Még a 7es BMW is 2 személyes hátul. Persze befér 3 ember is, meg a forgalmi szerint is 5 személyes, de az autókat 4 felnőttre tervezik, amennyiben a kényelem a szempont. 3 gyerek a más tészta persze.Aszpirin írta: ↑2022.10.13., csüt. 22:38
Kényelmesebb, elvileg. De azért ezzel vigyázni kell. A 3-as BMW-knél pl. a méretkategóriához képest óriási a tengelytáv, és ennek meg is van az értelme: egyrészt nagyon kicsi az elülső túlnyúlásuk (kedvencem a témában: az E90 halogénes változatoknák az elülső lámpák égőinek cseréjét a kerékdobon lévő “ajtón” keresztül lehet megejteni, pofonegyszerűen, ennél jobb megoldást izzócserére egyszerűen nem láttam még, persze ehhez kell az is, hogy a kerékdob előtt már közvetlenül ott is legyen a lámpa), másrészt ennek nagy része van a híres 50-50% súlymegosztásban, aminek nem kis szerepe van a BMW-k legendás menetstabilitásában. Cserébe viszont nagy az orruk, az utasfülke hátrébb kezdődik, és bizony a hátsó utasok már annyira a hátsó tengelyen ülnek, hogy a kerekek miatt már befelé szűkítve van a hátsó üléssor, és bizony csak két felnőttnek van hely hátul. Vagyis: nagy tengelytáv, mégis szűk hátsó széksor. A nagy tengelytáv ebben az esetben nem egyenlő a nagy kényelemmel.
Én egyébként 185cm és 95kg-al is kényelemben ültem hátul E46-osban is, Budapest-Stuttgart távon keresztül. Amúgy is jobb szeretem, ha egy autó passzentos, es nem egy hodály.
A rugózási kényelem egyébként nem függ össze a belső mérettel, és az úton történő, általad is említett viselkedésben nagy szerepe van a hosszabb tengely távnak. Nem is arra akartam célozni, hogy feleslegesen nagy a lábtér miatta, hanem az általános menetkomfortra, úttartásra.