Mellékelt elvi rajzon a kezdő ötletem Single Ended erősítőben való felhasználására...
TJ.

Nem hiszem egyébként hogy ott a BG-kel lenne a probléma, inkább valami mást hozhat felszínre, enged át.
Milyen készülékbe, rendszerbe kerültek?konok írta: ↑2022.08.30., kedd 11:48Amíg magában volt az NX, jó szólt már 80-100óra körül. Beraktam 1-1 párt párhuzamosan ellentétes állásban (super E), az "üt be egyszercsak" megtörtént 100-150óra körül több lépcsőben, de nem vagyok elvarázsolva tőle, nagyon levegős lett, a tér összemaszatolódott, minden túlsúllyal szólal meg, fedetten, nem túl inspiráló. Most 200óra felett jár, kezdek lemondani róla, hogy feléled.sutemenyx írta: ↑2022.08.30., kedd 11:2030óráig többnyire csak a felbontás és a zeneiség jön meg. 70-80óra környékén üt be egyszercsak az energia és mélyátvitel. És még aztán is tovább finomodik minden úgy 100-120óra elteltéig. Ez minden blackgate-re igaz.
Egyébként nem csak a blackgate-eknél kell számolni a bejáratás közbeni -akár drasztikus- hangváltozással, hanem minden elektrolit kondenzátornál, sőt minden másnál is: félvezetők, vezetékek sem kivételek.
Amíg magában volt az NX, jó szólt már 80-100óra körül. Beraktam 1-1 párt párhuzamosan ellentétes állásban (super E), az "üt be egyszercsak" megtörtént 100-150óra körül több lépcsőben, de nem vagyok elvarázsolva tőle, nagyon levegős lett, a tér összemaszatolódott, minden túlsúllyal szólal meg, fedetten, nem túl inspiráló. Most 200óra felett jár, kezdek lemondani róla, hogy feléled.sutemenyx írta: ↑2022.08.30., kedd 11:2030óráig többnyire csak a felbontás és a zeneiség jön meg. 70-80óra környékén üt be egyszercsak az energia és mélyátvitel. És még aztán is tovább finomodik minden úgy 100-120óra elteltéig. Ez minden blackgate-re igaz.
Egyébként nem csak a blackgate-eknél kell számolni a bejáratás közbeni -akár drasztikus- hangváltozással, hanem minden elektrolit kondenzátornál, sőt minden másnál is: félvezetők, vezetékek sem kivételek.

30óráig többnyire csak a felbontás és a zeneiség jön meg. 70-80óra környékén üt be egyszercsak az energia és mélyátvitel. És még aztán is tovább finomodik minden úgy 100-120óra elteltéig. Ez minden blackgate-re igaz.konok írta: ↑2022.08.30., kedd 10:59Super E konfigurációban milyen hosszú bejáratási időre kell számítani?tunerman írta: ↑2020.11.30., hétf. 13:29Lassan felkerül az i betűre a pont - a bemeneti csatoló Black Gate NX HIQ super E cap bekötése után elérkezett az idő, a kimeneti csatolók is kicserélésre kerültek![]()
A Black Gate NX sorozatából két-két darab 1000uF/25v-os kondenzátor került super E cap bekötéssel a V-MOSPOWER FET SE-be...bejáratás ON
![]()
http://www.octave-electronics.com/Parts ... tech.shtml
TJ.

Super E konfigurációban milyen hosszú bejáratási időre kell számítani?tunerman írta: ↑2020.11.30., hétf. 13:29Lassan felkerül az i betűre a pont - a bemeneti csatoló Black Gate NX HIQ super E cap bekötése után elérkezett az idő, a kimeneti csatolók is kicserélésre kerültek![]()
A Black Gate NX sorozatából két-két darab 1000uF/25v-os kondenzátor került super E cap bekötéssel a V-MOSPOWER FET SE-be...bejáratás ON
![]()
TJ.

Super E konfigurációban milyen hosszú bejáratási időre kell számítani?tunerman írta: ↑2020.11.30., hétf. 13:29Lassan felkerül az i betűre a pont - a bemeneti csatoló Black Gate NX HIQ super E cap bekötése után elérkezett az idő, a kimeneti csatolók is kicserélésre kerültek![]()
![]()
TJ.