Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3306
Re: Kábelezzünk
Bekerült a Limetree előtt lévő TMP-hez eddig használt PC kábel helyett, egy régi (olasz gyártású) Van Damme tápkábel próbára.
Pár nap után azt tudom mondani, hogy javított a hangon. Persze nem lett a kis vasból hirtelen Musicbook Source, viszont javult a tisztaság, és a hangok jobb elkülönülése, pontosabb lett minden.
Nem gondoltam volna.
Pár nap után azt tudom mondani, hogy javított a hangon. Persze nem lett a kis vasból hirtelen Musicbook Source, viszont javult a tisztaság, és a hangok jobb elkülönülése, pontosabb lett minden.
Nem gondoltam volna.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
https://www.muziker.hu/monacor-audio-cable-acp-300-50
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... a-kabel-5m
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
lehoako írta: ↑2022.11.03., csüt. 16:48Így van, írtam is, semmi baj vele, métere 1300 Ft-ért ingyen van, kb maga a tökély.![]()
Az mit jelent, hogy ezoterikus anyag meg horror összeg? Van még azért az mc 5000-en kívül is kábel, ami ugyan rossz, de azért használható![]()
youtu.be/9UWSnJDX51c
Így van, írtam is, semmi baj vele, sztereó métere 1300 Ft-ért ingyen van, kb maga a tökély.

Az mit jelent, hogy ezoterikus anyag meg horror összeg? Van még azért az mc 5000-en kívül is kábel, ami ugyan rossz, de azért használható

youtu.be/9UWSnJDX51c
Ahogy azt közösen is hallhattuk a sima réz is tökoké, nem kell ezoterikus anyagok után sóvárogni horror összegekért.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Telepátia, pont ezt a kábelt ajánlottam az Általában a hifiben-ben beugró szintű megfejtésnek, pléhből húzott ingyenPVChulladék helyett.BLX írta: ↑2022.11.03., csüt. 13:19Egy penztarca barat otlet:Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Klotz MC5000-es kabel + Neutrik csatik, ilyesmit probalnek meg keresni hasznaltan, vagy csinalnek/csinaltatnek ujat.
Ok forgalmazzak a Klotz kabeleket es a Neutrik csatlakozokat:
https://elimex.hu/
Ha te magad nem tudod megszerelni, akkor kerdezz ra az Elimexnel vagy a Kacsa Audional.
Kiváló választás, szép tiszta rézhangja lesz, beugró szinten parádé.

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Egy penztarca barat otlet:Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Klotz MC5000-es kabel + Neutrik csatik, ilyesmit probalnek meg keresni hasznaltan, vagy csinalnek/csinaltatnek ujat.
Ok forgalmazzak a Klotz kabeleket es a Neutrik csatlakozokat:
https://elimex.hu/
Ha te magad nem tudod megszerelni, akkor kerdezz ra az Elimexnel vagy a Kacsa Audional.
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
Ha biztos vagy benne, hogy később is elég lesz a hossza, akkor vágd el nyugodtan. De ha még esélyes hogy cserélsz valami készüléket, addig akkor még ne vágd el. Hátha máshol lesz a csatlakozója és més hossz kellene hozzá.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1212
Méretre szabva használtam őket sok évig mert nem olcsó kábel ez már. A végfokban és az előfok mm bemenetén a mai napig ezek vannak. Talán 1x majd oda is kerül más. Mikor eladtam őket, hamar elvitték mindet. Volt amit visszakaptam dugózásra, mert nem vállalta el akire gondolták, hogy megcsinálja.
Ha biztos vagy benne, hogy később is elég lesz a hossza, akkor vágd el nyugodtan. De ha még esélyes hogy cserélsz valami készüléket, addig akkor még ne vágd el. Hátha máshol lesz a csatlakozója és més hossz kellene hozzá.
Igen, mikor jött ez az ötlet, nekem is azonnal Gyuri bácsi jutott eszembe, hogy Tőle kérnék tanácsot, ha még lehetne, de most már késő...
Köszönöm a sok hasznos észrevételt, segítséget, átgondolom a kérdést, egyelőre marad egyben a Vz.
Köszönöm a sok hasznos észrevételt, segítséget, átgondolom a kérdést, egyelőre marad egyben a Vz.
És köszönet Audiolife/realfidelity-nek is, megint 24 karát amit és ahogyan írt.

Bocsánat, nem tudtam, köszi, trane, lesújt a hír.trane írta: ↑2022.11.02., szer. 15:28ő már legfeljebb csak lelkiekben tud segíteni> https://ear.hu/?p=10594
R.I.P. Gyuri Bácsi.

Bocs, hogy belevaúúú, ilyen ICt használok, az első verziót, tehát nem a Vz II-t. Ha jól értem, most egy darab 1m-es kábel áll rendelkezésre, ha gyári, akkor AN P-dugókkal. Ha mindenképp elég az 50 centi, akkor vágd szét nyugodtan, nekem a sajátom kapcsán a hideg futkározik a hátamon, ha a szétvágás eszembe jut...Rock60 írta: ↑2022.11.01., kedd 21:42Ok, kösz... Azért nem vagyok teljesen biztos abban amit mondasz, mert ez a kábel - húsz éves - már nyílván nem kapható, és a szerkezetén is múlik, hogy milyen az ideális hossza - nem ?
Nem szeretnék hülyeséget csinálni, ahhoz drága egy kicsit.
Valószínű a mai AN dugók is teljesen mások, mint a régiek, úgyhogy lehet, hogy ennyi erővel más márka is rámehetne.
Nem tudom, csak kósza gondolatok.
Ha mehet a projekt, úgy sem én barkácsolnám, valakivel megegyezkednék ez-ügyben. Ezüztözött cincin már van hozzá...![]()
Érdemes vagy a P-dugót felhajtani hozzá, vagy ezüst WBT vagy ezüst Bullet-plugot. És nem egyszerű forrasztani, le kell vakarászni a zománcot/mázat a litzék végéről. És nyilván ezüst forraszanyag kell, stb, eddig jó az irány!

Elsőre Vass Andrássi Gyuri bácsi ugrik be, mint a hőskor Note-faragója, de megfelelő igényességgel és tapasztalattal majdnem bárki képes rá, aki eléggé tiszteli ezt a kábelt és a mögötte rejlő filozófiát/ízlést/értékrendet.
Ennél a kábelnél sztem csak az Lp jobb, de az az Unikornis-kategória... de már a Vz is vastagon a habcsókos Mennyország.
Majd számolj be, hogy mi hogy ment, Isten hozott a klubban.

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1212
Igen minőségromlás nélkül vágható. Bár attól is függ ki csinálja! :) Reális spórolási megoldás, minőségromlás nélkül.Rock60 írta: ↑2022.11.02., szer. 05:54Szia Jenő !
Értem én, és logikus is, amit mondasz, de nincs fölös 1-2 százezrem egy hasonló kvalitású kábelre. Átrendezni sem fogok semmit, és kimondottan jó lenne két ötven centis darab.
Leginkább a drága dugó, és a minőségromlástól való félelem tart vissza.
Köszi.
Gyuri
Szia Jenő !
Értem én, és logikus is, amit mondasz, de nincs fölös 1-2 százezrem egy hasonló kvalitású kábelre. Átrendezni sem fogok semmit, és kimondottan jó lenne két ötven centis darab.
Köszi.
Gyuri
Köszi.
Gyuri
" mert ez a kábel már nyilván nem kapható " nem látom át, hova kellene a " volt " szócska.
A kérdés értelme az, amit leírtam, de nem futok neki még egyszer, biztos van aki érti és tud is rá válaszolni.
/ Nem a dugó a lényeges./

A kérdés értelme az, amit leírtam, de nem futok neki még egyszer, biztos van aki érti és tud is rá válaszolni.
/ Nem a dugó a lényeges./

- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2751
Ne vágd kétfelé, mert eljön az az idő amikor a hifit bármi miatt át kell rendezni, és akkor meg 1 méteres IC kábelek kellenénekRock60 írta: ↑2022.11.01., kedd 20:31Jö estét Mindenkinek !
Abban szeretném kérni a hozzáértők tanácsát, hogy egy egy méteres IC-kábel kettévágható-e minőség romlás veszélye nélkül ?
Hallottam valami olyasmit, hogy az impedancia változás miatt a fél méteres kábelnek rosszabb lehet a hangja, mint az egy méteresnek. Vagy ellenkezőleg, a rövidebb kábel mindenképpen jobb ?
Nekem mindenhova hosszú az egy méteres, és szükségem lenne 2 db. fél méteres darabra.
Konkrétan egy KONDO AN KSL Vz - ről van szó. Ha elvágható, milyen dugó passzolna rá ?
Köszi.

Erre az esetre már volt több példa.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Ok, kösz... Azért nem vagyok teljesen biztos abban amit mondasz, mert ez a kábel - húsz éves - már nyílván nem kapható, és a szerkezetén is múlik, hogy milyen az ideális hossza - nem ?
Valószínű a mai AN dugók is teljesen mások, mint a régiek, úgyhogy lehet, hogy ennyi erővel más márka is rámehetne.
Ha mehet a projekt, úgy sem én barkácsolnám, valakivel megegyezkednék ez-ügyben. Ezüztözött cincin már van hozzá...
Ha mehet a projekt, úgy sem én barkácsolnám, valakivel megegyezkednék ez-ügyben. Ezüztözött cincin már van hozzá...

Jö estét Mindenkinek !
Abban szeretném kérni a hozzáértők tanácsát, hogy egy egy méteres IC-kábel kettévágható-e minőség romlás veszélye nélkül ?
Hallottam valami olyasmit, hogy az impedancia változás miatt a fél méteres kábelnek rosszabb lehet a hangja, mint az egy méteresnek. Vagy ellenkezőleg, a rövidebb kábel mindenképpen jobb ?
Nekem mindenhova hosszú az egy méteres, és szükségem lenne 2 db. fél méteres darabra.
Konkrétan egy KONDO AN KSL Vz - ről van szó. Ha elvágható, milyen dugó passzolna rá ?
Köszi.
Köszi.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Ha egy kábel ,,hangja" nem azonnal jó, akkor a ,,bejáratással" sem fog javulni...nemtomm írta: ↑2022.10.20., csüt. 16:27Vannak kábelek amik csak végfokba, avr-be valók és ami neked van az előfokba cd és média játszókhoz jó a gyártó is ehhez ajánlja.. amennyiben jobb a hang mint a régi tápkábellal tartsad meg a bejáratás után még javulni fog a hang....Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Van egy használt, de a rendszerem számára még "új" tápkábel, eléggé komoly - vastag - külső keresztmetszettel, amit bekötöttem a rendszerembe. Az "új" kábel vezetőjének anyag ezüst. A forrás OPPO 105-be bedugva egyértelműen pozitív a változás a hangban. Az "új kábelt bedugva a Hegel H300 erősítőbe viszont sokat ront az összképen, fület/agyat zavaróan, fárasztóan, bántóan éles és magas lesz a kapott végeredmény.
Létezhet olyan, hogy az " új" kábel "csak" forráskészülékhez lesz jó? Visszaolvasva az avx-en a gyártó ezeket a kábeleket forráskészülékekhez ajánlja.
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?![]()
![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
Szerintem nyugodtan leírhatod a gyártót nincs sok belőle kis hazánkban….Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 19:37Köszönöm szépen a választ! Természetesen marad, mert az OPPO-hoz jól illeszkedik. Csak meglepett a dolog, mert azt képzeltem, hogy az erősítő hangján is javítani fog ez az újabb kábel, aztán meg jött a kijózanító meglepetés. Utána meg arra gondoltam, hogy ha mindig forráshoz volt használva eddig, akkor az erősítőhöz még lehet, hogy nincs kellőképpen bejáródva. Feltételezve azt, hogy egyáltalán így működik-e a bejáratási, bejáródási procedúra.
Nagyon meglepett a két tápkábel közötti markáns hangbeli különbség.
White-tiger köszönöm szépen a választ! (Írok privit a típusokról, mert nem szeretnék üzletet rontani itt senkinek sem.)

"Az igazi barát szemből támad."
Köszönöm szépen a választ! Természetesen marad, mert az OPPO-hoz jól illeszkedik. Csak meglepett a dolog, mert azt képzeltem, hogy az erősítő hangján is javítani fog ez az újabb kábel, aztán meg jött a kijózanító meglepetés. Utána meg arra gondoltam, hogy ha mindig forráshoz volt használva eddig, akkor az erősítőhöz még lehet, hogy nincs kellőképpen bejáródva. Feltételezve azt, hogy egyáltalán így működik-e a bejáratási, bejáródási procedúra.
Nagyon meglepett a két tápkábel közötti markáns hangbeli különbség.
White-tiger köszönöm szépen a választ! (Írok privit a típusokról, mert nem szeretnék üzletet rontani itt senkinek sem.)
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Természetesen létezhet, és létezik is. A rendszer akusztikai tulajdonságához az egyes készülékek hangja járul hozzá + a kiegészítők. A cseréknél az egyes komponensek egymásra hatása is módosul, nyilván változó mértékben.Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Van egy használt, de a rendszerem számára még "új" tápkábel, eléggé komoly - vastag - külső keresztmetszettel, amit bekötöttem a rendszerembe. Az "új" kábel vezetőjének anyag ezüst. A forrás OPPO 105-be bedugva egyértelműen pozitív a változás a hangban. Az "új kábelt bedugva a Hegel H300 erősítőbe viszont sokat ront az összképen, fület/agyat zavaróan, fárasztóan, bántóan éles és magas lesz a kapott végeredmény.
Létezhet olyan, hogy az " új" kábel "csak" forráskészülékhez lesz jó? Visszaolvasva az avx-en a gyártó ezeket a kábeleket forráskészülékekhez ajánlja.
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?
Tapasztalatból tudom, mert cserélgettem eleget…

Ha már bejáratott a kábel, nem nagyon fog változni. Ha még nem, akkor sem fog változni az alap karaktere, viszont fog finomodni a hangja. Hogy ez belesik-e a rendszereden a tűréshatárodba, az lesz az eldöntendő kérdés…

Esetleg megírhatod milyen kábelről van szó, hanem titok.
Vannak kábelek amik csak végfokba, avr-be valók és ami neked van az előfokba cd és média játszókhoz jó a gyártó is ehhez ajánlja.. amennyiben jobb a hang mint a régi tápkábellal tartsad meg a bejáratás után még javulni fog a hang....Baryll írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:08Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?
Mit gondoltok, tapasztaltatok, járatás után se változna meg a kábel hangjának karaktere?

"Az igazi barát szemből támad."
Mi a tapasztalatotok az alábbi észrevételemmel kapcsolatban?