Bocsánat, nem tudtam, köszi, trane, lesújt a hír.trane írta: ↑2022.11.02., szer. 15:28ő már legfeljebb csak lelkiekben tud segíteni> https://ear.hu/?p=10594
Bocs, hogy belevaúúú, ilyen ICt használok, az első verziót, tehát nem a Vz II-t. Ha jól értem, most egy darab 1m-es kábel áll rendelkezésre, ha gyári, akkor AN P-dugókkal. Ha mindenképp elég az 50 centi, akkor vágd szét nyugodtan, nekem a sajátom kapcsán a hideg futkározik a hátamon, ha a szétvágás eszembe jut...Rock60 írta: ↑2022.11.01., kedd 21:42Ok, kösz... Azért nem vagyok teljesen biztos abban amit mondasz, mert ez a kábel - húsz éves - már nyílván nem kapható, és a szerkezetén is múlik, hogy milyen az ideális hossza - nem ?
Nem szeretnék hülyeséget csinálni, ahhoz drága egy kicsit.
Valószínű a mai AN dugók is teljesen mások, mint a régiek, úgyhogy lehet, hogy ennyi erővel más márka is rámehetne.
Nem tudom, csak kósza gondolatok.
Ha mehet a projekt, úgy sem én barkácsolnám, valakivel megegyezkednék ez-ügyben. Ezüztözött cincin már van hozzá...![]()
Igen minőségromlás nélkül vágható. Bár attól is függ ki csinálja! :) Reális spórolási megoldás, minőségromlás nélkül.Rock60 írta: ↑2022.11.02., szer. 05:54Szia Jenő !
Értem én, és logikus is, amit mondasz, de nincs fölös 1-2 százezrem egy hasonló kvalitású kábelre. Átrendezni sem fogok semmit, és kimondottan jó lenne két ötven centis darab.
Leginkább a drága dugó, és a minőségromlástól való félelem tart vissza.
Köszi.
Gyuri
Ne vágd kétfelé, mert eljön az az idő amikor a hifit bármi miatt át kell rendezni, és akkor meg 1 méteres IC kábelek kellenénekRock60 írta: ↑2022.11.01., kedd 20:31Jö estét Mindenkinek !
Abban szeretném kérni a hozzáértők tanácsát, hogy egy egy méteres IC-kábel kettévágható-e minőség romlás veszélye nélkül ?
Hallottam valami olyasmit, hogy az impedancia változás miatt a fél méteres kábelnek rosszabb lehet a hangja, mint az egy méteresnek. Vagy ellenkezőleg, a rövidebb kábel mindenképpen jobb ?
Nekem mindenhova hosszú az egy méteres, és szükségem lenne 2 db. fél méteres darabra.
Konkrétan egy KONDO AN KSL Vz - ről van szó. Ha elvágható, milyen dugó passzolna rá ?
Köszi.
Ha egy kábel ,,hangja" nem azonnal jó, akkor a ,,bejáratással" sem fog javulni...nemtomm írta: ↑2022.10.20., csüt. 16:27Vannak kábelek amik csak végfokba, avr-be valók és ami neked van az előfokba cd és média játszókhoz jó a gyártó is ehhez ajánlja.. amennyiben jobb a hang mint a régi tápkábellal tartsad meg a bejáratás után még javulni fog a hang....Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Van egy használt, de a rendszerem számára még "új" tápkábel, eléggé komoly - vastag - külső keresztmetszettel, amit bekötöttem a rendszerembe. Az "új" kábel vezetőjének anyag ezüst. A forrás OPPO 105-be bedugva egyértelműen pozitív a változás a hangban. Az "új kábelt bedugva a Hegel H300 erősítőbe viszont sokat ront az összképen, fület/agyat zavaróan, fárasztóan, bántóan éles és magas lesz a kapott végeredmény.
Létezhet olyan, hogy az " új" kábel "csak" forráskészülékhez lesz jó? Visszaolvasva az avx-en a gyártó ezeket a kábeleket forráskészülékekhez ajánlja.
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?![]()
![]()
Szerintem nyugodtan leírhatod a gyártót nincs sok belőle kis hazánkban….Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 19:37Köszönöm szépen a választ! Természetesen marad, mert az OPPO-hoz jól illeszkedik. Csak meglepett a dolog, mert azt képzeltem, hogy az erősítő hangján is javítani fog ez az újabb kábel, aztán meg jött a kijózanító meglepetés. Utána meg arra gondoltam, hogy ha mindig forráshoz volt használva eddig, akkor az erősítőhöz még lehet, hogy nincs kellőképpen bejáródva. Feltételezve azt, hogy egyáltalán így működik-e a bejáratási, bejáródási procedúra.
Nagyon meglepett a két tápkábel közötti markáns hangbeli különbség.
White-tiger köszönöm szépen a választ! (Írok privit a típusokról, mert nem szeretnék üzletet rontani itt senkinek sem.)
Köszönöm szépen a választ! Természetesen marad, mert az OPPO-hoz jól illeszkedik. Csak meglepett a dolog, mert azt képzeltem, hogy az erősítő hangján is javítani fog ez az újabb kábel, aztán meg jött a kijózanító meglepetés. Utána meg arra gondoltam, hogy ha mindig forráshoz volt használva eddig, akkor az erősítőhöz még lehet, hogy nincs kellőképpen bejáródva. Feltételezve azt, hogy egyáltalán így működik-e a bejáratási, bejáródási procedúra.
Természetesen létezhet, és létezik is. A rendszer akusztikai tulajdonságához az egyes készülékek hangja járul hozzá + a kiegészítők. A cseréknél az egyes komponensek egymásra hatása is módosul, nyilván változó mértékben.Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Van egy használt, de a rendszerem számára még "új" tápkábel, eléggé komoly - vastag - külső keresztmetszettel, amit bekötöttem a rendszerembe. Az "új" kábel vezetőjének anyag ezüst. A forrás OPPO 105-be bedugva egyértelműen pozitív a változás a hangban. Az "új kábelt bedugva a Hegel H300 erősítőbe viszont sokat ront az összképen, fület/agyat zavaróan, fárasztóan, bántóan éles és magas lesz a kapott végeredmény.
Létezhet olyan, hogy az " új" kábel "csak" forráskészülékhez lesz jó? Visszaolvasva az avx-en a gyártó ezeket a kábeleket forráskészülékekhez ajánlja.
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?
Vannak kábelek amik csak végfokba, avr-be valók és ami neked van az előfokba cd és média játszókhoz jó a gyártó is ehhez ajánlja.. amennyiben jobb a hang mint a régi tápkábellal tartsad meg a bejáratás után még javulni fog a hang....Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?
Én már a beírásom után is számítottam a csősz megjelenésére, jogosan.
Én meg annyit kértem, hogy az árrakkal kapcsolatos polémiát (amit a Te első bejegyzésed váltott ki, és tényleg erősen offtopik kezdett már lenni), ne terjesszük ki minden topikra. Nem szemrehányásként, csak kérésként. Nem tettél semmi rosszat azzal, hogy itt említetted meg, de el szeretném kerülni, hogy a mai helyzetben minden topik ezzel legyen tele. Egyeztetek a többi moderátorral, és átírjuk a "Szerintem valami túlságosan drága" topik címét általánosabbra, hogy bárki ott kifejthesse a mai árakkal kapcsolatos megütközését, frusztrációját vagy akár felháborodását.Snipi írta: ↑2022.10.18., kedd 08:45Már elnézést, de én egy szóval sem mondtam, hogy túlságosan drága. Csak megállapítottam, hogy ennyi az ára, és hogy ezen erősen megütköztem. Az okait - közgazdász lévén - megértem, és elfogadom. Így a topic (túlságosan drága) és az egyéni véleményem finoman szóval sincs összhangban egymással.Aszpirin írta: ↑2022.10.17., hétf. 21:13Srácok, ha lehetne kérni, ne terjesszük ki az árvitát minden topikra. Van erre már “bejáratott” hely…
Áttettem oda az ár-threadet: viewtopic.php?f=60&t=142626
@Snipi:Kácsa átköltozött,most Cinkotán vannak...megvolt hirdetve egy újranyitási akció,kb 2 hete (?),pár napig volt érvényes,ahol a régi árjegyzékhez viszonyitva -19/20% kedvezményt adtak az AQ termékekre...volt akinek szerencséje voltSnipi írta: ↑2022.10.18., kedd 08:45Már elnézést, de én egy szóval sem mondtam, hogy túlságosan drága. Csak megállapítottam, hogy ennyi az ára, és hogy ezen erősen megütköztem. Az okait - közgazdász lévén - megértem, és elfogadom. Így a topic (túlságosan drága) és az egyéni véleményem finoman szóval sincs összhangban egymással.Aszpirin írta: ↑2022.10.17., hétf. 21:13Srácok, ha lehetne kérni, ne terjesszük ki az árvitát minden topikra. Van erre már “bejáratott” hely…
Már elnézést, de én egy szóval sem mondtam, hogy túlságosan drága. Csak megállapítottam, hogy ennyi az ára, és hogy ezen erősen megütköztem. Az okait - közgazdász lévén - megértem, és elfogadom. Így a topic (túlságosan drága) és az egyéni véleményem finoman szóval sincs összhangban egymással.Aszpirin írta: ↑2022.10.17., hétf. 21:13Srácok, ha lehetne kérni, ne terjesszük ki az árvitát minden topikra. Van erre már “bejáratott” hely…
Itthon Neutrik ügyben az elimex.hu oldalon érdemes szétnézni. Ha a pontos terméket nem találod, segítenek emailben vagy telefonon, egy próbát megér!ToronyiB írta: ↑2022.10.11., kedd 16:18Találkozott esetleg valaki olyan itthoni webshoppal ahol ilyen kábel átalakítót lehet venni? Ez a linkelt Neutrik is jó lenne.
https://www.audiophonics.fr/en/jack-xlr ... 14218.html