vkz írta: ↑2022.11.21., hétf. 01:33
Kábel nélkül próbáltad wi-fi-n? Kíváncsi lennék mi (volt) a tapasztalat. Az Auralic például ajánlja a wi-fi-t.
Alexnek Lindemannja van, nekem van Auralicom.
És igen, kipróbáltam wifivel meg többféle LAN kábellel (mindeféle fiókban elfekvő, valamihez kapott, noname CAT5, CAT5e, CAT6, Vention CAT8, Supra CAT8) és mindegyik
másképp szólt. A noname kábelekkel érezhetően romlik a hang, általában beszűkül, se mélye, se magasa, se dinamikája - és ez nem a belemagyarázás szint, pár taktus után jól hallani.
A többinél is azonnal hallani a különbséget, de ott inkább ízlés dolga, a Vention nagyot akar szólni, élénk, lendületes, szellős, ami sok rendszernek jót tesz, máshol lehet fárasztó. A Supra nyugisabb, kiegyensúlyozott, jó "csendekkel" szép közepekkel, jó felbontással. A wifi a kettő közt van (nálam) - azt mondanám, vagy jó LAN kábel, vagy wifi.
Az én rendszereben (Auralic/Heed) maradt a Supra LAN, de egyetértek azokkal, akik azt mondják, a wifi a legtöbb streamer esetben teljesen jó és használható alternatíva, viszont mindenképpen érdemes tesztelni mindkettőt, ha van rá mód, mert - mint a hifiben általában - ez is rendszer- és ízlés függő