A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
- 2.0-litre four-cylinder replaces V8
- First ever plug-in hybrid C63
- 680hp and 1,020Nm of torque
- 0-60mph in 3.4 second
Ugye-ugye egy kiegészítő kis elektromos motor milyen jó számokra képes…
Igen. Papíron.
De, hogy ez milyen messze van a két generációval korábbi 6.2 V8-hoz képest, az sajnos ebből nem derül ki.
Legyen akkor teljesen elektromos, ha már. De ez a kávé daráló ebben az autóban szerintem röhejes. Bár tudom, hogy ez most a trendi.
Jöjjön inkább ellen pólusnak 7.6 V12. Kívánatos darab, bármennyire is tahó a maga módján
renntech-s76r-1992-mercedes-benz-600-sel-20-1024x614.jpg (73.59 KiB) Megtekintve 1348 alkalommal
renntech-s76r-1992-mercedes-benz-600-sel-5-1024x614.jpg (94.57 KiB) Megtekintve 1348 alkalommal
Igen.(Próbálom felidézni, nem a tulaj hozta de én is rákérdeztem) Azt is 1 db központi villanymotor egy 4 sebességes váltón keresztül a hátsó kerekekre adja le. A Váltó régi BMW-ből szárazik, (direktben hajtva Wandler nélkül) Ezért nem értettük mi sem mi értelme az egésznek. A váltóra valszeg a "gyenge" motor miatt van szükség (?)
Hm elég érdekes megoldás
szerintem egy unatkozó villamosmérnök hobbiprojektje lehet.
Van benne kihívás bőven.
10-12 évvel ezelőtt volt egy kósza ötletünk egy mérnök barátommal, hogy meg kéne venni motorhibás kult sportautókat és elektromosan éleszteni őket újra. Valami normális teljesítménnyel természetesen, a Tesla architectura pont meg is felelt volna. Nem vetném el az ötletet most sem, sajnos, pénz hiányában meghiúsult, de szerintem simán van létjogosultsága!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Valami olyasmi a története, hogy az eredeti megrendelő nem talált magának megfelelő elektromos autót és így építtetett egyet. Itthon és Európában is ez az egy van belőle állítólag. Fura egy jószág, műszakilag érdekes, csak ne kelljen javítani rajta semmit.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Igen.(Próbálom felidézni, nem a tulaj hozta de én is rákérdeztem) Azt is 1 db központi villanymotor egy 4 sebességes váltón keresztül a hátsó kerekekre adja le. A Váltó régi BMW-ből szárazik, (direktben hajtva Wandler nélkül) Ezért nem értettük mi sem mi értelme az egésznek. A váltóra valszeg a "gyenge" motor miatt van szükség (?)
Hm elég érdekes megoldás
szerintem egy unatkozó villamosmérnök hobbiprojektje lehet.
Van benne kihívás bőven.
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Jaguár XKR. Elektromos, egyedileg gyártott. Nem tudom mi késztet valaki erre, de Hollandiában valaki megcsinálta. Nem tudjuk hova tenni. Mikor a szorgalom és a hülyeség párosul? Vagy csak úgyse tudod megcsinálni --Fogd meg a sörömet. Unatkozó mérnökök/autószerelők pénzégetése? 55KW villanymotor (Ha jól emlékszem) +hagyományos ZF 4HP22 váltó 120 Km hatótávolság. Már magyarországi, hivatalos zöld rendszámmal.... Ma volt nálunk.
55kW (~75 lóerő) ???
Jaguár XKR. Elektromos, egyedileg gyártott. Nem tudom mi késztet valaki erre, de Hollandiában valaki megcsinálta. Nem tudjuk hova tenni. Mikor a szorgalom és a hülyeség párosul? Vagy csak úgyse tudod megcsinálni --Fogd meg a sörömet. Unatkozó mérnökök/autószerelők pénzégetése? 55KW villanymotor (Ha jól emlékszem) +hagyományos ZF 4HP22 váltó 120 Km hatótávolság. Már magyarországi, hivatalos zöld rendszámmal.... Ma volt nálunk.
55kW (~75 lóerő) ???
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
55kW (~75 lóerő) ???
Amúgy minek egy hagyományos váltó egy elektromos hajtáshoz?
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
55kW (~75 lóerő) ???
20220920_115937.jpg (485.53 KiB) Megtekintve 1622 alkalommal
20220920_115756.jpg (1.4 MiB) Megtekintve 1622 alkalommal
20220920_115841.jpg (635.79 KiB) Megtekintve 1622 alkalommal
20220920_115716_2.jpg (1.15 MiB) Megtekintve 1622 alkalommal
20220920_115751.jpg (1.44 MiB) Megtekintve 1622 alkalommal
.... Bullshit! A "szakszervizek" jóval egyszerűbb hibákat sem találnak meg.... gyári diagnosztikával.... és anélkül sem...
Sajnos (vagy nem) a garancia miatt szakszervizbe kell vinnem, de ezzel a hibával különben is márkaszervizbe vittem volna. Azt a kálváriát járom most végig, amit Vinkler megjósolt, és ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél (ír). Most a második stáción vagyok túl, és ne legyen igazam, de a szerintem a harmadik - a vezérlőegység cseréje - sem fogja megoldani. Túl jó a jóstehetségem, az első alkalommal pedzegettem nekik már, hogy nem szoftverhibára utal a jelenség, két forduló után ők is rájöttek. Hát akkor vezérlést kell cserélni. Szerintük. Nem kötekedek velük, mert tényleg jobban tudják (elvileg), ráadásul az első forduló után már a gyár utasításait követik.
A munkahelyemhez nagyon közel van Pesten egy márkaszerviz, oda szerettem volna vinni (és ők hívtak is, hogy jelzett nekik az autó “általános hibát”), de ott akkora a tülekedés, hogy csak október elejére tudtak volna időpontot ajánlani. Így aztán a lakóhelyemhez legközelebbibe (a tatabányaiba) vittem, amelyiknek Google-ön 4.5 jelenleg az értékelése, tehát annyira nem lehetnek rosszak, mint amennyire a közhiedelem tartja a márkaszervizekről.
Egyébként a munkafelvevő mind kommunikációban (volt, hogy naponta többször is hívott), mind emberileg nálam jelesre vizsgázott eddig (ma még azt is meg lehetett beszélni vele, hogy nyitás előtt menjek oda - mert nekem úgy volt jobb - a kaput konkrétan én nyitottam ki a többieknek, amikor elhoztam a verdát). Valószínű, hogy ez az emberi hozzáállás is segít nekik ilyen jó értékelést kapni a Google-ön.
Jó hallani ilyen pozitiv hozzáállást is a márkaszervizek tömkelegében, ahol néha igazi nem hozzáértőnek nézik az embert... reméljük hamar orvosolják a bajt és gondtalanul autózhatsz tovább.
A márkaszerviz is az ügyfelekből él, fontos a megfelelő ügyfélkezelés, főleg a mai igencsak húzós árak mellett. Hol van már az az idő, amikor monopol helyzetben voltak és az ügyfelek keresték a márkaszerviz kegyeit…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
.... Bullshit! A "szakszervizek" jóval egyszerűbb hibákat sem találnak meg.... gyári diagnosztikával.... és anélkül sem...
Sajnos (vagy nem) a garancia miatt szakszervizbe kell vinnem, de ezzel a hibával különben is márkaszervizbe vittem volna. Azt a kálváriát járom most végig, amit Vinkler megjósolt, és ha valaki, akkor ő tudja, mit beszél (ír). Most a második stáción vagyok túl, és ne legyen igazam, de a szerintem a harmadik - a vezérlőegység cseréje - sem fogja megoldani. Túl jó a jóstehetségem, az első alkalommal pedzegettem nekik már, hogy nem szoftverhibára utal a jelenség, két forduló után ők is rájöttek. Hát akkor vezérlést kell cserélni. Szerintük. Nem kötekedek velük, mert tényleg jobban tudják (elvileg), ráadásul az első forduló után már a gyár utasításait követik.
A munkahelyemhez nagyon közel van Pesten egy márkaszerviz, oda szerettem volna vinni (és ők hívtak is, hogy jelzett nekik az autó “általános hibát”), de ott akkora a tülekedés, hogy csak október elejére tudtak volna időpontot ajánlani. Így aztán a lakóhelyemhez legközelebbibe (a tatabányaiba) vittem, amelyiknek Google-ön 4.5 jelenleg az értékelése, tehát annyira nem lehetnek rosszak, mint amennyire a közhiedelem tartja a márkaszervizekről.
Egyébként a munkafelvevő mind kommunikációban (volt, hogy naponta többször is hívott), mind emberileg nálam jelesre vizsgázott eddig (ma még azt is meg lehetett beszélni vele, hogy nyitás előtt menjek oda - mert nekem úgy volt jobb - a kaput konkrétan én nyitottam ki a többieknek, amikor elhoztam a verdát). Valószínű, hogy ez az emberi hozzáállás is segít nekik ilyen jó értékelést kapni a Google-ön.
Jó hallani ilyen pozitiv hozzáállást is a márkaszervizek tömkelegében, ahol néha igazi nem hozzáértőnek nézik az embert... reméljük hamar orvosolják a bajt és gondtalanul autózhatsz tovább.