Ácsi, itt méretkategóriákról beszélünk.Alex_Aston írta: ↑2022.10.13., csüt. 21:20Pl. Szélesebb is. Ami persze nem mindenkinek előny.
De a futómű, belső nívó, zajcsillapitás, stb., mind komolyabbak a Passatban, különben mitől lenne más, mint egy Golf, a méretet leszámítva?
De gondolom ezt nem kell magyarázni, hisz BMW-ből ültél át.
A futóműve az O4-nek egyszerűen méltatlan ahhoz az autóhoz. Ennyi. Nem is tudom, hogy gondolták. Pláne ennyi pénzért. Ebben nincs vita. Ha a BMW futóművével és menetstabilitásával hasonlítjuk, ahhoz a még a Passaté sincs sehol.
De “belső nívó” és zajcsillapítás… ültél te O4-ben? E90-nél konkrétan sokkal minőségibb érzetet ad, pedig az ugye prémium. F30-nál már nem feltétlenül, de ez egyedül az ajtó belső borításának elülső részének kopogtatásában merül ki. Passatban nem figyeltem, mi van az ajtón, szóval erről nem nyilatkozom. Egyébként nagyon össze van rakva az O4, nem nyikorog a tükre és nem nyöszörögnek a hátsó ajtajai, mint az F30-nak, szélzaj is konkrétan kevesebb (a zajszigetelésre többen is panaszkodtak az F30 topikban). A 2.0 CR TDI aggresszív kigyorsításnál kellemetlen búgó hangot ad ki, de ugyanezt műveli a Passatban is. A BMW 2 literes dízelénél nem volt ilyen. Az 1.5 TSI csendes mindkettőben, már amennyire én érzékeltem. Szerintem semmi gond az O4 hangszigetelésével.
Summa: egyértelmű, hogy tévedés vilt részemről az O4, de nem a “belső nívó” és nem a hangszigetelés miatt. Ezen a téren - szerintem - nincs semmi szégyellnivalója az O4-nek. Hozzáteszem: hogy a “belső nívó” nagyon szubjektív dolog, nálam pl. sokkal jobban számít, hogy milyen belső színt tudok választani nem-bőr kivitelben, illetve milyen az optikai összkép, mint hogy miből van az ajtó borítása. És ebből a szempontból nekem a mai napig jobban tetszik (modernebbnek, dizájnosabbnak, esztétikusabbnak tűnik) az O4 belseje, mint a Passaté. De ízlésekről kár vitatkozni.

a markukba. Megcsinálták. Az EU autóiparának annyi.