A tapasztalat, amit furcsállok, hogy a drágább, elvileg jobb usb kábellel előbújnak extra részletek, élettelibb a magas tartomány, de csökken a mélytartomány, hiányolom az erőt, ami eddig megvolt.
A még drágább kábel méginkább ebbe az irányba húz. (mindkettő Aliexpress-es, nem tudom linkelni őket)
Ezek szerint ez a jelenség másnál is előfordult már, normális.
Akkor inkább azt kérdezném, hogy a belépő, mondjuk 15 eFt-os kategóriában tudtok ajánlani olyan USB kábelt, aminél nincs ilyen mélytartomány-gyengülés az egyébként javuló hangzás mellékhatásaként?
Ha a rendszer többi része érdekes:
hagyományos PC win8,
Dac: Rod rain Audio ES9038Pro (ez nyilván nem mond semmit, azért taglaltam az elején)
erősítő: Onkyo Integra A-8670
hangfal: Polk Audio Signature S20e
rca kábel a dac és az erősítő között: noname videós rca
ez utóbbi helyére is vettem minőségi RCA-t (TODN Canare) Ezzel is úgy jártam, hogy rengeteg részletet előhoz, de a mélyek csökkennek, úgyhogy visszatettem a noname kábeleket
Köszönöm
Attila
white-tiger írta: ↑2022.11.20., vas. 13:07
Normális jelenség, hogy 3 különböző kábel 3 különböző változást hoz a rendszeredbe. Ettől még mindhárom lehet gagyi... Vagy akár még jó is.
Mivel viszont senki nem tudja milyen dac, milyen rendszer, milyen kábelek, milyen zenén, nyilván ennél sokkal érdemibb választ nem adhat senki a kérdésedre .