A minap néztem egy ismeretterjesztő filmet a réz bányászatáról. Ezek a "jó munkásemberek" nem látták. Nekik a nyersanyag nem számít. Másrészt az "ottbassz@meg" kijelentéssel minden munka elvégzettnek tekinthető :-)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1210
Re: Kábelezzünk
Na, egyszer erről írjunk...
Micsoda őskáosz.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Így húzta be a kábelt a T-Home.
Gondolt a jövőre, magammal vihetem a szomszédba is ha akarom.

Gondolt a jövőre, magammal vihetem a szomszédba is ha akarom.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
Én is próbálgattam egy pár variációt az utóbbi időben, és valóban mind másképp szólt.
A: modemtől behúztam a streamer-ig (20 méter) Draka UC 900 Cat 7 kábelt Logilink Cat6a/Cat7 csatlakozóval.
B: sima cat5e a streamer-ig amit a szolgáltató húzott be, és nem is sajnálta kb 40 méter kábelt használt a 20 méter helyett.
C: cat7 a TP link switchig, onnan 1,5m Vention cat8.
D: cat5e a TP link switchig, onnan 1,5 m Vention cat8.
Ami a legjobban tetszik az a cat5e +vention kombináció, utána a sima cat5e a modemtől a streamerig.
A cat5e kicsit élénkebb, élőbb a cat5e+vention kicsit testesebb, kiegyenlítettebb-kerekebb.
Ami nagyon meglepett, hogy a cat7 nagyon tompítja nálam a magasokat, meg a közepére is ráül egyfajta nyomottság/nehézkesség. Nem jó hosszan hallgatni, pedig ettől vártam a legtöbbet.
Az sem tetszik ha a switchig megy a cat7, ott is jobb nálam a Cat5.
Érdekes.
Persze mindez az én rendszeremben az én fülemmel.
A: modemtől behúztam a streamer-ig (20 méter) Draka UC 900 Cat 7 kábelt Logilink Cat6a/Cat7 csatlakozóval.
B: sima cat5e a streamer-ig amit a szolgáltató húzott be, és nem is sajnálta kb 40 méter kábelt használt a 20 méter helyett.
C: cat7 a TP link switchig, onnan 1,5m Vention cat8.
D: cat5e a TP link switchig, onnan 1,5 m Vention cat8.
Ami a legjobban tetszik az a cat5e +vention kombináció, utána a sima cat5e a modemtől a streamerig.
A cat5e kicsit élénkebb, élőbb a cat5e+vention kicsit testesebb, kiegyenlítettebb-kerekebb.
Ami nagyon meglepett, hogy a cat7 nagyon tompítja nálam a magasokat, meg a közepére is ráül egyfajta nyomottság/nehézkesség. Nem jó hosszan hallgatni, pedig ettől vártam a legtöbbet.
Az sem tetszik ha a switchig megy a cat7, ott is jobb nálam a Cat5.
Érdekes.
Persze mindez az én rendszeremben az én fülemmel.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
A jó kérdés szerintem az, hogy mitől, és miben lehet egyáltalán izgalmas?

Nem szotkam hibázni.
Én a router meg az 1. PC között használom.
Hogy unalmas e?
Ritkán alszom be zenehallgatás közben......
Szerintem jó madzag, főleg ennyiért.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva![]()
pl. erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/vention-cotton-brai ... 242988.htm
Én a router meg az 1. PC között használom.
Hogy unalmas e?
Ritkán alszom be zenehallgatás közben......

Ha megkérek valakit, akinek izgalmas a madzagja, hogy töltsön le nekem zenét, akkor megmarad benne az izgalom, vagy elveszik, leromlik nálam?
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Egy izgalmasabb hangú dróttól a poszt is izgalmasabb lett volna, vagy csak a hangra van hatással?
Ha megkérek valakit, akinek izgalmas a madzagja, hogy töltsön le nekem zenét, akkor megmarad benne az izgalom, vagy elveszik, leromlik nálam?

Nem szotkam hibázni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Szerintem teljesen jo. Jol is nez ki. Koscso Ferinek is tetszett.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
pl. erről mi a vélemény?
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
pl. erről mi a vélemény?
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Internetre jó a Cat.5e is.
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva

Csak a Marantz! :-D
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 28
Hahó!
Milyen Lan kábelt érdemes használni?
Cat6, Cat7, Cat8, SSTP, SFTP?
Köszönöm!
Milyen Lan kábelt érdemes használni?
Cat6, Cat7, Cat8, SSTP, SFTP?
Köszönöm!
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2660
OFF:keresd @supravox-ot:"DS audio pickupDSW-2 phono" a rendszerében,lehet 1,5 éve már...
ON
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
A Powerline felmerült nálam is, de végül némi kreativitással sikerült full kábeles megoldásban maradni. A Powerline első pillantásra tűnhet kontraproduktívnak, zajforrásnak az audiofil célú alkalmazásra, ugyanakkor a működés részleteinek pontos ismerete nélkül el tudom képzelni róla, hogy a nagyfrekvenciájú hasznos adatinformáció zajos áramhálózati körülmények közötti biztonságos továbbítása érdékében a normál hálózati aktív eszközökét szükségszerűen meghaladó zajszűrés és következésképp immunitás kerül ilyenekben kialakításra, amiből az audio rendszereink végül mégis csak profitálhatnak. De ez csak hipotézis a részemről.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Erről írnál valamit?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Trollfű viszont láthatóan mindenhol nő…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Bocsiii

Csak szerencse, hogy ha elfogy a sárkányfű akkor nem is jön a sárkány

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Nem tudom, épp milyen problémád van a Powerline-nal, az egy rendkívül praktikus (es nem utolsósorban: olcsó) megoldás (lehet) egy konkrét és sokakat érintő problémára (a hosszú és sokszor nagyon macerásan megoldható kábelezésre). Senki nem emlegette szuper tuning-ként, és akinél láttam, ott sem tuningként van.
Amire kérdeztem, az hogy kinek milyen tapasztalata van vele (nem tuning célból), és leírtam az én “másodkezű” tapasztalatomat, ami meglepő volt elsőre, mert ha valamit, akkor a Powerline LAN-t zajosnak hittem volna (pont amiatt, mert a tápvezetékre modulál informáciőt hordozó “zajt” - nesze neked drága tápkábel…), ennek ellenére…
Na mindegy, én valószínűleg kipróbálom, mert usque 20+ méternyi, nem túl esztétikusan elvezetett ethernet-kábelt tudnék kiváltani vele. Ami (nem kis) félelmem, hogy a dolgozószobámban jelenleg 1 Gbites kapcsolatom van a külvilággal (és hozza is ezt a sebességet), és a havernél telepített Powerline (a garázsszintre juttattuk el így az otthoni hálózatát, Linksys Powerline-modullal fönn a basestation-nál, és egy szintén Linksys powerline-wifi routerrel lenn a garázsszinten, másként drága és macerás lett volna nála), jelentősen visszavett az egyébként náluk is gigabites sávszélességből (de nekik így is kánaán).
Valamit itt nagyon félreértettél a szokásos cinikus megjegyzéseid produkálásának igyekezetében. Nem volt szó Powerline-nal való “tuningolásról” (az én kérdésemben biztosan nem).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Szép ebben a hobbiban a következetesség. Egyszer minden szar az EMI/RFI átoktók, aztán meg a Powerline és GSM megoldások a szuper tuningok...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
[/quote]
Egy occsó kábel kb 5000 ft, ennek a négyzete 25 millió. Ennyiért talán van jó kábel.........
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Ilyen esetben szerintem mintegy a gordiuszi csomó átvágásaként külön a hifinek mobilnet, tuningolt és analóg tápolt GSM modem és abból direktben egy jó LAN kábel a gépbe. Többeknek bejött már ez a konfiguráció, és nekem is.Aszpirin írta: ↑2022.11.22., kedd 06:29Néhány komoly kérdés ezzel kapcsolatban.
1. Internet streaming. Optikán jön az internet, Telekomos base station nappaliban, utána kb 25 m kábel 2 switch közbeiktatásával, a dolgozószobában levő streamelő gépig (a lakás adottsága). Hová kell tenni a drága LAN kábelt? A teljes kb 25 m kábelezést "komoly" nem-nomame kábellel kell elvégezni, vagy elég az utolsó switchtől a streamelő gépig?
2. Mi a helyzet a powerline LAN-adapterekkel? Ezekről nem sok szó esik itt, de azért kérdem, mert a LEGJOBB hang, amit eddig hallottam (számomra rendesen leelőzve sok-tízmillió forintos cuccokat is) - egy olyan embernél van, aki a saját NAS-ától powerline adapterek segítségével (azaz a táphálózatra modulálva) viszi a LAN-t a zenehallgató helyiségbe. Amikor először hallottam nála, tudtommal nem volt még semmi extra LAN-kábele, és ha valami, akkor a powerline zajos kell(ene) legyen. A hangzás mégis majdnem a földhöz vágott... azóta ő is elment a "sok plusz switch extrább LAN-kábelek" irányba, ennek egy stációját hallottam én is, de nem volt módom hallani a különbséget, ami alighanem csak A/B teszttel érzékelhető.
A kérdésekre adott válaszokra őszintén érdekel a válasz.
Magam részéről, a már említett másodkezű tapasztalattal felvértezve nyugodtan állíthatom, hogy ha a teljesen Ethernet LAN nem megoldható, akkor a wifi mellett/helyett Powerline LAN-adapterek használata is nagyon életképes megoldás lehet (talán még életképesebb is, mint a WiFi) - ehhez persze vagy egyfázisú áramhálózat kell, vagy háromfázisú esetben a "forrás" és a "lejátszó" helyiségekben a powerline LAN-adapterek táphálózati konnerktorai ugyanazon a fázison kell legyenek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.11.23., szer. 09:44-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Nekem js a hajam hullik tőle, olyan, mintha két kábel hangját hallanám (usb előtte, rca utána) csak.

SoundMania írta: ↑2022.11.22., kedd 03:05Nem tudom mitől megnyugtató ez? Nekem évekig tartott megemészteni. De végül beláttam nincs más lehetőség. Kellenek a jó kábelek is!
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Jozsef a bal oldali epulet 2. emeleten az egyszerubb kabeles bekotest valasztotta!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
De fontos mondat is ez! Valahol ez az a határmezsgye, melynek túloldalán azok a bizonyos bogarak születnek...
Gyula