Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

szaki1001 írta:
2022.09.06., kedd 19:16
Bajban vagyok, segítséget kérek! Vettem egy iFi Zen Streamet, és sehogyan sem boldogulok vele. nagy nehezen már sikerült zenére kényszeríteni, de vagy (a korábbi tábla gépes lejátszáshoz képes) nagyon halk volt, vagy nagyon hangos (PCM, PCM1). Vissza váltás után már mindkét esetben hangos volt.
A Roont sehogyan sem tudom rátenni, az alkalmazás nem találja meg.
A Tidalt nagy nehezen sikerült elindítani, de az is őrült halkan szól. Nem tudom sehol állítani.
Csak tipp, mert a konkrét típust nem ismerem: más készülékeknél szokott működni, hogy a beállításokban kikapcsolod a hangerőszabályzást (Volume control off/disable) Ilyenkor egységes kimeneti szintet állít minden kimenetre (általában a max szintet) a hangerőt az erősítőn szabályozod.
A Tidal-nek is van saját ugyanilyen beállítása, azt is érdemes átállítani.
Roon ügyben nem vagyok jártas, de a számítógépes zenehallgatós topicban többen eléggé értik.

szaki1001
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: szaki1001 »

Üdvözlök Mindenkit!

Bajban vagyok, segítséget kérek! Vettem egy iFi Zen Streamet, és sehogyan sem boldogulok vele. nagy nehezen már sikerült zenére kényszeríteni, de vagy (a korábbi tábla gépes lejátszáshoz képes) nagyon halk volt, vagy nagyon hangos (PCM, PCM1). Vissza váltás után már mindkét esetben hangos volt.
A Roont sehogyan sem tudom rátenni, az alkalmazás nem találja meg.
A Tidalt nagy nehezen sikerült elindítani, de az is őrült halkan szól. Nem tudom sehol állítani.

Tudna valaki segíteni?

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

s4tch írta:
2022.09.03., szomb. 12:44
SSS írta:
2022.08.28., vas. 01:31
Ha megtalaltad a megoldas keszuleket majd mond mi lett. Ha az emlitetteken tul az amazon musicot is tudja meg en is atternek lehet :D
A támogatott szolgáltatások köre a málna egyik korlátja. Van tidal, spotify, qobuz, és kb. ennyi. Én nagyon csíptem a deezert, a tidal előtt évekig voltam előfizető, az apple musicot próbáltam 3 hónapig és telefonról, pc-ről jobban tetszett a hangja a tidallel összevetve, az amazonban is van potenciál, de egyiket sem könnyű málnás rendszerbe integrálni, ha natív felbontást akar az ember, nem chromecast- vagy airplay-féle megoldást.

Próbából ma rendeltem egy ilyet: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09KBSK2RS/ Ebben a tidal connect mellett van amazon (hd nincs...) és deezer is, meglátjuk, mit tud optikán. Sokat nem várok tőle a málnához képest, elsősorban a kíváncsiság hajt.
Koszi, en is neztem mar ezt a kutyut, kivancsi vagyok milyen lesz, majd szamolj be leci. En par napja futottam egy kort apple musical, airplay es azt ki az asus TBre, nem rossz de Tidalal osszevetve rossz, pedig elvileg max hangeron bitperfect.... aztan elovettem a chromecast audiomat is csak ugy kivancsiagbol meg mert azon tudna szeritem az amazon hd futni. Hat borzaszto, pedig optikan ment ki a dacba a jel, high bit rate mifene alapbol beallitva de nagyon rosszul szolt, meg az apple music a fenti modon hallgathatobban szolt....
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

SSS írta:
2022.08.28., vas. 01:31
Ha megtalaltad a megoldas keszuleket majd mond mi lett. Ha az emlitetteken tul az amazon musicot is tudja meg en is atternek lehet :D
A támogatott szolgáltatások köre a málna egyik korlátja. Van tidal, spotify, qobuz, és kb. ennyi. Én nagyon csíptem a deezert, a tidal előtt évekig voltam előfizető, az apple musicot próbáltam 3 hónapig és telefonról, pc-ről jobban tetszett a hangja a tidallel összevetve, az amazonban is van potenciál, de egyiket sem könnyű málnás rendszerbe integrálni, ha natív felbontást akar az ember, nem chromecast- vagy airplay-féle megoldást.

Próbából ma rendeltem egy ilyet: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09KBSK2RS/ Ebben a tidal connect mellett van amazon (hd nincs...) és deezer is, meglátjuk, mit tud optikán. Sokat nem várok tőle a málnához képest, elsősorban a kíváncsiság hajt.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

ToronyiB írta:
2022.09.01., csüt. 14:30
Itthon forgalmaz valaki Volumio készüléket?
Persze! :rolleyes:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mishow írta:
2022.09.02., pén. 09:39
ToronyiB írta:
2022.09.01., csüt. 21:54
vazze írta:
2022.09.01., csüt. 21:20

" Már meg is rendeltem amit használni fogok." Te írtad augusztus 24.-én....
És ennek mi köze van a fentebb feltett egyszerű kérdésnek? :smile30: ne is válaszolj inkább..
De, válaszoljunk csak rá inkább! :angry:
Az a köze, hogy több, mint egy hete feltettél egy kérdést, utána megírtad, hogy már kiválasztottad és megrendelted a készüléket (akkor talán még a ProJectnél tartottál), de azóta is naponta-kétnaponta teljesen új kérdésekkel és új koncepciókkal állsz elő. Nem kérdezel: kinyilvánítasz és ha nem az általad elvárt válasz érkeszik, sértő stílusban válaszolsz.
Nem kicsit sértő stílusban, hanem nagyon (például a "sznobozásért" a Szabályzat szerint simán kijárt volna minimum egy "pihenő", örülj, hogy a modik nem tiltottak le)! :smile30:
Láthatóan fogalmad nincs, mit akarsz valójában - de akkor írjad ezt, nem szégyen! Így csak feleslegesen futtatod velünk a köröket, ami súlyos visszaélés a fórumtársak segítőkészségével, idejével és bizalmával, aminek az a következménye, hogy egy idő után másnak sem fogunk válaszolni a kérdéseire.
Na ÍGY van köze a kolléga válaszának ahhoz, amit kérdeztél, meg amit egy ideje művelsz, és ezért nem fog neked már érdemben szívesen válaszolni senki - azért kérdezz bátran, hátha ... :smile51:
Sajnos a magyar társadalom kétségbeejtő mentális, morális és intellektuális állapota visszaköszön az élet minden területén, itt a fórumon is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

vazze írta:
2022.09.02., pén. 09:44
ToronyiB írta:
vazze írta:

És ennek mi köze van a fentebb feltett egyszerű kérdésnek? :smile30: ne is válaszolj inkább..

Ignorálj nyugodtan, már alig várom 31_1_21.gif
Azt meg , hogy válaszolok-e vagy nem , nem te döntöd el. Ez egy szabad és nyitott fórum ;)
Megtörtént,nyugi. Így utoljára is sikerült össze tákolnod egy roppant hasznos bejegyzést, annyira volt hasznos,mint az eszement,arogáns,troll vissza kérdezésed, ahelyett hogy válaszoltál volna egy mondatban normálisan,vagy inkább nem írtál volna semmit.le a kalappal, nem csalódtam. Köszönöm a nagyívű,hatalmas szakmai tudásotok (ami nincs) , de ebből nem kérek ami itt folyik, még emlékeimből is megpróbálom törölni,de az biztos többet nem látogatom a topicot.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1406

Hozzászólás Szerző: vazze »

ToronyiB írta:
vazze írta:
ToronyiB írta:
2022.09.01., csüt. 20:09

Szabad tudni most miről is beszélsz? Csak kérdezem... Egyszerű kérdés lett feltéve,ha nem tudsz értelmesen kommunikálni, engem kímélj meg,vagy ignorállak ezentúl. Eszem megáll..

Ignorálj nyugodtan, már alig várom 31_1_21.gif
Azt meg , hogy válaszolok-e vagy nem , nem te döntöd el. Ez egy szabad és nyitott fórum ;)
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

ToronyiB írta:
vazze írta:
ToronyiB írta:
Szabad tudni most miről is beszélsz? Csak kérdezem... Egyszerű kérdés lett feltéve,ha nem tudsz értelmesen kommunikálni, engem kímélj meg,vagy ignorállak ezentúl. Eszem megáll..
De, válaszoljunk csak rá inkább! :angry:
Az a köze, hogy több, mint egy hete feltettél egy kérdést, utána megírtad, hogy már kiválasztottad és megrendelted a készüléket (akkor talán még a ProJectnél tartottál), de azóta is naponta-kétnaponta teljesen új kérdésekkel és új koncepciókkal állsz elő. Nem kérdezel: kinyilvánítasz és ha nem az általad elvárt válasz érkeszik, sértő stílusban válaszolsz.
Nem kicsit sértő stílusban, hanem nagyon (például a "sznobozásért" a Szabályzat szerint simán kijárt volna minimum egy "pihenő", örülj, hogy a modik nem tiltottak le)! :smile30:
Láthatóan fogalmad nincs, mit akarsz valójában - de akkor írjad ezt, nem szégyen! Így csak feleslegesen futtatod velünk a köröket, ami súlyos visszaélés a fórumtársak segítőkészségével, idejével és bizalmával, aminek az a következménye, hogy egy idő után másnak sem fogunk válaszolni a kérdéseire.
Na ÍGY van köze a kolléga válaszának ahhoz, amit kérdeztél, meg amit egy ideje művelsz, és ezért nem fog neked már érdemben szívesen válaszolni senki - azért kérdezz bátran, hátha ... :smile51:

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

vazze írta:
ToronyiB írta:
vazze írta:
2022.09.01., csüt. 19:52

Minek az neked?
Te már rendeltél egy jobbat külföldről.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

ToronyiB írta:
vazze írta:
ToronyiB írta:

Minek az neked?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

ToronyiB írta:
vazze írta:
Minek az neked?
A helyzet az, ha jól látom, hogy korábban valaki vagy félreértett és azt olvasta ki a szavaidból, hogy már van (vagy legalábbis rendeltél?) egy Matrix Element X-et, vagy legalábbis véleményedet ironizálandó a Tiédnek titulálta. Innentől kezdve tényszerűen van ilyened, hiszen az Interneten megírták...akár vehetnél is egyet...(egyébként szerintem nem bánnád meg)
fapaci írta:
2022.08.29., hétf. 15:15
... Te a 850e forintos készülékeddel minek számítasz...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

vazze írta:
ToronyiB írta:

Minek az neked?

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

ToronyiB írta:

Minek az neked?

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

G: én gyalog (esetleg biciklivel) megyek; ráérösen, nem lóverseny ez, meg útközben így többet látok, az élményfeldolgozás odabent zajlik

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

F: férfiasan beismerjük , hogy az utazás ezen formája nem nekünk való és elengedjük a dolgot megkímélve ezzel utastársaink idejét és időt valamint energiát spórolunk saját magunknak. 31_1_21.gif

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

E. Csak Kőbánya-alsóig veszünk első osztályra jegyet, és a rövid utazás alatt az összes fülkében nyomkodjuk az epeda keménységét, közben elmerengve a gondolaton, hogy mennyire lenne ez kényelmes hosszú távon.
Majd hazagyaloglunk, útba ejtve egy (már nem füstös) csehót, ahol megbeszéljük, mit miért nem veszünk.
F. ??

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

És mi a tanács azokra az esetekre mikor az online jegyüzérek első osztályúnak tűnő jegyeket árulnak az orient expressre, de az utasok egy 2. osztályú éjféli gyors emeletes hálókabinjában ébrednek shenzhen ipari negyedében, ahol a kalauznál érdeklődve csak a "manapság ennyi pénzért ez jár" válaszra méltatnak?

Hogyan lehet elkerülni a csalódást?

A.: Megvesszük a retúr jegyet is, hátha nagyobb szerencsénk lesz?
B.: Kiisszuk a büfékocsit és közben megbeszéljük hogyan lehet elfogadni a kialakult helyzetet?
C.: Indulás előtt tájékozódunk a nyomvonalakról, az üzemeltető kilétéről, a versenytársak szolgáltatásairól, árszabásáról és amint észleljük, hogy a körülmények közel azonosak, valamint minden esetben kompromisszummal társulnak, ezért bölcsen csak a legolcsóbb jegyet vagyunk hajlandók kifizetni?
D.: Ha nélkülözhetetlen az utazás minősége, elsőre a hiteles forrásból származó hologramos jegyet választjuk?
E.?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ToronyiB írta:
2022.08.29., hétf. 13:37
Figyelj,beraktam egy lejátszót ami most újonnan 850ezer és felső ligás teljesitménye van,nem lóg ki sehol alóla a lóláb. Te meg rá kontráztál egy 5millios készülékkel hogy az jobb,és vajon miért. Erre irtam hogy sznob vagy.
Pár napja írtam, hogy attól tartok, téged csúnyán felültettek egy veszélyes vonatra és javasoltam, a következő állomáson szállj le. Most ott tartasz, hogy aki 1 MFt feletti készüléket választ, az szerinted sznob. Gyorsan robog a szerelvény veled. Utazás közben esetleg gondolj bele, hogy egy átlagember szemében, aki a telefon hangszóróján, vagy 3e forintos füldugaszon hallgat zenét, Te a 850e forintos készülékeddel minek számítasz. Nem jók ezek a minősítések, csak a saját korlátainkat fejezzük ki velük.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2022.08.29., hétf. 13:16
ToronyiB írta:
2022.08.29., hétf. 12:53
vazze írta:
2022.08.29., hétf. 12:49

Akkor ahhoz a snob társasághoz én is csatlakoznék ha lehet.
Tudniillik én is inkább Lumin-t választanék.
Ahogy látom egyikőtök sem birtokol 5 milliós hálózati lejátszót. Vajon miért nem? :D Elméletben meg aztán lehet csatlakozni bármire.. :D
Nem jól látod, a bemutatótermemben előfordulnak Luminok, Aurenderek, Auralic-ok, Hifi Rose-ok, sok minden egyéb márkával együtt, én pontosan tudom hogy miről beszélek, saját tapasztalatok alapján. Amir mérései alapján véleményt alkotni egy készülék hangjáról komolytalan dolog.
A minősítésedet elengedtem a fülem mellett, egy bizonyos szint felett az ember nem süllyed egy bizonyos szint alá.
Figyelj,beraktam egy lejátszót ami most újonnan 850ezer és felső ligás teljesitménye van,nem lóg ki sehol alóla a lóláb. Te meg rá kontráztál egy 5millios készülékkel hogy az jobb,és vajon miért. Erre irtam hogy sznob vagy. Figyelembe se vetted a lényeget,és hogy allin dobozról volt szó,luminba nincs hp amp se.. alapból össze hasonlithatatlan,nem hogy árilag... ezek felőletek ilyen csipőből jövő sznobság semmi más, és nem birjátok ki hogy ne kardozzatok olyan több milliós cuccok mellett,amik otthonotokban,saját használásra,tulajdonotokba sose lesz...folytassuk úgy hogy keresek egy 10MILLIOS cuccot? ezeknek a magas röptű "társalgásoknak" aztán semmi értelme... leborulok hatalmas szakmai tudásotok és érveitek mellett.én itt le is zártam.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

ToronyiB írta:
2022.08.29., hétf. 12:16
Talán ez az egyetlen egybe készülék, (dac,hp amp,hálózati lejátszó) ami minden területen szinte kompromisszum mentes,és csúcs teljesitményű,ami megéri az árát is... ez tényleg az a szint hogy lerakod az asztalra és használod,nem kell kötögetni semmit semmivel.. mérések is alá támasztják elég erősen a kiváló megvalósitást. https://www.audiosciencereview.com/foru ... -amp.7782/ https://www.matrix-digi.com/product/7/element_X
Na akkor megvalósult minden hifista álma olcsón, hát ez egy remek hír!! 😁
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ToronyiB írta:
2022.08.29., hétf. 12:53
vazze írta:
ToronyiB írta:
2022.08.29., hétf. 12:47

Ha fel lehetne állitani egy sznob mércét, te tuti a tetejét verdesnéd :smile29:

Ahogy látom egyikőtök sem birtokol 5 milliós hálózati lejátszót. Vajon miért nem? :D Elméletben meg aztán lehet csatlakozni bármire.. :D
Nem jól látod, a bemutatótermemben előfordulnak Luminok, Aurenderek, Auralic-ok, Hifi Rose-ok, sok minden egyéb márkával együtt, én pontosan tudom hogy miről beszélek, saját tapasztalatok alapján. Amir mérései alapján véleményt alkotni egy készülék hangjáról komolytalan dolog.
A minősítésedet elengedtem a fülem mellett, egy bizonyos szint felett az ember nem süllyed egy bizonyos szint alá.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

ToronyiB írta:
Amennyiben a "sznob" mércéje a tapasztalat, igényesség a vele párosuló vásárlóerővel, akkor igen.

Mivel "alto" kolléga számtalan gyártó termékét forgalmazza, igazán nem nevezhető érdekeltnek bármilyen gyártó termékének a favorizálásában.
Mindössze arról van szó, hogy neki módjában áll szinte minden elérhető készüléket saját rendszerében kipróbálni, együtt élni vele.
Ez az itteni nyárvégi megmondóemberekről nem igazán mondható el. Nekik marad az ASR meg a fantáziájuk, ami alapján határozott véleményük, értékrendjük van, amit fennhangon hangoztatnak is úton, útszélen.
Rajtuk kívül mindenki sznob, aki igényes és az igényeit ki is tudja elégíteni.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

vazze írta:
ToronyiB írta:
alto írta:
2022.08.29., hétf. 12:35

Az ASR mérésekbe most ne menjünk bele, nem szeretnék újabb verbális háborút indítani, volt itt már belőle épp elég.

A Matrix Audio hazai képviseletének bemutatótermében a komolyabb felső kategóriás rendszereket valahogy mégis Lumin X1-el demózzák, és nem Matrix Audioval, vajon miért?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”