Ilyen esetben szerintem mintegy a gordiuszi csomó átvágásaként külön a hifinek mobilnet, tuningolt és analóg tápolt GSM modem és abból direktben egy jó LAN kábel a gépbe. Többeknek bejött már ez a konfiguráció, és nekem is.Aszpirin írta: ↑2022.11.22., kedd 06:29Néhány komoly kérdés ezzel kapcsolatban.
1. Internet streaming. Optikán jön az internet, Telekomos base station nappaliban, utána kb 25 m kábel 2 switch közbeiktatásával, a dolgozószobában levő streamelő gépig (a lakás adottsága). Hová kell tenni a drága LAN kábelt? A teljes kb 25 m kábelezést "komoly" nem-nomame kábellel kell elvégezni, vagy elég az utolsó switchtől a streamelő gépig?
2. Mi a helyzet a powerline LAN-adapterekkel? Ezekről nem sok szó esik itt, de azért kérdem, mert a LEGJOBB hang, amit eddig hallottam (számomra rendesen leelőzve sok-tízmillió forintos cuccokat is) - egy olyan embernél van, aki a saját NAS-ától powerline adapterek segítségével (azaz a táphálózatra modulálva) viszi a LAN-t a zenehallgató helyiségbe. Amikor először hallottam nála, tudtommal nem volt még semmi extra LAN-kábele, és ha valami, akkor a powerline zajos kell(ene) legyen. A hangzás mégis majdnem a földhöz vágott... azóta ő is elment a "sok plusz switch extrább LAN-kábelek" irányba, ennek egy stációját hallottam én is, de nem volt módom hallani a különbséget, ami alighanem csak A/B teszttel érzékelhető.
A kérdésekre adott válaszokra őszintén érdekel a válasz.
Magam részéről, a már említett másodkezű tapasztalattal felvértezve nyugodtan állíthatom, hogy ha a teljesen Ethernet LAN nem megoldható, akkor a wifi mellett/helyett Powerline LAN-adapterek használata is nagyon életképes megoldás lehet (talán még életképesebb is, mint a WiFi) - ehhez persze vagy egyfázisú áramhálózat kell, vagy háromfázisú esetben a "forrás" és a "lejátszó" helyiségekben a powerline LAN-adapterek táphálózati konnerktorai ugyanazon a fázison kell legyenek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.11.23., szer. 09:44-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Nekem js a hajam hullik tőle, olyan, mintha két kábel hangját hallanám (usb előtte, rca utána) csak.

SoundMania írta: ↑2022.11.22., kedd 03:05Nem tudom mitől megnyugtató ez? Nekem évekig tartott megemészteni. De végül beláttam nincs más lehetőség. Kellenek a jó kábelek is!
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Jozsef a bal oldali epulet 2. emeleten az egyszerubb kabeles bekotest valasztotta!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
De fontos mondat is ez! Valahol ez az a határmezsgye, melynek túloldalán azok a bizonyos bogarak születnek...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- az én fenti próbálkozásom esetében a router és a tőle 1m-re található streamerek közt volt a próba, tehát csak az utolsó méteren, ott hallottam a leírt különbségeket. A routerig sima cat6 jön, cca 5-6m hosszban. Nem tudom, mennyit tenne hozzá a hanghoz, ha végig "hifis" lan kábel menne (olvastam valahol, hogy az AQ Peral CAT6 is már nagyot hoz, az pár méteren még megfizethető, 25 méteren már komoly tétel);
- sokan esküsznek arra, hogy a közbeiktatott switchek a kábelnél is jobban meghatározzák a hangot, azokat tuningolják, tápolják, erről sok polémia volt itt a fórumon, de saját tapasztalatom nincs róla;
- ugyanez igaz a Powerline LAN "tuningra", erről is írtak már sokan, és páran extra javulásról beszélnek, de ezt sem próbáltam (nincs rá szükségem), hátha lesz valaki, aki értő módon leírja, nála működik-e a dolog?
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ezek rendes "feketeöves" kérdések, nem is mindre (igazából csak egyetlen egyre) tudom a választ:Aszpirin írta: ↑2022.11.22., kedd 06:29Néhány komoly kérdés ezzel kapcsolatban ....mishow írta: ↑2022.11.21., hétf. 09:28És igen, kipróbáltam wifivel meg többféle LAN kábellel (mindeféle fiókban elfekvő, valamihez kapott, noname CAT5, CAT5e, CAT6, Vention CAT8, Supra CAT8) és mindegyik másképp szólt. A noname kábelekkel érezhetően romlik a hang, általában beszűkül, se mélye, se magasa, se dinamikája - és ez nem a belemagyarázás szint, pár taktus után jól hallani.
- az én fenti próbálkozásom esetében a router és a tőle 1m-re található streamerek közt volt a próba, tehát csak az utolsó méteren, ott hallottam a leírt különbségeket. A routerig sima cat6 jön, cca 5-6m hosszban. Nem tudom, mennyit tenne hozzá a hanghoz, ha végig "hifis" lan kábel menne (olvastam valahol, hogy az AQ Peral CAT6 is már nagyot hoz, az pár méteren még megfizethető, 25 méteren már komoly tétel);
- sokan esküsznek arra, hogy a közbeiktatott switchek a kábelnél is jobban meghatározzák a hangot, azokat tuningolják, tápolják, erről sok polémia volt itt a fórumon, de saját tapasztalatom nincs róla;
- ugyanez igaz a Powerline LAN "tuningra", erről is írtak már sokan, és páran extra javulásról beszélnek, de ezt sem próbáltam (nincs rá szükségem), hátha lesz valaki, aki értő módon leírja, nála működik-e a dolog?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Néhány komoly kérdés ezzel kapcsolatban.mishow írta: ↑2022.11.21., hétf. 09:28És igen, kipróbáltam wifivel meg többféle LAN kábellel (mindeféle fiókban elfekvő, valamihez kapott, noname CAT5, CAT5e, CAT6, Vention CAT8, Supra CAT8) és mindegyik másképp szólt. A noname kábelekkel érezhetően romlik a hang, általában beszűkül, se mélye, se magasa, se dinamikája - és ez nem a belemagyarázás szint, pár taktus után jól hallani.
1. Internet streaming. Optikán jön az internet, Telekomos base station nappaliban, utána kb 25 m kábel 2 switch közbeiktatásával, a dolgozószobában levő streamelő gépig (a lakás adottsága). Hová kell tenni a drága LAN kábelt? A teljes kb 25 m kábelezést "komoly" nem-nomame kábellel kell elvégezni, vagy elég az utolsó switchtől a streamelő gépig?
2. Mi a helyzet a powerline LAN-adapterekkel? Ezekről nem sok szó esik itt, de azért kérdem, mert a LEGJOBB hang, amit eddig hallottam (számomra rendesen leelőzve sok-tízmillió forintos cuccokat is) - egy olyan embernél van, aki a saját NAS-ától powerline adapterek segítségével (azaz a táphálózatra modulálva) viszi a LAN-t a zenehallgató helyiségbe. Amikor először hallottam nála, tudtommal nem volt még semmi extra LAN-kábele, és ha valami, akkor a powerline zajos kell(ene) legyen. A hangzás mégis majdnem a földhöz vágott... azóta ő is elment a "sok plusz switch extrább LAN-kábelek" irányba, ennek egy stációját hallottam én is, de nem volt módom hallani a különbséget, ami alighanem csak A/B teszttel érzékelhető.
A kérdésekre adott válaszokra őszintén érdekel a válasz.
Magam részéről, a már említett másodkezű tapasztalattal felvértezve nyugodtan állíthatom, hogy ha a teljesen Ethernet LAN nem megoldható, akkor a wifi mellett/helyett Powerline LAN-adapterek használata is nagyon életképes megoldás lehet (talán még életképesebb is, mint a WiFi) - ehhez persze vagy egyfázisú áramhálózat kell, vagy háromfázisú esetben a "forrás" és a "lejátszó" helyiségekben a powerline LAN-adapterek táphálózati konnerktorai ugyanazon a fázison kell legyenek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1191

SoundMania írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:34Vannak olyan kábelek amik tudják ezeknek az erényeit mutatni a hibák nélkül is. Kb a két occssó kábel árának a szorzatáért.szitaati írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:29Köszönöm, ki fogom próbálni.
Időközben ortofon 8NX kábelből és ortofon rca csatiból összeraktam egy új rca párt a dac és az erősítő közé, mert eszembe jutott, hogy korábban rendeltem ezeket de még nem építettem meg.
Ezzel helyreállt a mélytartomány, de csökkent a részletgazdagdág is.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.![]()
denesdr írta: ↑2022.11.20., vas. 16:26
Függetlenül attól, hogy épp USB kábelről van szó, a jelenség amit leírsz megegyezik a tonális balansz váltakozásának hallható hatásával. Magyarán ha több a magas, akkor azt jobban/jobbnak, részletesebbnek fogod hallani, miközben a mélyek kissé a háttérbe szorulnak.
De ha már USB kábel, akkor a Supra USB kábelét egy jó és neutrális kábelnek mondják a még nem túl drága kábelek között.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1191
Vannak olyan kábelek amik tudják ezeknek az erényeit mutatni a hibák nélkül is. Kb a két occssó kábel árának a szorzatáért.szitaati írta: ↑2022.11.21., hétf. 20:29Köszönöm, ki fogom próbálni.
Időközben ortofon 8NX kábelből és ortofon rca csatiból összeraktam egy új rca párt a dac és az erősítő közé, mert eszembe jutott, hogy korábban rendeltem ezeket de még nem építettem meg.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.![]()
denesdr írta: ↑2022.11.20., vas. 16:26Függetlenül attól, hogy épp USB kábelről van szó, a jelenség amit leírsz megegyezik a tonális balansz váltakozásának hallható hatásával. Magyarán ha több a magas, akkor azt jobban/jobbnak, részletesebbnek fogod hallani, miközben a mélyek kissé a háttérbe szorulnak.
De ha már USB kábel, akkor a Supra USB kábelét egy jó és neutrális kábelnek mondják a még nem túl drága kábelek között.
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.
Új világ nekem ez a kábelezősdi.

denesdr írta: ↑2022.11.20., vas. 16:26Függetlenül attól, hogy épp USB kábelről van szó, a jelenség amit leírsz megegyezik a tonális balansz váltakozásának hallható hatásával. Magyarán ha több a magas, akkor azt jobban/jobbnak, részletesebbnek fogod hallani, miközben a mélyek kissé a háttérbe szorulnak.
Múltkor szóbajött itt, hogy az erősítők be-és kimeneti impedanciája hatással lehet (van) a használt kábelek érzékenységére vagy érzéketlenségére. Értem ezalatt, hogy vannak rendszerek, melyek minden kábel változásra érzékenyek és vannak melyekre semmi hatással sincs a kábelcsere.
Valaki nálam okosabb le tudná írni, hogy ennek mi az elektromos háttere?
Valaki nálam okosabb le tudná írni, hogy ennek mi az elektromos háttere?

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
„szerintem igazi változást úgy is mindig az eszköz upgrade hoz(hat)”Alex_Aston írta: ↑2022.11.21., hétf. 08:01De előbb fogok Musicbook vasat venni, mint kábelekkel játszani, és azt gondolni, hogy nekem most már az van, vagy még annál is jobb, pusztán a madzagok cseréjével.
Mert igen, hallani a különbséget, és lehet finomítani vele a meglévő rendszert, viszont szerintem igazi változást úgy is mindig az eszköz upgrade hoz(hat).
Ez ténylegesen igazolódott nálam is.
A múltkoriban a kábelek hosszáról kérdeztem, hogy jól gondolom-e a nagyobb jelszint kisebb zavarérzékenységét?
Nos, a (nekem) friss új integrált lemosott minden korábbi kombót (nem hájend, csak sztereó zenehallgatás) a Nordostjaival együtt egy közönséges, 200 Ft/m árú madzaggal.
Ezzel együtt úton van egy megfelelő hosszúságú kábelpár a dobozok bekötéséhez.
És igen, kipróbáltam wifivel meg többféle LAN kábellel (mindeféle fiókban elfekvő, valamihez kapott, noname CAT5, CAT5e, CAT6, Vention CAT8, Supra CAT8) és mindegyik másképp szólt. A noname kábelekkel érezhetően romlik a hang, általában beszűkül, se mélye, se magasa, se dinamikája - és ez nem a belemagyarázás szint, pár taktus után jól hallani.
A többinél is azonnal hallani a különbséget, de ott inkább ízlés dolga, a Vention nagyot akar szólni, élénk, lendületes, szellős, ami sok rendszernek jót tesz, máshol lehet fárasztó. A Supra nyugisabb, kiegyensúlyozott, jó "csendekkel" szép közepekkel, jó felbontással. A wifi a kettő közt van (nálam) - azt mondanám, vagy jó LAN kábel, vagy wifi.
Az én rendszereben (Auralic/Heed) maradt a Supra LAN, de egyetértek azokkal, akik azt mondják, a wifi a legtöbb streamer esetben teljesen jó és használható alternatíva, viszont mindenképpen érdemes tesztelni mindkettőt, ha van rá mód, mert - mint a hifiben általában - ez is rendszer- és ízlés függő
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Alexnek Lindemannja van, nekem van Auralicom.
És igen, kipróbáltam wifivel meg többféle LAN kábellel (mindeféle fiókban elfekvő, valamihez kapott, noname CAT5, CAT5e, CAT6, Vention CAT8, Supra CAT8) és mindegyik másképp szólt. A noname kábelekkel érezhetően romlik a hang, általában beszűkül, se mélye, se magasa, se dinamikája - és ez nem a belemagyarázás szint, pár taktus után jól hallani.
A többinél is azonnal hallani a különbséget, de ott inkább ízlés dolga, a Vention nagyot akar szólni, élénk, lendületes, szellős, ami sok rendszernek jót tesz, máshol lehet fárasztó. A Supra nyugisabb, kiegyensúlyozott, jó "csendekkel" szép közepekkel, jó felbontással. A wifi a kettő közt van (nálam) - azt mondanám, vagy jó LAN kábel, vagy wifi.
Az én rendszereben (Auralic/Heed) maradt a Supra LAN, de egyetértek azokkal, akik azt mondják, a wifi a legtöbb streamer esetben teljesen jó és használható alternatíva, viszont mindenképpen érdemes tesztelni mindkettőt, ha van rá mód, mert - mint a hifiben általában - ez is rendszer- és ízlés függő

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Nem, a Malac nem megy a háztól.
Egyrészt nagyon jó vas, másrészt meg hosszú lenne elmagyarázni.
A többi dolog meg nem változik, nem fogok a kábelekkel szórakozni. Kipróbáltam ezt is, örülök neki, tényleg.
Most már nem nézek senkit UFO-nak, aki UTP kábelt cserél, sőt, én is az lettem.
De előbb fogok Musicbook vasat venni, mint kábelekkel játszani, és azt gondolni, hogy nekem most már az van, vagy még annál is jobb, pusztán a madzagok cseréjével.
Mert igen, hallani a különbséget, és lehet finomítani vele a meglévő rendszert, viszont szerintem igazi változást úgy is mindig az eszköz upgrade hoz(hat).

A többi dolog meg nem változik, nem fogok a kábelekkel szórakozni. Kipróbáltam ezt is, örülök neki, tényleg.
Most már nem nézek senkit UFO-nak, aki UTP kábelt cserél, sőt, én is az lettem.
De előbb fogok Musicbook vasat venni, mint kábelekkel játszani, és azt gondolni, hogy nekem most már az van, vagy még annál is jobb, pusztán a madzagok cseréjével.
Csak a Marantz! :-D
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 253
Kábel nélkül próbáltad wi-fi-n? Kíváncsi lennék mi (volt) a tapasztalat. Az Auralic például ajánlja a wi-fi-t.Alex_Aston írta: ↑2022.11.20., vas. 19:59Kaptam kölcsön mishow kedves fórum társunktól a fiókjában elfekvő Vention patch kábeleket (kétfajta hosszban), hogy hallgassam meg.
A tápkábelekkel is szkeptikus voltam, mert az mégis mi a túrót befolyásol, ha nem Paksig van cserélve a hálózat. Ez ugye megdőlt pár hónappal ezelőtt részemről, írtam is erről itt. Amit még persze mindig nem hiszek el, de hallom
De egy UTP/FTP kábel az más, nulla és egy, ha odaér időben, akkor ugyanaz. Pont.
Nos, ez is megdőlt az utóbbi pár percben. Nem is kellett órákat/napokat hallgatnom. Első számnál hallottam a különbséget, ami meg is maradt minden további dalt követően.
Szebb és részletesebb magas tartomány, tisztább közép. A mély hangokban nem érzek változást, talán megfogottabb, de ezt lehet csak oda gondolom.
Viszont a magas és közép tartomány egyértelműen javult. Nem, nem kategória ugrásnyi a változás, nem lett a Limetree hirtelen Musicbook Source II (sajnos), de azért még én is hallom a különbséget, et e lényeg.
Köszönöm a próba lehetőséget, nagyon hasznos és eredményes volt!![]()
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Jól haladszAlex_Aston írta: ↑2022.11.20., vas. 19:59Ez ugye megdőlt pár hónappal ezelőtt részemről, írtam is erről itt. Amit még persze mindig nem hiszek el, de hallom
De egy UTP/FTP kábel az más, nulla és egy, ha odaér időben, akkor ugyanaz. Pont.

Annak a malacnak meg vannak számlálva a napjai...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7554
Aztán ha beállítasz egy kicsit nagyobb puffert és lejátszás közben kihúzod az UTP kábelt, nem történik majd semmi, mindegy melyik volt beledugva. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
Kaptam kölcsön mishow kedves fórum társunktól a fiókjában elfekvő Vention patch kábeleket (kétfajta hosszban), hogy hallgassam meg.
A tápkábelekkel is szkeptikus voltam, mert az mégis mi a túrót befolyásol, ha nem Paksig van cserélve a hálózat. Ez ugye megdőlt pár hónappal ezelőtt részemről, írtam is erről itt. Amit még persze mindig nem hiszek el, de hallom
Nos, ez is megdőlt az utóbbi pár percben. Nem is kellett órákat/napokat hallgatnom. Első számnál hallottam a különbséget, ami meg is maradt minden további dalt követően.
Szebb és részletesebb magas tartomány, tisztább közép. A mély hangokban nem érzek változást, talán megfogottabb, de ezt lehet csak oda gondolom.
Viszont a magas és közép tartomány egyértelműen javult. Nem, nem kategória ugrásnyi a változás, nem lett a Limetree hirtelen Musicbook Source II (sajnos
), de azért még én is hallom a különbséget, et e lényeg.
Köszönöm a próba lehetőséget, nagyon hasznos és eredményes volt!

Viszont a magas és közép tartomány egyértelműen javult. Nem, nem kategória ugrásnyi a változás, nem lett a Limetree hirtelen Musicbook Source II (sajnos

Köszönöm a próba lehetőséget, nagyon hasznos és eredményes volt!

Csak a Marantz! :-D
Függetlenül attól, hogy épp USB kábelről van szó, a jelenség amit leírsz megegyezik a tonális balansz váltakozásának hallható hatásával. Magyarán ha több a magas, akkor azt jobban/jobbnak, részletesebbnek fogod hallani, miközben a mélyek kissé a háttérbe szorulnak.
A tapasztalat, amit furcsállok, hogy a drágább, elvileg jobb usb kábellel előbújnak extra részletek, élettelibb a magas tartomány, de csökken a mélytartomány, hiányolom az erőt, ami eddig megvolt.
A még drágább kábel méginkább ebbe az irányba húz. (mindkettő Aliexpress-es, nem tudom linkelni őket)
Ezek szerint ez a jelenség másnál is előfordult már, normális.
Akkor inkább azt kérdezném, hogy a belépő, mondjuk 15 eFt-os kategóriában tudtok ajánlani olyan USB kábelt, aminél nincs ilyen mélytartomány-gyengülés az egyébként javuló hangzás mellékhatásaként?
Ha a rendszer többi része érdekes:
hagyományos PC win8,
Dac: Rod rain Audio ES9038Pro (ez nyilván nem mond semmit, azért taglaltam az elején)
erősítő: Onkyo Integra A-8670
hangfal: Polk Audio Signature S20e
rca kábel a dac és az erősítő között: noname videós rca
ez utóbbi helyére is vettem minőségi RCA-t (TODN Canare) Ezzel is úgy jártam, hogy rengeteg részletet előhoz, de a mélyek csökkennek, úgyhogy visszatettem a noname kábeleket
Köszönöm
Attila
A még drágább kábel méginkább ebbe az irányba húz. (mindkettő Aliexpress-es, nem tudom linkelni őket)
Ezek szerint ez a jelenség másnál is előfordult már, normális.
Akkor inkább azt kérdezném, hogy a belépő, mondjuk 15 eFt-os kategóriában tudtok ajánlani olyan USB kábelt, aminél nincs ilyen mélytartomány-gyengülés az egyébként javuló hangzás mellékhatásaként?
Ha a rendszer többi része érdekes:
hagyományos PC win8,
Dac: Rod rain Audio ES9038Pro (ez nyilván nem mond semmit, azért taglaltam az elején)
erősítő: Onkyo Integra A-8670
hangfal: Polk Audio Signature S20e
rca kábel a dac és az erősítő között: noname videós rca
ez utóbbi helyére is vettem minőségi RCA-t (TODN Canare) Ezzel is úgy jártam, hogy rengeteg részletet előhoz, de a mélyek csökkennek, úgyhogy visszatettem a noname kábeleket
Köszönöm

Attila
white-tiger írta: ↑2022.11.20., vas. 13:07Normális jelenség, hogy 3 különböző kábel 3 különböző változást hoz a rendszeredbe. Ettől még mindhárom lehet gagyi... Vagy akár még jó is.
Mivel viszont senki nem tudja milyen dac, milyen rendszer, milyen kábelek, milyen zenén, nyilván ennél sokkal érdemibb választ nem adhat senki a kérdésedre .![]()
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Normális jelenség, hogy 3 különböző kábel 3 különböző változást hoz a rendszeredbe. Ettől még mindhárom lehet gagyi... Vagy akár még jó is.
Mivel viszont senki nem tudja milyen dac, milyen rendszer, milyen kábelek, milyen zenén, nyilván ennél sokkal érdemibb választ nem adhat senki a kérdésedre .
Mivel viszont senki nem tudja milyen dac, milyen rendszer, milyen kábelek, milyen zenén, nyilván ennél sokkal érdemibb választ nem adhat senki a kérdésedre .
Sziasztok!
Bocsànat, hosszú lesz.
Nemrég vettem egy DAC-ot. Ez egy dual ES9038Pro-t tartalmazó, a két oldalt szeparált táppal meghajtó cucc. Az usb interface egy Amanero kártya, valószínűleg klón.
A dachoz kaptam egy usb kábelt, illetve Aliról lőttem még kettőt, amiknél a hozzászólók dicsérték a hangot.
Azt tapasztalom, hogy a drágább, minőségibb kábelekre cserélve a dachoz kapott usb kábelt, a hang részletezőbb, csilingelőbb, tisztább lesz, viszont a mélytartomány gyengült. Amelyiknél többet javul a teteje, annál kevesebb a basszus és fordítva a három usb kábelemmel.
Mivel polcsugárzóim vannak, ezért kardinális, hogy a mélyhangok ne tűnjenek el a hangképből.
Mindhárom kábelem atom gagyi, vagy ez normális jelenség?
Bocsànat, hosszú lesz.
Nemrég vettem egy DAC-ot. Ez egy dual ES9038Pro-t tartalmazó, a két oldalt szeparált táppal meghajtó cucc. Az usb interface egy Amanero kártya, valószínűleg klón.
A dachoz kaptam egy usb kábelt, illetve Aliról lőttem még kettőt, amiknél a hozzászólók dicsérték a hangot.
Azt tapasztalom, hogy a drágább, minőségibb kábelekre cserélve a dachoz kapott usb kábelt, a hang részletezőbb, csilingelőbb, tisztább lesz, viszont a mélytartomány gyengült. Amelyiknél többet javul a teteje, annál kevesebb a basszus és fordítva a három usb kábelemmel.
Mivel polcsugárzóim vannak, ezért kardinális, hogy a mélyhangok ne tűnjenek el a hangképből.
Mindhárom kábelem atom gagyi, vagy ez normális jelenség?

Nyilván túltoltam, mert szóltam, hogy ugyanazok a figurák -az éppen aktuális érdekük mentén- egymásnak ellentmondó tényeket publikálnak, majd egymást tisztára lájkolgatva újfent megállapítják, hogy a 3. fél a hunyó.
Elnézést kívánok, köszönöm, hogy zavartam.