Amiről szó van, létező dolog az ún. bit favour. Nem kapott nagy nyilvánosságot, de a
CERN hifistái szabadidejükben kutatják, csak most az energiaválság miatt, határozatlan
időre le kellett állítani a projektet.

Amiről szó van, létező dolog az ún. bit favour. Nem kapott nagy nyilvánosságot, de a
A minap néztem egy ismeretterjesztő filmet a réz bányászatáról. Ezek a "jó munkásemberek" nem látták. Nekik a nyersanyag nem számít. Másrészt az "ottbassz@meg" kijelentéssel minden munka elvégzettnek tekinthető :-)
Na, egyszer erről írjunk...
A jó kérdés szerintem az, hogy mitől, és miben lehet egyáltalán izgalmas?
Szerintem jó madzag, főleg ennyiért.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
Bocs, de szerintem kicsit több infó kellene, hogy mire lenne használva![]()
pl. erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/vention-cotton-brai ... 242988.htm
Egy izgalmasabb hangú dróttól a poszt is izgalmasabb lett volna, vagy csak a hangra van hatással?
Szerintem teljesen jo. Jol is nez ki. Koscso Ferinek is tetszett.Deenoo írta: ↑2022.11.23., szer. 16:30Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
pl. erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/vention-cotton-brai ... 242988.htm
Router->switch->Raspberry MoOdeplayerAlex_Aston írta: ↑2022.11.23., szer. 15:54Internetre jó a Cat.5e is.
Internetre jó a Cat.5e is.
OFF:keresd @supravox-ot:"DS audio pickupDSW-2 phono" a rendszerében,lehet 1,5 éve már...
Erről írnál valamit?
Trollfű viszont láthatóan mindenhol nő…
Bocsiii
Nem tudom, épp milyen problémád van a Powerline-nal, az egy rendkívül praktikus (es nem utolsósorban: olcsó) megoldás (lehet) egy konkrét és sokakat érintő problémára (a hosszú és sokszor nagyon macerásan megoldható kábelezésre). Senki nem emlegette szuper tuning-ként, és akinél láttam, ott sem tuningként van.
[/quote]
Ilyen esetben szerintem mintegy a gordiuszi csomó átvágásaként külön a hifinek mobilnet, tuningolt és analóg tápolt GSM modem és abból direktben egy jó LAN kábel a gépbe. Többeknek bejött már ez a konfiguráció, és nekem is.Aszpirin írta: ↑2022.11.22., kedd 06:29Néhány komoly kérdés ezzel kapcsolatban.
1. Internet streaming. Optikán jön az internet, Telekomos base station nappaliban, utána kb 25 m kábel 2 switch közbeiktatásával, a dolgozószobában levő streamelő gépig (a lakás adottsága). Hová kell tenni a drága LAN kábelt? A teljes kb 25 m kábelezést "komoly" nem-nomame kábellel kell elvégezni, vagy elég az utolsó switchtől a streamelő gépig?
2. Mi a helyzet a powerline LAN-adapterekkel? Ezekről nem sok szó esik itt, de azért kérdem, mert a LEGJOBB hang, amit eddig hallottam (számomra rendesen leelőzve sok-tízmillió forintos cuccokat is) - egy olyan embernél van, aki a saját NAS-ától powerline adapterek segítségével (azaz a táphálózatra modulálva) viszi a LAN-t a zenehallgató helyiségbe. Amikor először hallottam nála, tudtommal nem volt még semmi extra LAN-kábele, és ha valami, akkor a powerline zajos kell(ene) legyen. A hangzás mégis majdnem a földhöz vágott... azóta ő is elment a "sok plusz switch extrább LAN-kábelek" irányba, ennek egy stációját hallottam én is, de nem volt módom hallani a különbséget, ami alighanem csak A/B teszttel érzékelhető.
A kérdésekre adott válaszokra őszintén érdekel a válasz.
Magam részéről, a már említett másodkezű tapasztalattal felvértezve nyugodtan állíthatom, hogy ha a teljesen Ethernet LAN nem megoldható, akkor a wifi mellett/helyett Powerline LAN-adapterek használata is nagyon életképes megoldás lehet (talán még életképesebb is, mint a WiFi) - ehhez persze vagy egyfázisú áramhálózat kell, vagy háromfázisú esetben a "forrás" és a "lejátszó" helyiségekben a powerline LAN-adapterek táphálózati konnerktorai ugyanazon a fázison kell legyenek.
SoundMania írta: ↑2022.11.22., kedd 03:05Nem tudom mitől megnyugtató ez? Nekem évekig tartott megemészteni. De végül beláttam nincs más lehetőség. Kellenek a jó kábelek is!