Alex_Aston írta: ↑2022.11.13., vas. 00:40
wittao írta: ↑2022.11.12., szomb. 22:59
Ilyen feltetelekkel mi is mashogy alltunk volna a hazai kiallitashoz. Lehet mas is.
Benelux államok vásárlóereje kb. 10?Magyarországgal ér fel.
Szóval lehet fanyalogni, csak ilyen különbségek mellett szerintem teljesen felesleges.
SOHA nem lesz összehasonlítható sem ezzel, sem a Münchenben rendezettel. Ez nem jótékonysági intézmény ott sem. Üzlet. És ilyen piaci különbségek mellett persze, hogy mas minden.
Inkább örüljünk, hogy kicsit savanyú, kicsit sárga, de nekünk is van (még).
Szerintem itt senki sem várja el, hogy Budapesten is legyen a müncheni, vagy a varsói show-hoz hasonló méretű rendezvény.
A kezdetekkor, valamikor a 90' években, és még utána is elég sokáig sikerült Budapesten színvonalas, sok kiállítót felvonultató show-t rendezni, sőt, néha többet is egy évben, vagy akár egy azon napon.
Pedig ezekben az években is ugyanúgy megvolt a vásárlóerők közötti különbség. Ja nem, a mainál sokkal nagyobb különbség volt, és mégis működött.
Hogy mitől lehet jó, és mitől működhet egy ilyen rendezvény, arra Wittao tett néhány utalást, de ezen feltételek nagy része jelenleg hiányzik. Ezért sárgább, ezért savanyúbb, és ezért fanyalognak egyre tőbben, ezért marad távol egyre több kereskedő.
A kezdeti időkben sem a szervezésben való rutin nem állt rendelkezésre, és gondolom az anyagi javakban sem dúskáltak, mégis sikerült nagyon jó, és hosszú évekig jól működő show-t rendezni.
Mikor Csontos meghalt, néhány évig nem volt High-end Show, majd az ott rendszeresen, a kezdetek óta kiállítók közűl, néhányan "átszivárogtak" a Rezsőshow-ra, de volt aki nem, és azóta sem jelent meg sehol, a nyílvánosság előtt. Van aki kitart a mai napig is(pl. L'auditeur), van aki néhány év próbálkozás után kiszállt(pl. Etalon Acoustic), és ahogy említettem, többen, akik a Csontos féle High-end Show-n rendszeresen jelen voltak, ide már nem is jöttek. Szerintem ennek nem csak az anyagiak az okozói.
Talán újra kellene gondolni, új alapokra helyezni a hazai show szervezést, és akkor nekünk is lehetne egy kevésbé sárga, kevésbé savanyú rendezvényünk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech