Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

szinkópa írta:
2022.10.28., pén. 14:04
Segítséget kérnék, hogy merre induljak.
Eddig Rpi4-t használtam fizetős Volumioval, Tidal connectről ment rá a stream. Táp egy ifi power volt. Utána kipróbáltam Roon végpontként is, amivel talán jobban szólt. Közben azonban történt vmi probléma, mert két SD kártyámat is megölte. Elkezdett melegedni a kártya olvasó része és a kártya szépen tönkrement. Először azt hittem, hogy a kártya lett zárlatos, de a második után inkább kidobtam a Rpi-t és beállítottam egy sima pc-t a Roon-nal és annak az usb kimenetéről megy a jel a dac-ba. Így a hang nem annyira jó, mint amikor az Rpi-re streameltem.

Elvárás az lenne, hogy
- lehessen Roon végpontként használni,
- legyen usb kimenete
- mqa-t átengedjen.
Jó lenne ha tudna, de nem kötelező igény, hogy
- tud Tidal connectet és
- esetleg NAA végpont is tud lenni.
Dedikált zene pc-t nem szeretnék építeni!

Én az alábbi termékeket néztem ki, mert árban ezek férnek bele. A felsorolás sorrendje nem tükröz semmilyen preferenciát.
- Rpi4 + egy jobb táp
- ifi zen stream
- Silent Angel Munich M1T
- Wattson Audio Emerson digital
- SotM 200 és 200 ultra
- Lindemann Limetree Network
- vmi Pro-ject

A kérdés az, hogy valaki aki ezek közül hallott már többet is, az mit javasol? Mit miért vagy miért ne? Teszteket rengeteget olvastam, de olyanoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik használták vagy most is használják is ezeket. :)
Van olyan forgalmazó, ahonnan letét ellenében el lehet hozni teszt készüléket? Esetleg ha vki egy közös tesztelésre hajlandó és elhozza a saját készülékét, azért is hálás lennék (Bp. 14. kerület).
Silent Angel Munich M1T

szinkópa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: szinkópa »

Bácsika írta:
2022.10.29., szomb. 06:55
szinkópa írta:
2022.10.28., pén. 22:41
A Limetree Bridge nem fogad USB dac-ot, erre figyelj.

A listából az én személyes véleményem szerinti sorrend:

1. SotM 200 ultra;
2. Stream Box 2 ultra;
3. RPI 4
4. Ifi Zen Stream.

A többit nem ismerem.
Ezt a 4 eszközt hallgattad is? Személyes tapasztalat, hogy pl. az ifi ennyire hátra soroltad?
[/quote]

Igen, nagy meglepetés volt számomra, hogy nálam a Zen zártabb volt és kissebb dinamikája volt mint egy RPI4-nek.
Az RPI-hez képest nagy előre lépés a stream box 2 ultra, innen már nagyon kicsi a különbség a SotM javára.

Mindez egy RME ADI 2 DAC, Sennheiser-Beyerdynamic-HifiMan fejhallgatókon át a saját fülembe, dsd/HiRes/flac fileokkal.
[/quote]

Köszönöm, ez segített. A lista elejét kb. én is így vártam, de a végét azt fordítva.
Én is egy RME elé keresek streamert. 😃

Az Rpi számoló modulja elég sok streamerben felhasználásra kerül, csak körbe van építve táppal, hálózati és lan szűréssel, komolyabb digitális kimenő oldallal. A lap csak a számolást végzi. Ilyen a Project, a Silent Angel és még sok másik típus. A SotM már komolyabb, full saját tervezés, ha jól tudom. +abban van már komolyabb órajel is. Mondjuk ez az árán is látszik.
Kíváncsi lennék, hogy egy Silent Angel és egy mezei SotM 200 neo hol helyezkedik el ebben a ranglétrában.

Bácsika
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Bácsika »

szinkópa írta:
2022.10.28., pén. 22:41

1. SotM 200 ultra;
2. Stream Box 2 ultra;
3. RPI 4
4. Ifi Zen Stream.

A többit nem ismerem.
[/quote]

Ezt a 4 eszközt hallgattad is? Személyes tapasztalat, hogy pl. az ifi ennyire hátra soroltad?
[/quote]

Igen, nagy meglepetés volt számomra, hogy nálam a Zen zártabb volt és kissebb dinamikája volt mint egy RPI4-nek.
Az RPI-hez képest nagy előre lépés a stream box 2 ultra, innen már nagyon kicsi a különbség a SotM javára.

Mindez egy RME ADI 2 DAC, Sennheiser-Beyerdynamic-HifiMan fejhallgatókon át a saját fülembe, dsd/HiRes/flac fileokkal.

szinkópa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

[/quote]

1. SotM 200 ultra;
2. Stream Box 2 ultra;
3. RPI 4
4. Ifi Zen Stream.

A többit nem ismerem.
[/quote]

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

A Limetree viszont úgy tudom nem foglalkozik az MQA-val.
Ha felbukkan egy Auralic Aries Mini a hirdetőben, azt még felvenném a listára.

Bácsika
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Bácsika »

szinkópa írta:
2022.10.28., pén. 14:42
Alex_Aston írta:
2022.10.28., pén. 14:21
tomrider írta:
2022.10.28., pén. 14:15

Úgy tudom a Limetree Network csak analóg kimenettel rendelkezik, tehát nem tudsz rá külső DAC-ot kötni.
Jól tudod, az egy komplett eszköz.
És ár/érték szempontjából telitalálat szerintem, ha nem kell mas az embernek. Könnyű kezelhetőség, gyors beüzemelés, kiváló hang.

A Limetree Bridge után köthető DAC, viszont az csak így működik, nincs analóg kimenete.
Igen, elnézést, elírtam a nevét. Nekem a DAC nélküli verzió kellene. Vegyük úgy, hogy az van a listában. :)

1. SotM 200 ultra;
2. Stream Box 2 ultra;
3. RPI 4
4. Ifi Zen Stream.

A többit nem ismerem.

szinkópa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Alex_Aston írta:
2022.10.28., pén. 14:21
tomrider írta:

Úgy tudom a Limetree Network csak analóg kimenettel rendelkezik, tehát nem tudsz rá külső DAC-ot kötni.
És ár/érték szempontjából telitalálat szerintem, ha nem kell mas az embernek. Könnyű kezelhetőség, gyors beüzemelés, kiváló hang.

A Limetree Bridge után köthető DAC, viszont az csak így működik, nincs analóg kimenete.
Igen, elnézést, elírtam a nevét. Nekem a DAC nélküli verzió kellene. Vegyük úgy, hogy az van a listában. :)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3316

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tomrider írta:

Csak a Marantz! :-D

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

szinkópa írta:
2022.10.28., pén. 14:04
Eddig Rpi4-t használtam fizetős Volumioval, Tidal connectről ment rá a stream. Táp egy ifi power volt. Utána kipróbáltam Roon végpontként is, amivel talán jobban szólt. Közben azonban történt vmi probléma, mert két SD kártyámat is megölte. Elkezdett melegedni a kártya olvasó része és a kártya szépen tönkrement. Először azt hittem, hogy a kártya lett zárlatos, de a második után inkább kidobtam a Rpi-t és beállítottam egy sima pc-t a Roon-nal és annak az usb kimenetéről megy a jel a dac-ba. Így a hang nem annyira jó, mint amikor az Rpi-re streameltem.

Elvárás az lenne, hogy
- legyen usb kimenete
- mqa-t átengedjen.
- tud Tidal connectet és

Én az alábbi termékeket néztem ki, mert árban ezek férnek bele. A felsorolás sorrendje nem tükröz semmilyen preferenciát.
- Rpi4 + egy jobb táp
- ifi zen stream
- SotM 200 és 200 ultra
- vmi Pro-ject

A kérdés az, hogy valaki aki ezek közül hallott már többet is, az mit javasol? Mit miért vagy miért ne? Teszteket rengeteget olvastam, de olyanoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik használták vagy most is használják is ezeket. :)
Van olyan forgalmazó, ahonnan letét ellenében el lehet hozni teszt készüléket? Esetleg ha vki egy közös tesztelésre hajlandó és elhozza a saját készülékét, azért is hálás lennék (Bp. 14. kerület).
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

szinkópa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

Elvárás az lenne, hogy
- legyen usb kimenete
- mqa-t átengedjen.
- tud Tidal connectet és

- Rpi4 + egy jobb táp
- ifi zen stream
- SotM 200 és 200 ultra
- vmi Pro-ject

szinkópa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

Elvárás az lenne, hogy
- legyen usb kimenete
- mqa-t átengedjen.
- tud Tidal connectet és

- Rpi4 + egy jobb táp
- ifi zen stream
- SotM 200 és 200 ultra
- vmi Pro-ject

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

mishow írta:
2022.10.26., szer. 16:48
Ottokár írta:
2022.10.26., szer. 00:03
Van fenn egy Aries, de már legyeskednek körülötte. Valaki vadászott itt rá
Ahogy felénk mondani szokták, olyan gyorsan elvitték, hogy nem is koppant :D
Hát igen, amióta az Auralic kivonult ebből a megfizethető kategóriából, és ma már csak a milliós árcédulákkal van jelen, ezek a Mini / LE / Femto készülékek igencsak felértékelődtek a piacon :smile53:
Mini tulajdonosként abszolút megértem, tovább dícsérni meg - ugyanezért - nem volna részemről illendő :rolleyes:
Azért az Auralic Aries (ez a Femto igazi neve) 539e Ft volt 2015-ben. Azt hiszem utolsó ára 650 körül volt, 200e-rel drágább mint az LE. Olcsó sose volt https://www.av-online.hu/lejatszo/aural ... szt_1439/2
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ottokár írta:
2022.10.26., szer. 00:03
Van fenn egy Aries, de már legyeskednek körülötte. Valaki vadászott itt rá
Ahogy felénk mondani szokták, olyan gyorsan elvitték, hogy nem is koppant :D
Hát igen, amióta az Auralic kivonult ebből a megfizethető kategóriából, és ma már csak a milliós árcédulákkal van jelen, ezek a Mini / LE / Femto készülékek igencsak felértékelődtek a piacon :smile53:
Mini tulajdonosként abszolút megértem, tovább dícsérni meg - ugyanezért - nem volna részemről illendő :rolleyes:

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Ban fenn egy Aries, de már legyeskednek körülötte. Valaki vadászott itt rá. viewtopic.php?f=31&t=181757
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Olyan tényleg van, hogy egy Bluos eszköz sem DNLA-t sem UpnP-t nem támogat 2022-ben? gondolkodik.gif

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Köszönöm!
[/quote]

Köszönöm, a hiba elhárult!
Van pár hete, hogy a kábelezés meg lett csinálva (8m), valahogy az UD501-ből kificánkolt a kábel. Végső elkeseredésemben végignéztem a kábelezést, erre nem gondoltam, mert nem jár könnyen az a dugó.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Sziasztok!
Van egy Paul Pang v2 kártyám. Gépet cseréltem, 64 bites Win10 van rajta. A kártyához egy Teac UD501 csatlakozik, a gépre feltelepítettem előzőleg a Teac ASIO USB Drivert és a Teac HR Audio Playert a gyártó honlapjáról, ügyelve a 64 bites verzióra. A kártya/gép nem látja az UD501-et sehogy sem. Többször leszedtem, újra raktam a programot, kerestem új illesztőprogramot, 2013-as létezik azóta is, de semmi. Az eszközkezelő látja a kártyát az illesztőrogramjával együtt.
A régi ezer éves géppel/W7-el semmi gond nem volt.

Hol lehet a baj? Van-e valami sorrend a telepítésnél? Úgy emlékszem igen és sztem végigpróbáltam őket, de ha valaki biztosan tudja a sorrendet, megteszem a próbát újra.

Köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 689

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

csövi írta:
2022.10.06., csüt. 12:50
NETGEAR 330-10101-01 RH48-1201000DG 12V 1A táp közel fél kiló... Ezért valószínű, hogy rendes táp van benne. Honnan lehet megtudni, hogy valóban lineális táp?
Van rá lehetőség, de egy multiméter kell hozzá.
Nagy általánosságban a kapcsoló üzemű, AC-DC tápok pufferelt egyenirányítóval kezdődnek. Rámérve,
rövid ideig kis ellenállást mutat, ahogy töltődnek a kondik, egyre nagyobb lesz az érték, majd
végtelen, mert a diódák lezárnak. Előfordulhat, hogy semmi érdemlegest nem tudunk mérni. Az is jó.
Akkor biztos kapcsoló üzemű.
A lineáris egy trafó primer tekercsével kezdődik. Egy néhányszor 10 VA nagyságú 100-300 ohm.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

NETGEAR 330-10101-01 RH48-1201000DG 12V 1A táp közel fél kiló... Ezért valószínű, hogy rendes táp van benne. Honnan lehet megtudni, hogy valóban lineális táp?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

somec
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: somec »

Sziasztok!
Marantz na 6006 tulajdonos vagyok, de lehet már nem sokáig. Eleinte remekül működött, megszerettem, megszoktam, a hangja meg véglegesnek bizonyult a rendszerben. Majd úgy 2 éve jött egy frissítés, (azóta már számos) és azóte egy szarkupac. Mindig valami más baszódik el rajta, jelenleg nem képes bluetuth kapcsolatra, szakadozik-akadozik a Tidal. Volt olyan is, hogy képtelen volt kapcsolódni a heos apphoz. Minden frissítés alkamával megjavítottak egy dolgot, meg elrontottak kettőt. Valakinek hasonló tapasztalása? Vagy egyedileg a készülékemben van a hiba? Köszi a segítséget.
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

PgSpa írta:
2022.10.03., hétf. 19:39
A Taga árát nézve eszembe jutott, hogy a fórumtagok közül többen megelégedettséggel használnak/használtak Yamaha WXC50-et. A használt ára egy kicsivel több, de mérföldekkel komolyabb készülék, két féle DAC kimenettel, előerősítő funkcióval stb....
Nem mennék bele, mennyire praktikus új és használt árakat egymás mellé tenni, nem ismerem a Tagát, nem is szeretném promózni, pláne nem a két eszköz ismerete nélkül összehasonlítani a Yamahával. Még abba sem mennék bele, hogy számít-e az előerősítő funkció, ha valaki - ahogy a kérdező @dondusfi kolléga - elsősorban digitális futóművet keres. Csak annyit jegyeznék meg, hogy ha valaki tidal connectet szeretne használni, annak a tidal connectet nem támogató eszközök szóba sem kerülnek.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Azért emlékezzünk meg ezen "konstrukció" előnyös oldaláról is, nevezetesen arról, hogy gyakorlatilag soha nem kell benne csöveket cserélni, hiszen ilyen katódfeszültségek mellett a csövek szinte az idők végezetéig működőképesek maradnak. :smile29:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2022.10.03., hétf. 17:55
Ha csak egy csöves buffert akartak volna, arra elég lenne egy-egy trióda csatornánként (vagy egy darab kettőstrióda). Ehelyett beletettek egy-egy kettőstriódát, amiből csak egyik felét használják, plussz egy-egy tetródát, szintén katódkövetőben, nagyjából teljesen feleslegesen, nyilvánvalóan látványra dolgoztak. Egy fokkal jobb, mint amikor be sincsenek kötve a csövek és a fűtést egy sárga led imitálja, de ettől még ez is ordas kamu.
Jaa, ezzel nem vitatkoznék, mert nincs mivel :)
A látvány-faktor egyértemű (ha már ott a trióda katódkövetőben, akkor minek is a tetródák, ráadásul előfokban? Na meg a két kettős-trióda, amelyeknek csak egyik felét “használják” bravo.gif ).
Az vicces lehet, amikor ebbe valaki drága NOS-csöveket tesz, hogy jobb legyen a “hang” :napsut:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A Taga árát nézve eszembe jutott, hogy a fórumtagok közül többen megelégedettséggel használnak/használtak Yamaha WXC50-et. A használt ára egy kicsivel több, de mérföldekkel komolyabb készülék, két féle DAC kimenettel, előerősítő funkcióval stb....

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Sziasztok!

Köszönöm @s4tch és @mishow forumtársaknak a kimerítő válaszát.

Megnéztem a videot… Egy fészbúk csopiban bukkantam rá a Taga steamerre egy nívós (de legalább drága) rendszerben. A tulajdonos meg van elégedve vele, persze ez nem azt jeleni hogy jó is…

Próbáltam az iEast-t a Wiim appjával de nem találta meg az eszközt.
Egyelőre az Ifi hanyagolva marad a Wiim vagy a Taga…
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20