Ez oké, de a készülékek igen nagy többsége nem ilyen. Még csak nem is engedheti meg magának a többség sztem.
[/quote]
asebestyénnek reagáltam....
Ez oké, de a készülékek igen nagy többsége nem ilyen. Még csak nem is engedheti meg magának a többség sztem.
Ha megkerdezned a felesegemet, akkor hidd el azt mondana eleg hatarozottan, hogy a hobbim. A forum vagy egy kozosseg azert lehet jo-eros-szines, mert kulonbozo nezopontokat hoznak kulonbozo emberek. En nyitott vagyok ugy gondolom, erdekel masok velemenye, rendszere, hozzaalasa, stb. Olvasd vissza a hozzaszolasaimat. Szerintem ha kis mertekben is, de probalok kozremukodni abban, hogy a forum mukodjon. Most eppen a kabelekkel kapcsolatban kicsit konzervativ vagyok. Sorry. Viszont szivesen olvasom masok eszreveteleit, amelyek lehetnek elteroek az enyemtol. Az is lehet, hogy kesobb mas lesz a velemenyem. Azt hiszem ez a kulcs a forumozasban es eszmecsereben.Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 17:31Ha valaki előre eldönti, hogy úgysem hallana különbséget az 1 és a 4 méteres madzag között, és az a lényeg, hogy " műszakilag " rendben legyen a dolog, némi esztétikával fűszerezve, az nyugodtan megvehetné az első útjába kerülö hifitornyot is, és punktum.
Jelentős dologok persze nem itt nem dőlnek el, legfeljebb az, hogy ez Neked nem igazán a hobbid, nem is kívánod azzá tenni, szemben az itt időző forumtársakkal, akik kedvéért, illetve közreműködésével létrejött ez a fórum.
Nalam ugyanolyan tapkabelböl (Neotech SOCP) jobban szól az erősítő előtt 80cm, mint 135cm.audioline írta: ↑2022.11.04., pén. 22:43Nincs minden egyes rendszerre/helyzetre érvényes okosság. Ez van.
Talán a tápkábel az egyetlen, ahol az 1m minimum kötelező! Az 1,5/2 gyakran még jobb. A 3m meg akár rosszabb.Vonal szinten abszolút nem egyértelmű a dolog. Inkább 50cm jó kábel, mint 1,5m hitvány. Ahol "antennaként" (is) viselkedik egy kábel, ott főleg jobb a rövidebb. Koax esetében úgy vettem észre, nem ritkán a rövidebb a nyerő. Szerinted hülyeség? Nem baj. A többi bölcselet között talán elfér.
![]()
Tessék kísérletezni meg gondolkodni, nem vagyok köteles tálcán kínálni a megoldást, aki nem hiszi, járjon utána, mire rájön, elmegy a kedve is attól, hogy közreadja a zinternet (ez direkt volt!) inkognitóban köztudottan fránya népénekrobi20064 írta: ↑2022.11.04., pén. 21:31Es most johet a tudomanyos magyarazata is, hogy miert szol jobban a hosszabb ha belul gyengebb a minosegfülelek írta: ↑2022.11.04., pén. 21:28Régebben írtam már erről, de egy újszülöttnek minden vicc új...
Minden készülékben van valamennyi belső kábelezés, akár hálózati betáp, akár bemeneti szinten. Ezek a kábelek a kommersz és kicsit felette kategóriában mind igen gyenge minőségűek azokhoz képest, amivel összeköttetést hozunk létre akár a hálózattal, akár más készülékkel. Ilyen esetekben a hosszabb kábelek jobban szólnak. Ha igazán gondosan megépített készülékekkel van dolgunk, akkor meg a rövidebb kábel a jobb. Hogy mi számít igazán gondosan megépítettnek, azt pont az döntheti el, hogy a rövidebb kábellel szól jobban, avagy nincs értékelhető különbség a hosszabb és a rövidebb kábel között. Ha valaki ilyennel még nem találkozott, az nem jelenti azt, hogy nincs.![]()
Igen ez volt a tapasztalat, simán kihallható volt de amint írtam kell hozzá rendszer is….amit sokan elfelejtenek, hogy ha betesznek a rendszerbe egy jobb ic hsz vagy táp kábelt azt hiszik, hogy megjött a kánaán az nagyon téved a rendszer többi elemét is arra a szintre kell hozni mint a bele illesztett kábel….
Csakhogy megosszam a saját tapasztalatomat az ic kábellekkel legalábbis ami nálam járt 80-100cm hosszban igazán egy típusból nem hallottam különbséget csak akkor ha minőségi csatlakozót tettünk rá vagy xlr-t na akkor az sokkal jobban szólt, rengeteg zajt szedett le a rendszerből persze az xlr sokkal jobb…
Lassan egy éve próbálok(újra?) hasonlókat szervezni. Ráadásul nyíltan, a tali topikban.
Azt én is szeretném megerősíteni, hogy ezt a hobbit többféle módon is lehet űzni. Nem szép dolog ilyet hozzávágni valakihez.Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 17:31Ha valaki előre eldönti, hogy úgysem hallana különbséget az 1 és a 4 méteres madzag között, és az a lényeg, hogy " műszakilag " rendben legyen a dolog, némi esztétikával fűszerezve, az nyugodtan megvehetné az első útjába kerülö hifitornyot is, és punktum.
Jelentős dologok persze nem itt nem dőlnek el, legfeljebb az, hogy ez Neked nem igazán a hobbid, nem is kívánod azzá tenni, szemben az itt időző forumtársakkal, akik kedvéért, illetve közreműködésével létrejött ez a fórum.
Nincs ezzel semmi gond, sőt! Az ilyenre nekem is lenne igényem...mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 17:43Sehogy.
Régen még volt pár hifis haver, akivel fizikai valóságban is találkoztunk. Nem csak a szájbertérben - hihetetlen, de igaz.
Ilyenkor összehordtunk ilyen-olyan hifi cuccokat, hangdobozokat, erősítőket, kábeleket. Kinek mi volt.
A magunk örömére csináltunk mindenféle összehasonlítós játékot.
Olcsó hangdoboz drága erősítővel. Meg ugyanez fordítva. Meg ugyanez kábelekkel. Meg hogy ugyanolyan típusú kábel különféle hosszban másképp szól-e?
Volt olyan is, hogy összeszedtünk egyszer egy rakás Bach D-moll toccata és fúga felvételt.
Csak azt figyeltük, hogy mely korokban milyen felfogásban játszották. A hangminőség mindegy volt, akkor csak a zenére figyeltünk.
Ja, és ez még az internet hőskorában, a youtube előtt, amikor még nem a fészbukkon tolta az eszet mindenki.
Volt, hogy ketten bohóckodtunk, volt hogy összejöttünk tizen.
Remek bulik voltak. Igazad van, kísérletnek nem nevezném: bohóczkodtunk, hifiztünk, dumáltunk, néha csak röhögtünk, néha meg egész izgalmas dolgokra tudtunk ráfülelni.
Kint az udvaron még dínók járkáltak, bár Dynok bent is előfordultak néha.
Kihalt, mint a hobbink. Szep volt, igaz se volt (DE) itt a vége - sajnos már jó régen :(
Sehogy.
A tisztességes IC drót úgy kezdődik, hogy szimmetrikus, XLR dugók vannak a végein és 2 valódi szimmetrikus felépítésű elektronikát köt össze. 4m-es távolságra meg főleg. A többi ...lehoako írta: ↑2022.11.04., pén. 16:39
Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.
NYilván fül és rendszer is kell ahhoz, hogy a kábel is számítson, de nekem már egy HS-280-ason is ordított, ha IC-t cseréltem a rendszerben. Szóval, ha eleve nem utasítjuk el, hogy esetleg több méter jelútnak lehet hatása a hangra, akkor sokminden történhet![]()
![]()
![]()
Igazán jó hallásod van, gratulálok hozzá!
Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Csak kérdeztél én meg válaszoltam![]()
Ez tényleg jó volt, mint poén.
Keresünk egy jó kis pocsolyát (elsősorban emiatt esős időszakokat preferálunk, ami mostanában adott is), utána a többször kiválogatott különböző formájú, színű tégla és kődarabokat dobáljuk a vízbe. Igyekszünk mindig rendre a mértani közepére célozni, persze ez nem mindig jön össze. Úgyhogy nem mindig vagyunk pontosak ezen kísérletek során. Gondolkodtunk már, hogy konyhai mérlegen 10g pontossággal előtte megmérjük a dobálandó tárgyakat, illetve keressük még az összefüggést a vízmélység, felfelé csapódó vízmennyiség, valamint a kődarabok formája között.fererencz írta: ↑2022.11.04., pén. 14:42Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()