most megerősítést nyert. No de mitől is lenne jobb a szoftveresen átbügykölt, ki/becsomagolt, összehajtogatott verzió az eredetinél? 15-20 évvel ezelőtt még talán lett volna értelme sávszélesség spórolás szempontjából HD tartalmakat így átvinni, de 2022-ben...

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Szívesen megmutatom Lumin-JadisS1 illetve Pro-ject MQA-s Daccal. Amúgy nem érdemes gyúrni nagyon az MQA-ra....
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

chavez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: chavez »

dbrnsk írta:
2022.11.19., szomb. 13:09
Alex_Aston írta:
2022.11.19., szomb. 13:04
robi20064 írta:
2022.11.19., szomb. 12:12
Kis hetvegi szines (igaz az oldal az internet hoskorat idezi).

https://www.audioasylum.com/forums/crit ... 98662.html
Kezdem azt hinni, hogy az MQA a magyar piacról el.
Itthon mindenhol ezt olvasni, hogy képes rá az XY cucc, és ez milyen nagy szám, miközben kb. senki sem használja a világon? gondolkodik.gif
Mert akinek van hallása, annak nincs szüksége rá...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”