Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1039

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
2022.09.29., csüt. 04:15
chord_ írta:
2022.09.28., szer. 20:45
zoli73 írta:
2022.09.28., szer. 20:28

Mindkét megoldással készültek kiváló hangú, és majdhogynem hallgathatatlan hangú cd játszók is. Melyik a jobb megoldás? Mindkettő, vagy egyik sem?
Én nem mondtam, hogy melyik a jobb megoldás. Valóban, én is birtokoltam mindkét verziót, nem gondolnám, hogy ettől a függesztés-ügytől volt jó / nemjó az adott CD játszó.

Csak kíváncsi lettem volna a konkrét válaszra.
Amit kérdeztem.
Hallottam cd játszót kétféle kivitelben. Azonos mechanika és azonos elektronika. Egyik az gumibakon levő fiókos mechanikával, lemez dobozban és a másik felültöltős, szilárdan egy nehéz lapra rögzítve amit vastag rugók tatottak és ez nagyon nehéz házba szerelve. Hatás? Cd játszóként nem volt nagyon jelentős. De futóműként hatalmas! Csak, hogy a kérdésre ne válaszoljak.... :)
Igazából azt a választ vártam, hogy a lerögzített mechanika belső rezgése lesz nagyobb, teljesen függetlenül attól, hogy a bonyolult felfüggesztés 'kiment a divatból', még egyszer, nem gondolom tovább a dolgot a hangminőségre, mert nem ez a főszereplő a jó hangban.
Kb. mint amikor a légkalapácsnál képzeletben lefogjuk a rugót, akkor biztosan szétrázza a fószert.
Vagy, ha a mosógépet, ami centrifugálás leállásakor elkezd táncolni, ránehezkedsz, és közben hallod, hogy a belsőleg függesztett dob csúnyán felüt.
És akkor analógiát állítottam volna a CD kabinet rázkódás témakörben, hogy ha 'lefogjuk', akkor belül jobban rezeg.

Szóval, részemről, ha pl. van egy hangfalállvány, ami rezeg, az biztos, hogy a dobozrezgésből nyeri az energiát, és örülök, hogy az állvány rezgés-energiája ott van, és nem a dobozomat rezgeti.

Amúgy, elnézést a provokációért, értem ám, hogy mi a gond itt. Mert ti azt mondhatjátok, hogy a nehéz állvány, vagy a CD fedele a súllyal, az ugyanúgy 'elveszi' azt az energiát, csak tömegarányosan kisebbet rezeg, elnyeli a rezgést, és ott is örülhetünk, hogy a dobozra / CD belsőre annyival kevesebb jut.
Csak az a baj, hogyha elképzeljük az ideális, végtelen tömegű állványt, akkor nehéz belátni, hogy 'tömegarányosan' rezeg, vagyis az energia / rezgésátvitelnél van pár kérdőjel a nagyon megnövelt tömegeknél.

Az tény, hogy vannak horror árú vékonyfalú hangdobozok, úgy gondolom, hogy a vastagfal / vékonyfal esetében mindkét megoldással készülhetnek jó dobozok. A ultrakönnyű állványokkal kb. ugyanez. És azok is tudnak észvesztően drágák lenni.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2022.09.29., csüt. 04:57
SoundMania írta:

Hallottam cd játszót kétféle kivitelben. Azonos mechanika és azonos elektronika. Egyik az gumibakon levő fiókos mechanikával, lemez dobozban és a másik felültöltős, szilárdan egy nehéz lapra rögzítve amit vastag rugók tatottak és ez nagyon nehéz házba szerelve. Hatás? Cd játszóként nem volt nagyon jelentős. De futóműként hatalmas!
A kiemelt mondat ellentmondásos, a futómű ugyanis meghatározó része a CD játszó hangjának
Szerintem nem ellentmondásos. Inkább azt mutatja minek mennyit értek a változtatások. Elektronikának alig, futóműnek sokat. Ennek az elektronikának legalábbis nem sokat.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

SoundMania írta:

Hallottam cd játszót kétféle kivitelben. Azonos mechanika és azonos elektronika. Egyik az gumibakon levő fiókos mechanikával, lemez dobozban és a másik felültöltős, szilárdan egy nehéz lapra rögzítve amit vastag rugók tatottak és ez nagyon nehéz házba szerelve. Hatás? Cd játszóként nem volt nagyon jelentős. De futóműként hatalmas!
A kiemelt mondat ellentmondásos, a futómű ugyanis meghatározó része a CD játszó hangjának

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2022.09.28., szer. 20:45
zoli73 írta:
chord_ írta:
2022.09.28., szer. 19:15
OK.
Még egyszer.

De még egy közérthetőbb példa.
Van egy forgó CD lemez, excentrikus kissé, rázza az egész cuccot.
1. rugókra feltesszük a mechanikát
2. atomra leszorítjuk a földre/betonra/akármire, ugyanazt a mechanikát

Mikor fog a kiolvasó-fej belső, pici rugó-felfüggesztése jobban ide-oda rugózni?

Erre esetleg válasz?
Mindkét megoldással készültek kiváló hangú, és majdhogynem hallgathatatlan hangú cd játszók is. Melyik a jobb megoldás? Mindkettő, vagy egyik sem?
Én nem mondtam, hogy melyik a jobb megoldás. Valóban, én is birtokoltam mindkét verziót, nem gondolnám, hogy ettől a függesztés-ügytől volt jó / nemjó az adott CD játszó.

Amit kérdeztem.
Hallottam cd játszót kétféle kivitelben. Azonos mechanika és azonos elektronika. Egyik az gumibakon levő fiókos mechanikával, lemez dobozban és a másik felültöltős, szilárdan egy nehéz lapra rögzítve amit vastag rugók tatottak és ez nagyon nehéz házba szerelve. Hatás? Cd játszóként nem volt nagyon jelentős. De futóműként hatalmas! Csak, hogy a kérdésre ne válaszoljak.... :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6096

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

chord_ írta:
OK.
Még egyszer.

Mikor fog a kiolvasó-fej belső, pici rugó-felfüggesztése jobban ide-oda rugózni?

Erre esetleg válasz?
42
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

asebestyen írta:
2022.09.28., szer. 14:23

Annyival egészíteném ki, ha szabad, először érdemes lenne tanulnia egy picit, utána lesz min elgondolkodni, addig csak mesék költése, ábrándozás van.
Nem érdemes alábecsülni az audio kurátorok felkészültségét, mert bármikor könnyedén olyan duplagondol spirálba rántják a fórumot, hogy karácsonyig $200-os homokzsákok között fogtok bukdácsolni.
Jól látszik a kétpólusú hozzászólásokban, hogy mennyire hozzá van görbítve a fizika az egyén mondanivalójához.
Apró részleteket kiemelve elvész a komplex értelmezése.
Szerencsére gyorsan tisztul a kép ha megnézzük, hogy mindig minden témában ugyanaz a klikk támogatja egymást, akármiről is legyen szó.

A 19. sz-ban feltalálták a gramofont, hogy a nép haza tudja vinni a zenét. Rezgett mint egy kv daráló és szántott mint az eke. Aztán jött az LP. Rezgésre kimondottan érzékeny, de amit lehetett elkövettek a gyártók. Évtizedek alatt sokszorosan meghaladták a beszűrődésmentes lejátszás követelményeit. Az optikai lejátszók/adathordozók felfutásával 6000rpm-ig biztosítva lett a hibamentes olvasás bármilyen kiegyensúlyozatlan cd/dvd lemez esetében is. Majd a szélessávú internet elterjedésével végre megérkezett a mechanikát nélkülöző mindenrezisztens era.
Erre mit csinál a hifista a "lebegő" lemezjátszók, 25Kg-os CD futóművek,100Kg-os öntvény+tömörített fa hangdobozok és 20 dekás semleges DAC-ok korszakában? Hát rezgéscsillapít netről! Szigorúan tudományos fizikai elméletekkel alátámasztva egy voodoos topikban.
A siker garantált:
entreq-vibb-eaters-mouse-xx-apollo---7-5kg_11705_5.jpg
entreq-vibb-eaters-mouse-xx-apollo---7-5kg_11705_5.jpg (144.99 KiB) Megtekintve 1909 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2022.09.28., szer. 23:45-kor.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

chord_ írta:
2022.09.28., szer. 19:33

Össz rezgés: X
Ebből, CD készülékház rezgés: Y
a belseje, az 'érzékeny részek', amit nem akarunk, hogy rezegjenek, de rezegnek: Z

X=Y+Z?

Szerinted eddig jó?
Szólj, ha nem megy.:)
Már nem jó... Talán figyelembe kellene venni, hogy a rezgésnek az amplitúdón kívül van frekvenciája, fázisa, lehet periodikus és aperiodikus , és nagyon nem úgy adódnak össze, mint a mérlegen a keverőtálban a cukor meg a liszt.
Szerintem inkább engedd el, ne tetézd... te hajtasz szemben az autópályán... inkább szidjad öt percig J.S.Bachot, azt (valamivel) könnyebb elviselni, mint ezt a tömény hülyeséget, amit itt előadsz. Inkább írjál még egy komolyzenei ajánlót, de hifi nélkül, mert az se megy, hiába aggatod magadra a "hardcore elitista" jelzőt.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Vinkler írta:
2022.09.28., szer. 21:04
cables írta:
2022.09.28., szer. 20:38
Amúgy a rezgés csillapítás témakör az audió legrejtélyesebb területe.
Közvetlenül a kábelezés után gondolom. gondolkodik.gif
Kábel a vitrines szekrénnyel együtt rezeg leborulok.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9112

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2022.09.28., szer. 20:38
Amúgy a rezgés csillapítás témakör az audió legrejtélyesebb területe.
Közvetlenül a kábelezés után gondolom. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

chord_ írta:

Erre esetleg válasz?
Talán erre gondoltál?
PD-75 CD játszóm lézer mozgató lineáris szervója, két méretes sinen futó tekerccsel, lézer ott a dobozkában lefelé, körben széleken a fekete gumiágyazás. Ezt elég durván kéne meglökni hogy a lézer himbálódzon.
Úgy egyébként a fej szerzó teljesen együtt mozog, és összezár a CD forgató tányérral, CD felfele, azon tányér is rugalmas felfüggesztés és CD felirat oldala felfekszik vékony alátéten, mint LP-k szoktak.
Csatolmányok
Pioneer PD-75 transport.jpg
Pioneer PD-75 transport.jpg (419.16 KiB) Megtekintve 2022 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2022.09.28., szer. 21:04-kor.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

zoli73 írta:
chord_ írta:
OK.
Még egyszer.

Erre esetleg válasz?

Amit kérdeztem.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Amúgy a rezgés csillapítás témakör az audió legrejtélyesebb területe. Elmondanék egy személyes példát. Nálam a hangfalak rázzák a szekrénysort az meg a CD játszót. Pár éve csináltattam két konzolt amit felszereltem a falra. CD látszólag ugyanott volt, ahol eddig, de nem a szekrény tartotta, hanem a szilárd fal. Nem hogy jobb lett, de rosszabb lett a hangzás. Nagyon nem értettem a dolgot. Le is szereltem a konzolokat.

Szóval könnyen lehet, hogy amit chord_ állít, hogy a kőkemény megfogás árt a hangnak, abban lehet valami. Persze gondolom mindenkinek vannak saját tapasztalatai pl. alátétek ügyében, de ott is nagyon nehéz okosnak lenni. Nálam egy spéci grafit lapka vált be a hangfalak alatt, de ez teljesen egyedi, mindenkinek magának érdemes kikísérletezni. Jó kis játék!

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

robi20064 írta:
2022.09.28., szer. 19:51
Lecci, lecci valaki dobjon be egy linket a Hullamtan for Dummies-ra :fekverohog:
Robi, mit nem értesz... hisz ki van lentebb nyilatkoztatva a a rezgés blokálódás tétele ami úgy hangzik, hogy X=Y+Z
ahol tudjuk, hogy
a fedél-rezgés a hangdobozból szedi az energiáját és úgy, hogy azt csökkenti
abban az esetben
a falak elkezdenek holt tömegként viselkedni, és nem hajlandók rezegni a nagy tömegük miatt. Fizika.
kivétel lehet:
a 'bármi', a nagy tömegek miatt már nem lehet akármi
hiszen
A rezgő dobozfallal, készülékházzal 'kicsatolsz' rezgést, eltávolítasz rezgést.De csak ha megy a matek... :)
Ha esetleg nem ismernéd a szerzőt...
chord_ írta:
2022.08.19., pén. 09:49
Hardcore elitistaként mondom ezeket, el lehet hinni.:)
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Visszakanyarodva az Entreq "patkányokhoz", akik találkoztak már velük, vagy birtokolnak, kérem mondják meg nekem, hogy miből készülnek. Valamilyen műbőrből, vagy valódi bőrből.
Köszönöm!

Ui; Amúgy nekem is tetszenek, jófejek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
OK.
Még egyszer.

Erre esetleg válasz?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

asebestyen írta:
2022.09.28., szer. 09:25

Ha ez nehezen hihető, nézzük távolabbról a dolgot. Van egy rezgő rendszer, minden rezeg. Ezek összege legyen 'x'. A 'legálisan' megrezgetett dolgok (dobozfal, készülékház) rezgései legyen 'y'.
Energiamegmaradás törvénye még a woodooban is olykor igaz. Mi lesz az érzékeny részek (membrán, mechanika/elektronika) rezgésösszege, hát, bizony, ez x-y lesz.
És, ha y növekszik, akkor x-y az bizonyosan kisebb lesz. A rezgő dobozfallal, készülékházzal 'kicsatolsz' rezgést, eltávolítasz rezgést.
De csak ha megy a matek... :)

Fizikára hivatkozva a fizikához kicsit se konyítva. Ez az! Nah, így kell ezt ebben a topicban! :smile32: :D
Várom tőled a cáfolatot.

Egyszerűsítsünk.
Össz rezgés: X
Ebből, CD készülékház rezgés: Y
a belseje, az 'érzékeny részek', amit nem akarunk, hogy rezegjenek, de rezegnek: Z

X=Y+Z?

Szerinted eddig jó?
Szólj, ha nem megy.:)

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

OK.
Még egyszer.

Erre esetleg válasz?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9112

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ilyen kvalitásokkal érdemes lenne akár kábeleket is fejleszteni… :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5070

Hozzászólás Szerző: pärt »

Én mára kész vagyok a blokádos rezgéstől. Megyek, forrázok egy analógos ízű mentateát.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Robici írta:
2022.09.28., szer. 17:50
asebestyen írta:
Persze tudjuk, a fizikusok, mérnökök nagyon le vannak maradva, alig ismernek valamit a világ működéséből. :)
Még annyit se mint a szintén kutyaütő hangmérnökök a természetes hangzásról! :D
Bár kutyát nem verek, de a "természetes" hangzásról valóban nem sokat tudok. Beraktam abba a fiókba, ahol a zenei hangzás, érzelmes megszólalás és társaik lapítanak.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1189
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

asebestyen írta:
Persze tudjuk, a fizikusok, mérnökök nagyon le vannak maradva, alig ismernek valamit a világ működéséből. :)
Még annyit se mint a szintén kutyaütő hangmérnökök a természetes hangzásról! :D

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

chord_ írta:
2022.09.28., szer. 13:21
az állvány-rezgés (fedél-rezgés) a hangdobozból (vagy pl. CD-nél a toroid rezgéséből) szedi az energiáját, és úgy, hogy azt csökkenti
Ez azért kemény... mademyday :smile53:
a rezgés blokálódik, és egyszerűen több jut a belsejére
ennél a pontnál konkrétan kiköptem a kv-m a nevetéstől... Ne hagyd abba kérlek! ;peace;
Capture.JPG
Capture.JPG (32.37 KiB) Megtekintve 1399 alkalommal
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6096

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

chord_ írta:
Azt nem értem, hogy mit nem értetek ezen a rezgés-dolgon.
Ha rezeg a CD játszó teteje, vagy a hangdoboz állvány, az mindenképpen az össz-rezgésből vonódik ki. [...] Ha rápakolok súlyt a CD tetejére, a rezgés blokálódik, és egyszerűen több jut a belsejére. [...]
Mondjátok el, ha nem így van, és hogy miért.
Összrezgés? Kivonódik? Blokálódik és emiatt több jut a belsejébe?
Komolyan????

A rezgések nem skaláris mennyiségek, hogy "csak úgy" kivonódjanak egymásból.
Egy zárt dobozba hogyan jut be szerinted kívülről rezgés, ha maga a doboz nem rezeg?

Pont azt írtam le, amit az utolsó mondaatodban kérsz. Szájbarágósan, egyszerű szavakkal.

Biztos, hogy mi nem értjük?

De mindegy is, hogy ki hogy látja, mert az eredeti mondandómnak a lényege az volt, hogy van magyarázata az Entreq-patkányok "működésének". Ezért szerintem ők úgy kerülnek ebbe a topikba, mint Pilátus a krédóba. Ezt Te sem vitattad, ellenben belementünk abba, hogy pozitív-e vagy negatív a hatásuk...

Szívesen látnék hasonló magyarázatokat
- a készülékdobozbelsejében kék ledek által létrehozott kék fény hangra gyakorolt pozitív hatásáról
- a (szintén csak bizonyos kék) színű golyókkal való feltöltés hangra való hatásánál a "bizonyos kék szín" relevanciájáról
- a ház biztosítékszekrényének ajtajára ragasztott kristályüvegnek a ház bármelyik szobájában megszólaló hifiberendezés hangjára gyakorolt pozitív hatásáról
- és minden hasonló, számomra valóban ezoterikusnak tűnő érdekességről.

Bár ha megmagyarázzuk, akkor oda az ezotéria...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

fapaci írta:
2022.09.28., szer. 13:54
chord_ írta:
Javaslom, indulj onnan a gondolkodásban, hogy a készülékek, kabinetek súlyozásával, merevítésével elnyelendő energiák, rezgések hol születnek és miként közlekednek! Ebből szerintem már egyenesen következik a válasz.
Annyival egészíteném ki, ha szabad, először érdemes lenne tanulnia egy picit, utána lesz min elgondolkodni, addig csak mesék költése, ábrándozás van. Ugyanakkor tartok tőle, hogy amint ki kell lépni a jó-rossz, kisebb-nagyobb, ilyenebb-olyanabb halmazból és át kell lépni a frekvencia, amplitudó, csillapítási tényezők és hasonló fogalmak világába, nah azt az ajtót nem fogják kinyitni soha az ilyen beállítottságú emberek, inkább saját fizikát írnak.
Hasonló ez, amikor filozófusok könyvet írnak a kvantumfizikai jelenségekről. Lehet egész könyveket írni full marhaságról, akár úgy is, hogy olyan logikusnak tűnik a laikus számára a magyarázat, hogy elhiszi, azonban attól még az nem lesz igaz. Namost ezeket az embereket az sem érdekli, ha saját szemükkel láthatják a laborban, hogy a dolog nem úgy működik, inkább nem mennek el meggyőzödni a valóságról, mondhatni zavarja őket, mert nem illik bele abba a képbe, amit önmagukban valóságként megkonstruáltak jó sok képzelgéssel.
Persze tudjuk, a fizikusok, mérnökök nagyon le vannak maradva, alig ismernek valamit a világ működéséből. :) Mondják ezt azok, akik azt se tudják, amit per pillanat tudni lehet.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
Javaslom, indulj onnan a gondolkodásban, hogy a készülékek, kabinetek súlyozásával, merevítésével elnyelendő energiák, rezgések hol születnek és miként közlekednek! Ebből szerintem már egyenesen következik a válasz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”