Hát a Roon nem is fog működni Roon szerver nélkül, a tableten csak a Roon remote fut.szaki1001 írta: ↑2022.09.07., szer. 09:46Köszi! Az iFi-nél webes felületnél tudom a beállításokat megcsinálni. Ott beállítom a hardveres hangerőt, de továbbra is lehet a felületen állítani szoftveresen. Mind egy mit csinálok!
A Tidalnál nem találtam ilyent, mármint hangerővel kapcsolatos állítási lehetőséget, de majd megnézem még egyszer.
Reszeteltem, és feltettem a legújabb firmware-t, sőt a betát is. Semmi nem változott.
Hifiman EF 400 DAC+fejes erősítő kombóval használnám. Tudom, hogy csak streamer, de a webes felületén van hangerő szabályzási lehetőség, és szabályoz is annak ellenére, hogy mire állítom be (hardver, szoftver, egyik sem).
A Roon trial változatát futtatnám. Azonos hálózaton vannak. A Tidal megtalálja, a Roon meg csak keres, csak keres... és nem lép tovább. Még kilépési lehetőségem sincs. Ez táblagép. Nagy gépen nekem linux fut, oda még nem tudtam a Roont feltenni.
iFi 1.png
Úgy tűnik nem érted a Roon működését, ez azért annál egy fokkal komplexebb megoldás, hogy próbálgatásos módszerrel fel lehessen setupolni, érdemes a Roon leírásait előbb elolvasni.
Egy csak digitális kimenettel bíró streameren nem jó ötlet a hangerő szabályozás, akkor sem, ha az eszköz ezt egyébként lehetővé teszi, mert kis hangerőnél jelentős hangminőségromlást eredményez, mindenképp fix hangerő az ajánlott, a hangerőszabályozás a Hifiman dolga.
Nem ismerem ezt a Hifiman DAC-ot, de az R2R technológia miatt vélhetően korlátozott az hogy milyen digitális jelet képes fogadni. Ha a képességeinél magasabb felbontású PCM jelet kap, vagy DSD-t, azt nem képes rendesen feldolgozni, és előfordulhat pl. hogy süket vagy nagyon halk lesz. Így érdemes forrás oldalon korlátozni a max. felbontás, vagy beállítani a DSD/PCM konverziót, ezt Roon üzemmódban a Roon setupban teheted meg.