Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Csak kérdeztél én meg válaszoltam![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 882
Re: Kábelezzünk
Nem szotkam hibázni.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
ECCERRE írtuk, csak én már a kapacitás/impedancia kérdésbe nem bonyolódtam bele, mert ahhoz nem nagyon értek.
Viszont épp ezért lehet jó a mikrofonkábel ilyen célra, mert ott eleve belekalkulálják, hogy alapból sok tíz métenyit fognak használni egyszerre, hiszen arra való!
- mishow
- V.I.P.
Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan

DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába

Csak kérdeztél én meg válaszoltam

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1224
Ez nem ennyire egyszerű. Szerintem a rossz kábel/jó kábel arány számít. Azaz ha sok rossz kábeled van egy funkcióra , akkor sok jó kell mellé , hogy a hatása igazán érvényesüljön. Ezért az a legjobb, ha a rosszakat kigyomlálod a rendszerből (készülékekből is) és a jót teszed mindenhova. akkor ha minden jól megy kevesebbből megúszod és a végeredmény is jobb lesz. Vz az egyik legjobb megoldás mind a két esetre egyébként . Jó lóra tettél vele!Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()
- mishow
- V.I.P.
Úgy tudom, a hagyományos hifi kábeleknél úgy 5m körül kezdődik a kritikus határ, de ez attól is függ, hogy az adott forráskészüléknél mekkora és mennyire stabil a kimenő jel. Javaslom, ha már végleges a hely, mérd ki egy sima madzaggal, pontosan mennyi kell, hagyjál rá annyit, hogy sehol ne feszüljön, és annyit vegyél, ne saccra meg szemre ...Garfield92 írta: ↑2022.11.04., pén. 10:06számolva azzal, hogy nem közvetlenül egyenesen kötöm majd hanem hátul elvezetem a kábeleket, illetve az állvány gerincében is szépen polconként kijárattal rendelkező kábel elvezető van, így szerintem a 3m minimum kell, de ha biztosra akarok menni lehet a picivel hosszabb sem árt a sok kanyargás miatt. Szóval ezért van szükségem hosszabb kábelekre.
Egyébként csatlakozva BLX kolléga korábbi bejegyzéséhez, jó szívvel ajánlom a Klotz MC5000 mikrofonkábelt, Neutrik/Rean dugókkal. Vedd fel a kapcsolatot az Elimexesekkel, bár a hifisek nekik inkább nyűg, mint biznic, becsületükre mondva tisztességgel segítenek. A Kácsának is van mikrofonkábele, náluk is tudsz csináltatni, bár ők mostanában valószínűleg arannyal forrasztanak, a kiszerelési árakból ítélve.
De ha ezekkel nem akarsz kínlódni, a Klotznak van kész IC kábele is az Elimexnél (1/2/3/6m hosszakban), azt nem használtam, nyilván nem hájend, de gondolom, a név azért ott is kötelez.
https://elimex.hu/tipuskategoriak/633/rca-rca_kabel
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.11.04., pén. 14:07-kor.
Én csak abból indulok ki, hogy az erősítőépítésben is mindig kihangsúlyozzák a rövid jelút fontosságát, pedig ott csak néhány centis, vagy max. egy-két arasznyi különbségről beszélűnk, nem plusz 3 méterről.
De, ha a hangminőségtől el is tekintünk, nagyon nem mindegy, hogy egyszer sokat, vagy négyszer sokat kell az IC kábelre költeni.
De, ha a hangminőségtől el is tekintünk, nagyon nem mindegy, hogy egyszer sokat, vagy négyszer sokat kell az IC kábelre költeni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1024
Van olyan, aki megtudja hallani a kulonbseget egyertelmuen egy 1 meteres es egy 4 meteres ugyan olyan tisztesseges IC kabel kozott?Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()

Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
Gondolom, semmi jóra...
Gondolom, semmi jóra...

- Garfield92
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Az eddigi setupban egymás mellett helyezkedtek el az eszközök két igás alacsony bútoron, felettepedig a TV a falon volt. Nem rég költöztem és az ottani TV szekrény kifejezetten megtetszett, de így már nem fértek el a hagyományos módon az eszközök. Így csak a HTPC és az erősítő vannak a TV alatti 1-1 fakban. A többi eszköz, vinyl, cd, kazetta, rádió, phono kikerültek kb 1,5 méterrel arrébb az egész szerkény, hangfal (és van egy indokolatlan oszlop a nappali sarkában
) mellé egy kifejezetten ilyen hifi komponensek tárolására alkalmas állványra. Na most számolva azzal, hogy nem közvetlenül egyenesen kötöm majd hanem hátul elvezetem a kábeleket, illetve az állvány gerincében is szépen polconként kijárattal rendelkező kábel elvezető van, így szerintem a 3m minimum kell, de ha biztosra akarok menni lehet a picivel hosszabb sem árt a sok kanargás maitt. Szóval ezért van szükségem hosszabb kábelekre. Persze cserélhetnék egy komponensel helyet, hogy közelebb kerüljenek, de az enyhe ocd-m ezt nem hagyja mert így érzek kereknek az elrendezést. 

zoli73 írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:02Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
https://www.muziker.hu/monacor-audio-cable-acp-300-50
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... a-kabel-5m
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!![]()
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Vagy nem. Majd elválik. Írom ezt azért, mert nekem 4 db Zu Audio Event van a rendszerben és mégis kacsintgatok pl Valhalla kábelei felé, vagy a Siltech. Szóval, na!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Te azt csak hiszed....

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 364
Én kipróbálnám Cables drótjait isGarfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.

A gondolkodás nem megerőltető...
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3323
Ismerem azt a megállót

- Alex_Aston
- V.I.P.
Na, ennyit akkor a PC-kábelekről.Alex_Aston írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:05Bekerült a Limetree előtt lévő TMP-hez eddig használt PC kábel helyett, egy régi (olasz gyártású) Van Damme tápkábel próbára.
Pár nap után azt tudom mondani, hogy javított a hangon. Persze nem lett a kis vasból hirtelen Musicbook Source, viszont javult a tisztaság, és a hangok jobb elkülönülése, pontosabb lett minden.
Nem gondoltam volna.
Rögös, de legalább kanyargós úton indultál el

Meg ugye van az mikor bekötsz 2M HUF kábelt és akkor sem történik semmi

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Alex_Aston
- V.I.P.
Bekerült a Limetree előtt lévő TMP-hez eddig használt PC kábel helyett, egy régi (olasz gyártású) Van Damme tápkábel próbára.
Pár nap után azt tudom mondani, hogy javított a hangon. Persze nem lett a kis vasból hirtelen Musicbook Source, viszont javult a tisztaság, és a hangok jobb elkülönülése, pontosabb lett minden.
Nem gondoltam volna.
Nem gondoltam volna.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
lehoako írta: ↑2022.11.03., csüt. 16:48Így van, írtam is, semmi baj vele, métere 1300 Ft-ért ingyen van, kb maga a tökély.![]()
Az mit jelent, hogy ezoterikus anyag meg horror összeg? Van még azért az mc 5000-en kívül is kábel, ami ugyan rossz, de azért használható![]()
youtu.be/9UWSnJDX51c
Így van, írtam is, semmi baj vele, sztereó métere 1300 Ft-ért ingyen van, kb maga a tökély.

Az mit jelent, hogy ezoterikus anyag meg horror összeg? Van még azért az mc 5000-en kívül is kábel, ami ugyan rossz, de azért használható

youtu.be/9UWSnJDX51c
Ahogy azt közösen is hallhattuk a sima réz is tökoké, nem kell ezoterikus anyagok után sóvárogni horror összegekért.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Telepátia, pont ezt a kábelt ajánlottam az Általában a hifiben-ben beugró szintű megfejtésnek, pléhből húzott ingyenPVChulladék helyett.BLX írta: ↑2022.11.03., csüt. 13:19Egy penztarca barat otlet:Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Klotz MC5000-es kabel + Neutrik csatik, ilyesmit probalnek meg keresni hasznaltan, vagy csinalnek/csinaltatnek ujat.
Ok forgalmazzak a Klotz kabeleket es a Neutrik csatlakozokat:
https://elimex.hu/
Ha te magad nem tudod megszerelni, akkor kerdezz ra az Elimexnel vagy a Kacsa Audional.
Kiváló választás, szép tiszta rézhangja lesz, beugró szinten parádé.

Klotz MC5000-es kabel + Neutrik csatik, ilyesmit probalnek meg keresni hasznaltan, vagy csinalnek/csinaltatnek ujat.
Ha te magad nem tudod megszerelni, akkor kerdezz ra az Elimexnel vagy a Kacsa Audional.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1024
Egy penztarca barat otlet:Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!