Kábeleket kell majd rendszereznem és jóval rövidebbek is lehetnek majd. Jó hír, pláne a hdmi-nél.

Ok. Gyártsunk. Apuka tudja intézni?Gyulai D. írta: ↑2022.08.25., csüt. 22:35így utólag lenne egy ötletem a tükör befogására 3D NYOMTATÁS, csak egy kis tervezést igényel. Viszont ha jól megcsinálod vagy megcsináltatod, akkor jól is nézne ki, meg te döntöd el mekkora milyen és hol legyen felfüggesztési pontod. talán kicsit költségesebb mint fából tákolni egyet mint régebben ahogy én csináltam, de van ahol megéri a fáradságot főleg hogy ugye létezik fekete PLA meg ABS is így nem kell vacsakolni a festéssel! meg nem utolsó sorban tudnál a sarkokra egy akár felpattintható befogó karmokat csinálni amit belülről ki lehetne bélelni Bársonyal vagy valami nagyon puha anyaggal hogy ne sérüljön az a hiper sérüléken bevonat rajra.Morph írta: ↑2022.08.25., csüt. 18:56A tükörhöz, majd gyártanom kell a jelenleginél stabilabb konstrukciót, mert a tükör lefelé sajnos a szalagos rögzítés miatt el tud minimálisan engedni. De már erre is felkészültem, hogyan csinálok tökéletes stabil 45 fokot. Vettem 2 db úgy nevezett láda sarkot, ami 2 kis fém biz-basz háromszög és ugye tökéletes 45-ösösek a háromszög átfogóinak a szögei, a befogó természetesen derékszög.![]()
így utólag lenne egy ötletem a tükör befogására 3D NYOMTATÁS, csak egy kis tervezést igényel. Viszont ha jól megcsinálod vagy megcsináltatod, akkor jól is nézne ki, meg te döntöd el mekkora milyen és hol legyen felfüggesztési pontod. talán kicsit költségesebb mint fából tákolni egyet mint régebben ahogy én csináltam, de van ahol megéri a fáradságot főleg hogy ugye létezik fekete PLA meg ABS is így nem kell vacsakolni a festéssel! meg nem utolsó sorban tudnál a sarkokra egy akár felpattintható befogó karmokat csinálni amit belülről ki lehetne bélelni Bársonyal vagy valami nagyon puha anyaggal hogy ne sérüljön az a hiper sérüléken bevonat rajra.Morph írta: ↑2022.08.25., csüt. 18:56A tükörhöz, majd gyártanom kell a jelenleginél stabilabb konstrukciót, mert a tükör lefelé sajnos a szalagos rögzítés miatt el tud minimálisan engedni. De már erre is felkészültem, hogyan csinálok tökéletes stabil 45 fokot. Vettem 2 db úgy nevezett láda sarkot, ami 2 kis fém biz-basz háromszög és ugye tökéletes 45-ösösek a háromszög átfogóinak a szögei, a befogó természetesen derékszög.
Én a fix megoldást preferálom, ez merev és stabil. Telefontartó, amilyen mélyek vannak nálam, lehet rezonálna.Red75 írta: ↑2022.08.25., csüt. 20:05Frappáns!
Volna pár kérdésem, ha nem gond.![]()
Hogy számoltad-mérted ki, hogy mekkora méretű tükör kell?
Hol készült és mennyibe fáj egy ilyen? Hátulját lehet ragasztani?
Gondolom van súlya a méretéhez képest.
Gömbcsuklós telefontartóra nem lehetne rögzíteni? Talán könnyebb volna beállítani.![]()
Sokkal jobb fizikai tulajdonságokkkal rendelkezik. Mondhatni, majdnem tökéletes. A hétköznapi tükörbe ha vetítenél, szellemképes lenne, szórná a fényt és ezáltal nagy fényveszteséggel és életlen képpel találkozhatnál. Speciális gőzölt bevonat van rajta, nem úgy készül, mint a pattanásnyomkodós zsebtükrök. Itt minimális a fényveszteség, nagyjából tökéletesen szögtartó a pattintott fény, nincsenek egyenetlenségek sem a felületen. Ilyesmit, vagy még jobbakat használnak távcsövekhez, periszkópokhoz, persze az még drágább kategória is lehet. Oda ugyanis a hagyományos tükör, eléggé tökéletlen. Meg ide is.
Természetesen, ezért is csináltam, mivel nem látja a vásznamat onnan a gép, így megnyerem a gép testének a távolságát.
Köszönöm szépen! Tökéletesen erről van szó. A 225-ös belmagasság nem teszi lehetővé, hogy lefelé vetítsek tükörből.
Gondolom nincs hely. A projektornak van egy magassága (mondjuk 50 centi), van egy fényút és van egy tükörmagasság. Mindezt úgy, hogy a tükörből visszaverődő fénybe ne lógjon bele a nézők feje. Szóval 3 méteres belmagasság alatt nem igazán megoldható.
Miért felfelé és nem lefelé? Porosodásnál nem lesz gond, hogy alul meg fog állni a gépben az összes por?Morph írta: ↑2022.08.23., kedd 19:49Nos haladok. Már ki is próbáltam a tükröt elérakva. Működik. Valahogy szépen kellene elévarázsolnom, de ma már nem volt több időm, mert elment sok idő a "tökéletes függőbe, meg vízszintbe rakás pöcsöléssel. Ilyen hülye projektort sem láttam még
ez felfelé világít!![]()
A gép poros csak, mert az a hushboxban pihent egy 7- 8 hónapot. Kb akkor volt kinyitva az eleje utoljára.
Yeee!
Jogos, de az első már kibontott képeken, látszik hol van.
Háhá!